Kryptovaluutta Lompakko: Opas sinulle Lompakon Hankkimiseen

kryptovaluutta ostaminen
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Kryptovaluutta lompakko on välttämätön vaatimus kaikille, jotka ovat kiinnostuneet kryptovaluuttamarkkinoista niin satunnaisesta krypton käyttäjästä aktiiviseen ammattisijoittajaan. Aivan kuten henkilökohtainen lompakko, on kryptovaluutta lompakko tarkoitettu tallentamaan digitaalinen valuuttasi turvalliseen ja helposti saatavilla olevaan paikkaan. Ei lompakkoa – ei kryptovaluuttaa.

Tässä artikkelissa kerromme, miksi sinulla on oltava sellainen, esittelemme sinulle käytettävissä olevat vaihtoehdot, ja miten ne otetaan käyttöön. Olemme testanneet kaikki parhaat lompakot ja tulet tietämään tarkalleen, mitkä sopivat parhaiten tarpeisiisi, kun olet lukenut oppaamme.

Mikä on kryptovaluutta lompakko?

Kryptovaluutta lompakko on turvallinen säilytytila kryptovaluutalle, esimerkiksi Bitcoinille, Litecoinille ja monille muille. Tarvitset lompakon, jotta voisit käyttää mitä tahansa kryptovaluuttaa.

Onnistuneiden transaktioiden suorittamiseksi tarvitset sekä julkisen avaimen että yksityisen avaimen. Yksityinen avain on pitkä aakkosnumeerinen koodi, joka auktorisoi transaktion.

Yksityisen avaimen avulla voidaan luoda myös julkinen avain, jonka toinen henkilö tai osapuoli voi käyttää transaktiopyynnön aloittamiseen.

Kryptovaluutan käyttäjä käyttää sitten yksityistä avainta transaktion hyväksymiseen. Kun transaktio on vahvistettu, se lisätään pysyvästi lohkoketjuun.

Näin ollen kryptovaluutta lompakkoa käytetään säilyttämään yksityiset avaimet turvassa. Jos menetät tai unohdat yksityiset avaimet, menetät pääsyn kryptovaluuttaasi. Jos pääsy kryptovaluuttaan joutuu hakkeroiduksi tai varastetaan, menetät siihen omistusoikeuden!

Miksi tarvitset lompakkoa?

Sen lisäksi, että tarvitset lompakon vastaanottaaksesi sinua kiinnostavia kryptovaluuttoja, sitä käytetään myös hyvin samanlaisena turvakeinona kuin pankkia.

Toisin kuin fiat-valuutassa, kryptovaluutta lompakko auttaa sinua tekemään töitä kotoa käsin tai missä tahansa muualla. Sinun ei ole tarvitse käyttää kivijalkapankkia tallettaaksesi valuuttaasi.

Koska kryptovaluutta ovat tarkoitettu toimimaan hajautetussa järjestelmässä, se merkitsee myös, että sinulla on enemmän kontrollia siihen, miten sijoituksesi tallennetaan ja suojataan.

Tarvitset myös lompakon jos:

Lompakko takaa myös sen, että vastaanottaessasi kryptovaluuttaa voit määrittää sen, mihin tulosi menevät.

Joten, millaisia lompakoita löytyy suojaamaan sinua? Millainen lompakko on paras vaihtoehto sinulle? Tutkitaan tätä hieman syvemmin…

miten tehdä rahaa cryptocurrency

Erilaisia lompakkovaihtoehtoja

Kryptovaluutta lompakko voi kuulua johonkin neljästä kategorioista:

kryptovaluutta ostaminen

Online (tai kuumat) lompakot

Sijainti

Online

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Valinnainen

Palautusvaihtoehto

Valinnainen

Riski

Hakkerointi

Yleensä, kun opit kuinka ostaa kryptovaluuttaa, olipa se mitä tahansa niistä, voit luoda online-lompakon ja käyttää sitä tutkiessasi lisää tapoja tienata rahaa verkossa.

Verkkolompakkojen tarkoitus on tavallisesti olla paikka transaktioille. On olemassa joitain useammalla alustalla toimivia verkkolompakoita, joilla voit siirtää kryptovaluuttaasi verkkolompakosta offline-työpöytälompakkoon.

Turvallisuuden varmistamiseksi useimmissa on 2-vaiheinen todentaminen, joka on valinnainen. Kaikki nämä tekijät tekevät online-lompakoista täydellisen ratkaisun tavallisiin transaktioihin.

Siitä huolimatta, että lompakot ovat verrattain turvallisia, on kuitenkin huomioitava, että online-lompakot ovat kaikkein haavoittuvaisempia hakkeroinnille, joten aina on riski, että menetät verkkolompakkoon tallennetut kryptovaluuttasi.

Jos haluat ostaa ja sijoittaa kryptovaluuttaan, on erittäin suositeltavaa investoida verkkolompakon lisäksi jonkinlaiseen offline- tai laitteistolompakkoon. Näin voit tallentaa suurimman osan kryptovaluutastasi turvalliseen paikkaan ja säilyttää vain välttämättömimpiä käyttörahojasi verkkolompakossa.

Suosituksemme:

kryptovaluutta lompakko
Ykkösvalintamme: Coinbase

Coinbase on yksi parhaista ja suosituimmista lompakoista. Se on suosittu muutamista syistä: Sen käyttöliittymä on helppokäyttöinen ja se on osoittautunut erittäin turvalliseksi vaihtoehdoksi verkkolompakoille.

Se tukee monenlaisia kryptovaluuttoja ja antaa myös pääsyn Coinbasen välittäjämarkkinoille. Tämä helpottaa transaktioiden siirtämistä markkinapaikasta verkkolompakkoon.

paras kryptovaluutta lompakko
Coinpayments

Coinpayments on monipuolinen online-lompakko, johon voi tallentaa noin 700 erilaista kryptovaluuttaa. Yksi sen houkuttelevimmista ominaisuuksista on, että voit käyttää Coinpayments-palvelua kaupankäynnin lisäksi myös ostaaksesi tuotteita suoraan verkosta.

Coinpayments on myös tunnettu turvallisuudestaan, ja sitä voi käyttää jopa mobiililompakkona. Huolimatta siitä, että se on verkkolompakko, kryptovaluuttalompakon mobiilisovellus tekee Coinpaymentsista houkuttelevan hybridin, johon pääsee kaikkialta käsiksi.

miten saada rahaa
kryptovaluutta lompakko

Offline-verkkolompakot

Sijainti

Tietokoneohjelma / sovellus

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Valinnainen

Palautusvaihtoehto

Valinnainen

Riski

Haittaohjelma

Näitä kryptovaluutta lompakoita kutsutaan myös työpöytälompakoiksi, jotka asennetaan tietokoneelle. Sen katsotaan olevan offline-lompakko, koska voit ladata kryptovaluuttaa vaihtoalustoilta tai verkkolompakosta offline-ohjelmalompakkoon käyttääksesi sitä ilman internet-yhteyttä. Sitä ei tarvitse liittää mihinkään verkossa olevaan vaihtoalustaan toimiakseen.

Tarkoituksena on, että kryptovaluutan yksityiset avaimet tallennetaan suoraan tietokoneeseen, mikä tekee siitä huomattavasti turvallisempaa. Vaikka tietokoneita voidaan hakkeroida, ei ole yhtä helppoa kohdistaa hakkerointia ohjelmaan, joka ei aina ole yhteydessä Internetiin.

paras kryptovaluutta lompakko

Pidä mielessä, että jos tietokoneesi kaatuu, rikkoutuu, varastetaan tai joutuu haittaohjelman hyökkäyksen kohteeksi, ohjelmiston lompakko menee sen mukana.

Tämän kiertämiseksi useat ohjelmalompakot tarjoavat palautusjärjestelmiä, joten jos jokin edellä mainituista tapahtuu, voit palauttaa yksityiset avaimet tietoturvaprotokollan avulla.

Lisäksi on olemassa useita hyödyllisiä työkaluja, jotka tarjoavat esimerkiksi lompakossa tapahtuvaa kaupankäyntiä ja kaavioita yksittäisen kryptovaluutan markkinakysynnän seuraamiseksi.

Suosituksemme:

electrum
Ykkösvalintamme: Electrum

Tämä offline-ohjelmistolompakko on yhteensopiva kaikkien tärkeimpien käyttöjärjestelmien, kuten Linuxin, Macin ja Windowsin kanssa. Se on nopea ja helppo ohjelmistolompakko sekä aloittelijoille että kokeneille erinomaisella yksityisyydellä.

Todennäköisesti tämän  kryptovaluuttalompakon houkuttelevin piirre on, että se voidaan varmuuskopioida laitteistolompakkoon, ja lisäksi se tukee palautusprosessia ylimääräisellä turvallisuudella.

exodus
Exodus

Exodus on suosittu offline-lompakko aloittelijoille, joka tukee myös useiden kryptovaluuttojen tallennusta. Sen voi ladata ilmaiseksi, mikä on yksi syy sille, miksi monet aloittelijat valitsevat Exoduksen. Sen ulkoasu on helppokäyttöinen, ja sillä on hyvät turvaominaisuudet kryptovaluutan suojaamiseksi.

jaxx
Jaxx

Jaxx on yksi vahvimmista markkinoilla olevista monia valuuttoja tukevista lompakoista. Se tarjoaa tuen kaikille suosituimmille kryptovaluutoille. Parasta on kuitenkin Jaxxissa oleva ominaisuus, jonka Shapeshift-teknologian avulla voi muuntaa Bitcoinia, Etheriumia ja muita kryptovaluuttoja. Tämä on varmasti niille erittäin houkutteleva asia, jotka etsivät helppoa kryptovaluutan integraatiota.

Jaxx on saatavana useilla Windows-, Linux-, Mac-, Android- ja iOS-alustoille, joten siihen on helppo päästä käsiksi tietokoneesta tai älypuhelimesta!

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa
miten saada rahaa
miten ostaa kryptovaluuttaa

Laitteistolompakot

Sijainti

Offline-tallennuslaite

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Valinnainen

Palautusvaihtoehto

Valinnainen

Riski

Varastaminen / Hävittäminen

Jokainen, joka haluaa ostaa paljon eri kryptovaluuttoja tai säilyttää jotain suosittua kuten Bitcoinia, saa parhaan saavutettavuuden ja turvallisuuden käyttämällä kryptovaluutan laitteistolompakkoa. Laitteistolompakko on pieni ulkoinen laite tai USB-asema, joka voidaan kytkeä tietokoneeseen, ja siihen voidaan tallentaa yksityiset avaimet.

Koska se on ulkoinen laite, kryptovaluuttasi on täysin offline-tilassa ja siten riski, että yksityiset avaimet vaarantuisivat, on minimoitu. Tätä kutsutaan myös kylmävarastoinniksi. Laitteen hankinta kustantaa noin 100 euron paikkeilla, mutta tämä on yksi parhaista vaihtoehdoista turvallisuuden kannalta.

Myös laitteistolompakoita voi varastaa tai ne voivat kadota, joten jos ostat laitteistolompakon, varmista, että säilytät sitä turvallisessa paikassa, jossa et menetä sitä! Ne voivat myös joutua kulumisen ja hajoamisen uhriksi.

Suosituksemme:​

ledger
Ykkösvalintamme: Ledger Nano

Ledger Nano on valittu useita kertoja yhdeksi parhaimmista laitteistokryptovaluuttalompakoksi. Itse lompakko on suunnilleen samankokoinen kuin USB-asema, siinä on näyttö ja siihen sisältyy valinnainen, ylimääräinen turvataso. Voit siis käyttää 2-vaiheista todennusta ja lisäksi asettaa PIN-koodilukon, jolloin käyttäjän on vahvistettava kaikki transaktiot.

Sisäiseen laitteistoon ei pääse käsiksi, joten sen muistilevyä ei voi fyysisesti avata ja poistaa. Tämä tekee siitä yhden turvallisimmista laitteistolompakoista markkinoilla.

trezor
Trezor

Trezor on myös erittäin suosittu valinta laitteistolompakoksi. Se saattaa olla turvallisempi kuin jotkut Ledger Nano -mallit, mutta se on myös hieman kalliimpi. Sillä on sellainen erinomainen ominaisuus, että se on yhteensopiva joidenkin offline-työpöytälompakoiden kanssa, joten voit käyttää Trezoria varmuuskopiointi- tai palautustoimintona.

keepkey
KeepKey

KeepKey on yksi uusimmista laitteistolompakoista markkinoilla. Se jakaa monia samoja houkuttelevia ja turvallisia piirteitä sekä Trezorin että Ledger Nanon kanssa, mutta se on hieman suurempi kuin kaksi edellä mainittua. Älä kuitenkaan jätä sitä pois laskuista, koska siinä on myös suurempi näyttö, jonka avulla se pystyy tarjoamaan muutamia erilaisia suojausominaisuuksia.

miten saada rahaa
mistä ostaa kryptovaluuttaa

Paperilompakot

Sijainti

Offline, skannattu paperi

Kaksivaiheinen tunnistautuminen

Ei

Palautusvaihtoehto

Ei

Riski

Hävittäminen / Tuhoutuminen

The final option which is definitely the most secure out of all cryptocurrency wallets is a paper wallet. A paper wallet is actually a printed out wallet that contains a scannable code that contains your private keys.

One of the advantages of having a paper wallet is that it’s a 100% offline wallet so there is no possibility of being hacked or being affected by malware. It may take take a few minutes to set up your paper wallet and get it printed, but the end result is a great option to store cryptocurrency as a long term investment.

The disadvantage is that paper wallets are easy to destroy if they are not cared for. It’s recommended that you get your paper wallet laminated or sealed to prevent water damage or tearing.

Suosituksemme:

walletgenerator
Walletgenerator.net

Walletgenerator.net on paperilompakon generaattori, joka auttaa sinua vaiheittaisten ohjeiden avulla luomaan oman paperilompakon. Kyseessä on monia valuuttoja tukeva lompakko, jota voi käyttää tällä hetkellä 192 eri valuutan kanssa. Kun olet siirtynyt sivulle, noudata vain ohjeita ja varmista, että tietokone on yhteydessä tulostimeen, jotta pääset tulostamaan lompakkosi!

miten saada rahaa

Turvallisuusohjeet: Kuinka pidät kryptovaluuttasi turvassa

On selvää, että kryptovaluuttalompakon turvallisuus on avainasemassa, kun laitat rahasi talteen. Käytpä sitten kauppaa kryptovaluutalla täysipäiväisesti tai teet siitä itsellesi tuottavan sivutyön, sinun on huolehdittava siitä, että kryptovaluuttasi säilyy turvassa. Tässä on muutamia vinkkejä siihen:

kryptovaluutta lompakko

Enemmän kuin yksi

Suosittelemme hankkimaan enemmän kuin vain yhden lompakon. Tapana on yleensä aloittaa hankkimalla verkkolompakko, jonka lisäksi kannattaa varmistaa, että tallennat ylimääräisen kryptovaluuttasi aina toiseen ja turvallisempaan lompakkoon. Yksityisten avainten säilyttäminen verkkopalvelun ulkopuolisessa palvelussa tarjoaa ylimääräisen varmuuden siitä, että kryptovaluuttasi ei joudu varkauden tai hakkeroinnin kohteeksi.

Joten, jos aiot sijoittaa kryptovaluuttaan, hanki offline-, laitteisto- tai paperilompakko – tai jopa kaikki kolme!

Turvallisuus, Varmuuskopiointi & Palautus

Toinen asia, mitä kannattaa tehdä, on ottaa aina kaikki mahdolliset turvatoimet käyttöön lompakossa. Esimerkiksi 2-vaiheinen todennus on lähes pakollinen asia asettaessasi itsellesi lompakon. Mikäli lompakko tarjoaa muita ylimääräisiä suojautumisvaihtoehtoja, käytä niitä.  Varmista, että olet ainoa henkilö, joka tietää, miten päästä käsiksi kryptovaluuttaasi.

Muista aina myös varmuuskopioida lompakkosi. Jos sinulla on online-lompakko, varmuuskopioi se tietokoneeseen. Jos sinulla on ohjelmistolompakko, varmuuskopioi se laitteistolompakkoon. Jos verkkolompakkosi joutuu hakkeroinnin kohteeksi tai siihen iskee haittaohjelma, ovat varmuuskopiot tärkeä turva, ettet menetä digitaalista omaisuuttasi.

kryptovaluutta lompakko

Jos offline- ja laitteistolompakoissasi on tarjolla palautusjärjestelmä, näe vaivaa niiden asentamiseen. Jälleen kerran, jos tietokoneesi rikkoutuu tai laitteistolompakkosi putoaa järveen, voit palautusjärjestelmän avulla palauttaa pääsysi kryptovaluuttaasi.

Tee kaikki, mitä voit tehdä varmistaaksesi kryptovaluuttasi turvallisuuden.

Yhteenveto

Kryptovaluutta lompakko ei ole pelkästään pakollinen aloittaessasi matkasi kryptovaluuttamaailmaan, vaan se on tärkeä apu digitaalisen omaisuutesi säilyttämiseen. Haluat sitten tehdä rahaa kryptovaluutalla tai käyttää sitä ostoissa ja myynneissä, et varmasti halua menettää yhtään arvokasta omaisuuttasi!

Kun olet päättänyt, mitkä lompakot aiot luoda itsellesi, voit aloittaa lompakkosi täyttämisen valitsemallasi kryptovaluutalla seuraamalla näitä ohjeita:

kryptovaluutalla
Kuinka ostaa Bitcoinia
kryptovaluutalla
Kuinka ostaa Litecoinia
kryptovaluutalla
Kuinka ostaa Ripplea
kryptovaluutalla
Kuinka ostaa Etheriumia
monero
Kuinka ostaa Moneroa

Vaikka tulet todennäköisesti aloittamaan verkossa olevalla kryptovaluuttalompakolla, on erittäin suositeltavaa harkita myös sijoittamista ohjelmistolompakkoon, laitteistolompakkoon tai paperilompakkoon. Kaikki nämä vaihtoehdot tarjoavat erinomaisen turvallisuuden kryptovaluutallesi, mutta niillä on erilaisia vahvuuksia ja heikkouksia. Nyt kun olet lukenut tämän artikkelin, olet valmis päättämään, mikä toimii parhaiten sinulle ja vastaa tavoitteitasi kryptovaluuttamaailmassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top