Näin Teet Töitä Kotona Opas

työskentelevät kotoa
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Kolme parasta ansaintatapaa työskennellessäsi kotoa käsin

Mistä aloittaa, kun haluat tehdä töitä kotona? Mitä tarvitset, jotta voit tehdä töitä omasta lukaalistasi käsin, ja kuinka voit ansaita lisätuloja kotona? Useimmat eivät tiedä, kuinka helppoa on alkaa tienata rahaa kotona, mutta me Toimeentuloninjassa aiomme muuttaa sen! Tervetuloa lukemaan ”Näin teet töitä kotona opasta”. Aloittaaksesi tämä seikkailu omalta kotisohvaltasi sinun tulee vain oppia keinot, joilla tehdä se.

Tutustu alla olevaan sisällysluetteloon saadaksesi yleiskuvan siitä, millaisista asioista voit lukea täällä.

Aloittaaksesi työskentelyn kotona sinun tarvitsee:

oppia työskentelemään kotona -kuvaketta

1. Oppia keinot, joilla työskennellä kotona.

päättää tulomenetelmäkuvake

2. Päättää mitä tulonhankkimistapoja haluaisit käyttää, ja miten haluaisit tehdä rahaa, kun työskentelet kotona.

hanki asennuskuvake

3. Päättää, missä haluaisit tehdä töitä ja sitten järjestää asia niin, että se onnistuu ja sinulla on kaikki tarvittava.

hyödyt ja haitat toimivat kotona kuvake

4. Olla varma, että tunnet kotona työskentelyn edut ja haitat, jotta varmasti tiedät haluavasi sitä.

hanki työkuvake

5. Mennä työskentelemään!

Tällä sivulla voit lukea yksityiskohtaisen oppaamme siitä, miten pääset alkuun tehdäksesi riihikuivaa siellä, missä asut ja mitkä ovat parhaat työkalut siihen. Tässä oppaassa kerromme sinulle siis kaiken, millä päästä ainakin alkuun, mitkä työkalut auttavat sinua onnistumaan ja mitä sinun ei todellakaan pitäisi tehdä.

Mitä sinun tulisi tietää:

Tulemme myös esittelemään sinulle valitsemiamme menetelmiä ja kerromme sinulle kotona työskentelemisen hyvät ja huonot puolet. Muista, että täällä Toimeentuloninjassa voit lukea yli 20 eri tavasta tienata rahaa ja kaikkia niitä yhdistää mahdollisuus työskennellä kotoa käsin.

Lupaamme, että olet valmis tekemään töitä kotoa käsin, kunhan olet lukenut tämän oppaan!

divider
kotona työskentelevät menetelmät

Ennen, kuin alat työskennellä ja ansaita lisätienestiä kotona, sinun tulee tietenkin löytää itsellesi paras työ. Valitettavasti et voi odottaa, että kaikki tehtävä työ tuottaa sinulle lisätuloja ja eri ansaintamenetelmien välillä voi olla isoja eroja. Tämän takia on tärkeää, että löydät itsellesi sellaista kotona tehtävää työtä, josta itse nautit. Alla löydät ne keinot, jotka me Toimeentuloninjassa olemme todenneet parhaiksi tavoiksi ansaita rahaa kotona:

1. Työskentele kotona täyttämällä kyselytutkimuksia

Työskentele kotona täyttämällä kyselytutkimuksia

Tiesitkö, että voit ansaita rahaa, jopa omalta sohvaltasi käsin vain ilmaisemalla mielipiteesi? Yritykset pyrkivät aina parantamaan tuotteitaan tai kehittämään uusia ja he tarvitsevat potentiaalisia kuluttajia erilaisiin tutkimuksiin selvittääkseen, miten heidän kannattaa toimia. Siksi maksetut kyselytutkimukset keksittiin, ja sinä voit tehdä rahaa niillä!

Käyttäessäsi muutama minuutti ajastasi kyselytutkimukseen, yritys maksaa sinulle siitä. Vaikka tämä ei ole kannattavin tapa tehdä rahaa kotoa käsin, sillä voi silti tienata muutama sata euroa kuukaudessa!

Maksullisten kyselyiden aloittaminen on todella helppoa: rekisteröidy vain muutamalle sivustolle, anna kyselypyyntöjen tupsahdella sähköpostiisi ja ala vastata niihin. Voit lukea lisää oppaastamme täältä siitä, miten tehdä rahaa täyttämällä maksullisia kyselyjä.

yougov.fi

Ansaitse 100 pistettä tervetuliaisbonusta heti!

Vieraile
mielipidemaailma.fi

Saat noin 2,5 euron jokaisesta kyselytutkimuksesta

Vieraile
fi.toluna.com

Tienaa jopa 3,5 euroa jokaisesta kyselytutkimuksesta!

Vieraile
mobrog.com

Hinnat välillä 0,5–3,3 euroa tutkimusta kohden

Vieraile
lifepoints

Ansaitse elämäpisteitä tutkimusta kohden,
että voit vaihtaa kaikenlaisiin palkintoihin!

Vieraile

Asioita, joita tarvitset + mitä on hyvä olla:

 • Tietokone
 • Internet-yhteys

Hyviä linkkejä:

2. Työskentele kotona bloggaajana

 bloggaaminen

Tämä tapa työskennellä kotona on todella itsenäistä ja vaatii melko paljon kärsivällisyyttä, mutta se voi olla hyvin palkitsevaa. Blogit ovat erittäin suosittuja useista syistä: Ensinnäkin on hauskaa bloggailla, ja voit oppia itsestäsi lisää ja parantaa ansioluettelosi tai kehittää itseäsi samalla, kun teet rahaa. Toiseksi se on erittäin itsenäistä työtä, ja voit tehdä mitä ikinä haluat blogisi kanssa ilman, että joudut vastaamaan asiasta työnantajalle tai pomolle.

Voit ansaita hyvin rahaa bloggaamalla, mutta se vaatii myös pikkasen tietoa eri asioista ja paljon aikaa: Sinun täytyy selvittää, miten voit luoda toimivan verkkosivuston, sinun on tuotettava laadukasta sisältöä, ja sitten sinun on löydettävä mainostajia (näillä tienaat rahaa).

Kuten olemme jo maininneet, tällä hetkellä on melko helppoa luoda verkkosivusto, eikä se yleensä vie paljon aikaa. Joten kunhan osaat vielä kirjoittaa myös sisältöä, olet jo pitkällä kotona työskentelyssä.

Seuraava askel on mainostaa sivustosi. Tässä voit hyödyntää affiliate-markkinointia, joka on erittäin hyvä keino tahkoa rahaa. Voit lukea lisää affiliate-markkinoinnista täältä:

Toisin kuin muut kaksi parasta menetelmää, jotka voivat tuottaa tuloksia nopeasti, bloggaaminen vie enemmän aikaa. Suosittelemme, että teet sitä joko toisen menetelmän tai nykyisen työsi rinnalla ja kun bloggaaminen alkaa kantaa hedelmää, voit vähitellen korvata muut työsi sillä ja nauttia prosessista.

Kun alat tienata bloggaamisella, tulot ovat melko passiivisia. Tämä tarkoittaa sitä, että raha kahisee pankkitilillesi sisukkaan työn jälkeen! Jos haluat lukea lisää bloggaamisesta, voit lukea yksityiskohtaisemman oppaamme täältä.

Asioita, joita tarvitset + joita on hyvä olla:

 • Tietokone
 • Verkkoyhteys
 • Kotisivusto tai blogi
 • Käyttäjätunnus affiliate-verkkoon
 • Sivusto Facebookissa tai Instagramissa tai muussa sosiaalisen median alustalla.

3. Miten tehdä rahaa kaupankäynnillä

Olet todennäköisesti kuullut, että sinun pitäisi investoida niin varhain kuin mahdollista ja niin paljon kuin pystyt. Siksi, että sijoittaminen tai kaupankäynti on toinen erinomainen tapa ansaita rahaa.

Itse asiassa se on yksi parhaista tavoista ansaita rahaa, koska rahasi voivat kasvaa automaattisesti ilman, että tekisit mitään. Se on passiivista!

Parhain tapa tehdä kauppaa tienataksesi rahaa

On monia asioita, joilla käydä kauppaa, kuten osakkeet, velkakirjat ja muu. Kuitenkin olemme huomanneet ja todenneet, että kryptovaluutta antaa parhaimmat tuotot sijoituksille, jos käytät erikoistunutta kaupankäyntisysteemiä, joka automaattisesti sijoittaa sinua varten, jotta saisit säännöllisesti hyviä tuloja.

miten saada rahaa

Asioita, joita tarvitset + joita on hyvä olla:

 • Tietokone
 • Intertet
 • Kaupankäyntisysteemi
 • Kaupankäyntitunnus

Aloittelijan opas työskentelyyn omassa kodissasi

Tämän takia kaikki eivät tee töitä kotona.

Monet ihmiset haluavat stressitöntä elämää ilman huolia ja täydellisen vallan päättää, miten he käyttävät aikansa. Mutta miten voit päättää omasta ajastasi, mikäli nouset klo 7, olet työmaalla kello 8 ja olet kahlittuna sinne aina kello 5 saakka? Eikö kaikki olisi paljon helpompaa, jos tekisit töitä kotona?

Emme tietenkään halua asettaa kaikkia samaan lokeroon, mutta suurin osa ihmisistä, joilla on tasapaksuinen 9-5 työ haluaisivat mieluummin olla oman aikansa valtiaita ilman, että he olisivat sidottuja työhönsä. Monet toivovat, että voisivat työskennellä omalta sohvalta käsin ja suurimman osan mielestä tämä tekisi elämästä helpompaa.

Joten, miksi ihmiset eivät vain lopeta tämänhetkistä työtään ja tee päätöstä ryhtyä tekemään töitä omassa kodissaan? Yksinkertainen vastaus on, että se ei vain ole valitettavasti niin helppoa suurimmalle osalle.

Monella on korkea kynnys aloittaa työskentely kotona ja tämä onkin haastava hyppy. Jos on tottunut toimimaan tasaisessa ympäristössä, toimistossa, kaupassa tai missä tahansa paikassa, jossa työnkuva on annettu selkeästi, voi itsenäinen työskentely kotona tuntua aluksi oudolta, sillä vastuu ja työnkuva on täysin sinulla. Saatat huomata, että on hankalaa saada jopa töitä aikaiseksi.

Tämän tyyppinen työ on kuitenkin kasvattanut suosiotaan viime aikoina, mutta sille on olemassa hyvä syy. Kun internetistä on tullut osa jokapäiväistä elämäämme, niin nuorten kuin vanhojen, on yhä useampi ihminen huomannut enenevässä määrin ne hyödyt, joita omassa kodissa työskentely tuo mukanaan.

toita kotoa kasin

Tämä artikkeli voi auttaa sinua selvittämään itsellesi, miten lisätienestiä voi ansaita tekemällä töitä kotona, mitä hyötyä siitä on ja ennen kaikkea, miten voit työskennellä kotoa käsin. Kun olet lukenut tämän oppaan, olet valmis tekemään itse töitä kotona!

Aloita tästä!

Tämän artikkelin alussa löydät parhaat tavat työskennellä kotona ja tämä voi olla sinulle hyvä lähtökohta lähteä tutustumaan kotona tehtäviin töihin. Mikäli et ole vielä löytänyt omaa tapaasi ansaita kotona, olemme koostaneet alle listan, josta varmasti löytyy sinulle sopiva kotona tehtävä työ.

Suosittelemme, että valitset useamman kuin yhden tavan hankkia lisätienestiä kotona. Tekemällä näin, saat suuremman jakauman tuloihisi ja tuottopotentiaalisi on näin paljon suurempi. Mikäli kuitenkin haluat, voit tietenkin käyttää 100% ajastasi vain yhteen työhön.

Ansaitse rahaa freelancerina

Tiesitkö, että voit hyödyntää jo olemassa olevia taitojasi tai harjoittaa uusia taitoja, joita on helppo oppia, ja käyttää niitä rahan tahkomiseen jo samana päivänä? Se on totta!

Monet yritykset tarvitsevat ”kertaluonteisia” urakoita tehtäväksi, ja he palkkaavat urakoitsijoita tai freelancereita toteuttamaan niitä. He voivat tarvita apua artikkelin kirjoittamiseen, copywritingiin, web-suunnitteluun tai kaivata jopa erikoistuneempia palveluja, jotka edellyttävät jopa tutkintoa, kuten lakipalveluita, projekti-insinööriä ja niin edelleen. Ei ole mitään rajoitusta sillä, mitä voit tehdä freelancerina!

Jotkut helpoimmista freelance-taidoista ovat:

 1. Artikkeleiden kirjoittaminen
 2. Hakukoneoptimointi (SEO)
 3. Web design (käsittelemme tätä asiaa enemmän tässä artikkelissa)
 4. Ohjelmointi ja ohjelmistokehitys
 5. Copywriting (käsittelemme tätä asiaa myös myöhemmin tässä artikkelissa)

Aloittaaksesi, rekisteröidy vain freelancer-alustalle, kuten Upwork tai Fiverr, luo profiili ja hae työpaikkoja! Saadaksesi lisätietoja, miten aloittaa freelancerointi, lue täydellinen opas freelancerina työskentelystä täältä:

Ansaitse rahaa Instagramilla

Instagram on yksi kuumimmista sosiaalisen median sovelluksista, ja voit ansaita myös rahaa sillä! Voit myydä jo ottamiasi kuvia, hankkia seuraajia ja sponsorointitarjouksia ja paljon muuta.

Olet varmaan itsekin kuullut monia tarinoita ihmisistä, jotka aloittivat nollasta ja ansaitsivat jopa 6-numeroisia tuloja Instagramin avulla. Lisäksi houkuttelevien kuvien tekeminen on todella helppoa. Tutustu oppaaseemme siitä, miten tehdä rahaa Instagramilla, jos haluat aloittaa tämän.

Ansaitse rahaa YouTubella

Joka puolella tunnutaan uutisoivan siitä, että jälleen jostain nuoresta on tullut miljonääri YouTuben avulla. Nämä ihmiset aloittavat vain tekemällä ilmaiseksi hauskoja videoita, joiden tekemistä he rakastavat. Mutta lopulta he ansaitsevat rahaa joukkorahoituksella, myymällä omia tuotteitaan, sponsorointitarjouksilla ja paljolla muulla.

Se on itse asiassa melko uskomatonta, kuinka nopeasti voit tulla YouTube-julkkikseksi ja ansaita rahaa. Voit myös hyödyntää Googlen AdSense-verkkoa ansaitaksesi rahaa käyttäjiltä, jotka napsauttavat videosi yhteydessä näkyviä mainoksia.

Olemme luoneet kokonaisen oppaan, jonka avulla voit käydä läpi vaiheittaisen prosessin, jolla voit tehdä rahaa YouTubessa. Lue lisää täältä.

Työskentele kotona kääntäjänä

Jos hallitset enemmän kuin yhden kielen, voit tarjota sekä yrityksille, että yksityishenkilöille tekstien, nettisivujen, äänitiedostojen ja muiden asioiden käännöspalvelua. Ja voit tehdä tämän kaiken kotona. Kysyntä käännöksille kasvaa päivittäin yhä kansainvälisemmässä maailmassa ja sinä voit todellakin tienata tällä.

Periaatteessa ainoat asiat, joita tarvitset, ovat tietokone ja internet-yhteys. Kun sinulta löytyy nämä, monet sivustot toimivat yhteyskanavana sinun ja käännöksiä tarvitsevien asiakkaiden välillä. Tämä on todellakin hyvä etätyö!

Lukeaksesi enemmän kääntämisestä kotityönä, katso oppaamme täältä.

Asioita, joita tarvitset + hyödyllisiä tarvikkeita:

 • Hyvä kielitaito kahdessa tai useammassa kielessä
 • Tietokone tai tabletti/ iPad
 • Internet-yhteys
 • Word tai vastaava tekstinkäsittelyohjelmisto
 • Ulkoinen näppäimistö

Hyviä linkkejä kääntäjille:

Tee töitä kotona web-suunnittelijana

Ennen kuin ajattelet ”Web-suunnittelija? Minulla ei ole tuosta mitään kokemusta tai koulutusta”, sinun kannattaa ottaa huomioon, että nykyään on mahdollista luoda verkkosivu 5 minuutissa jopa ilman kokemusta ohjelmoinnista.

Viime vuosien aikana verkkosivuista on tullut jotain, jota jokainen voi luoda minimaalisella tiedoilla tietokoneista. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ilman koulutustakin on mahdollista tienata elanto tällä tavoin ja työskennellä samalla kotoa käsin.

Kysyntä verkkosivuille on suurta ja voit hyötyä tästä. Useimmat tavallisista sivuista menevät kaupaksi 700 ja 2500 euron välillä, joten ihan jo muutamalla myynnillä voi ansaita ison määrän rahaa. Tämä on erinomainen kotona tehtävä lisätyö, johon et taaskaan tarvitse kuin tietokoneen ja internet-yhteyden.

 

Asioita joita tarvitset + hyödyllisiä tarvikkeita:

 • Tietokone
 • Internet-yhteys

Hyviä linkkejä web-suunnittelijoille:

Tee töitä kotona asiakastukihenkilönä

Tee töitä kotona asiakastukihenkilönä

Kun soitat yritykseen palautteen, valituksen tai jonkin muun asian yhteydessä, sinulle saattaa ensimmäiseksi tulla mieleen suuri toimisto täynnä asiakastukihenkilöitä.

On hyvinkin mahdollista, että henkilö joka vastaa puhelimeen voi yhtä hyvin olla joku joka työskentelee yksin omassa kodissaan. Yhä useammat ja useammat yritykset palkkaavat itsenäisiä asiakastukihenkilöitä, jotka työskentelevät kotonaan. Näin yritykset säästävät toimistotilojen kuluissa ja tästä onkin tullut ajan mittaan hyvin suosittua. Sinun tarvitsee vain vastata puhelimeen, sähköposteihin ja mahdollisesti chat-viesteihin yrityksen puolesta.

Kuten jo aikaisemmin mainitsimme, tämän kotona tehtävän lisätyön palkkaus on usein sama, ellei jopa parempi, kuin toimistossa työskentelevien asiakastukihenkilöiden.

Asioita joita tarvitset + hyödyllisiä tarvikkeita:

 • Tietokone
 • Internet-yhteys
 • Puhelin
 • Hyvät kuulokkeet mikrofonilla
 • Sopimus yrityksen kanssa

Hyviä linkkejä jos haluat tehdä töitä asiakastukihenkilönä:

 • Upworkin tukihenkilötyöilmoitukset

Tee töitä kotona virtuaaliassistenttina

Erittäin suosittu kotona tehtävä työ on toimia virtuaaliassistenttina. Virtuaaliassistentti on lyhyesti ilmaistuna henkilö, joka toimii virtuaalisena assistenttina yhdelle tai useammalla yritykselle. Virtuaaliassistenttina sinä voit tehdä töitä kotona tai missä tahansa maailmassa, koska kaikki työ tehdään periaatteessa internetin, puhelimen, sähköpostin jne. välityksellä. Joten sinä voit itse päättää, missä haluat tehdä töitä, minkä takia tämä on loistava tapa työskennellä joustavasti.

Voit lukea lisää virtuaaliassistenttina toimimisesta täällä.

Asioita joita tarvitset + hyödyllisiä tarvikkeita:

Tee töitä kotoa käsin copywriterina

Jos omaat hyvät kirjoitustaidot, voit tienata hyvin copywriterinä. Kysyntä tekstisisällön tuottamiselle internetissä kasvaa jatkuvasti, koska erilaisten sivustojen määrä lisääntyy koko ajan. Mikäli yritys haluaa tänä päivänä olla edellä kilpailijoitaan, se tarvitsee apua ulkopuolisilta copywriterilta, joka voi tehdä töitä vaikkapa omasta kodistaan käsin.

Jopa henkilöt, joilla ei vielä ole kokemusta kirjoittamisesta voivat toimia copywritereinä, koska ihan tavallisesti ja luonnollisesti kirjoitettu tekstiä arvostetaan. Kun teet lisätienestiä kotona tällä tavalla kaikki, mitä tarvitset, on tietokone tai tabletti ja tietenkin internet-yhteys. Tuottopotentiaali on suhteellisen hyvä ja monet tekevätkin töitä kotona kirjoittajina.

Kun puhumme copywritingista, tarkoitamme kirjoittamista, joka on suunnattu myyntiin ja markkinointiin. Ajattele vaikkapa asiakkaille suunnattuja sähköposteja, myyntisivustoja, mainoksia ja muita. On olemassa erilaisia tapoja kirjoittaa näistä asioista ja keinoja on helppo oppia verkossa ilmaiseksi! Hyvä copywriter voi periä jopa 10 000 euroa yhdeltä myyntisivustolta, joten tässä riittää varmasti rahaa tahkottavaksi.

Asioita joita tarvitset + hyödyllisiä tarvikkeita:

 • Tietokone tai tabletti/iPad
 • Internet-yhteys
 • Word tai vastaava tekstinkäsittelyohjelmisto
 • Hyvä näppäimistö

Hyviä linkkejä copywritereille:

Lisätyö kotona opettamisesta​

Internet on mahdollistanut muiden ihmisten auttamisen netin kautta. Tarvitaan yksinkertaisesti vain tietokone, jossa on web-kamera ja internet-yhteys, jotta voit aloittaa töiden tekemisen kotoa käsin ’tuutorina’ tai ’opettajana’.

Voit opettaa toisille ihmisille loputtomasti eri asioita ja koska tieto on yksi arvokkaimmista asioista yhteiskunnassamme, voit tienata reilusti opettamalla asioita muille.

Jos osaat soittaa hyvin kitaraa, voit tarjota kursseja siitä. Jos taas olet hyvä tietyssä kielessä, voit auttaa sekä koululaisia että aikuisia kielen opiskelussa ja mikäli sinusta tuntuu, voit auttaa koululaisia heidän kotiläksyissään. Tällainen lisätyö kotona on suosittua ja tulevaisuudessa on varmasti enemmän ihmisiä, jotka sekä tarjoavat opetusta, että haluavat sitä.

Asioita, joita tarvitset + asioita, joita sinulla on hyvä olla:

 • Tietokone internet-yhteydellä
 • Hyvät kuulokkeet
 • Web-kamera
 • Tarvittavat materiaalit, joita oppilaasi tarvitsevat

Hyviä linkkejä:

 • Udemy.com – Täällä voit myydä tietoasi

Selvä valinta – ryhdy yrittäjäksi

Tietenkin on olemassa myös tämä ilmiselvä vaihtoehto ryhtyä itsensä työllistäjäksi. Tällöin voit hallita omaa aikaasi ja päättää teetkö töitä kotona vai et. Sinun kannattaa myös ottaa huomioon, että yrittäjyyteen sisältyvät suuret riskit ja haasteet, mutta useissa tapauksissa se on sen arvoista.

Kun toimit yrittäjänä, ei ole olemassa palkkakattoa ja suurin osa tuottamastasi tuloksesta tulee sinulle itsellesi. Voit yrittäjänä tehdä monia eri asioita samaan aikaan, mutta jos haluat tehdä työskennellä kotona, sinun on harkittava mihin ryhdyt. Esimerkkejä siitä, millainen on yrittäjälle hyvä kotona tehtävä työ, löytyvät alla:

 • Oma verkkokauppa
 • Kotikampaamo
 • Kotona toimiva hieroja
 • Freelancer-työ
 • Telemarkkinointi
 • Taiteilija
 • Graafinen suunnittelija
 • Kirjanpitäjä
 • Muusikko
 • Konsultti
 • Tuotetestaaja

Edellä mainitut vaihtoehdot ovat vain joitain esimerkkejä ja jos olet vähän luovempi, voit helposti löytää muutakin tekemisen arvoista. Todellisuudessa vain mielikuvituksesi on rajana mitä tulee kotona tehtävään lisätyöhön!

Asioita, joita tarvitset + asioita, joita sinulla on hyvä olla:

 • Tietokone
 • Internet-yhteys
 • Puhelin

Hyviä linkkejä yrittäjille:

Oman työympäristön luominen kotona

Kun olet päättänyt, miten haluat tehdä töitä kotona, on aika maksimoida kotona viettämiesi tuntien tehokkuus ja tuottavuus. Sinulla pitää olla hyvä työpiste, oikeat tarvikkeet ja sinun tulee olla tietoinen täysin eri asioista, kuin jos olisit tavallisessa 9-5 työssä.

Oman työympäristön luominen kotona

Työpisteesi kotona

Työpisteesi kotona

Emme voi liikaa painottaa hyvän työpisteen arvoa, kun puhutaan kotona työskentelemisestä. Suosittelemme, että varaat työnteolle oman huoneen talossasi tai asunnossasi. Erillinen työtila tai toimistotila tekee sinusta paljon tehokkaamman ja saa sinut katsomaan asioita paljon ammattimaisemmalla tavalla. Huolehdi siitä, että sinulla on hyvä tuoli, pöytä ja ehkäpä jotain musiikkia, mikäli se on sinun juttusi.

Muista myös hyvä valaistus. Kokoamalla näitä pieniä asioita yhteen, huomaat, että sinulla on ”työpaikka” ja tämä on tärkeää, sillä aivojesi täytyy voida erottaa työaikasi henkilökohtaisesta ajastasi.

Se, miltä työpisteesi tulisi näyttää, riippuu paljon siitä, millaista työtä teet kotona. Siinä on iso ero, miltä taiteilijan työpisteen tulisi näyttää verrattuna vaikkapa asiakastutkimusta tekevän ihmisen työpisteeseen. Tärkein asia on, että tunnet tekeväsi työtä tehokkaasti ja ilman häiriötekijöitä.

Tosin ehdotamme, että hankkisit ainakin nämä asiat työskennellessäsi kotona. Tässä tärkeimmät:

A Työpöytä

Suosittelemme, että sinulla on työpöytä, joka on tarkoitettu vain työntekoon. Monet työskentelevät ruokapöydän tai tv-pöydän äärellä kotona, mutta tämä ei ole suositeltavaa. Kun sinulla on pöytä, joka on pyhitetty lisätienestien tekemiseen kotona, voit myös helpommin jättää työsi työpisteellesi! Jos sijoitat rahaa pöytään, suosittelemme hankkimaan sellaisen pöydän, jonka korkeutta voi säätää. On välillä mukavaa ja terveellistä tehdä töitä seisten.

B Hyvä tietokone

Ei ole mitään kamalampaa, kuin hidas tietokone, jossa on lentokoneen turbiinilta kuulostava tuuletin. Huolehdi siitä, että sinulla on tietokone, jolla on hyvä tehdä töitä! Usein pelkkä iPad tai muu tabletti ei riitä, koska niiden sovellusvalikoima on suppea.

C Vakaa internet-yhteys

Suurin osa kotona tehtävistä töistä tehdään tietokoneella, jossa täytyy tietenkin olla internet-yhteys yhteydenpitoon ulkopuolisen maailman kanssa. Varmista, että sinulla on laadukas internet-yhteys, jotta kotona työskentely ei hidastu turhaan.

D Kaiuttimet tai kuulokkeet

Käytät varmasti useita tunteja aikaa työpisteelläsi, joten pidä huoli, että se on paikka, jossa haluat olla. Saattaa olla, että tarvitset kaiuttimet, joista voi soittaa kaunista musiikkia. Voit myös käyttää kuulokkeita, jotka ovat hyvät myös videopuheluihin. Jos teet töitä kotona virtuaaliassistenttina, freelancerina tai jollain muulla tapaa, sinun saattaa olla tarpeen kommunikoida tietokoneella, joten hyvä mikrofoni kuulokkeissa on kätevä

E Pullollinen vettä

Voi vaikuttaa tyhmältä, että tämä edes päätyi suosituksiin, mutta vesipullo tai muuta virkistävää on erittäin tärkeää pitää työpöydällä. Kun teet töitä, unohdat usein syödä ja juoda tarpeeksi. Kun sinulla on aina pullollinen vettä pöydälläsi, voit olla varma, että saat tarpeeksi nesteitä keskittyessäsi intensiivisesti töiden tekemiseen.

Täältä löydät töitä, joita voit tehdä kotona

töitä kotona

Asia, johon moni töitä kotoa käsin tekevä jää jumiin on se, kun pitäisi löytää niitä töitä. Jotta pääsisit alkuun, et voi valitettavasti vain istua paikoillasi, tehdä sitä mitä haluat ja odottaa, että palkkakuitti tipahtaa postiluukusta kerran kuussa.

Jotta voisit tehdä ylipäätänsä töitä kotona, täytyy työn olla rahanarvoista ja toisinaan voi tuntua haastavalta löytää työtä, josta maksetaan tarpeeksi. Onneksi on olemassa erilaisia portaaleja, jotka yhdistävät työntekijän ja asiakkaan toisiinsa. Nämä portaalit yksinkertaisuudessaan auttavat työnantajaa löytämään työntekijää ja työntekijää löytämään töitä. Ne ovatkin hyvä paikkoja aloittaa, jos etsit lisätuloja. Olemme listanneet hyviä paikkoja töiden löytämiseen alle.

Tee töitä kotona – näistä linkeistä löytyy sinullekin kotona tehtävä lisätyö:

divider

Kotona työskentelyn hyvän ja huonot puolet

Kuten muissakin töissä, töiden tekemisessä kotona on hyvät ja huonot puolensa. Alla voit lukea näkemyksemme hyvistä ja huonoista puolista:

Kotona työskentelyn hyvän ja huonot puolet

Kotona työskentelemisen hyödyt

1 Ylimääräinen joustavuus

Kun teet lisätienestiä kotona, huomaat, kuinka paljon se antaa sinulle vapautta. Voit hallita itse omia työtuntejasi. Tämä ei koske vain sitä, milloin teet töitä kotona, vaan voit myös matkustella, elää ja tehdä töitä eri paikoissa.

2 Ei työmatkaliikennettä

Ei varmastikaan ole ketään, joka oikeasti pitäisi ruuhkaisesta työmatkaliikenteestä, tööttäilystä ja stressaantuneista kuskeista, jotka kaikki yrittävät päästä kohteeseensa mahdollisimman nopeasti. Tai siitä täynnä olevasta junasta tai bussista, jonka hikinen ilma on täynnä väsyneitä työmatkalaisia. Kun teet töitä kotona, vältät käytännössä nämä ruuhkat kokonaan ja se on varmasti erittäin mukava etu!

3 Voit pukeutua juuri niin kuin haluat

Koska olet omassa kodissasi, et ole pakotettu noudattamaan mitään työpaikan pukukoodia, joten voit pukeutua niin kuin itse haluat tehdäksesi töitä kotona. Jos sinusta siltä tuntuu siltä, voit hyvinkin tehdä töitä pyjamassa, sillä kukaan ei ole kertomassa sinulle, että se on väärin!

4 Enemmän aikaa ystävien ja perheen kanssa

Useimmille kotona työskentely antaa mahdollisuuden käyttää enemmän aikaa perheen ja ystävien kanssa. Kun ansaitset kotoa käsin, voit hallita omaa aikaasi ja päättää, milloin ja kuinka paljon käytät aikaa ystävien ja perheen kanssa.

5 Mahdollisuus luoda omanlainen työpiste

Tehdessäsi töitä kotona voit vapaasti valita missä päin kotiasi työskentelet ja miltä työpisteesi näyttää. On yksinomaan sinusta kiinni, mitä asioita toimistossasi on, millä tuolilla istut ja mitä musiikkia kuuntelet.

6 Ei ulkopuolisia ärsykkeitä

Kun sinulla on kotona tehtävä lisätyö, ulkopuoliset eivät useinkaan häiritse sinua ja tämä parantaa tuottavuutesi huomattavasti. Ei ole kollegoita, jotka tulevat jutustelemaan ja häiritsemään työrytmiäsi.

7 Säästät rahaa

Kuten jo mainitsimme, olet täysin vapaa liikenteestä, kun teet töitä kotoa käsin ja tämä säästää sinulle sekä aikaa että rahaa. Olet myös täysin vastuussa omasta ruuastasi, joten vältyt kalliilta pikaruuilta tai hintavilta työpaikkalounailta.

Kotona työskentelyn huonot puolet

Kotona työskentelemisessä on monia hyviä puolia, mutta myös huonoja puolia. Alla voit lukea niistä huonoista puolista, jotka liittyvät mielestämme kotona tehtävään työhön.

1 Rakkaimpasi alkavat vaatia sinulta enemmän

Monet, jotka tekevät töitä kotona kokevat, että etenkin ystävät ja perhe kehittävät tietynlaisia odotuksia sinua kohtaan. Yhtäkkiä olet enemmän perheesi ja ystäviesi kanssa ja heidän mielestä sinulla on automaattisesti enemmän aikaa heille ja olet vapaa tekemään enemmän kotitöitä ja niin edelleen.

Toisille voi olla hankalaa ymmärtää, että teet oikeasti töitä, kun olet kotona ja onkin erityisen tärkeää, että teet sen heille selväksi, jotka häiritsevät työskentelyäsi.

2 Vähemmän sosiaalisia kontakteja

Kun työskentelet kotona, olet jotakuinkin eristyksissä etkä koe samanlaista vuorovaikutusta muiden ihmisten kanssa, kuin kokisit normaalissa työssä. On vaikeampaa pitää yllä kaverisuhteita kollegoiden kanssa, syöt lounasta yksin eikä lähellä ole ketään, joka lähtisi oluelle töiden jälkeen.

3 Liikaa töitä

Tämä on yksi isoista ongelmista, kun teet töitä kotoa käsin. Kotona tehtävä työ tekee työn ja vapaa-ajan erottamisen vaikeaksi. Aikaisemmin aloitit töiden tekemisen, kun saavuit toimistolle ja lopetit lähtiessäsi sieltä. Valitettavasti tilanne ei ole sama, kun olet kotona ja vapaa-ajan ja työn raja hämärtyy helposti.

Voi olla hankalaa irtaantua 100% töistä ja saatat kokea, että ajattelet töitäsi aina. Jälleen kerran, hyvä keino tämän välttämiseen on luoda itselleen hyvin organisoitu aikataulu, jossa erota myös työn ja vapaa-ajan.

4 Lisää otsikkotekstisi tähän

On riski, että tunnet olosi turhan rentoutuneeksi ja mukavaksi kun teet töitä kotona. Olet erittäin rentouttavassa ja mukavassa ympäristössä, sänkysi on lähellä ja on helppoa vain istahtaa sohvalle ja katsoa televisiota. Kuten olemme aikaisemmin maininneet, on tärkeää että työpisteesi, toimistosi tai työhuoneesi on pyhitetty vain työnteolle.

divider

Vielä viimeinen asia töiden tekemisestä kotona

Teet sitten jo töitä kotona, harkitset sitä tai olet valmistautumassa siihen, toivomme, että tämä ”Näin teet töitä kotona opas” on auttanut sinua jollain tapaa.

Vielä viimeinen asia töiden tekemisestä kotona

Haluamme vielä korostaa tärkeimpiä hyötyjä, mitä tulee kotona työskentelyyn. Tulet saamaan:

 • Enemmän vapautta
 • Enemmän joustavuutta
 • Mahdollisuuden työskennellä, missä haluat ja miten haluat.
 • Enemmän aikaa muille ihmisille ja ystävillesi
 • Enemmän aikaa intohimoillesi, harrastuksillesi ja ennen kaikkea itsellesi

Mutta ennen kuin lopetamme, haluamme pyytää sinua tekemään pienen harjoituksen. Kuvittele ja todella ajattele, miksi haluat tehdä töitä kotona. Piirrä mielessäsi kuva unelmiesi elämästä ja siitä, mitä voit saavuttaa, kun sinun ei tarvitse mennä toimistoon joka päivä.

Näetkö mielessäsi lapsesi hymyilevän, pyjamasi tuntuvan mukavalta tai pääseväsi harrastamaan mieliasioitasi? Mieti kaikkia etuja, joita saat, kun työskentelet kotoa ja kasvata ne mielessäsi isommiksi.

Mitä enemmän visualisoit sitä mitä haluat, sitä todennäköisemmin tavoitat sen.

Jos sinulla on omia vinkkejä, miten tehdä töitä kotona, olet tervetullut jakamaan ne kommenteissa alla.

Toivotamme sinulle mahdollisimman paljon onnea töiden tekemiseen kotona!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös