Mikä on Kryptovaluutta ja Kuinka Ostaa Sitä?

kryptovaluutta
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Mikä on kryptovaluutta ja mikä on kaikki tämä hehkutus kuplan puhkeamisesta ja rakettimaisesta arvosta? Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, joka on siirrettävissä vain verkossa käyttäjältä käyttäjälle, täysin anonyymisti, jolloin täydellinen vapaus toteutuu.

Kryptovaluutta on peräisin yksinkertaisesta ideasta: Mitä jos olisi sellaista rahaa, joka on täysin itsenäistä, ja jota ei ole liitetty mihinkään muuhun yksikköön, mukaan lukien pankit, luottokortit ja muut yritykset?

Otamme itsestäänselvyytenä sen, että raha on ”meidän” – vaikka perinteisesti flat-valuutta on aina valtion alaisuudessa ja sitä ylläpidetään taloudellisten instituutioiden toimesta.

Kryptovaluutan hajauttaminen on yksi syy siihen, miksi monet ihmiset ovat kiinnostuneita sijoittamisesta, puhumattakaan esimerkiksi Bitcoinin suuresta arvosta. Se ei kuitenkaan ole ainoa syy, ja Bitcoin ei ole enää ainoa toimija maailmassa.

Tässä kryptovaluuttaoppaassa kerromme siitä, mitä kryptovaluutta on, mitkä ovat suurimmat kryptovaluutat ja miten voit ansaita rahaa verkossa kryptovaluutalla monin eri tavoin.

kryptovaluutta
RYHMÄ 4

Kuinka tehdä rahaa kryptovaluutalla

cryptocurrencies
RYHMÄ 5

Viisi suosituinta kryptovaluuttaa tänä päivänä

RYHMÄ 1

Mikä on kryptovaluutta?

Kryptovaluutta on digitaalinen valuutta, jolla käydään kauppaa yksinomaan verkossa, eikä sillä ole fyysistä muotoa. Tämä on jyrkässä ristiriidassa perinteisten valuuttojen kanssa, jotka perustuvat yleensä jalometalleihin, kuten kultaan.

kryptovaluutat

Kun fiat-valuutta luodaan hallituksen tai jonkun hyödykkeen mukaan, itse virtuaalista rahaa luodaan salaustekniikoilla – enkryptiolla. Ohjelmointi säätelee kryptovaluutan käyttöä ja julkaisupäiviä.

Salaustekniikat, ja erityisesti se kuinka hyvin ne on ohjelmoitu, ovat se takuuarvo, joka pitää prosessin luotettavana.

Tämä hajauttaminen merkitsee sitä, että hallitukset, pankit ja muut rahoituslaitokset eivät voi koskea tähän rahaan... ellei maa tietenkin kiellä käyttäjiä käymästä kauppaa tällä valuutalla. (Lisää tästä myöhemmin!)

virtuaalivaluutta

Valuutan nimi on johdettu kryptografiasta, tarkoittaen säännöllisen tekstin muuntamista käsittämättömiksi teksteiksi ja salaukseksi. Tämä on prosessi, jossa yksityiset tiedot muunnetaan koodiksi ylimääräisen turvallisuuden vuoksi. 

Samalla tavalla kryptovaluuttatilissäsi on luottamuksellisia tietoja, joita kukaan muu ei voi läpäistä, sekä kirjanpidon käsittelyprosessi, jota ei voi muuttaa, kun tietueet on viimeistelty. CryptoRunner on suomalainen sivusto, jossa voit oppia lisää kryptovaluutoista

Mikä on kryptovaluutan käyttötarkoitus?

Kryptovaluuttaa voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin niin kauan kuin myyjä hyväksyy sen kelvollisena maksuvaihtoehtona. Esimerkiksi näihin asioihin käytetään kryptovaluuttaa:

kryptovaluutta

Tavaroiden ja palveluiden myyminen verkossa

virtuaalivaluutta

Digitaalisen rahan vaihtaminen fiat-rahaan

kryptovaluutta

Pitkän aikavälin investoiminen taloudellisiin suunnitelmiin

cryptocurrencies

Ostaminen ja kaupankäynti voiton tekemistä varten (kryptovaluuttapörssissä sijoittaminen)

Kryptovaluuttaa voidaan myös käyttää suorana maksutapana tietyn kryptovaluuttaryhmän käyttäjien välillä erilaisten online-tehtävien suorittamiseen. Tämä on erityisen kätevää niille, jotka tekevät (tai haluaisivat tehdä) töitä kotoa käsin.

Yhä useammat kosmopoliittiset freelancerit ovat alkaneet suosimaan kryptovaluuttaa maksutapana – erityisesti sen tarjoaman hajauttamisen ja vapauden takia.

Mutta kryptovaluutalla on myös jossain määrin kiistanalainen maine siitä lähtien, kun se on noussut suuren yleisön tietoisuuteen. Miksi näin on, kun otetaan huomioon edellä mainitut edut?

Yksityisyytensä vuoksi kryptovaluutta voi todellakin satunnaisesti houkutella laittomia asioita luokseen. Mutta tietysti tällainen tilanne on mahdollinen muissakin menestyksellisissä tulonhankkimismuodoissa  – puhumattakaan käteisestä rahasta, joka voi muuttaa hyväntahtoisimmankin suvun perintöriidan aikana käärmeenpesäksi.

Osta Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja vain muutamassa minuutissa näillä alustoilla!

Wikipedian mukaan: “Fiat-raha tarkoittaa sinänsä arvoltaan merkityksetöntä vaihdannan välinettä, jonka arvo perustuu hallinnon luomiin säännöksiin tai lakeihin, sekä ihmisen perusteettomaan käsitykseen sen arvosta, eikä mihinkään vaihdantavälineen itsensä konkreettiseen ominaisuuteen. Seteliraha on konkreettinen esimerkki tällaisesta rahasta. Termi tulee latinan sanasta fiat, joka on latinankielisen fīō-verbin konjunktiivimuoto: "tulkoon" tai "tapahtukoon". Chartalismi on rahajärjestelmää käsittelevä taloustieteen teoria.”

Tämä koskee myös erilaisia ”virtuaalisia” rahoja, kuten PayPalia, Venmoa tai Skrilliä. Nämä vaihtoehdot ovat teknisesti ”digitaalisia valuuttoja”, mutta ne on myös tiukasti lukittu fiat-valuuttaan. Sinulla ei ole 1000 PayPal-kolikkoa – sinulla on 1000 euroa.

Arvo on sama ja muuttuu euron fiat-käteisarvon mukaan. Kryptovaluutta seisoo yksinään, eikä sitä ole liitetty mihinkään.

RYHMÄ 2

Miksi sinun pitäisi käyttää kryptovaluuttaa?

On suuria etuja kryptovaluutan käyttämisessä flat-valuutan sijaan.

Näitä ovat:

kryptovaluutat
kryptovaluutta

1. Ostosvapaus

Mikä on kryptovaluutta, jos se ei ole täydellistä taloudellista vapautta? Kryptovaluutalla voit olla täysin vapaa ”ehdoista”, joita muut digitaaliset valuuttatarjoajat vaativat. Kun lukee kauhutarinoita esimerkiksi pankkipalveluista verkossa, on helppo huomata, että keskitetyn kaupallisen palveluntarjoajan käyttäminen sisältää myös jonkin verran riskiä.

Sitä vastoin kryptovaluutta antaa sinulle vapauden ja vastuun käyttää varojasi valitsemaasi palveluun. Tämä pätee myös toiseen suuntaan; ihmiset voivat käyttää sitä maksaessaan tarjoamistasi palveluista.

Tässä on toki huomioitava, että kryptovaluuttojen arvonvaihtelut ovat hyvin suuria, joka vaikeuttaa niiden käyttämistä yleisenä maksutapana. Esimerkiksi Bitcoinin kurssin vaihtelut voivat olla jopa 10-20%:n luokkaa päivittäin. Oletettavasti kurssivaihtelut kuitenkin pienenevät tulevaisuudessa, kun kryptovaluuttojen arvot kasvavat.

virtuaalivaluutta

2. Ei konflikteja maksujen kanssa

Hajautetussa digitaalisessa valuutassa ei ole huolta jäädytetyistä varoista tai tulojen peruutuksista riitauttamisen vuoksi. Kaikki transaktiot ovat lopullisia. Hajauttaminen tarkoittaa myös vähemmän vilpillisiä transaktioita.

cryptocurrencies

3. Anonyymisyys

Verkossa kaupankäynti on turvallista ja anonyymiä. Yksityisen avaimen tiedot takaavat, että virtuaalista lompakkoasi voi käyttää yksityisesti ja että transaktiot pidetään salassa ilman kolmannen osapuolen valvontaa.

On totta, että monet lompakko-sivustot vaativat nykyään henkilöllisyystunnusta ja rekisteröintiä kolikoiden ostamisen/ myynnin aloittamiseksi, koska valtiot vaativat tietoja kryptovaluutasta verotusta varten. Mutta transaktiot ovat kuitenkin edelleen täysin nimettömiä ja yksityisiä.

ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa
kryptovaluutta

4. Maailmanlaajuinen saatavuus

Kryptovaluutta on saatavilla useimmissa maailmanlaajuisissa vaihtopörsseissä, ellei sitä ole erikseen kielletty. Tähän päivään mennessä vain kuusi maata on kokonaan kieltänyt Bitcoinin, Kiina etunenässä. Kryptovaluutta on erityisen hyödyllinen, jos kotimaassasi on meneillään kriisi ja rahaliikenne on pysähtynyt. Kryptovaluutalla voit käydä kauppaa muiden käyttäjien kanssa ilman rajoja.

kryptovaluutat

5. Pienemmät transaktiokustannukset

Mikä on kryptovaluutan kustannus sinulle käyttäjänä? Transaktion kustannukset ovat hyvin alhaiset. Itse asiassa, kryptovaluuttakaupankäynnillä voit yleisesti ottaen odottaa paljon pienempiä kustannuksia. Transaktiomaksut eivät perustu kokonaissummaan. Ne veloitetaan yksinkertaisesti Bitcoin-lompakkotarjoajalta ja niillä on hyvin pieni kiinteä transaktiokulu.

cryptocurrencies

6. 24/7 Saatavuus

Kryptovaluutan transaktioita voidaan lähettää sähköpostitse tai tekstiviestillä milloin tahansa. Voit myös tallentaa varoja offline-tilassa ja olla varma siitä, että avainparin yksityiset tiedot säilyvät salassa. Kun siirrät varoja, sinun ei tarvitse edes olla verkkoyhteydessä eikä maksaa tarpeettomia palkkioita, kuten pankissa.

RYHMÄ 3

Kuinka kryptovaluutta toimii?

Kryptovaluuttaa ei tulosteta kuten tavallista rahaa, eikä se ole viranomaisten auktorisoimaa, vaan sitä generoidaan automaattisesti ja tiukkojen algoritmisten sääntöjen mukaisesti. Se riippuu tietystä valuutasta, mitä nämä algoritmit ovat.

virtuaalivaluutta

Kun käyttäjät siirtävät Bitcoineja, he käyttävät vertaisverkkoa: suoraa palvelimen ja palvelimen välistä yhteyttä ilman keskuspalvelinta. Kryptot on luotu digitaalisesti ja niitä on tarkoitus käyttää ainoastaan digitaalisesti. Voit ostaa jo louhittua kryptoa tai voit itse louhia sitä.

Kaikki tapahtumat tallennetaan valtavaan virtuaaliseen pääkirjaan nimeltä ”lohkoketju”. Koska tämä kirjanpito on aina julkista ja saatavilla, jokainen yksittäinen ”kolikko” on jäljitettävissä, mikä tekee järjestelmän huijaamisen mahdottomaksi. Sitä päivitetään jatkuvasti arvon säilyttämiseksi.

Mikä on Lohkoketju?

Monet ihmiset, jopa ne, jotka ovat hyvin perehtyneet kryptovaluuttaan, ovat hämmentyneitä tästä aiheesta ja kun kysytään ”Mikä on kryptovaluutan lohkoketju?” On vaikea antaa hyvää vastausta.

Mutta ei hätää, saat vastauksen meiltä.

Joskus lohkoketjun ymmärtäminen (mikä on yleinen kaikissa kryptovaluutoissa) voi todellakin olla vaikeaa. Se on tapahtumakirja, mutta se on itse asiassa verkko, joka sijaitsee jossain? Kyllä ja ei.

Wikipedian mukaan: Lohkoketju on tekniikka, jolla toisilleen vieraat toimijat voivat yhdessä tuottaa ja ylläpitää tietokantoja hajautetusti. Lohkoketju toteutetaan listana tai lokina transaktioista, joka jaetaan osallistujien kesken, jolloin sen voi todentaa monesta lähteestä ja koostaa sen perusteella tietokannan. Tekniikan ansiosta ketjun jäsenet voivat luottaa toisiinsa, vaikka he eivät tuntisi toisiaan”

kryptovaluutta

Lyhyesti ja ytimekkäästi: ei ole keskitettyä viranomaista, joka pyörittäisi verkkoa tai lohkoketjua. Itse asiassa lohkoketjua ylläpitää käyttäjäverkosto, joka käyttää vertaisverkkoa. Se tarkoittaa sitä, että se on kaikkialla ja ei missään samaan aikaan.

Tämä hajauttaminen tekee kryptovaluutasta niin voimakkaan ja vallankumouksellisen. Rahapolitiikka ei ole koskaan aikaisemmin ollut ”mattimeikäläisten” käsissä ilman minkään hallituksen tukea.

Mutta odota, tässä tulee vielä lisää. On jopa mahdollista luoda omaa rahaa niin sanotusti louhimalla kryptovaluuttaa!

Mikä on kryptovaluutan louhiminen?

Louhiminen tarkoittaa pohjimmiltaan viimeisten transaktioiden sarjan tarkistamista ja sen lisäämistä lohkoiksi lokikirjaan. Monien lohkosarjojen jälkeen lohkoketju luo lopulta uuden kryptovaluuttakolikon.

Kuitenkin louhijoiden välisen kilpailun ja vaativan salauksen vuoksi on haasteellista louhia yksikin kolikko. Tämä pätee erityisesti Bitcoinin kohdalla, joka on vanhin kryptovaluutta. Louhijoiden on ensin ratkaistava laskennallisesti vaikea palapeli (jota kutsutaan hashiksi), ja tämä vaatii erittäin tehokkaita tietokoneita ja sopivia ohjelmistoja.

Kuten asiantuntija blogissaan mainitsi: “Nämä louhijat laskevat monimutkaisen matemaattisen kaavan avulla seuraavan lohkon. Yksinkertaistettuna voisi sanoa, että jokainen louhija arpoo yhden numeron, joka liitetään aiemman lohkon jatkoksi. Jos numero osuu oikeaan, kyseinen lohko päätyy lohkoketjuun.

NiceHash
Käytä Nicehash aloittaaksesi kryptovaluutan louhimisen minuuteissa.

Oikean numeron osuessa, louhija saa palkinnoksi tietyn määrän valuuttaa (tässä esimerkkinä Bitcoin), sekä lasketun siirron mukana tulleen palkkion. Jos joku muu on jo laskenut oikean tuloksen, lohko hylätään ja aletaan laskea uutta lohkoa.” Bitcoinin, joka on arvokkain valuutta vuonna 2019, palkkio yhden lohkon täyttämisestä on 12,5 Bitcoinia, mikä on siis Bitcoinin arvo kerrottuna 12,5:llä. Algoritmiohjelman mukaan hinta puolittuu vuoteen 2020 mennessä  ja alenee 6,25 Bitcoiniin.

Palkkio louhimisesta määräytyy sen mukaan, kuinka paljon louhijan laitteistot ja ohjelmistot todella vaikuttivat yhtälön ratkaisemiseen. Näiden virtuaalisten kolikoiden arvon takia monet ihmiset ympäri maailmaa kilpailevat siitä, kuka ratkaisee hashin ensimmäisenä. Hyvin tehokkaat tietokoneet, jotka voivat toimia tämän verkon kanssa, edellyttävät erityistä ASIC-sirua, joka on suunniteltu erityisesti kryptovaluutan louhimiseen.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?

Kuinka pitää kryptovaluutta tallessa - Kryptovaluuttalompakko

cryptocurrencies

Saatat ihmetellä, ”Mikä on kryptovaluutan tapa käsitellä varkauksia ja hakkerointia?”. Luonnollisesti sinun ei tarvitse louhia kolikoita aloittaaksesi rahan tekemisen kryptovaluutalla. Tarvitset vain lompakkosovelluksen tai verkkosivustoportaalin päästäksesi alkuun. Kryptovaluuttalompakot ovat kuin fyysisiä lompakoita siinä mielessä, että ne yksinkertaisesti ”pitävät” yksityiset taloudelliset tietosi turvassa. Tässä tapauksessa lompakko myös laskee tietoja, sillä voit nostaa tai tallettaa varoja ja muuttaa saldoasi välittömästi.

Koska nämä virtuaaliset kolikot ovat digitaalisia eivätkä fyysistä, on olemassa hyvin pieni verkkovarkausten riski, vaikka se on huomattavasti vähemmän todennäköistä kuin perinteiset verkkohuijaukset. Monen allekirjoituksen salauksen ansiosta jokainen lompakkopalvelu takaa korkean turvallisuustason näille tiedoille.

kryptovaluutta

On olemassa julkinen ja yksityinen avain, ja sinun on suojeltava yksityistä avainta. Se koostuu heksadesimaalikoodeista (suuri numero/ kirjain).

Kohtuullinen turvataso tarkoittaa, että pidät nämä tiedot verkossa, mutta luotat kolmansien osapuolten palveluihin ja niiden enkryptiosuojauksiin. Eräs ylimääräisen suojan aste olisi pitää kyseinen yksityisen avaimen tieto ulottuvillasi esimerkiksi taskussasi, talossasi tai jopa kolmannen osapuolen sivustolla. Monet yritykset tarjoutuvat säilyttämään yksityistä avaintasi täysin offline-tilassa, kunnes olet valmis siirtämään varoja.

On myös työpöytälompakoita, online-lompakoita, matkapuhelinten lompakoita, paperilompakoita (piilotettu QR-koodilla) ja offline-kovalevylompakoita. Olemme käsitelleet  kirjautumista kryptovaluuttalompakkoon laajemmin ja se on melko helppoa.

page divider

Etkö omista kryptovaluuttalompakkoa? Aloita kryptovaluutan vastaanottamisen maksuksi seuraavien lompakoiden avulla:

Ohjelmistolompakko
Laitteistolompakko

Kryptovaluuttatransaktiosta esimerkki

Sanotaan, että ystäväni Matti haluaa ostaa palvelun luotettavalta verkkopalveluntarjoajalta. Yhtiö hyväksyy Ripple-kolikon ja toimitti Matille ”osoitteen” tai QR-koodin.

kryptovaluutat

Ensimmäinen askel on avata lompakkosovellus

virtuaalivaluutta

Hän ottaa hänelle annetun osoitteen/ koodin ja kopioi sen lompakko-sovellukseen.

kryptovaluutat

Sitten hänen on valtuutettava tilaus.

kryptovaluutta

Hän valitsee sen verran Ripplea, minkä hän haluaa käyttää

cryptocurrencies

Lopuksi hänen tarvitsee vain painaa “valmis”

Transaktio lähetetään lohkoketjun kautta, online-palveluntarjoaja saa maksun, ja Matti saa haluamansa palvelun. Näin helppoa!

RYHMÄ 4

Kuinka tehdä rahaa kryptovaluutalla

Mitä tulee kryptovaluuttaan, on monia strategioita ja menetelmiä, joilla voi ansaita kolikoita. Ei ole yllättävää, että kryptovaluutoista on noussut useita tuottoisia alakenttiä, kun otetaan huomioon sen kasvu-, innovaatio- ja voittomahdollisuudet.

cryptocurrencies

Tässä on viisi esimerkkiä antaaksemme sinulle aiheesta osviittaa:

kryptovaluutta

1. Ostaminen ja myyminen

Tämä viittaa yksinkertaisesti siihen, että ostat kryptovaluuttaa, kun sen hinta on alhainen ja sen jälkeen myyt, kun hinta on korkeimmillaan. Tämä on sama strategia kuin osakemarkkinoille sijoitettaessa. Kryptovaluutta, kuten Bitcoin, on tunnetusti arvoltaan heilahtelevainen ja niiden ostaminen on hieman kallista. Ripple-kolikoita saa kuitenkin alle 50 sentillä, joten kuka tahansa voi aloittaa niiden ostamisen.

Osta Bitcoinia tai muita kryptovaluuttoja vain muutamassa minuutissa näillä alustoilla!
kryptovaluutat

2. Osta ja pidä osinkoina

Tämä on samanlainen strategia kuin ostamisessa ja myymisessä, mutta keskittyy kolikoiden pitämiseen. Et myy kolikoita, säilytät niitä ja pidät ne liikenteessä.

cryptocurrencies

3. Valuutanvaihto

Tässä yhdistyy ostaminen, myyminen ja pitäminen. Tämä strategia sisältää valuutan ostamisen, sen pitämisen ja myymisen myöhemmin voitolla, samalla kun saat osinkoja sen hallussapidosta.

virtuaalivaluutta

4. Louhiminen

Kuten olemme maininneet, louhiminen ei ole helppoa tai halpaa, ja se vaatii vakavaa sijoitussuunnittelua erityisesti laitteiden ostamisen ja ja ohjeiden seuraamisen saralla. Sijoituksen ja voiton välinen korrelaatio on kuitenkin vahva.

NiceHash
Käytä Nicehash aloittaaksesi kryptovaluutan louhimisen minuuteissa.
kryptovaluutat

5. Päiväkauppa

Hieman monimutkaisempi strategia sisältää päivittäisen kaupankäynnin tutkimisen sen sijaan, että seuraisi tilastoja kuukausittain tai vuosittain. Volatiliteetti on hyvin havaittavissa päivän aikana, ja jos opit mallit, kuinka ennustaa niitä, voit ehkä tehdä suuren tuoton.

Kaupankäynti on yksi suosituimmista tavoista ansaita kryptovaluuttaa. Käy kauppaa näillä alustoilla ja ansaitse enemmän rahaa!

Profitfarmers

Suosikkityökalu

  • Puoliautomaattinen kaupankäynti
  • Kopioi asiantuntijoita ja algoritmeja
Binance
  • Käy kauppaa yli 150 eri kryptovaluutalla
  • Mahdollisuus ostaa kryptoja luottokortilla
NAGA
  • Sosiaalisten sijoitusten verkosto
  • Kaupankäynti osakkeilla ilman palkkiota

RYHMÄ 5

Viisi suosituinta kryptovaluuttaa tänä päivänä

On aika pohtia erityisiä digitaalisia rahoja ja mitä etuja kullakin voisi olla. Bitcoin on yleensä kallista, mutta joihinkin muihin valuuttoihin voi sijoittaa halvalla ja ne voivat olla hyvä lähtökohta. Mikä on kryptovaluutan top 5 lista?

kryptovaluutta

Tässä ovat menestyksekkäimmät ja luotettavimmat digikolikot, joita kannattaa harkita:

virtuaalivaluutta
Bitcoin
cryptocurrencies
Ethereum
kryptovaluutta
Litecoin
kryptovaluutat
Ripple
kryptovaluutta
Monero

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on ensimmäinen menestyksekäs kryptovaluutta, joka perustettiin vuonna 2009, Bitcoinilla on salaperäinen alku, mutta se säilyttää edelleen arvonsa, koska sen kehittynyt suojausmenetelmä sallii uusien Bitcoinien generoimisen säännöllisesti. Bitcoin voidaan vaihtaa fiat-valuutaksi tai käyttäjä voi ostaa sillä tuotteita ja palveluja verkossa.

Sillä on lähes kuusi miljoonaa lompakon käyttäjää, joten se on kaikista suosituin kryptovaluutta.

Mikä on Ethereum?

Ethereum, joka on kehitetty vuonna 2013, on kryptovaluutta, jota tuotetaan omalla ohjelmistoalustalla nimeltään Ethereum Virtual Machine. Eetteri-kolikoita voidaan ostaa ja lähettää käyttäjältä käyttäjälle kansainvälisesti. Vuonna 2013 alkanut Ether on ohjelmoija Vitalik Buterin aikaansaannos. Hän laski liikenteeseen etukäteen louhitut 72 miljoonan kolikkoa.

Ethereum jakautui äskettäin kahteen erilliseen lohkoketjuun: Ethereumiin ja Ethereum Classiciin. Vaikka valuutan arvo on pienempi kuin Bitcoinilla, se on nousemassa hyväksi haastajaksi, sillä jossakin vaiheessa saavutettiin jopa 1200 euroa Ethereumia kohti. Vuoden 2019 alussa hinta on noin 100 euroa ethereriumilta.

Mikä on Litecoin?

Litecoin on samankaltainen kuin Bitcoin, ja sitä pidetään vähän kuin spin-offina. Valuutta on peräisin vuodelta 2011. Suurimpina erona näiden kahden kryptovaluutan välillä ovat nopeampi transaktioiden käsittely kuin Bitcoinilla, (2,5 minuuttia verrattuna kymmeneen) ja eri algoritmit louhimisen todistusvaiheessa. Yhden kolikon hinta on myös paljon pienempi kuin Bitcoin. Vuoden 2019 alussa se oli alle 50 euroa.

Mikä on Ripple?

Ripple ei ole pelkästään järjestelmä vaan verkko ja yritys, joka tarjoaa digitaalista valuuttaa. Vuonna 2012 perustettu yritys tarjoaa maailmanlaajuisia rahoitusvaihtoehtoja, ja sillä on myös muiden järjestelmien kaltainen lokikirja lohkoketjuja varten. Sitä voidaan myös louhia. Vaikka on olemassa keskitetty Ripple-yhtiö, verkko voi silti toimia ilman yrityksen suoraa osallistumista, mikä luo hajautetun kryptovaluutan.

Läpinäkyvyytensä vuoksi jotkut pankit ja yritykset käyttävät Ripplea, vaikka eivät käytä Bitcoinia. Vuoden 2019 alussa Ripple-hinta oli hieman alle 50 senttiä.

Mikä on Monero?

Monero on myös hajautettu kryptovaluutta, mutta kaikki transaktiot, mukaan lukien louhiminen ja kaupankäynnin kohteena olevat määrät, pidetään yksityisinä ulkopuolisilta. Siihen kuuluvat kehittyneet yksityisyys- ja hajauttamisominaisuudet, jotka ovat verrattavissa Bitcoiniin. Piilotettujen saldojen osalta se on jopa kehittyneempi kuin Bitcoin.

Hinta vuoden 2019 alussa heittelehti 50 euroa molemmilla puolilla.

ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Muut Alt-kolikot

virtuaalivaluutta

Mikä on kryptovaluuttakilpailun luonne viiden parhaan kryptovaluutan lisäksi? Investopedian mukaan internetissä on jopa yli 1500 erilaista Altcoinia. Syy sille, miksi käyttäjät valitsevat useimmiten viisi suosituinta kryptoa, johtuu niiden korkeammasta arvosta ja nimen tunnettavuudesta. Kryptovaluutan maine on yhtä tärkeä kuin sen salausmenetelmät, sillä sen rahallinen arvo voi nousta ja laskea yleisön huomion perusteella.

Monet käyttäjät pitävät pienempien altcoin-yritysten kanssa työskentelyä riskinä, koska niillä ei ole yhteisön tuki.

Kryptovaluutan tulevaisuus

Mikä on kryptovaluutan tulevaisuus? Tämä on epäilemättä vielä epäselvää, koska monet ovat kommentoineet voimakkaasti digitaalisen valuutan näkymätöntä arvoa, mukaan lukien sellaiset tunnetut henkilöt kuten Bill Gates ja Warren Buffet. Huoleen on myös perusteltu syy, ja se on kryptovaluutan volatiliteetti. Bitcoinin hinta vaihtelee tällä hetkellä huimasti ja eikä ole vielä vakiintunut.

Tästä huolimatta tai kenties juuri tämän vuoksi se tarjoaa mahdollisuuden niille, jotka haluavat oppia lisää siitä, miten tehdä kryptovaluutalla rahaa.

kryptovaluutat

Muut kryptovaluutat, kuten Ripple, ovat keskitetympiä ainakin siinä mielessä, että niiden yritys, ohjelmisto ja perustaja ovat läpinäkyvämpiä. Jotkut uskovat, että tämä on tulevaisuutta: enemmän keskittämistä pankkien ja lainanantajien kanssa ja vähemmän vapautta. Bitcoin on kuitenkin ainoa kryptovaluutta, jonka arvo on vähintään neljä numeroinen, ja maailmassa on aina kysyntää vapaudelle, yksityisyydelle ja hajautuneisuudelle. Näillä kryptoilla tulee väistämättä olemaan oma arvonsa.

Mikä on kryptovaluutan tulevaisuus? Tulevaisuus riippuu siitä, miten maailma ja markkinat muuttuvat. Sillä välin investointien monipuolistamisessa kryptovaluutalla ei kuitenkaan ole vaaraa, kunhan sen tekee ja tuloksien näkemisessä. Saatat jopa yllättyä siitä, kuinka helppoa on ostaa palveluita, tuotteita ja ylläpitää pitkän aikavälin arvoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top