Ansaitse rahaa käännöksillä

Ansaitse rahaa käännöksillä

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0

Puntaje ToimeentuloNinja:

Vakaa tienausmetodi sivustolla ToimeentuloNinja.fi.

Vaikka internet vie koko ajan enemmän aikaamme ja kaikki käyttävät sitä, hyvät kääntäjäntaidot omaavia ihmisiä tarvitaan vielä.

Automaattisten käännöspalveluiden käännökset ovat vieläkin aika huonoja. Jos olet lahjakas kielissä, voit tarjota tämän kaltaisia palveluita muillekin.

Ansaitse rahaa käännöksillä

Saksan tai espanjan puhuminen on hyödyllistä, mutta mikä tahansa hallitsemasi kieli, kuten esimerkiksi japani tai kiina, voi tarjota sinulle työn.

Sivustot, kuten Tenbux.com, gigbucks.com tai zeerk.com kaikki toimivat samanlaisella tavalla kuin Fiverr.com.

Näillä sivuilla on mahdollista myydä ”keikkoja” alkaen $5 ja kaikilla niistä on ”Writing and communication” osio, joissa ihmiset tarjoavat keikkoja liittyen oikolukuun tai käännöksiin. Myös ”creative writing” (luova kirjoittaminen) -keikkoja on tarjolla.

Fiverr-sivustolle on luotava käyttäjätili, jotta voit ansaita siellä. Sen luominen kestää alle viisi minuuttia. Tällä tavalla Fiverr – muiden sivustojen joukossa – tarjoaa sinulle mahdollisuuden tienata rahaa kääntämällä netissä.

Tee näin

Aloittaaksesi tienaamisen, luo ensin käyttäjätili Fiverr.comiin tai vastaavalle sivustolle, josta voit saada oikeanlaisia keikkoja.

Kirjautumisprosessi on lähes samankaltainen kaikilla sivustoilla. Klikkaa vain “Join”-painiketta ja täytä vaadittavat tiedot. Se on simppeliä eikä vaadi paljon aivotyötä.

Kun olet kirjautunut, olet valmiina aloittamaan. Aloita luomalla “keikka”, jota haluaisit tarjota. Esimerkiksi jos haluat tehdä käännöstöitä, luot vain keikan “writing and translation”-osiossa (Gigbucksissa se on “translation services” ja Tenbucksissa se on vain “writing”).

“Gig description”-osiossa voit lisätä kielet, joilla tarjoat kääntämispalveluita ja valita hinnan työllesi. Tyyppillinen keikka on noin $5 viittäsataa sanaa kohden.

Kun keikkasi on hyväksytty, ostajat voivat ottaa yhteyttä sinuun kysyäkseen palveluistasi tai voit yrittää “request for buyer gigs”-ominaisuutta.

Miten saat paljon töitä?

Valitettavasti tähän ei ole helppoa vastausta, sillä se riippuu niin monesta asiasta: muiden samanlaisia palveluja tarjoavien määrä, kuinka yleisiä kääntämäsi kielet ovat ja esim. henkilökohtainen kuvauksesi ja/tai esittelyvideosi palveluistasi.

Kuinka paljon voin tienata?

Pääasiassa kaikki riippuu tilattujen keikkojen määrästä ja siitä, paljonko uhraat työhösi aikaa ja vaivaa. Jos olet kelvollinen englannin tai saksan kielessä tai olet nopea kirjoittamaan, voit tienata kohtuullisen summan rahaa.

Jos kuitenkin havittelet miljoonia, Fiverr ei välttämättä ole oikea paikka sinulle. Toisaalta jos rakastat kirjoittamista ja kääntämistä ja teet sitä vapaa-ajallasi muutenkin, miksi et saman tien tienaisi tehdessäsi sitä mitä rakastat?

Tyypillinen hintataso keikalle on $5. Kirjautuminen Fiverr:iin on ilmaista, mutta he ottavat oman osuutensa (20%) ansiotuloistasi, eli jokaisesta ansaitsemastasi viidestä dollarista saat pitää neljä dollaria itselläsi.

Fiverr sallii sinun veloittaa lisää isojen käännösprojektien kautta tai yhden päivän aikana tehtävästä tilauksesta. Jos yksi keikka on 500 sanaa ($5), voit tarjota 1100 sanaa kymmenen dollarin hinnalla ja asiakas on tyytyväinen saadessaan 100 sanaa ilmaiseksi.

Joskus ihmiset tarvitsevat työtä saman tien ja ovat halukkaita maksamaan lisää nopeasta toimituksesta. Se voi tarjota sinulle noin 5-10 dollaria enemmän, jos suostut tekemään keikan.

Jotta voit lisätä tienestejäsi, sinulla pitää olla PayPal-tunnus. PayPal on ilmainen ja turvallinen nettimaksujärjestelmä, joka antaa sinun siirtää rahaa pankkitilillesi.

Jos tämä uusi tapa tienata rahaa sopii sinulle, voi olla ihanteellista pyytää ostajia pitämään yhteyttä Skypen tai sähköpostiviestien kautta, sillä tämä johtaa parempiin suhteisiin ostajien kanssa ja samalla säästät 20%:n kulut itselläsi.

Onnea matkaan!

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja