Freelancer Kirjoittaja: 3 parasta keinoa ansaita rahaa Kirjoittamalla

Freelancer kirjoittaja
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Ollaanpa rehellisiä: mikäli vasta aloittelet kirjoitustyöt, saatat kokea olevasi hieman hukassa. Miten löydät parhaiten maksavat kirjoitustyöt verkossa? Mikä on oikea tapa hankkia asiakkaita? Miten voit ylipäätänsä tehdä rahaa kirjoittamalla? Freelancer kirjoittaja on ajatus, johon liittyy paljon kysymyksiä, mutta se on hyvä asia!

Miksi? Koska, jos olet valmis panostamaan todenteolla – on melkein loputtomasti mahdollisuuksia tehdä rahaa freelancer kirjoittajana. Eikä sinun tarvitse olla seuraava JK Rowling ansaitaksesi rahaa freelancerina, mitä tulee kirjoittamiseen.

Jos osaat kirjoittaa yhdenmukaisesti ja tuoda haluamasi ajatukset esille selkeästi ja ymmärrettävästi, voit olla freelancer kirjoittaja. Ylimääräisenä luontoisetuna olet vapaa työskentelemään kotona tai missä haluat, mikä tuo sinulle roimasti vapautta.

Tässä artikkelissa tutkimme 3 parasta tapaa, miten freelancer kirjoittaja voi tienata rahaa verkossa kirjoittamalla:

Freelancer kirjoittaminen ja copywriting
Freelancer kirjoittaminen ja copywriting
Kindle kirjailijaksi ryhtyminen
Kindle kirjailijaksi ryhtyminen
Rahan ansaitseminen bloggaamalla
Rahan ansaitseminen bloggaamalla

Meiltä löydät myös vastauksia joihinkin yleisiin kysymyksiin, mitä freelancer kirjoittaja saattaa kohdata.

1 Freelancer kirjoittaminen ja copywriting

Freelancer kirjoittajana löydät lukuisia eri kirjoitustapoja, joita voit seurata. Voit esimerkiksi aloittaa kirjoittamisen yrityksille, jotka tarvitsevat web-sisältöä joko artikkelin muodossa tai mainostekstien laatimisessa eli copywriting-toiminnassa.

Nämä kaksi ovat myös markkinoiden yleisimpiä ja halutuimpia kirjoitustöitä. Itse asiassa suosittelemme toiveikkaiden kirjoittajien, jotka miettivät, miten freelancer kirjoittaja tienaa rahaa, aloittamaan joko molemmista tai toisesta.

Miksi me suosittelemme tätä? Tässä kolme syytä:

Tässä ovat yksityiskohtaiset ohjeet siihen, miten pääset aloittamaan heti:

Askel 01 Luo verkkoläsnäolo

Sillä ei ole väliä, kuinka hyvin kirjoitat: jos kukaan ei tiedä, että olet olemassa, et voi tienata rahaa. Joten aluksi on luotava jonkinlainen verkkoläsnäolo.

Tämä voi olla henkilökohtainen verkkosivusto tai jopa profiili freelancer sivustoilla kuten Upworkissa, Fiverrissä tai Gurussa. Suosittelemme, että freelancerilla on sekä henkilökohtainen verkkosivusto että profiili eri freelancer alustoilla.

Verkkosivuston omistamisen hyödyt:

Voit julkaista omaa materiaaliasi
Voit julkaista omaa materiaaliasi
Voit luoda profiilisivuston itsellesi
Voit luoda profiilisivuston itsellesi
Voit myydä palveluitasi tehokkaasti
Voit myydä palveluitasi tehokkaasti potentiaalisille asiakkaille
Se toimii keinona olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin
Se toimii keinona olla yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin, jotka voivat ottaa sinuun yhteyttä

Oman tilan omistaminen Internetissä voi todellakin tehdä ihmeitä yrityksellesi!

Askel 02 Päätä teetkö tekstisuunnittelua tai kirjoitatko artikkeleita

tekstisuunnittelua tai kirjoitatko artikkeleita

Nyt kun sinulla on verkkoläsnäoloa, sinun on päätettävä, haluatko toimia tekstisuunnittelun tai artikkeleiden kirjoittamisen parissa. Varmasti voit tehdä molempia ensi alkuun. Mutta pidemmällä aikavälillä kannattaa erikoistua toiseen, koska voit hioa taitojasi entisestään, jolloin asiakkaat saavat parempaa sisältöä ja tietysti maksavat enemmän siitä…

Artikkeleiden kirjoittaminen

Tämä on olennaisesti ei-myynnillisen sisällön kirjoittamista verkkosivuille. Artikkelit ovat yleensä informatiivisia ja opettavaisia, kuten tämäkin parhaillaan lukemasi artikkeli.

Periaatteessa kaikki sivustot, jotka haluavat saada verkkoliikennettä, tarvitsevat artikkeleiden kirjoittajia, koska sisällön tuottaminen on tarpeellista mille tahansa vakavalle liiketoiminnalle. Toinen hieno asia on se, että voit yleensä luoda tällaisia artikkeleita varsin nopeasti.

Artikkelin kirjoittaminen on yksi helpoimmista tavoista ansaita rahaa verkossa, ainoastaan kyselyiden täyttäminen peittoaa sen, kuinka nopeasti ja helposti rahat kilahtavat tilillesi. Kuitenkin siitä saa palkkaa huomattavasti vähemmän kuin copywriting-työstä. Yleensä artikkelin kirjoittajat ansaitsevat 50-250€ 1000 sanan artikkelista.

Tekstisuunnittelija (Copywriting)

Tekstisuunnittelijat kirjoittavat myydäkseen jotain. Esimerkiksi: pitkä myyntisivuston, jota näet eri tuotesivustoilla tai lyhyt myyntisähköposti. Paikasta riippumatta, copywritingin (tekstisuunnittelun) tarkoituksena on lisätä tuotemerkin tunnettavuutta.

Koska copywritingin tarkoitus on kirjaimellisesti tuottaa myyntiä, siitä maksetaan myös PALJON enemmän. Lyhyen myyntisivuston kirjoittaminen maksaa keskimäärin 800-1500 euroa. Erittäin pätevät copywriterit voivat tienata jopa lähes 2000 euroa. Jopa enemmänkin riippuen siitä, mistä he kirjoittavat!

Toisin kuin tavallisen artikkelin kirjoittamisessa, sinun on opittava kirjoittamaan tehokkaasti ja opiskeltava myyntimateriaalia. Mukana on enemmän valmistautumista ja vaivaa, mutta koska myyntitekstin kirjoittaminen (toivottavasti) tuottaa rutkasti rahaa asiakkaillesi, freelancer kirjoittaja pääsee paljon helpommalla.

Askel 03 Valitse kapea erikoistumisala

Monet ihmiset, jotka yrittävät tehdä rahaa kirjoittamalla tekevät sen virheen, että haluavat palvella kaikkia mahdollisia markkinoita. Jos yrität miellyttää jokaista, et miellytä ketään.

Asiakkaat, jotka tarvitsevat artikkelia esimerkiksi tietystä lakisäädöksestä, palkkaavat paljon mieluummin sellaisen, joka on erikoistunut lakiteksteihin, toisin kuin joku, joka yrittää kirjoittaa jokaiselle mahdolliselle markkinalle. Ja sitten voit tietysti pyytää korkeampia maksuja.

On olemassa useita tekijöitä, jotka sinun on otettava huomioon määriteltäessä, mikä kapea erikoistumisala sopisi sinulle:

Tuottavuus

Tuottavuus

Jos kyseisellä kapealla erikoistumisalalla ei ole rahaa tehtäväksi tai sen erikoistumisalan koko on liian pieni, jolloin freelancer kirjoittaja ei voi ansaita tarpeeksi rahaa, kannattaa etsiä jokin toinen aihe.

Ala

Ala

Valitse ala, jonka tunnet tai josta voit vähintään tehdä jotain tutkimusta ja kirjoita siitä säännöllisesti. Olisi täysin toivotonta kirjoittaa esimerkiksi taloudesta, jos sinulla ei ole ollenkaan siitä tietoa tai itse aihealue tylsistyttää sinua.

Artikkelityyppi

Artikkelityyppi

Mitä tulee tekstisuunnitteluun, erikoistumisalaasi voidaan rajata tarkemmaksi, kuten videomyyntiin, sähköpostimyyntiin tai myyntisivustoihin. Jos tarjoat monia eri artikkelin kirjoitustöitä, voit valita monesta eri artikkelityypistä, kuten “miten tehdä” -oppaista tai teknisistä artikkeleista.

Saatat ihmetellä, miksi sinun pitäisi tehdä kaikki nämä vaiheet ja valita jokin erikoistumisala, kun voit vain hyväksyä kaikki asiakkaat, jotka tulevat vastaan. Syy on yksinkertainen: Asiantuntijuus asettaa sinut auktoriteettiasemaan ja freelancer kirjoittaja voi täten tienata enemmän rahaa.

Kun valitset kapean erikoistumisalan, kehität ajan mittaan tietoa erityispiirteistä, näkökulmia ja itse asiantuntemusta. Nämä ovat asioita, joilla ei-spesifinen kirjailija ei voi kilpailla, joten voit ansaita enemmän rahaa ja voittaa enemmän asiakkaita itsellesi.

Hyvä kokemus yhdellä alalla voittaa ehdottomasti sen, että olisit jokapaikan höylä.

Askel 04 Luo portfolio

Luo portfolio

Nyt kun sinulla on verkkoläsnäolo verkkoprofiileineen ja markkinarakoineen on aika luoda portfolio. 

Miksi? Koska jos et voi esitellä kirjoittamiasi näytteitä, et myöskään voi saada asiakkaita. Freelancer kirjoittaja ilman asiakkaita olisi aika rahaton sellainen.

Sinä et edes tarvitse aiempia asiakkaita luodaksesi portfolio. Sen sijaan voit aloittaa näytteiden luomisen ja sijoittaa ne verkkosivustollesi ja blogiisi. Tässä kapean erikoistumisalan valitseminen on sinulle hyödyksi, koska tiedät tarkalleen, millaisia näytteitä kannattaa tehdä portfolioon ja mitä kyseisen alan asiakkaat odottavat saavansa.

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

Askel 05 Myy itsesi ja hae jatkuvasti uusia töitä

Koska olet nyt hyvin valmistautunut, on aika aloittaa itsesi myymisen sellaisille yrityksille, jotka tarjoavat kirjoitustyöt verkossa.

Avain, jolla freelancer kirjoittaja välttää joutumasta nälkävuoden kierteeseen, jolloin yhtenä viikkona on paljon töitä ja sen jälkeen niitä ei ole viikkokausiin, on töiden jatkuva hakeminen ja itsensä mainostaminen.

Suosittelemme, että haet vähintään 3 yritykseen tai työpaikkaan päivässä. Tämä saattaa kuulostaa paljolta, mutta jos freelancer kirjoittaja suunnittelee aikataulunsa huolellisesti, se on täysin saavutettavissa oleva tavoite, jonka avulla takaat itsellesi säännölliset tulot.

Helppoja töitä voi löytyä Upwork– ja Guru-alustoilta, joten kannattaa aloittaa itsensä mainostaminen näissä. Voit myös tarkastella erilaisia verkkotyöpaikkailmoituksia, jotta voisit myydä itsesi suoraan näitä tarjoaville yrityksille.

Freelance kirjoittaja tarvitsee kurinalaisuutta taatakseen elintasonsa ja etsiäkseen uusia keikkatöitä päivittäin. Tähän ei ole mitään oikotietä!

2 Freelancer kirjoittaja voi ryhtyä myös Kindle kirjailijaksi

Kirjoitustyöt verkossa

Freelancer kirjoittaja voi tienata leipänsä julkaisemalla Amazon Kindlelle: se on e-kirjalukijalaite verkkokaupan jättiläiseltä Amazonilta, ja luultavasti se on paras, mitä markkinoilta löytyy.

Kaikilla Kindlen omistajilla on suora pääsy satoihin tuhansiin Kindlen E-kirjoihin Amazon.comissa. Lähes 90 miljoonan Kindle-laitteen myötä mahdollisuuksia Kindle-kirjailijana riittänee.

Ja paras osa tässä? Freelancer kirjoittaja voi julkaista kirjailijana ilman kustantamoa tai kirjailija-agenttia ja ansaita rahaa kirjoittamalla eli passiivisia tuloja joka kuukausi!

Mitä tarkoitamme tällä on, että kirjoitettuasi ja julkaistettuasi kirjasi, ihmiset tulevat ostamaan sitä, ja se tarkoittaa, että sinulla tulee olemaan rahaa, joka kilahtaa pankkitilillesi suoraan 24/7 ilman mitään tarvetta ekstratyölle.

Amazonilla julkaisemisen hyödyt sekä haitat

Julkaisemalla itse Amazonin Kindlen E-kirja-alustalla löytyy sekä hyviä että huonoja puolia:

Hyödyt

Hyödyt

Haitat

Haitat

Rehellisen mielipiteemme mukaan Kindlen käyttämisen edut päihittävät haitat. On monia oppaita siihen, miten vältät ne kaikista pahimmat sudenkuopat, mitä tulee Kindle-kirjailijana olemisessa, joten sinulla tulee olemaan korkeampi mahdollisuus menestyä julkaisijana Kindlessa.

Seuraa niiden ihmisten ohjeita, jotka ovat tehneet sen aikaisemmin, ja sinäkin tulet pärjäämään hyvin.

Ensimmäisen Kindle kirjan kirjoittaminen

Jos olet päättänyt julkaista Kindle kirjan, sinun täytyy miettiä, haluatko kirjoittaa sen itse tai kenties palkata freelancer haamukirjoittajan.

Yksinkertaisesti sanottuna, jos sinulla on aikaa ja asiantuntemusta asiasta, on parempi tehdä se itse. Näin säästät haamukirjoittajan palkkaamiseen liittyviä kustannuksia.

On myös hieno saavutus kirjoittaa kirja ihan itse! Muista kuitenkin, että freelancer kirjoittaja käyttää paljon omaa aikaansa kirjan kirjoittamiseen, ajan, jonka hän voisi käyttää esimerkiksi asiakkaille kirjoittamiseen.

Joten, jos sinulla on jonkin verran pääomaa kustannusten kattamiseen, voit yksinkertaisesti palkata freelance kirjoittajan työhön. Näin sinulta vapautuu kirjan kirjoittamiselta aikaa, ja voit käyttää sitä tuottavasti muihin kirjoitusprojekteihin!

3 Rahan ansaitseminen bloggaamalla

Ansaita rahaa kirjoittamalla

Vaikka on olemassa lukemattomia oppaita, artikkeleita ja verkkosivustoja, jotka kertovat bloggaamisesta keinona tienata rahaa, meidän on oltava rehellisiä: bloggaaminen on ylivoimaisesti kaikkein vaikein menetelmä näistä kolmesta keinosta, joita tässä artikkelissa käsittelemme.

Voit kuitenkin käyttää sitä pitkän aikavälin vaurauden rakentamiseen, mikä voi tuottaa sinulle tuloja koko loppuelämäsi ajan. Itse asiassa voit luoda erittäin kannattavan liiketoiminnan bloggaamisen avulla.

Paras osa? Voit aloittaa blogin ilmaiseksi

Toisin kuin jotkut artikkelit väittävät, et ansaitse massiivisia tuloja heti blogin avulla. Et tule istumaan pyjamassasi kotona ansaitsemassa rahaa takan edessä… ellei sinulla ole jo suurta uskollista yleisöä toisella alustalla.

Itse asiassa bloggaaminen vaatii omistautumista ja johdonmukaista, laadukasta sisältöä, koska tämä on ainoa tapa saada hakukoneissa hyvä sijoitus ja tietenkin suuren määrän lukijoita.

Jälleen, tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että freelancer kirjoittaja ei tienaisi tai etteikö bloggaaminen olisi kannattavaa. Haluamme vain varmistaa, että tiedät, kuinka paljon työtä siihen tarvitaan!

Mutta, kun olet antanut työpanoksesi siihen, blogisi tulee antamaan sinulle takaisin ikuisesti.

Itsellesi kirjoittaminen vs. freelancereiden palkkaaminen blogillesi

Itsellesi kirjoittaminen vs. freelancereiden palkkaaminen blogillesi

Aivan, kuten Kindle julkaisun kanssa, sen valitseminen, pitäisikö sinun kirjoittaa itse vai palkata joku tekemään se puolestasi, on haastava ongelma.

Jos freelancer kirjoittaja haluaa tienata kirjoittamalla blogia, on todella rakastettava kirjoittamisesta siitä aiheesta tai kiinnostuksen kohteestaan, jonka avulla rakentaa blogiaan.

Haasteena on, että et näe bloggaamiselle uhratun työsi välittömiä tuloksia. Tämä voi olla melko musertavaa, kun viettää paljon aikaa ja ponnistelee hyvän sisällön tuottamiseksi johdonmukaisesti.

Joten, mitä monelle bloggaajalle tapahtuu on se, että he menettävät motivaationsa ja lopettavat. Tästä syystä on hyvä idea palkata freelancer kirjoittajia, jos vain pystyt tekemään tällaisen sijoituksen.

Sinun ei tarvitse luottaa täysin kolmannen osapuolen freelancereihin tuottamaan aivan kaiken sisällön. Sen sijaan voit keskittyä kirjoittamaan tärkeimmät ja kiinnostavimmat julkaisut blogissasi, kun taas freelancerit voivat luoda loput. Näin et väsy heti alkuunsa, eikä blogistasi tule aavekaupunki.

Keinoja tehdä rahaa blogilla

Kun olet saanut blogillesi tietyn määrän lukijoita, on muutamia vaihtoehtoja, miten voit kaupallistaa sitä:

Affiliate-markkinointi

Affiliate-markkinointi: tuotteiden tai palveluiden promotoiminen, mitkä saattavat olla kiinnostavia yleisöllesi ja aina, kun tulee myyntiä, sinä saat osuutesi siitä.

Sponsoroidun sisällön hyväksyminen

Sponsoroidun sisällön hyväksyminen ja tuotemerkkien kanssa työskentely

Tuotteiden myyminen

Tuotteiden myyminen

Omien tuotteiden luominen

Omien tuotteiden luominen

Riippumatta siitä, minkä vaihtoehdon valitset, jos olet siinä kohdassa, jossa VOIT valita, olet jo edennyt pitkälle blogisi muuttamisessa liiketoiminnaksi.

Yhteenveto

Freelancer kirjoittaja voi tavoitella monia mahdollisuuksia tienata rahaa kirjoittamalla, joten saattaa olla vaikeata tietää, mistä edes aloittaa. Kun olet lukenut artikkelimme, sinulla on melko hyvä idea, ja sinun pitäisi olla innokas ja valmis hyppäämään mukaan! Kuka tahansa voi tehdä tätä ja tienata mukavasti tuloja. Noudata vain tässä artikkelissa käsiteltyjä askeleita ja menetelmiä ja olet jo matkalla freelancer kirjoittajaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top