5 tapaa tienata rahaa Twitterissä

Twitterissä voit tehdä muutakin kuin julkaista päivityksiä aterioistasi tai rehennellä salikäynneilläsi. Twitterissä voit myös tienata vähän ylimääräistä. Jatka lukemista niin ToimeentuloNinja.fi kertoo sinulle 5 tapaa tienata rahaa Twitterissä.

Ensinnäkin: Mikä on Twitter?

5 tapaa tienata rahaa Twitterissä

Twitter on sosiaalinen verkosto, joka sai alkunsa vuonna 2006. Twitter eroaa monista muista sosiaalisista verkoista siten, että julkaisuun voit käyttää vain 140 merkkiä; on siis syytä käyttää vähän luovuutta! Twitterillä on yli 3 miljoonaa käyttäjää ja heistä monet käyttävät Twitteriä muuhunkin kuin henkilökohtaisiin päivityksiin. Kuuluisat ihmiset käyttävät Twitteriä lisäjulkisuuden saamiseksi, toimittajat jakaakseen uusia tarinoita ja yritykset kommunikoidakseen asiakkaiden kanssa. Tämä opas eroaa aika paljon useimmista tavoista ansaita rahaa, mutta se opettaa myös jotakin arvokasta!

Jos sinulla on mielenkiintoista sanottavaa tai mainostettavia tuotteita, sinun kannattaa käyttää Twitteriä saadaksesi vähän lisätuloja. 

1. Twiittaa myydäksesi tuotteita

Twitter on hyvä paikka mainostaa tuotteitasi.

 • Onko sinulla Etsy -kauppa, jossa myyt käsintehtyjä koruja?
 • Onko kaupallistettu blogi, jossa myyt itse tehtyjä kortteja?
 • Saitko jouluna paljon lahjoja, joiden eBayssa myymistä et malta odottaa?

Jos myyt jotakin tuotetta, saat sille näkyvyyttä Twitterissä ja lisää asiakkaita nettikauppaasi.

Twitter voi olla tärkeä paikka tuotteidesi markkinointiin, jos hoidat vaadittavat asiat kunnolla. Etsi samankaltaisia tuotteita ja katso mitä hashtageja niihin käytetään, jotta voit myös käyttää niitä omissa twiiteissäsi. Voit myös mainostaa tuotettasi lisäämällä niin sanottuja “Social share” -painikkeita twiitteihisi. Näin lukijat voivat jakaa linkkiäsi henkilökohtaisissa profiileissaan ja välittää viestiä eteenpäin.

Et tietenkään voi pelkästään julkaista linkillä varustettua twiittiä sivullesi päivittäin. Sinun on panostettava Twitteriisi hauskoilla ja mielenkiintoisilla twiiteillä, jotta saisit mahdollisimman paljon seuraajia. Kuponkikoodien mainostus on myös loistava idea. Se viehättää eritoten ensikertalaisia ostajia.

2. Twiittaa mainostaaksesi vahvuuksiasi

Itsesi ja vahvuuksiesi mainostamisesta voi olla hyötyä, kun myyt omaa työpanostasi.

 • Oletko ammatiltasi web-suunnittelija?
 • Onko sinulla uniikkeja luovia taitoja?
 • Yritätkö vain löytää töitä?

Itsensä mainostaminen Twitterissä on hieno ja ilmainen tapa löytää töitä.

Monet ammattilaiset käyttävät Twitteriä pysyäkseen muiden alan ihmisten kanssa yhteyksissä. Tällaisella digitaalisella verkostolla saat mahdollisuuden tehdä uusia tuttavuuksia, kehittää kumppanuuksia, sekä myydä itseäsi ja kykyjäsi uusia työtehtäviä varten.

Twiittisi viimeisimmistä ja nykyisestä työtehtävästäsi saattavat saada huomiota ympäri maailmaa. Twitter on universaali markkinointipohja, joten ota siitä kaikki hyöty irti. Pieni itsensä mainostaminen voi nopeasti johtaa uusiin työtehtäviin ja jopa vakituiseen työpaikkaan.

Ole silti varovainen, että Twitterisi ei muutu pitkäksi puheeksi upeista saavutuksistasi – sellaista ei kukaan jaksa lukea. Sekoita sivullesi hyödyllistä materiaalia, hauskoja juttuja, kysymyksiä tai tietovisoja. Varmista myös, että lisäät mielenkiintosi kohteita profiiliisi, jotta ihmiset voisivat samaistua päivittäin tekemiisi asioihin.

3. Sponsoroidut twiitit

Monet julkisuuden henkilöt käyttävät Twitteriä ja ansaitsevat sillä vähän lisätuloja. Miljoonat Kim Kardashiania, Rihannaa tai Justin Bieberiä seuraavat käyttäjät mahdollistavat isojenkin summien tienaamisen vain yhdellä twiitillä.

“Tavallisen” ihmisen on hyvin epätodennäköistä saavuttaa niin montaa seuraajaa, mutta jos sinulla on jonkin verran suosiota saavuttanut blogi tai aloita tekemään rahaa YouTubessa ja näe menestystä, sponsoroidut tweetit eivät varmasti ole tavoittelemattomissa.

Yritykset ottavat sinuun yhteyttä ja tekevät tarjouksen sponsoroiduista twiiteistä, mikäli heidän tuotteensa sopivat seuraajillesi. Se tarkoittaa yleensä yhtä tai kahta twiittiä viikossa, joista saat sovitun maksun. Sponsoroidun twiitin maksun suuruus riippuu seuraajiesi määrästä, sekä sopimuksen kattavuudesta. Jotkut yritykset saattavat tarjota mainostussopimusta heidän sivuillaan maksuna twiitistäsi.

Sinun on tietenkin ilmaistava twiittisi olevan sponsoroitu sen julkaisun yhteydessä. Muuten seuraajasi saattavat luulla, että yrität huijata heitä ostamaan tietyn tuotteen.

4. Twiittaa muille yrityksille

Sinulla ei välttämättä ole miljoonia seuraajia, voit silti tienata linkkaamalla muita yrityksiä ns. “kumppanuuslinkin” avulla.

Ota siis yhteyttä yritykseen ja pyydä kumppanuuslinkkiä, mikäli uskot seuraajasi innostuvan jostakin tietystä tuotteesta.

Voit jakaa linkkiä paikkoihin, jonne uskot sen soveltuvan. Kun linkkiäsi klikataan ja asiakas ostaa tuotteen, saat pienen osan tuotosta. Se kuulostaa helpolta ja yksinkertaiselta, mutta muutama asia on syytä ottaa huomioon:

5 tapaa tienata rahaa Twitterissä

 • Sinulla on oltava melko suuri määrä seuraajia
 • Seuraajasi luottavat suosituksiisi
 • Seuraajasi ovat kiinnostuneita ostamaan tuotteita, eivätkä vain käytä linkkiä päästäkseen katsomaan tuotetta.

Kumppanuuslinkeillä et todennäköisesti pääse rikastumaan, mutta jos aiot mainostaa tuotetta siitä huolimatta, miksi et tienaisi sillä vähän? Sinun kannattaa lukea kumppanuusmarkkinoinnista kertova artikkeli, jos haluat soveltaa sitä ja ansaita rahaa Twitterissä.

Muista, että Twitter on julkinen sivusto. Jos kommentoit yrityksestä jotakin, on syytä muistaa, että he voivat nähdä kommenttisi. Jos edustat jotakin tiettyä yritystä, mieti aina voivatko he nähdä julkaisusi negatiivisessa valossa.

5. Myy tuotteitasi twiitin hinnalla

Sivusto Pay with a tweet” antaa ihmisille mahdollisuuden ostaa tuotteita tweetin hinnalla. Vaikka tällä tavalla ei suoranaisesti tienaakaan, saat paljon mainostusta tuotteellesi ja myyntisi voivat kasvaa huomattavasti. Etenkin uusien tuotteiden on tärkeää saada huomiota, jotta potentiaaliset ostajat saavat tietoa tuotteesta.

Monet yritykset ovat kinnostuneita saamaan viestin tuotteistaan leviämään. Jos seuraajasi ovat kiinnostuneita jostakin tietystä tuotteesta, voit ottaa yhteyttä yritykseen ja ehdottaa sopimusta, jolla tienaisit tietyn summan jokaisesta twiitistä.

Pidä kaikki sopimuksen kohdat muistissasi ja käy vielä suunnittelemasi twiitit yrityksen kanssa läpi. Ole silti varovainen ettei profiilistasi tule pelkkä mainossivu, sillä näin pelottelet seuraajasi pakoon todella nopeasti. Sijoita mainokset Twitteriisi niin, etteivät ne herätä liikaa huomiota eivätkä siten toimi pelotteena. Jos menetät seuraajia, voit menettää myös yrityksen kiinnostuksen ja sitä kautta sopimuksesi yrityksen kanssa.

Twitterissä toimivat asiat

 • Lainaukset! Etenkin motivoivat lainaukset, joihin ihmiset voivat samaistua. Lainaukset saavat ihmiset jakamaan ja lisäämään twiittisi suosikikseen.
 • Vitsit, hauskat kuvat tai söpöt eläimet ovat aina selkeitä voittajia.
 • Jos pieni lisävaiva ei pelota, voit yrittää hankkia kuponkikoodeja seuraajillesi. Jokainen rakastaa säästää!
 • Yritä kuukausittain tai niin usein kuin mahdollista antaa ilmaisia lahjoja seuraajillesi. Rohkaise heitä jakamaan ja lisäämään twiittisi suosikeikseen, jotta he voisivat osallistua kisaan. Näin viestisi kulkeutuu eteenpäin ja monet löytävät Twitterisi.
 • Käytä hashtageja! Pidä silmällä suosituimpia hashtageja ja lisää niitä mukaan twiitteihisi.
 • Jos haluat saada ihmiset seuraamaan sinua, jakavan twiittejäsi ja lisäämään suosikeikseen, sinun on tunnettava asiat, jotka toimivat Twitterissä. ToimeentuloNinja.fi on löytänyt muutaman:

Tarkastuslista tienaamiseen Twitterissä

5 måder at tjene penge på TwitterTwitterin avulla et rikastu yhdessä yössä, mutta jos näet aikaa ja vaivaa rakentaaksesi vahvan seuraajakannan, sinulla on jonakin päivänä ikioma rahasampo ja voit tulla rikkaaksi.

 • Tärkeintä Twitterissä ovat seuraajat. Houkutellaksesi heitä sinun on käytettävä useampaa käyttäjätiliä samaan aikaan, sekä tuottaa hauskoja, käytännöllisiä ja ajankohtaisia twiittejä, joita seuraajasi haluavat lukea.
 • Sinun pitää markkinoida itseäsi hyvin ja tietää uusimmista trendeistä, sekä tapahtumista.
 • Jos Twitter -käyttäjätilisi täyttyy mainoksista, tulet nopeasti menettämään seuraajia, sekä mahdollisuutesi tienata rahaa twiiteilläsi. Sinun on varmistuttava siitä, että sivusi on aina mukavaa luettavaa.

Twitterissä tienaaminen ei ole helppoa, mutta kärsivällisyydellä ja selkeällä päämäärällä se alkaa kyllä tuottaa!

Katso myös oppaat Facebookissa ja Instagramissa tienaamiseen, jos Twitterissä ansaitseminen kuulostaa sinulle sopivalta. Sosiaaliset mediat ovat tehneet tienaamisesta helppoa lähes kaikille.

Vieritä ylös