Tienaa rahaa Twitterillä

Twitter ei ainoastaan ole paikka, jossa teet päivityksiä aterioistasi tai rehentelet salikäynneilläsi. Twitterissä voit myös tienata vähän ylimääräistä. Jatka lukemista niin ToimeentuloNinja.fi kertoo sinulle 5 tapaa tienata rahaa Twitterissä.

Ensinnäkin – Mikä on Twitter?

Twitter on sosiaalinen verkosto, joka sai alkunsa vuonna 2006. Twitter eroaa monista muista sosiaalisista verkoista siten, että julkaisuun voit käyttää vain 140 merkkiä, joten joskus pitää käyttää vähän luovuutta! Tänä päivänä Twitterillä on yli 3 miljoonaa käyttäjää ja heistä monet käyttävät Twitteriä muuhunkin kuin henkilökohtaisiin päivityksiin. Julkisuuden henkilöt käyttävät Twitteriä saavuttaakseen lisää julkisuutta, toimittajat jakavat uusia tarinoita ja yritykset kommunikoivat asiakkaiden kanssa. Tämä opas eroaa aika paljon monista muista keinoista ansaita rahaa, mutta se opettaa jotakin arvokasta!

Jos sinulla on mielenkiintoista sanottavaa tai mainostettavia tuotteita, sinun kannattaa käyttää Twitteriä saadaksesi vähän lisätuloja.

Tienaa rahaa Twitterillä

1. Twiittaa myydäksesi tuotteita

Twitter on tärkeä paikka, jos haluat mainostaa tuotteitasi.

 • Onko sinulla Etsy-kauppaa, joka myy käsintehtyjä koruja?
 • Onko sinulla blogia, jossa myyt itse tehtyjä korttejasi?
 • Onko sinulla paljon joululahjoja, etkä malta odottaa niiden myymistä eBayssa?

Jos sinulla on jokin tuote myynnissä, Twitterissä saat ihmisten huomion ja lisää asiakkaita verkkokauppaasi.

Twitter voi olla tärkeä paikka tuotteidesi markkinointiin, jos hoidat vaadittavat asiat kunnolla. Etsi samankaltaisia tuotteita ja katso mitä hashtageja siihen käytetään, jotta voit myös käyttää niitä omissa twiiteissäsi. Voit myös mainostaa tuotettasi lisäämällä niin sanottuja “Social share” –painikkeita twiittauksiisi. Näin lukijat voivat jakaa linkkiäsi omissa profiileissaan ja välittää viestiä eteenpäin.

Mutta et voi pelkästään vain julkaista sivullesi johtavalla linkillä varustettua twiittiä päivittäin. Sinun täytyy panostaahauskoilla ja mielenkiintoisilla twiiteillä, jotta saat paljon seuraajia. Mainostus kuponkikoodien avulla on myös loistava idea. Se viehättää ensikertalaisia ostajia

2. Twiittaa mainostaaksesi vahvuuksiasi

Itsensä ja vahvuuksiensa mainostaminen voi olla hyödyksi, kun myyt omaa työpanostasi.

 • Oletko ammatiltasi esim. web-suunnittelija?
 • Onko sinulla uniikkeja luovia taitoja?
 • Yritätkö yksinkertaisesti vain löytää töitä?

Itsensä mainostaminen Twitterissä on hieno ja ilmainen tapa löytää töitä, myydä vahvuuksiasi sekä tienata rahaa.

Monet ammattilaiset käyttävät Twitteriä, jotta he pysyvät muiden alalla olevien kanssa yhteyksissä. Tämän kaltainen digitaalinen verkosto antaa sinulle mahdollisuuden saada uusia tuttavuuksia, kehittää monia kumppanuuksia sekä myydä itseäsi ja kykyjäsi uusia työtehtäviä varten.

Lisäksi twiittisi viimeisimmistä ja nykyisistä työtehtävistä saattavat saada huomiota ympäri maailmaa. Twitter on universaali markkinointipohja, joten älä epäröi ottaa kaikkea hyötyä siitä irti. Pieni itsensä mainostaminen voi nopeasti johtaa moniin työtehtäviin ja jopa vakituiseen työpaikkaan.

Ole silti varovainen, ettei Twitterisi muutu pelkäksi pitkäksi puheeksi kaikista upeista saavutuksistasi. Ihmiset eivät jaksa lukea sellaista. Sekoita sivullesi vähän hyödyllistä materiaalia, hauskoja juttuja, kysymyksiä tai tietovisoja. Varmista myös, että lisäät mielenkiinnon kohteita profiiliisi, jotta ihmiset voivat kiinnostua asioista, joita teet päivittäin.

3. Sponsoroidut twiitit

Monet julkisuuden henkilöt käyttävät Twitteriä ja ansaitsevat sillä myös vähän lisätuloja. Miljoonat Kim Kardashianin, Rihannan tai Justin Bieberin seuraajat mahdollistavat isojenkin summien tienaamisen vain yhdellä twiitillä.

“Tavallinen” ihminen saavuttaa vastaavan seuraajien määrän hyvin epätodennäköisesti, mutta jos sinulla on jonkin verran suosiota saavuttanut blogi tai youtube-sivu, sponsoroidut twiitit eivät ole aivan mahdoton ajatus.

Yritykset ottavat sinuun yhteyttä ja tekevät tarjouksen sponsoroiduista twiiteistä, jos heidän tuotteensa mielestään sopii seuraajillesi. Tämä tarkoittaa yleensä paria twiittiä viikossa, joista saat sovitun maksun. Sponsoroidun twiitin hinta riippuu seuraajiesi määrästä sekä sopimuksen kattavuudesta. Jotkut yritykset saattavat myös tarjota sinulle mainostusta sivuillaan maksuna twiitistäsi.

Sinun täytyy tietenkin ilmaista, että twiitti on sponsoroitu julkaisun yhteydessä. Muuten seuraajasi saattavat luulla, että yrität huijata heitä ostamaan jonkin tietyn tuotteen.

4. Twiittaa muille yrityksille

Vaikka sinulla ei olisikaan miljoonia seuraajia, voit silti tienata rahaa linkkaamalla muita yrityksiä niin sanotun “kumppanuuslinkin” avulla.

Voit siis ottaa yhteyttä yritykseen ja pyytää kumppanuuslinkkiä, jos seuraajasi voisivat mielestäsi kiinnostua jostakin tuotteesta.

Voit jakaa linkkiä paikoissa, joihin uskot sen sopivan. Aina, kun joku klikkaa linkkiä, menee sivustolle ja ostaa tuotteen, sinä saat pienen osan tuloista. Se kuulostaa todella helpolta ja yksinkertaiselta, mutta muutama vaatimus on täytettävä:Tienaa rahaa Twitterillä

 • Sinulla tulee olla melko iso määrä seuraajia
 • Seuraajasi luottavat suosituksiisi
 • Seuraajasi ovat kiinnostuneita ostamaan tuotteita eivätkä vain käytä linkkiä päästäkseen katsomaan tuotetta.

Kumppanuuslinkit eivät todennäköisimmin tee sinusta rikasta, mutta jos aiot mainostaa tuotetta joka tapauksessa, miksi et tienaisi siinä sivussa? Sinun kannattaa ehdottomasti lukea tämä artikkeli kumppanuusmarkkinoinnista, mikäli haluat soveltaa tätä tapaa ansaitaksesi Twitterissä.

Muista aina, että Twitter on julkinen. Jos kommentoit yritystä, muista, että he voivat nähdä kommenttisi. Jos siis edustat jotakin yritystä, mieti, voiko kirjoituksesi olla tulkittavissa negatiivisessa valossa.

5. Myy tuotteitasi twiitin hintaan

Pay with a tweet -sivusto antaa ihmisille mahdollisuuden ostaa tuotteita tweetin hinnalla. Vaikka et suoranaisesti ansaitse rahaa tällä tavalla, saat paljon mainostusta tuotteellesi, joka toivottavasti johtaa isompaan myyntiin. Varsinkin uusien tuotteiden on tärkeä saada näkyvyyttä, jotta se tavoittaisi potentiaaliset ostajat.

Myös monet yritykset ovat kiinnostuneita saamaan viestin tuotteestaan leviämään. Jos uskot seuraajiesi olevan kiinnostuneita jostakin tietystä tuotteesta, voit ottaa yritykseen yhteyttä ja yrittää saada aikaan sopimusta, jolla tienaisit tietyn summan per twiitti.

Varmista, että sinulla on sopimuksen kaikki osat muistissa ja käy vielä suunnittelemasi twiitit yrityksen kanssa läpi. Ole myös varovainen, ettet muuta sivuasi pelkäksi mainokseksi – se karkottaa seuraajasi pois todella nopeasti. Sinun täytyy sijoittaa mainokset Twitteriisi niin, etteivät ne ole liian näkyvissä eivätkä ne toimi karkottavina tekijöinä. Jos menetät seuraajia, voit myös menettää yritysten kiinnostuksen ja sitä kautta sopimuksesi.

Twitterissä toimivat asiat

Jos haluat ihmisten seuraavan sinua, jakavan tai merkkaavan twiittejäsi suosikeikseen, sinun täytyy olla tietoinen siitä, mitkä asiat toimivat Twitterissä ToimeentuloNinja.fi on löytänyt muutaman:

 • Lainaukset! Etenkin motivoivat lainaukset, joihin on helppo samaistua. Lainaukset saavat ihmiset jakamaan twiittiäsi ja merkitsemään sen suosikikseen.
 • Vitsit, hauskat kuvat tai söpöt eläimet ovat aina selkeitä voittajia.
 • Jos pieni lisävaiva ei haittaa, voit yrittää löytää kuponkikoodeja seuraajillesi. Jokainen rakastaa säästää!
 • Yritä tarjota seuraajillesi ilmaista lahjaa kuukausittain, tai niin usein kuin mahdollista. Rohkaise heitä jakamaan ja merkitsemään twiittisi suosikiksi, jotta he voivat osallistua arvontaan. Tällä tavalla viestisi kulkeutuu eteenpäin ja monet ihmiset löytävät Twitterisi.
 • Käytä hashtageja! Pidä silmällä suosituimpia hashtageja ja yritä saada niitä mukaan twiitteihisi.

Tarkastuslista ansaitsemiseen TwitterissäTienaa rahaa Twitterillä

Twitterissä sinusta ei tule rikasta yhdessä yössä, mutta jos näet vaivaa seuraajakantaa kerätessäsi, sinulla on oma rahasampo jonakin päivänä.

 • Twitter -tilisi seuraajat ovat tärkein seikka. Houkutellaksesi heitä sinun on käytettävä useampaa käyttäjätiliä samanaikaisesti sekä pystyttävä tuottamaan hauskoja, käytännöllisiä sekä ajankohtaisia twiittejä, joita seuraajasi haluavat lukea.
 • Sinun tulee olla hyvä kauppaamaan itseäsi sekä tietää uusimmista trendeistä ja tapahtumista.
 • Jos Twitter-profiilisi täyttyy mainoksilla, tulet nopeasti menettämään seuraajia sekä mahdollisuutesi ansaita twiiteilläsi. Sinun täytyy aina olla varmistunut siitä, että sivusi on mukavaa luettavaa.

Twitterissä tienaaminen ei ole helppoa, mutta kärsivällisyydellä ja selkeällä päämäärällä se tuottaa rahaa!

Katsasta myös oppaat ja artikkelit Facebookissa ja Instagramissa ansaitsemisesta, jos Twitterissä tienaaminen kuulostaa sinulle sopivalta. Sosiaaliset mediat ovat tehneet tienaamisesta helppoa lähes kaikille.

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja