Kuinka Tehdä Rahaa Youtubessa (2021 Yksityiskohtainen Opas)

ansaita rahaa YouTube
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Jos olet kuin useimmat ihmiset, sinulla on todennäköisesti joitakin suosikkeja YouTube-kanavia, joita tykkäät katsella joka päivä. Nämä ihmiset saattavat jopa kertoa, miten he lopettivat leipätyönsä ja ryhtyivät tekemään YouTubella rahaa kokopäiväisesti. Ehkä sinullakin on tämä intohimo oppia tekemään jännittäviä videoita, luomaan jotakin ja sitten rikastumaan YouTubessa. Kuitenkin luulet, että se vie liian kauan aikaa, se on liian vaivalloista, eikä se koskaan tapahdu.

Se toimi HEILLÄ, mutta ei tietenkään toimi sinun kohdallasi…

Haluatko tietää jotain mahtavaa?

ansaita rahaa youtubessa

Vaikeus

Vaikeus Keskikokoinen
Keski

Aika

Keskiverto
Keski

Tulo

Tulo Iso
Iso

Niin kauan kuin sinulla on strategia ja tiedät, mitä menetelmiä voit käyttää, YouTubessa rahan tekeminen on helppoa ja hauskaa, ja sinäkin kykenet siihen!

Sinun tarvitsee vain käyttää näitä menetelmiä samalla, kun julkaiset säännöllisesti YouTubessa videoita, ja voit olla matkalla vaurastumaan YouTubessa, kuten ruotsalainen youtubettaja PewDiePie, joka tienaa YouTubessa jopa 14 miljoonaa euroa vuodessa!

Tässä artikkelissa näytämme sinulle, miten voit tehdä YouTube-kanavan alle viidessä minuutissa ja kuinka tehdä rahaa YouTubessa. Tulet saamaan lisää vinkkejä, jotta YouTube-kanavasi olisi takuulla onnistunut.

Tämän artikkelin loppuun mennessä sinulla on kaikki, mitä tarvitset sen tietämiseen, kuinka tehdä rahaa YouTubessa.

Luo oma Youtube kanava ja tee siitä menestyvä näiden mahtavien YouTube työkalujen avulla.

vidIQ

Auttaa sinua saamaan enemmän katselukertoja YouTubessa

Canva

Auttaa sinua luomaan YouTuben pikkukuvakkeita ja mallipohjia

youtube tilaajat raha
RYHMÄ 4

Kuinka myydä omia videoita… kuitenkaan olematta liian halpa

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa
RYHMÄ 5

5 vinkkiä rahan tekemiseen YouTubessa

RYHMÄ 1

Kuinka tehdä YouTube-kanava

Sinulla on oltava todellinen YouTube-kanava ennen kuin alat rikastumaan sillä! Tämä on erittäin helppo aloittaa:

rahaa youtube videoilla

1. Siirry YouTubeen

rahaa youtube videoilla

2. Klikkaa oikeassa yläkulmassa olevaa ”Kirjaudu sisään” -linkkiä

youtube palkka

3. Kirjaudu sisään tai luo Google-tili

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa

4. Kun olet kirjautunut sisään, voit klikata rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa

5. Näet sitten vaihtoehdon tilitietosi kohdalla, jossa voit luoda tilin

youtube tulot

Katso artikkelimme vaihe vaiheelta (kuvilla),  miten voit luoda YouTube-kanavan, jos tarvitset lisää apua.

RYHMÄ 2

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa: 5 parasta tapaa

On viisi tapaa ansaita rahaa YouTubessa, joista me kerromme sinulle tässä artikkelissa:

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa

Käymme kunkin vaihtoehdon läpi ja opetamme, kuinka ne toimivat:

miten saada rahaa

Ryhdy YouTube partneriksi ja tee rahaa mainoksilla

Kun tarkastellaan, kuinka tehdä rahaa YouTubessa, helpoin tapa on tietenkin mainosten avulla: Voit antaa YouTuben näyttää erilaisia mainoksia videoidesi näyttämisen aikana tai niiden rinnalla, ja kun joku napsauttaa näitä mainoksia, saat palkkion.

Jotta voit ansaita rahaa Youtubessa mainoksilla, sinun on ryhdyttävä YouTube-kumppaniksi. Voit tehdä tämän siirtymällä tilisi YouTube Studio -osioon ja ottamalla käyttöön rahan tekemisen vaihtoehdon. Sinun on myös kirjauduttava Googlen AdSense-verkkoon.

Löydät ohjeet siitä, miten voit tehdä tämän kaiken Googlelta napsauttamalla tätä.

Kun lataat videoita, näet vihreän  ”$”  valuuttamerkin vieressä, jos videot on kaupallistettu tekemään tuloja YouTubella. Tässä on Googlen selitykset kuvakkeista:

Kuten näet, joskus videoilla ei pysty tekemään rahaa YouTubessa. AdSense-ohjelman ongelmana on se, että saatat tarvita MONIA katselukertoja ja napsautuksia saadaksesi isompia mainostuloja. Lisäksi YouTube on nykyään äärimmäisen tarkka säännöistään koskien sitä, mitkä videot ovat sopivia rahan tekemiseen Youtubessa.

Näiden ongelmien vuoksi suosittelemme, että tutustut muihin tulonhankintatapoihin, kun pohdit, kuinka paljon voit tehdä rahaa YouTube-kanavallasi mainosten rinnalla.

rahaa nopeasti

Työskentele affiliate-yhteistyössä brändien kanssa tai tule sponsoroiduksi

Kun kanavasi kasvaa ja sinulla on enemmän tilaajia, voit saada eri tuotemerkeiltä yhteydenottoja ja he haluavat sinun esittelevän tuotteitaan yleisöllesi.

Tämä on erinomainen tapa rikastua YouTube-tililläsi, koska sinun tarvitsee vain minuutin tai pari esitellä rakastamiasi tuotteita videoissasi.

Sponsorit maksavat yleensä kiinteän maksun ja tarjoavat sinulle erityisen linkin, joten jos joku ostaa tuotteen, saat siitä myös ylimääräisen palkkion. Se on erinomainen tapa tehdä rahaa YouTubessa.

Esimerkiksi tässä videossa näet youtubettaja lempinimeltään Pahalapsi puhuvan sponsoristaan eli metallisesta juomapullostaan.

youtube palkkiot

Tähän liittyen on myös ei-sponsoroitua affiliate-markkinointia: siinä et tarvitse ketään yhteyshenkilöä, joka lähestyisi sinua ja tarjoaisi tuotteita sponsoroitavaksi, vaan sinä voit näyttää tai esitellä tavaraa tai palvelua, mistä maksetaan välityspalkkio, jos joku katsoja klikkaa ja ostaa sen.

Lisätietoa tästä löydät oppaastamme affiliate-markkinointiin.

kuinka saada rahaa

Käytä fanirahoitusalustoja tukemaan kanavaasi

Kun tutkimme, kuinka tehdä rahaa YouTubessa, suosittelemme tutustumaan fanirahoitusalustoihin, kuten Patreoniin. Nämä alustat tarjoavat videosi katsojille mahdollisuuden rekisteröityä antaakseen säännöllisiä rahalahjoituksia sinulle.

Esimerkiksi joku voi rekisteröityä lahjoittamaan 1 € / kuukaudessa, joku toinen 100 € / kuukaudessa ja niin edelleen. Tämän tuen vastineeksi tarjoat tilaajillesi lahjoja tai etuja, kuten kuukausittaisen Skype-puhelun, pääsyn julkaisemattomiin videoihin ja paljon muuta.

youtube tilaajat raha

Suosittu bändi Pentatonix käyttää Patreonia ja saa yli 15 000 euroa jokaisesta luomastaan musiikkivideosta! Näet esimerkkejä ”eduista”, joita he antavat lahjoittajilleen kuvan oikealla puolella.

Nämä alustat ovat erinomaisia, koska ne mahdollistavat sinua rakentamaan kuukausittaisen ”palkan” itsellesi, jolloin tiedät tarkalleen, kuinka paljon tulet vähintään tienaamaan. Sinun tarvitsee vain luoda sivu Patreonille, lähettää katsojasi sinne ja tarjota heille houkuttelevia bonuksia tukeaksi kanavaasi.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa
rahaa nopeasti

Myy tuotteita tai kaupallista

Jos haluat tietää, kuinka tehdä rahaa YouTubessa, kannattaa ajatella jo etukäteen omien tuotteiden tai palveluiden myyntiä. youtubettajat ansaitsevat paljon rahaa tällä tavalla ja monille heistä se on jopa heidän pääasiallinen tulonlähteensä.

Kanavasi sisällöstä riippuen voit myydä:

Kun kasvatat kanavaasi suuremmaksi, alat nähdä, mitä yleisösi haluaa ja samalla opit, mitä haluat luoda. Voit luoda oman verkkosivuston, jossa hallinnoit tuotteitasi ja lähettää ihmisiä sinne ostamaan tuotteitasi. ToimeentuloNinjan opas bloggaamiseen auttaa sinua kertomalla, miten voit luoda oman verkkosivuston.

miten saada rahaa

Käytä joukkorahoitusalustoja tukeaksi työtäsi

Joukkorahoitusalustat ovat verkkosivustoja, kuten Mesenaatti, joissa kuka tahansa voi julkaista joukkorahoitushankkeen, johon he tähtäävät, ja ihmiset ympäri maailmaa ”ostavat itsensä sisälle” projektiin tukeakseen sitä. Englannin kielellä suosituimpia joukkorahoitusalustoja ovat Kickstarter ja Indiegogo.

Parasta näissä sivustoissa on se, että sinulla ei tarvitse olla valmis projekti ennen kuin alat pyytää rahoitusta, joten ihmiset maksavat sinulle siitä, että teet sitä, mitä haluat!

Tässä on erittely:

Yhdistämällä projektisi, joita olet julkaissut näillä joukkorahoitusalustoilla, YouTube-kanavaasi, voit saada ihmisiä menemään suoraan videostasi tukemaan projektisi. Voit luoda videoita itsestäsi tuotoksiesi äärellä, näytteitä ja paljon muuta, saadaksesi ihmiset kiinnostumaan kanavastasi.​

Minkälaiset hankkeet soveltuvat joukkorahoitukseen?

Kaikki langattomista kuulokkeista, kirjoihin ja jopa videopeleihin!

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa

Tässä on esimerkki Mesenaatti-kampanjasta: Tässä kerätään rahaa asunnoille senioritaloon ja se on kerännyt tähän mennessä 571 euroa.

Youtubessa rahan tekeminen antaa sinulle paljon vapautta: elämme mielenkiintoisia aikoja, jolloin voit saada työsi rahoitettua ennen kuin edes aloitat sen tekemisen, ja se varmistaa sen, että ihmiset haluavat ostaa tarjoamasi tuotetta.

Mitään ei jää arvailun varaan.

Suosittelemme tutkimaan näitä sivustoja, kun alat ansaitsemaan rahaa Youtubessa.

RYHMÄ 3

Yhteenveto, kuinka tehdä rahaa YouTubessa

Tässä on yhteenveto eduista ja haitoista sekä tärkeimmistä keinoista, miten vaurastua YouTubessa:

youtube rahan tienaaminen

Edut

 • Helppo aloittaa (rekisteröinti alle 10 minuutissa)
 • Vakiomenetelmä YouTubessa
 • Jo ensimmäisestä videosta tuloja

Haitat

 • Tiukat Youtuben algoritmit saattavat epäkaupallistaa videosi
 • Vaikea tehdä paljon tuloja, ellei sinulla ole paljon katsojia sekä tilaajia

Edut

 • Helppo saada tuloja, koska kaikki, mitä tarvitsee tehdä on puhua tuotteesta.

Haitat

 • Riippuen, mitä myyt, saattavat tulot olla pienehköjä.
 • Sponsoreita ei ylipäätänsä kiinnosta, ellet ole jo suosittu YouTubessa

Edut

 • Pystyy luomaan säännöllisen “palkan”
 • Yhdistää mahdolliset katsojat YouTube-kanavallasi potentiaalisten tukijoiden kanssa Patreon-alustalla

Haitat

 • Tarvitset todella sitoutuneita faneja, jotka rakastavat työtäsi saadaksesi heidät tukemaan YouTube-kanavaasi
 • Pitää tarjota houkuttelevia etuja tukijoillesi

Edut

 • Korkea tulopotentiaali
 • Saat palkkaa siitä, mitä luot

Haitat

 • Pitää olla suurehko ja lojaali fanikunta saadaksesi säännöllisesti tuloja tai investoida hakukonehakujen optimoimiseen.

Edut

 • Korkea tulopotentiaali
 • Luo oma tuotteesi niiden myymiseksi
 • Yhdistää potentiaaliset katsojat YouTube-kanavallasi potentiaalisten joukkorahoittajien kanssa Kickstarter-alustalla

Haitat

 • Pitää vähintään olla idea ja olla ainakin yhteenveto siitä, mihin pyytää joukkorahoitusta.

Luo oma Youtube kanava ja tee siitä menestyvä näiden mahtavien YouTube työkalujen avulla.

vidIQ

Auttaa sinua saamaan enemmän katselukertoja YouTubessa

Canva

Auttaa sinua luomaan YouTuben pikkukuvakkeita ja mallipohjia

RYHMÄ 4

Kuinka myydä omia videoita… kuitenkaan olematta liian halpa

Saatat tuntea olosi epämukavaksi kuullessasi sanan ”myynti”, mutta myynti ei ole huono asia, kun oppii, kuinka tehdä rahaa YouTubessa! Pyrkimyksenä on antaa ihmisille jotain hienoa… tuotteita, joita valmistat tai olet luonut tai suosittelemiasi asioita.

Näin se menee:

Myyminen on vain ihmisille osoittaminen, miksi he tarvitsevat jotain ja sen tavoitteena on auttaa heitä saavuttamaan tila, jossa he haluavat sanoa: ”KYLLÄ!” Jos haluat tehdä rahaa YouTube-kanavallasi, sinun on opittava myymään hyvin ja saatava ihmiset kiinnostumaan sekä innostumaan ja saatava heidät ostamaan sinulta jotain.

Kolme pääkohtaa kannattaa pitää mielessä, mitä tulee videoillasi myymiseen:

Kuinka tehdä rahaa YouTubessa
miten saada rahaa

Pidä aina toimintakutsua videoissasi esillä

Kerro aina katsojillesi, että heidän tulee tarttua toimeen sen kanssa, mitä yrität myydä.

Joten esimerkiksi jos sinulla on Kickstarter-kampanja, sinun pitäisi kertoa heille, että he voivat siirtyä klikkaamaan linkkiä, jonka olet sisällyttänyt mukaan.

Jos sinulla on podcast ja haluat heidät kuuntelevan sitä, sinun pitäisi pyytää heitä vierailemaan verkkosivustolla ja käydä tutustumassa siihen.

CTA-toiminto (Call-to-action) on yksi YouTubessa rahan tienaamisen piiloon jäänyt salaisuus.

rahaa nopeasti

Pyydä aina katsojia tilaamaan kanavaasi ja laittamaan päivittäiset ilmoitukset päälle

Aikaisemmin tilaajasi saivat oletusarvoisesti ilmoituksen, kun latasit uuden videon kanavallesi, mutta YouTube muutti tämän äskettäin.

Tämä on ISO asia ja voi mahdollisesti haitata suuresti suunnitelmiasi rahan tekemisestä YouTubessa.

Ilman ilmoituksia katsojasi eivät välttämättä tiedä, että olet ladannut uuden videon ja voit menettää paljonkin mahdollisia katselukertoja ja tuloja. Enemmänkin, jos joku katselee sinua ensimmäistä kertaa, haluat varmistaa, että he tilaavat lisää ja saavat ilmoituksia uusista videoista.

Siksi suosittelemme aina pyytämään katsojiasi tilaamaan kanavaasi ja ottamaan ilmoitukset käyttöön.

kuinka saada rahaa

Hyödynnä videosi kuvaustekstejä lisäämällä niihin toimintakutsuja ja linkkejä

Videon kuvaustekstiosio ei pelkästään ole paikka, jossa kuvailet nopeasti tekemääsi videota, mutta se on myös hyvä paikka pyytää katsojia tekemään haluamiasi toimenpiteitä, kuten tutustumaan tuotteisiisi tai rekisteröitymään sähköpostilistallesi. Kaikki tutkimukset viittaavat siihen, että nämä ovat erinomaisia tapoja tienata YouTubessa.

Esimerkiksi tämän videon kuvauksessa suomalainen youtubettaja Mmiisas on sisällyttänyt tekstiin toimenpidepyyntöjä katsojille saadakseen heitä liittymään mukaan muihinkin sosiaalisen median kanaviinsa.

youtube raha

Lisäämällä tekstikuvauksiin toimintakutsuja saat enemmän mahdollisuuksia saada katsojat tekemään sitä, mitä haluat ja näin tienaat enemmän rahaa.

RYHMÄ 5

5 vinkkiä rahan tekemiseen YouTubessa

Tässä on viisi ylimääräistä vinkkiä rahan tekemiseen YouTubessa:

youtube tilaajat raha
miten saada rahaa

Tee säännöllisesti videoita ja paranna jatkuvasti videoidesi laatua

Ainoa tapa saada lisää sitoutumista, tilaajia ja faneja on lähettää jatkuvasti videoita. Tämä on todellinen salaisuus siihen, kuinka tehdä rahaa YouTubessa.

Tämä ei pelkästään auta sinua tekemään enemmän rahaa, mutta videoiden tekemisen myötä kokemuksesi karttuu ja sinusta tulee vakuuttavampi, jolloin saat enemmän katsojia ostamaan sinulta!

Kun aloitat luomisen, älä lopeta, ja näet, että joka päivä, sinusta tulee vähän parempi.

rahaa nopeasti

Päivitä työvälineesi

Mitä videoita haluat katsella YouTubessa? Täriseviä videoita huonosta älypuhelimen kamerasta tai vakaita videoita, jotka on kuvattu laadukkaalla DSLR:llä?

Meillä on hyviä uutisia sinulle:

Kun alat oppia vaurastumaan YouTubella, on täysin OK käyttää aluksi vain älypuhelinta. Mutta kun kasvatat kanavaasi suuremmaksi, suosittelemme, että harkitset laitteesi päivittämistä.

Meillä löytyy opas parhaan kameran valitsemiseksi YouTubea varten, mikäli olet valmis siihen jo nyt.

kuinka saada rahaa

Tee korkealaatuista sisältöä ja kuuntele yleisöäsi

Tiedätkö suurimman virheen, jonka luovimmat ihmiset tekevät taiteensa tuottamisen kanssa?

He tekevät sitä VAIN ITSELLEEN, eivätkä YLEISÖLLEEN.

Aseta yleisösi aina edelle, ajattele katsojiasi ja kysy, mitä he haluavat nähdä.

Tämä ei nyt tarkoita sitä, että sinun on tehtävä jotain, jota et halua vain, koska katsojat vaativat sitä. Sinun pitäisi tehdä asioita, joita sekä sinä että katsojasi haluatte nähdä.

Silloin ollaan taikuuden (ja rahan) äärellä.

rahaa nopeasti

Harkitse laajentamista muihin kanaviin ja luo oma verkkosivusto

Kaikista menestyneimmillä youtubettajilla on omat henkilökohtaiset verkkosivustonsa, joissa he myyvät muita tuotteitaan. Heillä on myös omat sivukanavansa ja muita tilejä, esimerkiksi podcastit, Instagramissa, Twitterissa ja vaikka mitä!

Kun jatkat kasvuasi, sinun kannattaa ajatella laajentamista ja useamman kanavan luomista, jotta sinulla olisi suurempi mahdollisuus tavoittaa enemmän ihmisiä. Jos haluat aloittaa toisella sosiaalisen median kanavalla, tässä on opas rahan tekemisestä Instagramissa.

Luo oma Youtube kanava ja tee siitä menestyvä näiden mahtavien YouTube työkalujen avulla.

vidIQ

Auttaa sinua saamaan enemmän katselukertoja YouTubessa

Canva

Auttaa sinua luomaan YouTuben pikkukuvakkeita ja mallipohjia

miten saada rahaa

Muotoile otsikkosi hyvin ja luo hyvät pikkukuvakkeet

Jotta voit selvittää, kuinka tehdä rahaa YouTubessa, sinulla on oltava houkutteleva otsikko (tai otsikoita) videoissasi.

YouTube-videoita on MILJOONIA, ja houkutteleva otsikko saa ihmiset napsauttamaan, katselemaan ja lopulta maksamaan sinulle.

Haimme esimerkiksi tietoa biisin tekemisestä YouTubessa ja tässä on muutamia tuloksia:

Korostimme kolmea osuvinta otsikkoa. Nämä otsikot saavat parhaiten huomiota, ja jos haluat tehdä biisin ja olet vasta aloittamassa, vaikuttavat nämä vaihtoehdot parhaimmilta.

Vertaa näitä otsikoita kohtaan ”KUINKA TEHDÄ GUCCI GANG -BIISI | PETE*MIES ”. Vaikka tämä video ja otsikko saattavat olla viihdyttäviä, jos kuitenkin haluat osata tehdä muitakin kappaleita, aloitat todennäköisesti muista hakutuloksista.

Voit lukea lisää täältä siitä, miten luodaan hyviä otsikoita.

Voit nähdä myös, että videon ”esillä oleva kuva” tai ”esikatselukuvat” ovat todella tärkeitä houkuttelemaan katsojia napsauttamaan videota ja lopulta maksamaan sinulle!

Suosittelemme, että kokeilet muutamia eri tyylejä jotta näkisit, mistä katsojat pitävät eniten. Canva on loistava ilmainen työkalu, jonka avulla voit tehdä hienoja esikatselukuvia. Heillä on myös opas erilaisista vaihtoehdoista upeiden esikatselukuvien tekemiseen.

Suunnitelmasi, kuinka tehdä rahaa YouTubessa

Tämän oppaan avulla voit oppia rikastumaan YouTubessa. Jos et vielä ole siellä, siirry saman tien YouTubeen ja luo itsellesi kanava, jotta pääset lataamaan ensimmäinen videosi ja aloittamaan rahan tekemisen!

youtube näyttökerroista rahaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top