Freelance-työt: Yksityiskohtainen Opas [Päivitetty 2021]

ansaita rahaa freelancereilla
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Tässä julkaisussa aiomme puhua siitä, miksi ToimeentuloNinjat suosittelevat freelancerin töitä ensimmäisenä keinona aloittaa tulojen tekemisen verkossa. Puhumme siitä, miten menestyt freelance-töiden löytämisessä, voittamisessa ja suorittamisessa ja kuinka helppoa ja hauskaa se tulee olemaan! Puhumme myös siitä, miten voit aloittaa freelancerina työskentelyn ylipäätänsä, jos olet aina ollut kiinnostunut asiasta, mutta et ole vielä uskaltanut aloittaa Udemy.

freelancerina

Vaikeus

Vaikeus Matala
Matala

Aika

Aika Matala
Matala

Tulo

Tulo Keskikokoinen
Keski
Freelance-työt
RYHMÄ 1

Voit aloittaa freelance-työt ja tehdä rahaa alle 10 minuutissa

kun sinusta tulee freelanceri
RYHMÄ 2

Miten hyödyt, kun sinusta tulee freelanceri?

10 tapaa tulla menestyksekkääksi
RYHMÄ 6

10 tapaa tulla menestyksekkääksi freelanceriksi ja voittaa freelance-töitä

Kuinka oppia löytämään freelancerina
RYHMÄ 7

Kuinka oppia löytämään freelancerina töitä, jotka auttavat unelmien elämäntyylin luomiseen

Mitä tulee toimeentulon tekemiseen verkossa, omana pomona olemiseen ja työskentelemiseen kaikkialla maailmassa: Ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin freelance-työt. Joka päivä yhä useammat ihmiset ymmärtävät tämän ja yrittävät selvittää, miten he voivat päästä freelancerin töiden jännittävään ja tuottoisaan maailmaan.

Ja miksikäs ei?

Onkin niin, että seuraamalla muutamia yksinkertaisia sääntöjä voit NOPEASTI nousta freelancereiden eliitin joukkoon. Sinulla tulee olemaan niin paljon potentiaalisia asiakkaita, jotka haluavat työskennellä kanssasi, että sinulla ei tule olemaan edes aikaa jokaiselle.

Tämä on jopa parempaa:

Sinut pidetään asiantuntijana, joka voi veloittaa jopa 250 euron tuntitaksaa tai jopa enemmän!

Loppujen lopuksi tiedät, mitä taitoja sinulla pitäisi olla freelancerin töihin ja miten saat ensimmäiset asiakkaasi ja kasvatat verkossa tulosi.

RYHMÄ 1

Voit aloittaa freelance-työt ja tehdä rahaa alle 10 minuutissa

Mahtava asia freelancer-töissä on päästä aloittamaan NOPEASTI. Aiomme käydä yksityiskohtaisesti tässä artikkelissa läpi, mitä sinun tarvitsee tehdä:

Kuinka löytää uskomattomia freelance

1. Rekisteröidy jollekin verkkoalustalle, kuten Upwork, Fiverr, tai Guru

2. Täytä profiilitietosi ja muut tietosi saadaksesi palkkaa

3. Olet valmis aloittamaan työt!

Tämä kestää jopa alle 10 minuuttia ja se on yksi syy sille, miksi freelance-työt ovat mahtava keino rahan tienaamiseen verkossa.

RYHMÄ 2

Miten hyödyt, kun sinusta tulee freelanceri?

Freelancerina olemiseen liittyy monia erinomaisia etuja:

kun sinusta tulee freelanceri
miten saada rahaa

Voit työskennellä missä tahansa

Saatat ihmetellä, miksi joku haluaisi tietää, miten saada freelance-työt.

ToimeentuloNinja-sivustolla me kaikki ansaitsemme tuloja verkossa. Koska kaikki mitä teet, kun harjoittelet freelanceriksi ryhtymistä, perustuu tietokoneisiin ja internetiin, voit tehdä freelancer työtä missä ikinä haluatkaan… Tämä voi olla kahvilassa, kotona tai maapallon toisella puolella vaikkapa Hawaijilla.

Ja siitä puheen ollen:

rahaa nopeasti

Voit matkustaa työskennellessäsi

Kun sinulla on freelance-työ, voit päättää jäädä sinne, missä olet syntynyt, tai ottaa tietokoneesi ja matkustaa maailmalla työskennellessäsi. Niin kauan kun teet projektit valmiiksi ajoissa, asiakkaasi eivät välitä, työskenteletkö kahvilassa Istanbulissa tai rantabaarissa Dominikaanisessa tasavallassa.

työskennellä missä tahansa freelancerin kanssa

kuinka saada rahaa

Voit täydentää tulojasi, joita saat päivätyöstäsi

Parasta freelancer-töissä on ansaita rahaa SEN PÄÄLLE, mitä saat päivätyöstäsi!

Onko sinulla velkaa maksettavana?

Haluatko säästää ylimääräistä lomaa varten? Etsitkö uutta lelua?

Voit käyttää freelance-tuloja auttamaan sinua maksamaan kaiken tämän. Ja entäpä, jos et pidä työpaikastasi, jossa työskentelet juuri nyt? …

rahaa nopeasti

Voit lopettaa päivätyösi

Kun opit löytämään freelance-työt, voit saada enemmän ja enemmän asiakkaita ja lopulta tehdä tarpeeksi rahaa lopettaaksesi päivätyösi. Monet lukijoistamme ovat onnistuneesti tehneet tämän jo, joten jos haluat onnistua tässä, älä murehdi. Se on 100% mahdollista ja sinäkin voit onnistua tässä!

Mutta kuitenkin:

Kuten kerromme myöhemmin artikkelissa, tämä ei ole välttämätöntä, ja se riippuu kokonaan sinusta. Jotkut haluavat lopettaa päivätyönsä, ja tämä on erinomainen tapa tehdä niin, kun taas toiset haluavat vain joitain sivutuloja työskennellessään edelleen päivätöissä, ja freelancerointi auttaa myös tässä.

miten saada rahaa

Voit työskennellä niin, että SINÄ nautit asiakkaillesi työskentelystä suosimasi aikataulun ja loma-aikojesi mukaan

Jokainen on erilainen ja jokaisella on oma tapansa saada asiat valmiiksi: Jotkut ihmiset rakastavat aikatauluja ja heräävät aikaisin. Toiset VIHAAVAT to-do-listoja ja työskentelevät paremmin yöaikaan.

Freelancerina sinulla on täydellinen vapaus päättää, mikä on paras tapa sinulle työskennellä. Voit päättää, miten ja milloin työskentelet: Jos vihaat aikaisin heräämistä ja haluat nukkua iltapäivään asti, voit yksinkertaisesti tehdä niin. Jos haluat mennä kuntosalille keskellä päivää etkä istua työpöydän ääressä 8 tuntia putkeen, niin sekin onnistuu.

Parasta freelancer-työssä on valinnan vapaus.

Haluatko kuulla jotakin vielä parempaa? Päivätyössä olet mahdollisesti jumissa työyhteisösi kanssa ja pomo hengittää niskaan… Mutta kun työskentelet freelancerina: Asiakas valittaa ja ärsyttää? Asiakas antaa liikaa päänsärkyä? Onko asiakas ilkeä?

Ei ongelmaa! Anna heille potkut.

Sinun ei tarvitse enää puhua heidän kanssaan.TÄMÄ on sitä valtaa ja valinnanvapautta.

Nyt, kun olet yhä oppimassa freelancer-töiden saamista ilman yhteyksiä, sinulla ei ole niin paljon vapautta kuin jollakin kokeneemmalla. Mutta älä huoli, aiomme kertoa sinulle myöhemmin tässä artikkelissa, kuinka löytää lukuisia asiakkaita, jotta sinulla tulee olemaan paljon vaihtoehtoja.

RYHMÄ 3

Pitäisikö minun lopettaa normaali työni ja ryhtyä kokopäiväiseksi freelanceriksi?

Monet ihmiset pohtivat, pitäisikö heidän lopettaa normaali päivätyönsä aloittaakseen freelance-työt. ToimeentuloNinjassa kerromme ihmisille, että se on täysin sinun vastuullasi:  Voit vapaasti freelanceroida yöllä tai viikonloppuna tai lopettaa työsi ja tehdä sitä kokopäiväisesti.

Pitäisikö minun lopettaa normaali

Varo kuitenkin, Suosittelemme aina pysymään kokopäivätyössä aloittaessasi, jos sinulla sellainen on ennen kuin työskentelet freelancerina. Varsinkin, jos et ole koskaan tehnyt mitään freelance-työtä aikaisemmin.

On kolme syytä tälle, miksi:

Se riippuu loppupeleissä kuitenkin sinusta, mutta suosittelemme, että sinulla on joitakin säännöllisiä ja varmoja freelancerin töitä, ja saat tarpeeksi tuloa ainakin muutaman kuukauden putkeen. Tällöin sinun ei tarvitse enää tehdä päivätyösi ja voit lopettaa milloin haluat! Näin sinulla on täysi varmuus siitä, että sinulla on riittävästi varoja itsesi elättämiseen.

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

RYHMÄ 4

Kuinka löytää uskomattomia freelance-töitä

Jotkut ovat huolissaan siitä, että he eivät pysty löytämään freelance-työpaikkoja, koska heillä ei ole mitään taitoja, joita he voivat markkinoida tai myydä verkossa.

Kuinka oppia löytämään freelancerina

Kun kerromme monista eri työnkuvista, joita voit tehdä freelancerina, ihmiset ovat usein yllättyneitä. Olemme varmoja, että sinulla on myös jotain taitoja, joita voit hyödyntää ja mistä sinulle maksetaan. Mutta siitä huolimatta, voit helposti oppia uusia taitoja ja myydä niitä asiakkaillesi.

 • Graafinen suunnittelu
 • Verkkokauppa
 • UI/UX suunnittelu
 • Valokuva-editointi
 • Video-editointi
 • Videoiden tuottaminen
 • Web-design
 • Ohjelmointi
 • Animaatio
 • Ohjelmistokehitys
 • WordPress sivuston rakentaminen
 • Tekninen tuki
 • Virtuaaliassistentti
 • Transkriptio
 • Tekninen kirjoittaminen
 • Copy-editointi
 • Copywriting
 • Haamukirjoittaminen
 • Kääntäminen
 • Kirjanpito
 • Varausten käsittely
 • Online-chat asiakaspalvelija
 • Konsultointi
 • Excel
 • Mainonta
 • Markkinointikonsultointi
 • Google AdWords
 • PPC
 • SEO
 • SEM
 • Leadien generoiminen

Löysitkö jotain tästä luettelosta, mitä osaat tehdä ja pystyt tekemään freelancerina? Loistavaa! Mikäli et, niin verkossa on paljon resursseja, jotka voivat opettaa sinulle jotain näistä taidoista ilmaiseksi tai erittäin halvalla.

Tässä on lyhyt luettelo:

udemy

Udemy – Verkkokurssikirjasto, jossa voit valita aiheen, josta haluat oppia lisää ja ostaa suoraan tietyn kurssin.

skillshare

Skillshare – Verkkokurssikirjasto kuukausittaisella tilausmaksulla. Maksat kuukausittain tietyn summan ja voit nauttia jokaisesta sivustolla olevasta kurssista.

google adsense

Google Adsense – Tarjoaa ilmaisia oppitunteja koskien kaikkea Google-mainontaan liittyvää, esimerkiksi AdWords, PPC, Google Analytics ja muut.

Voit myös yksinkertaisesti hyödyntää Googlea valitsemassasi aiheessa ja löytää TUHANSIA ilmaisia resursseja, artikkeleita ja paljon muuta, joiden avulla voit oppia hallitsemaan taitosi. Vaikka sinulla ei olisikaan varsinaista taitoa vielä, sen ei pitäisi olla syy olla aloittamatta freelance-töiden hakemista!

RYHMÄ 5

Mitä tarvitset aloittaessasi freelance-työt?

Hyvä uutinen on se, että itsenäisenä ammatinharjoittajana aloittamaan oppiminen ei vie paljon aikaa! Pohjimmiltaan tarvitset vain tietokoneen, internet-yhteyden ja taitosi.

Mitä tarvitset aloittaessasi freelance

Tässä muutamia muita asioita, jotka auttavat sinua menestymään freelancer-maailmassa:

miten saada rahaa

Hyvä työympäristö

Vaikka et voi työskennellä yrityksen toimistossa, on ERITTÄIN tärkeää, että sinulla on mukava työtila, jossa työskentely sujuu. Tämä tila saattaa olla kotona, kirjastossa, kahvilassa, vuokrattavassa työtilassa tai jopa riippumatossa aurinkoisella rannalla!

Esimerkiksi tämän artikkelin kirjoittaja työskentelee itse ulkomailla kannettavalla, johon on liitetty yli 30-tuuman kaareva näyttö ulkoisella näytöllä, näppäimistöllä, hiirellä ja riittävällä pöytätilalla unohtamatta ergonomista työtuolia. Löydä oma tyylisi, ja sinusta alkaa tuntua ihmeelliseltä, kuinka kontrolloidulta päivätyö voikin tuntua.

Tärkeintä on, että sinulla on paikka, jossa tuntuu hyvältä tehdä asiat valmiiksi. Näin pystyt olemaan motivoitunut tekemään parasta mahdollista työtä. Lisäksi tämä tekee asiakkaasi tyytyväisiksi ja tulet saamaan lisää työtarjouksia.

tilaa työskennellä freelancerina

rahaa nopeasti

Tuotteliaisuustaidot

Vaikka jokainen ihminen on erilainen, riippumatta siitä, kuka olet, sinun on saatava asiat valmiiksi.

Kun alat työskennellä useille asiakkaille samaan aikaan ja varsinkin jos työskentelet päivätyösi ohella ja haet freelance-töitä, asioiden valmiiksi saaminen on ensiarvoisen tärkeää.

Onneksi meillä on artikkeli sinua varten siitä, miten olla tuottelias.

kuinka saada rahaa

Ajanhallinnan välineet ja tekniikat

Tämä liittyy vahvasti tuotteliaisuuteen.

Sinun täytyy oppia jakamaan aikaa eri vastuualueiden ja tehtävien välillä, koska luultavasti työskentelet useammalle asiakkaalle useammassa erilaisessa freelance-töissä kerrallaan. On monia keinoja olla tuotteliaampi, voit esimerkiksi tehdä suurimmat velvollisuudet jo heti aamusta.

Suosittelemme, että tutustut Pomodoro-tekniikkaan, joka on loistava tapa seurata aikaa ja yleistä tuottavuutta. Tätä voit käyttää jopa silloinkin, kun vasta opettelet saamaan freelance-työt itsellesi. Jonkinlaisen kalenterin käyttäminen (jopa vain Googlen kalenterin) on myös hieno idea.

rahaa nopeasti

Projektinhallinnan työkalut ja taidot

Kun hoitelet useita vastuita, määräaikoja ja asiakkaita samanaikaisesti, asiat saattavat mennä sekaisin hyvin nopeasti.

Siksi on tärkeää, että sinulla on keinoja seurata projektejasi,; mitä sinun tarvitsee tehdä ja milloin sinun on tehtävä asioita.

On olemassa MONIA erilaisia työkaluja, joiden avulla voit tehdä tämän, ja erilaiset työkalut toimivat paremmin eri persoonallisuustyylien kanssa.

ToimeentuloNinja kuitenkin suosittelee Basecampia. Basecamp on ilmainen projektinhallintaohjelmisto, joka sopii erinomaisesti asiakastyöhön. Sen avulla pääsee eroon edestakaisesta sähköpostittelusta ja se myös yhdistää joukon muita ominaisuuksia, kuten kalenterin, chat-laatikon, tehtäväluettelon ja muun.

miten saada rahaa

Päämäärä eli “draivi” ja itsehillintä

Meidän on mainittava, että tarvitset jonkun tarkoituksen ja itsekuria voittaaksesi freelance-työt itsellesi. Et voi nukkua tiesi korkeasti maksettaviin tehtäviin… ainakaan et aluksi.

Asia menee näin:

Vaikka on helppo aloittaa ja tehdä rahaa, sinun on vielä etsittävä asiakkaita ja varmistettava, että työt tulevat valmiiksi ajoissa! Kunhan olet valmis työskentelemään parhaan kykysi mukaan, tulet menestymään.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

RYHMÄ 6

10 tapaa tulla menestyksekkääksi freelanceriksi ja voittaa freelance-töitä

Nyt kun olemme esitelleet sinulle johdatuksen freelancerin töihin ja olet löytänyt taidon, joka sinulla on tai jolla haluat tehdä rahaa, tässä on seuraavia vaiheita, joilla pääset eteenpäin!

10 tapaa tulla menestyksekkääksi
miten saada rahaa

Määritä tavoitteesi

Mitkä ovat tavoitteesi freelanceroimisessa? Haluatko vain tienata ylimääräisen 100 euroa kuukaudessa? Haluatko tehdä tarpeeksi, jotta voit elää missä tahansa maailmassa ilman päivätyötä? Tai haluatko laajentaa monen miljoonan euron yritykseksi? Ennen kuin aloitat, istu alas ja mieti, missä haluat olla yhden kuukauden, 3 kuukauden, yhden vuoden ja 5-10 vuoden kuluttua. Tämän ajatteleminen helpottaa sinua pysymään motivoituneena ja tiedät, mihin pyrit sen sijaan, että työskentelet ilman päämäärää! Motivaatio on avainasemassa ja jos sinulla on tahto menestyä – tulet menestymään.
rahaa nopeasti

Määritä rutiinisi ja aikataulusi

Freelancerina sinulla on (toivottavasti) erilaisia projekteja, ja näiden hallinta voi olla haaste varsinkin jos työskentelet myös kokopäivätöissä.

Varmista, että asetat itsellesi hyvän rutiinin ja aikataulun niin, että tiedät, KOSKA työskentelet ja MINKÄ parissa työskentelet. Tämä voi esimerkiksi olla sellainen, että työskentelet joka maanantai- ja keskiviikkoilta, 3 tuntia sunnuntaina tiettynä ajankohtana, tai mikä tahansa toimiikaan sinulla. Aseta vain rutiinisi ja noudata sitä!

kuinka saada rahaa

Valitse erikoistumisalasi

Useimmat ihmiset yrittävät pysyä suhteellisen avoimena kaikelle, kun he alkavat hakea freelancerina töitä. He ajattelevat, että tämä antaa heille parhaat mahdollisuudet saada ja houkutella lisää asiakkaita.

Asia on tosiasiallisesti päinvastoin… ja siksi sinun pitäisi valita tietty ”markkinarako”, kun opettelet tulemaan freelanceriksi. ”Markkinarako” tarkoittaa yksinkertaisesti kapeampaa erikoistumisalaa tai asiakasryhmää. 

Esimerkiksi saatat olla freelancer-kirjailija, mutta erikoistut ihmissuhteisiin ja deittailemiseen. Voit olla freelancer web-suunnittelija, mutta osaat tehdä arkkitehdeille todella upeita kotisivuja

Tämän vuoksi tämä on tärkeää:

Erikoistumisalalle siirtyminen ei tarkoita, että muka harvempi asiakas tarvitsee palveluitasi, vaan sen sijaan tämä houkuttelee lisää tietynlaisia asiakkaita erikoistumisalasi perusteella ja sinun on helpompaa vakuuttaa heidät osaamisestasi työskentelemään kanssasi … ja maksamaan sinulle. Tämä on juuri se, mitä haluat tehdä, kun aloitat freelance-työt.

Ajattele asiaa näin: Sanotaan, että haluat saada tarkistaa sydämesi voinnin ja varmistaa, että se toimii normaalisti. Mihin lääkäriin haluaisit mennä? Voit valita yleislääkärin tai asiantuntijan, joka on viettänyt koko uransa katselemalla, ajattelemalla ja tutkimalla VAIN sydämiä.

Tietenkin haluat valita asiantuntijan! Heillä on paljon enemmän tietoa ja he pystyvät kertomaan, jos jokin on vialla verrattuna yleiseen lääkäriin, joka ei ole keskittynyt yhtä paljon kyseiseen aiheeseen.

Asia on sama kuin hyväksi freelanceriksi tulemisen oppimisprosessissa: Asiakkaat tulevat todennäköisemmin maksamaan sinulle (ja maksavat todennäköisesti enemmän), jos he tarvitsevat esimerkiksi sähköpostimarkkinointia ja olet copywriter, joka asuu, hengittää, ja nukkuu sähköpostimarkkinoinnin kanssa.

Jos he kysyvät sinulta kokemuksestasi ja kerrot heille, että olet kymmenen vuotta keskittynyt AINOASTAAN sähköpostimarkkinointiin, se tulee olemaan erittäin vakuuttavaa, ja se saa asiakkaan tuntemaan, että he voivat luottaa tekemääsi työhön. Vertaa sitä siihen, että sanoisit: ”Olen pelkkä kirjailija”.

Keskity ja poimi oma markkinarakosi, olkoon se tarjoamasi palvelu tai alue, johon keskityt.

rahaa nopeasti

Harkitse oikeaoppisen organisaation aloittamista tai ottamista mukaan

Useimmat freelancerit toimivat omissa nimissään, mikä on tavallisesti laillista, mutta sinun kannattaa AINA tarkistaa asia tilintarkastajan tai asianajajan kanssa. Valitettavasti Suomessa verokarhu karhuaa saataviaan helposti, ja saatat joutua ongelmiin, mikäli alat kotiuttaa freelancer-töistä saatuja tuloja huolehtimatta pakollisista vähennyksistä.

Haluat ehkä harkita jonkinlaista yritystä, organisaatiota tai liiketoimintaa varmistaaksesi itsellesi oikeudellisen suojan.

Se ei ole välttämätöntä varsinkaan silloin, kun olet vasta aloittamassa, mutta jos aiot kasvattaa toimintaasi, se voi olla hyvä idea.

Suosittelemme, että puhut asiantuntijoille tästä tai asianajajalle vain varmistaaksesi, että kaikki, mitä teet, on 100% laillista, kun haet freelance-töitä Suomessa.

miten saada rahaa

Tiedä, miten verotus toimii freelancereilla ja kuinka raportoida

Verotus toimii eri tavoin, kun kyseessä on yksityisen elinkeinoharjoittajan saamat tulot verrattuna siihen, että työskentelisi yrityksessä. Riippuen siitä, paljonko tienaat, saatat joutua maksamaan verokarhulle joko osa-vuosittain tai kaikki kerralla. Jokaisella valtiolla on omat käytännöt.

Siksi kannattaa katsoa, miten freelancerointi ja verotus osuvat Suomessa yksi yhteen.

kuinka saada rahaa

Hoida kirjanpitoasi— seuraa tulojasi, menojasi ja harkitse kirjanpitäjän palkaamista

Kun ryhdyt freelanceriksi ja aloitat itsenäisen työskentelyn, voit saada paljon verotuksellisia etuja, jotka liittyvät käyttämiisi “liiketoiminnan kustannuksiin”. Nämä kulut saattavat olla mitä tahansa matkakuluista ohjelmistopalkkioihin ja paljon muuta. 

Freelanceroinnin aloittamisessa on omat etunsa! On tärkeää luoda järjestelmä, jonka avulla voit seurata eri asiakkaille tekemiesi projektien tuloja (tai menoja), samoin kuin hakemiasi freelance-töitä.

Suosittelemme käyttämään Zoho-laskuttamisohjelmistoa, jolla voi seurata tulosi ja maksusi luottokorteille ja pankkitileille. Voit myös lähettää laskuja projektiesi laskuja asiakkaille. Suosittelemme, että sinulla olisi käytössäsi oma, erillinen luottokortti, josta veloitat kaikki freelance-liiketoiminnan kustannukset toimintasi kasvaessa.

Voit ladata tämän kortin tiedot Zohoon ja saada näkyviin kulutietosi esimerkiksi verovähennyksiä varten. Vaikka olisitkin juuri aloittanut freelanceroinnin, voit helposti kirjata kustannuksesi Zohoon.

Jos sinulla on paljon paperisia kuitteja, suosittelemme käyttämään

Shoeboxia kaiken seurantaan. Voit ottaa kuvan kuittien digitalisoimiseksi ja päästä näin eroon turhista papereista.

Toimintasi kasvaessa kannattaa myös harkita tilintarkastajan palkkaamista, varsinkin saadessasi enemmän ja enemmän freelance-töitä: kirjanpitäjä voi auttaa sinua järjestämään kaiken kuukausittain tai yksinkertaisesti laatia vuoden lopussa veroilmoituksen, mikä vie sinulta paljon stressiä pois.

Tässä on pointtimme:

Tiedämme, että kirjanpito voi tuntua tylsältä, mutta se on ERITTÄIN tärkeää. Mitä nopeammin teet sitä, sitä helpompaa se on toimintasi kasvaessa ja ansaitset enemmän rahaa… ja varmasti haluat tehdä lisää rahaa, eikö niin? Kirjanpidon tekeminen myös pitää asiat siististi järjestyksessä veroja ajatellen ja auttaa ylipäätänsä rahan säästämisessä.

rahaa nopeasti

Aseta hinnastosi ja veloituksesi

Yksi tavallisimmista kysymyksistä, joita saamme ToimeentuloNinjassa, on freelancerin palveluiden hinnoittelu. Ihmiset miettivät, pitäisikö heidän käyttää ”kiinteää hintaa” tai ”tuntitaksaa” hinnoittelussaan. Tämä tarkoittaa siis yksinkertaisesti sitä, haluatko veloittaa asiakkaaltasi työstäsi tunneittain vai toimitatko jonkun toimeksiannon kiinteällä urakkapalkkiolla.

Suosittelemme KOVASTI, että käytät kiinteää hinnoittelua aina, kun se on mahdollista. Tässä syy sille:

Tuntikohtainen hinnoittelu voi muuttua painajaismaiseksi: asiakkaat saattavat valittaa, että jostain on tullut liian kallista tai että käytät liikaa aikaa työhön ja saatat kokea itsesi stressaantuneeksi, koska sinun on työskenneltävä tietty määrä tunteja vuorokaudessa.

Käyttämällä kiinteää hinnoittelua sekä asiakas että sinä tiedätte etukäteen, kuinka paljon jokin maksaa. Voit lisätä pienen huomautuksen, jonka mukaan kaikki lisätoimet projektille voi tehdä tuntipalkkiona, mutta yritä asettaa kiinteä hinta kokonaiselle työllesi. 

Tämä auttaa sinua myös tietämään, kuinka paljon rahaa saat kuukausittain verrattuna tuntitaksaan, joka voi olla paljon alhaisempi kuin mitä odotit. Tämä vie sinulta paljon paineita ja stressiä pois.

Suosittelemme myös maksun suhteen, että veloitat vähintään 50% projektin maksusta etukäteen ja mahdollisuuksien mukaan jopa 100%. Näin tiedät, että asiakkaasi on vakavissaan työskentelemässä kanssasi ja valmis maksamaan työstä. 

On tärkeää huomata, että jos aloitat vain pienellä kokemuksella ja yhteyksillä, saatat joutua alentamaan hintoja siitä, mikä tuntuisi oikeudenmukaiselta saadaksesi ensimmäisesi asiakkaasi. 

Mutta älä murehdi! Ymmärrä, että se on vain yksi askel koko prosessin oppimisessa eli miten löytää hyviä freelance-töitä, ja kun työskentelet enemmän, voit nostaa taksaasi. Eihän Roomaakaan rakennettu yhdessä päivässä.

Älä pelkää kokeilla eri hinnoittelua: korkeammat hinnat saattavat toimia sinulla hyvin, tai voit saada enemmän asiakkaita pienemmillä hinnoilla. Mikä houkuttelisi parempia asiakkaita? Mikä antaa sinulle töitä, josta pidät? Kaikkea kannattaa kokeilla, ja sinun pitäisi testata asioita freelanceroinnin yhteydessä.

miten saada rahaa

Opi, kuinka saada asiakkaita

Asiakkaiden löytäminen, hankkiminen ja niiden kanssa työskentely on tietenkin yksi tärkeimmistä aiheista freelancer-töiden saamisessa ja freelancer-tähdeksi tulemisessa.

Ei asiakkaita, ei rahaa.

Suosittelemme, että aloitat joillain suosituimmista freelancer-alustoista ja luot sinne portfolion saadaksesi ensimmäiset asiakkaasi. Tässä on top 3 alustaa. Klikkaamalla niiden nimeä saat lisätietoja siitä, miten pääset alkuun kussakin:

upwork

Upwork on yksi suosituimmista freelancer-alustoista ja helpoimmista paikoista aloittaa. Pistät vain profiilisi pysytyn, määrität, miten sinulle maksetaan, ja olet valmis työskentelemään. Parhaimmillaan tämä prosessi vie alle 30 minuuttia profiilista ensimmäiseen toimeksiantoon, mikäli asiakkailla kiire projektien kanssa.

guru

Guru on samanlainen kuin Upwork, kuitenkin hieman pienempi.

fiverr

Fiverr on halvempi freelancer-sivusto, jossa freelancerit julkaisevat “keikkojaan”. Keikat alkavat yleensä 5 eurosta ylöspäin. Freelancerit voivat tarjota myös arvokkaampia palveluita. Asiakkaat selaavat “keikkoja” ja ostavat “keikan” eli palveluksen suoraan sinulla. Keikka voi olla esimerkiksi: “Kirjoitan 300 sanaa viidellä eurolla.”

Meiltä löytyy asiaan erikoistunut artikkeli siitä, kuinka saada asiakkaita.

Haluamme lisäksi mainita, että työpaikkojen hakeminen on numeropeliä ja sinun ei tule lannistua, jos asiakkaat eivät suorastaan ryntää luoksesi aloittaessasi freelancerin töitä. Tätä voi tapahtua jopa sen jälkeen, kun olet toiminut freelancerina jonkin aikaa. Aseta tavoitteeksi tietty määrä töitä, joita aiot hakea joka päivä tai viikko, pidä tavoitteestasi kiinni siitä, ja tulet menestymään.

kuinka saada rahaa

Rakenna korkealaatuinen läsnäolo verkossa ja esittele näytteitä töistäsi

Freelance-työt tarvitsevat oman verkkosivuston ja se on sellainen asia, josta ei kannata tinkiä:

Jos aiot vakavissasi työskennellä freelancerina verkossa, tarvitset verkkosivuston, jonka kautta asiakkaat löytävät sinut.

Hyvä uutinen on, että voit perustaa WordPress-sivuston alle 10 minuutissa ja tuoda jotain ammattimaista esiteltäväksi potentiaalisille asiakkaille. Tämä antaa sinulle VALTAVAN etulyöntiaseman verrattuna muihin freelancereihin, jotka ovat liian laiskoja tekemään tämän tai joilla on vain profiili freelancer-alustoilla.

Tällä henkilökohtaisella sivustolla voit pistää esille näytteitä tekemästäsi työstä (portfolio). Jos esimerkiksi teet web-suunnittelua, esittele suunnittelemiasi verkkosivustoja. Jos olet kirjailija, näytä joitain parhaita kirjoitusnäytteitäsi.

Löydät joitain esimerkkejä henkilökohtaisista verkkosivustoista täältä inspiraatiota varten. Voit myös tutustua bloggaamiseen osioomme ja lukea lisää siitä, miten luoda verkkosivusto.

rahaa nopeasti

Harjoittele myyntipuheen pitämistä ja opiskele perusasioita myymisestä ja neuvotteluiden käymisestä

Vaikka olisitkin kaikista introvertein ihminen koskaan, asiakkaille puhuminen puhelimessa tai potentiaalisesti paikan päällä voi olla erittäin hyödyllistä, kun alat hakea freelance-töitä. Sillä voi olla valtava ero, kun tiedät, miten kommunikoida hyvin, tunnet myynnin ja neuvottelujen perusteet ja osaat myydä palveluitasi.

perus myynti neuvottelut

Jos haluat oppia kommunikoimaan ja puhumaan paremmin, voit tarkistaa tämän sivuston.

Myynnin ja neuvotteluiden oppimiseen suosittelemme kirjaa nimellä Never Split the Difference Chris Vossilta, joka on entinen FBI:n panttivankineuvottelija. Jos hän käytti kirjan työkaluja neuvotellessaan panttivangeiksi joutuneiden ihmisten elämästä, varmasti pystyt sen avulla neuvottelemaan hankkeiden hinnoittelusta ja ajoituksesta asiakkaiden kanssa ihan helposti :).

Lopuksi mitä tulee mahdolliselle asiakkaalle palveluistasi puhumiseen, sinun on pystyttävä kertomaan selkeästi, mitä teet, miksi olet hyvä siinä ja miten palvelusi hyödyttää heitä. Sinusta tulee parempi tässä, kun työskentelet freelancerina, mutta suosittelemme luomaan eräänlaisen myyntipuheen tai ainakin myyntipuherungon.

RYHMÄ 7

Kuinka oppia löytämään freelancerina töitä, jotka auttavat unelmien elämäntyylin luomiseen

Seuraamalla tätä opasta olet nyt täysin varustettu löytämään ja voittamaan haluamasi freelance-työt, ja nauttimaan verkon kautta saaduista tuloistasi missä haluat niin maantieteellisesti kuin halujesi mukaan.

Kuinka oppia löytämään freelancerina

Voit aloittaa freelance-työt TÄNÄÄN ja mahdollisuutesi ovat rajattomat: voit ansaita ylimääräiset 100 euroa, 1000 euroa tai jopa enemmän kuukaudessa. Voit kasvattaa freelance-työt kokopäiväiseksi yritykseksi palkkaamalla useita työntekijöitä, ja voit myydä yrityksesi miljoonilla, kun olet laajentanut sitä.

Vaikka olemme kertoneet paljon tässä artikkelissa, muista: Päästäksesi alkuun sinun tarvitsee tehdä näin:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top