Kryptovaluutta Ostaminen: [Täydellinen Opas]

tjene penger på bitcoin
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Kryptovaluutta on tulevaisuutta. Olet luultavasti kuullut sellaisia sanoja, kuten kryptovaluutta ja Bitcoin keskusteluissa, uutisissa ja sosiaalisessa mediassa hyvin usein viime vuosina. Saatat jopa ajatella, että ne ovat sama asia! Bitcoin on kuitenkin vain pieni osa kryptovaluuttamaailmaa. On kehitetty satoja eri kryptovaluuttoja ja monet ihmiset käyvät kauppaa kryptovaluutalla päivittäin.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten ostaa kryptovaluuttaa, jotta sinäkin pääset alkuun tässä!

Kryptovaluutta ostaminen: miten päästä alkuun

Kryptovaluutta ei ole pelkästään digitaalinen valuutta, jota ostetaan ja myydään ja jolla tahkoo kahisevaa verkossa: Sen ainutlaatuinen salaus ja lohkoketjutekniikka tekevät kryptovaluutan manipuloimisesta ja väärentämisestä miltein mahdotonta. Se on myös rakennettu olemaan hajautettu mistä tahansa hallinnollisesta instituutiosta.

Näiden ominaisuuksien takia kryptovaluutasta on tullut jännittävä mahdollisuus sekä sijoittajille että teknologian ystäville. Se on muokannut kuvaa siitä, miten maailma näkee rahan ja avannut monia ovia siitä, miten digitaaliset valuutat voivat edetä tulevaisuuteen.

Joten jos etsit tietoa siitä, miten ostaa kryptovaluuttaa ja erityisesti mitä sillä voi ostaa, tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kryptovaluuttamaailmasta!

Onko se laillista?

Yksi tärkeimmistä huolenaiheista kryptovaluutan suhteen on ihmisten pelko siitä, että he tekevät jotain väärää tai laitonta. Kryptovaluutan äkillinen nousu maineeseen vuonna 2017 oli hyvä aika suurille voitoille ja häviöille.

Mutta koska tämä on myös pitkälti uusi ja sääntelemätön rahoitusala, useat hallitukset loivat omat sääntönsä siitä, miten kryptovaluuttaa tulisi saada vastuuseen ja verotuksen alaisuuteen.

Jotkut maat sulkivat ovensa kokonaan kaupankäynniltä kryptovaluuttojen kanssa.

Tarkoittaako tämä, että kryptovaluutta olisi itsessään laiton? Ei oikeastaan. Se on vain uusi käsite. Koska se on uusi, on useita käytännönläheisiä esteitä, joita täytyy käsitellä ensin, kuten kuinka verottaa sitä, välttää huijauksia ja monia muita huolenaiheita, joita valtiollisten instituutioiden tulee selvittää. Monet sijoittajat uskovat, että ajan myötä useimmat kryptovaluutan ja hallituksen väliset ongelmat ja pelonaiheet tulevat ratkaistuiksi.

Mutta tällä välin tutustu ensin oman valtiosi lainsäädäntöön varmistaakseni, mitä ne säännöt ovat, joita sinun pitää ottaa huomioon esimerkiksi sijoittamisessa ja verotuksessa. Kannaltasi on parasta tietää ja seurata näitä sääntöjä. Jos kryptovaluutta on kuitenkin kokonaan kielletty alueellasi, toivottavasti se muuttuu pian!

tjene penger på bitcoin

Mitä kryptovaluuttaa kannattaisi ostaa?

Kun mietitään, miten ostaa kryptovaluuttaa parhaat ja ensisijaiset vaihtoehdot ovat:

bitcoin
Kuinka ostaa Bitcoinia
ethereum
Kuinka ostaa Ethereumia
litecoin
Kuinka ostaa Litecoinia
ripple
Kuinka ostaa Ripplea

Nämä ovat nykypäivänä neljä suurinta ja suosituinta kryptovaluuttaa, ja ne sopivat hyvin rahan tekemiseen verkossa monista eri syistä.

Jos olet vasta tutustumassa kryptovaluuttamaailmaan ja mietit, mikä olisi paras siinä, miten ostaa kryptovaluuttaa ja miten sitä ostetaan, ovat edellä mainitut erinomaisia paikkoja aloittaa. Nämä valuutat eivät pelkästään ole menestyneitä ja onnistuneita, vaan jokaisesta löytyy paljon tietoa sinulle opittavaksi ja seurattavaksi.

Mitä hyötyä siitä on? No, jos haluat tietää, mikä olisi paras kryptovaluutta voisi olla paras transaktioita ja/ tai investointeja varten, kaikista löytyy runsaasti materiaalia opiskeltavaksi. Voit oppia, mitä kryptovaluutasta kannattaa selvittää, milloin ja miten ostaa sitä ja kuinka sijoittaa siihen.

Jos haluat olla konservatiivinen aloittaessasi matkasi kryptovaluutan kanssa, on täysin hyväksyttävää vain ostaa ja myydä sitä ja se voi olla jopa hyvin tuottoisaa. Tällöin et myöskään tarvitse niin paljon taitoa, tietoa ja aikaa verrattuna päiväkaupankäyntiin.

Myös jos haluat tutkia suosittuja, mutta mahdollisesti kannattavia valuuttoja markkinoilla, on hyvä paikka aloittaa kokeilusi näiden neljän vakiintuneen kryptovaluutan kanssa.

Lompakon avaaminen: ensimmäinen askeleesi kryptovaluutan ostamiseen

tjene penger på bitcoin

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on tehtävä, kun  mietit, kryptovaluutan ostamista, on kryptovaluuttalompakon avaaminen. Tämä on paikka, jonne talletat kryptovaluuttasi, kuten laittaisit tavallista käteistä omaan lompakkoosi.

Lompakoita on useita eri tyyppisiä, kuten online/offline, ohjelmisto-, laitteisto- ja paperilompakoita. Mutta jos olet juuri aloittamassa, verkkolompakko riittää käyttöösi. Tällä voit myös ostaa haluamaasi kryptovaluuttaa ja alkaa tekemään ensimmäisiä transaktioita. Voit valita, mitä kryptovaluuttaa ostaa ja myös siirtää sitä pankkiisi.

Tässä muutamia suosittuja verkkolompakoita kryptovaluutallesi:

coinbase

Coinbase: Tämä on markkinoiden suosituin verkkolompakko. Koska se on myös kryptovaluutan välittäjä, lompakkotoiminto itsessään tekee kryptovaluutan ostamisen ja tallettamisen integroimisesta helppoa ja sujuvaa. Voit myös siirtää kryptovaluuttasi toiseen, turvallisempaan lompakkovaihtoehtoon.

exodus

Exodus: Tämä on lompakko, joka tallentaa kryptovaluutan suoraan tietokoneellesi. Itse ohjelmisto on yhteensopiva monien eri kryptovaluuttojen kanssa ja sitä on suunniteltu helppokäyttöiseksi.

mycelium

Mycelium: Tämä on yksi suosituimmista markkinoilla olevista mobiililompakoista. Myceliumin tärkein etu on, että voit tallentaa ja käyttää kryptovaluuttaa suoraan älypuhelimellasi. Mutta jos olet taipuvainen hukkaamaan puhelimesi, se ei ehkä ole paras vaihtoehto sinulle!

Kaikki nämä on helppo asettaa käyttövalmiiksi ja liittää pankkitiliin. Huomaa, että sivustot vaativat henkilöllisyyden todennusta turvallisuussyistä. Voit myös jatkossa sijoittaa henkilökohtaisella tietokoneellasi toimivaan offline-ohjelmistoon, erikoistunutta USB-tikkua vastaavaan laitteistolompakkoon tai ulkoiseen kiintolevyyn, joka tallentaa kryptovaluuttasi täysin offline-tilassa. Voit myös hankkia paperilompakon, jonka tulostat ja talletat minne haluat.

Tutustu oppaaseemme kryptovaluuttalompakon avaamisesta, jos haluat oppia lisää.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Kryptovaluutta ostaminen: kaupankäyntialustat

tjene penger på bitcoin

Kun olet asentanut verkkolompakkosi, sinun on rekisteröidyttävä kryptovaluutan kaupankäyntialustalle verkossa, jotta voisit ostaa ja myydä ja alkaa tienaamaan rahaa kryptovaluutalla. Useimmat kaupankäyntialustat tarjoavat sinulle jokaisen näkemäsi kryptovaluutan hintahistorian minuuttitasosta aina vuotuiseen suorituskykykaavioon asti.

Kuten lompakon luomisen kanssa, joudut käymään läpi henkilöllisyyden vahvistamisprosessin tutkiessasi kryptovaluutan ostamista. Kaupankäyntialustalla voit ostaa kryptovaluuttaa suoraan fiat-valuutalla päästäksesi alkuun. Voit myös ostaa ja myydä kryptovaluuttaa omistamallasi kryptovaluutalla.

Prosessi on siis seuraavanlainen:

aseta itsellesi lompakko

Aseta itsellesi lompakko

Nostaaksesi kryptovaluuttaa sinun on todennettava henkilöllisyytesi.

etsi haluamasi kryptovaluutta

Etsi haluamasi kryptovaluutta

Kaupankäyntialustojen avulla voit seurata markkinoiden arvon kasvua ja kysyntää, joten halutessasi ostaa tai myydä, sinulla on jo valmiiksi melko hyvä arvio hinnoista.

tutki transaktiokuluja

Tutki transaktiokuluja

Jokainen vaihtoalusta veloittaa erilaisia transaktiomaksuja ja useimmat niistä otetaan kryptovaluutassa. On tärkeää selvittää, paljonko transaktiomaksu todellisuudessa on. Vaikka 0,1 BTC:n transaktiomaksu saattaa kuulostaa sopivalta, sen fiat-arvo voi itse asiassa olla 350 euroa! Pidä siis tarkasti silmällä transaktiokuluja.

osta kryptovaluuttasi

Osta kryptovaluuttasi

Kun ostat tai myyt kryptovaluuttaa kaupankäyntialustalla, voit asettaa hintavälin tai tietyn hinnan, jolla olet valmis ostamaan tietyn määrän haluamasi kryptovaluuttaa.

Esimerkiksi:

  • Tarjoa kolmesta eetteristä (Ethereum) vähintään 100 euroa ja korkeintaan 200 euroa per eetteri.
  • Odota! Kun, joku hyväksyy tarjouksesi asettamallasi hintahaarukalla, tulet saamaan eetterisi.

Suosituksemme: Kraken

Kraken on yksi maailman suurimmista kryptovaluutan kaupankäyntialustoista. Se tarjoaa laajan valikoiman markkinoilla olevia kryptovaluuttoja ja sitä voi käyttää monissa maissa.

Kaupankäyntialusta voi kuitenkin aluksi tuntua hieman pelottavalta, sillä se vaatii jonkin verran opettelua ja asentamista alkuun pääsemiseksi, mutta sillä on myös alhaisemmat transaktiokulut verrattuna muihin kaupankäyntialustoihin. Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä syynä, se on saatavilla useimmissa maissa, joten se on yksi parhaimmista vaihtoehdoista, kun, mietit miten ostaa kryptovaluuttaa verkossa.

Kryptovaluutta ostaminen: suora kaupankäynti

Jos mietit miten ostaa kryptovaluuttaa, on suora kaupankäynti mielenkiintoinen keino. Toisin kuin vaihtoalustoilla, tällainen kaupankäynti tarkoittaa ostamista ja myymistä suoraan muilta ihmisiltä ympäri maailmaa sen sijaan, että käyttäisi kaupankäyntialustoja.

Tässä on se hyöty, että transaktiomaksut jäävät kokonaan pois.

Suoraan ostaminen merkitsee myös sitä, että markkinahintaa ei ole. Myyjällä on vapaus määritellä oma valuuttakurssi ja ostajan on päätettävä, millä valuuttakurssilla hän on valmis ostamaan.

Suosituksemme: Vertaisluotto tai kaupankäynti

hvordan tjene penger på bitcoinJos haluat, miettä miten  ostaa kryptovaluuttaa suoralla kaupankäynnillä, tämä tarkoittaa yleensä, että tunnet jonkun tai sinulla on ystäviä, joiden kanssa haluat käydä kauppaa. Monet eivät käytä tätä vaihtoehtoa, koska se ei ole täysin välttämätön. Mutta jos olet maassa, jossa säännöt vaikeuttavat kaupankäyntialustoilla myyntiä ja ostoa, voi vertaisluotto olla tässä tapauksessa parempi vaihtoehto.

Kryptovaluutta ostaminen: sijoittajat

Kryptovaluutan välittäjä tarjoaa täsmälleen saman palvelun kuin kaupankäyntialusta, jossa siirryt tietylle verkkosivustolle ostaaksesi ja myydäksesi kryptovaluuttaa. Toisin kuin kaupankäyntialustat, joissa valuutanvaihdon hinnat vaihtelevat rajustikin, välittäjät voivat asettaa tietyn ennalta määritellyn hinnan myyjälle ja ostajalle.

Välittäjän käyttämisen etu on se, että kiinteä hintaa tekee molemmille osapuolille kaupankäymisen helpoksi. Kyllä, välittäjä ottaa korkeamman prosentin, joten tähän kuuluu myös ”transaktiomaksu”.

Mutta tällainen kaupankäynti on yksinkertaisinta kaikille, jotka haluavat ostaa ja myydä näin. Jos olet vasta aloittamassa ja opettelet kryptovaluutan ostamista, saatat ajatella, että kaupankäyntialustat ja suora kaupankäynti ovat hieman liian sekavia ja hämmentäviä. Tässä tapauksessa välittäjä voi olla paras vaihtoehto sinulle, koska vältyt näin ylimääräiseltä vaivalta.

Suosituksemme: Coinbase

Coinbase on ylivoimaisesti markkinoiden suurin ja suosituin kryptovaluutan välittäjä. Sen verkkolompakon avulla on helppo käyttää palvelua aina ostamisesta lyhytaikaiseen kryptovaluutan säilyttämiseen. Myös sen alusta on varsin helppokäyttöinen, joten se on yksi parhaista paikoista kryptovaluutan ostamisesta aloittelijalle, joka vielä opiskelee kuinka ostaa kryptovaluuttaa.

Yhteenveto

hvordan tjene penger på bitcoinKryptovaluutan ostamisen opiskelu voi olla hieman pelottava aluksi, mutta kun pääset alkuun, se on myös hauskaa! Sinulla on varmasti paljon opittavaa kaiken takana olevasta tekniikasta, historiasta ja tulevaisuudesta sekä tietysti paljon rahaa tienattavana.

Kuten artikkelissa kerroimme, voit aloittaa alle 10 minuutissa ja vain 3 askeleella:

Huolimatta kalliimmista markkinahinnoista suosittelemme, että oppiessasi miten ostaa kryptovaluuttaa hyödynnät ensisijaisesti luotettavia kryptoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia ja Litecoinia. Saatat saada jännittäviä tuloksia aikaiseksi näillä. Kaiken kaikkiaan kryptovaluutan tulevaisuus on valoisa. Joten mikset sinäkin alkaisi tekemään valistuneita ostoksia ja kauppoja. Sinun tarvitsee vain tarkkailla markkinoita ja ennen kaikkea nauttia seikkailusta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top