Online työt: Kuinka löytää unelmiesi Työpaikka

online-työpaikkoja
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Saatat työskennellä toimistossa juuri nyt ja unelmoida saavasi uskomattoman hienon online työn (joka tunnetaan myös nimellä etätyö). Online työt ovat mahtava asia: Selkäsi takana ei ole pomoa kyttäämässä, voit työskennellä kotona pyjamassa mikäli haluat, eikä kukaan pakota sinua työpöytäsi ääreen koko päiväksi. Voit viettää enemmän aikaa perheen kanssa, matkustaa ja tehdä joka päivästä unelmapäiväsi… sisältää se sitten nokosia tai kuntosalikäyntiä keskellä päivää keskipäivällä kuntosalia tai vain joidenkin tärkeiden asioiden hoitoa, mitä muuten joutuu lähes KERJÄÄMÄÄN työnantajalta, että voisit tehdä ne.

Monet ihmiset ajattelevat, että online työpaikkoja ei vain löydy. Tässä artikkelissa näytämme kuitenkin, että online työt ovat yleinen asia verkossa. Kerromme myös mitä taitoja tarvitset näiden työpaikkojen saamiseksi, miten hakea niitä ja kuinka helppoa niiden aloittaminen on.

luo omat online tulosi
RYHMÄ 4

Miten edetä online työtä PIDEMMÄLLE: Luo omat online tulosi

kuinka olla vapaa ja työskennellä miten haluat
RYHMÄ 5

Yhteenveto: Kuinka olla vapaa ja työskennellä miten haluat

RYHMÄ 1

Miten löytää unelmiesi online työpaikka

Olet siis valmis ja kiinnostunut työskentelemään etänä. Joten, miten aloitat työskentelyn verkossa? Seuraavassa on muutamia vaiheita:

miten löytää unelmiesi online työpaikka​

1 Kehitä tai valitse taidot, joita yritykset tarvitsevat

Saatat joutua hieman etsimään näitä (ja näytämme sinulle myöhemmin miten), mutta myös online työt sisältävät useimpia yritysten “perinteisiä” töitä. Voit työskennellä verkossa insinöörinä, asianajajana, arkkitehtina, tietopäällikkönä, avustajana ja muuna.

On kuitenkin olemassa useita taitoja, joita tarvitset ja joiden avulla on helppo löytää parhaat online työt.

Nämä ovat:

hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi (SEO)

artikkeleiden kirjoittaminen

Artikkeleiden kirjoittaminen

copywriting

Copywriting

virtuaaliassistentin työ

Virtuaaliassistentin työ

graafinen suunnittelu

Graafinen suunnittelu

ohjelmointi, sovelluskehitys ja ohjelmistosuunnittelu

Ohjelmointi, sovelluskehitys ja ohjelmistosuunnittelu

web-design ja suunnittelu

Web-design ja suunnittelu

online-työpaikkoja

Online työn menestystarina:  Ella sai parisuhteen päätyttyä kipinän lähteä ulkomaille töihin Barcelonaan, ja pienen selvitystyön jälkeen työnantaja hyväksyi tämän. Nyt hän työskentelee verkon kautta Barcelonassa nauttien elämästään.

Jos haluat oppia näitä tärkeitä taitoja, on paljon verkkokursseja, kuten Udemy tai Coursera, joissa voit opettaa itsellesi, mitä sinun tarvitsee tietää. Voit myös yksinkertaisesti käyttää Google-hakua löytääksesi sivustoja, joissa voit oppia näitä taitoja ja käyttää niitä tehdessäsi töitä netissä.

Listaa kaikki taidot, joita sinulla on, joissa olet paras tai joita haluat oppia, ja keskity yhteen tiettyyn taitoon, jolla saisit online työpaikan.

Vaikka onkin tärkeää valita sellainen taito, josta tulee työsi, yhtä tärkeää on myös niin kutsuttu “täydentävä taito” eli se, että pysyt tuotteliaana kotona työskennellessäsi. Varmasti on hienoa olla itsensä pomo… mutta se ei tarkoita sitä, että voisit laiskotella koko ajan! Jos haluat löytää online työpaikkoja ja PITÄÄ ne, sinun on toimitettava valmis työ. Vaikka teet sen pyjamassasi, sinun on silti kyettävä viimeistelemään työsi.

2 Selaile ja hae online työtä käyttämällä työnhaun foorumeita

Online työt ovat johtaneet monien työsivustojen syntyyn, joissa keskitytään nimenomaan etätöihin. Seuraa näitä perinteisten työnhakusivustojen lisäksi ja keskity erityisesti seuraaviin termeihin taitosi tai valintasi mukaan:

online työpaikat

Online työpaikat

etätyö

Etätyö

etä

Etä

telekommunikaatio

Telekommunikaatio

työskentele verkossa

Työskentele verkossa

Tässä työnhakufoorumeita katsottavaksi:

Työn hankkiminen, myös verkkotyön, on numeropeliä. Suosittelemme, että teet tietyn määrän työhakemuksia päivässä. Seuraavassa on opas, jossa kerrotaan, miten saada töitä.

online-työpaikkoja

Online työn menestystarina: Rami Korhonen työskentelee talvet Taikamaassa eli Thaimaassa ja samalla firma tarjoaa monille muillekin asiakaspalvelutöitä Khon Kaenissa Thaimaassa ja siellä on jopa oma villa työskentelyä varten.

3 Verkostoidu verkkouraa koskevissa tapahtumissa ja verkostoidu jo olemassa oleviin verkostoihin

Verkostoituminen on edelleen hyvä tapa löytää mahdolliset online työt. Suosittelemme, että etsit tapahtumia tai kokoontumisia alueellasi koskien uraa verkossa ja keskustelet siitä lisää tietävien ihmisten kanssa.

Myös yksi HELPOIMMISTA tavoista saada työtä on kysyä ystäviltäsi, jos he tuntevat jonkun tai jos heidän yrityksensä palkkaa juuri tällä hetkellä työntekijöitä. Tämä kuulostaa yksinkertaiselta, mutta yritykset suosivat aina henkilökohtaista esittelyä ja suosittelua satunnaisen työnhakijan sijaan. Jos saat mahdollisuuden päästä esittelemään itseäsi, käytä sitä!

4 Käytä freelancer-alustoja löytääksesi parhaat online työt

Vaikka freelancer-alustat ovat lähinnä urakkatöitä etsiville, monet yritykset julkaisevat siellä myös pitkäaikaisia ja pysyviä verkossa tehtäviä työpaikkoja.

Joitakin suosittuja alustoja, joita suosittelemme, ovat:

5 Suorita onnistunut työhaastattelu ja vastaa oikein yleisiin haastattelukysymyksiin

Monet kerrat ihmiset kysyvät meiltä, vaativatko online työt erilaisen työhaastattelun kuin tavalliset työt. Se on itse asiassa lähes täsmälleen samanlainen, paitsi että se tapahtuu todennäköisimmin tietokoneen välityksellä, Skypen tai muun videoneuvotteluohjelmiston avulla.

Sinun pitäisi siis valmistautua haastatteluihin SAMALLA tyylillä, jolla valmistaudut ”normaaleihin” työhaastatteluihin. Sinun pitäisi tietää, mitä kerrot kokemuksestasi, vahvuuksistasi ja heikkouksistasi. Sinun pitäisi tutkia yritystä. Sinulla pitäisi olla myös vastauksia yleisiin haastattelukysymyksiin.

Yleisiä kysymyksiä, joita tulet kohtaamaan, ovat seuraavat:

  1. Kerro, milloin viimeksi ja miten ylitit jonkun työhaasteen.
  2. Miksi haluat työskennellä meillä?
  3. Mikä on sinun ylpein hetkesi aikaisemmissa töissäsi?

Oppiaksesi lisää työhaastatteluista, lue Rekrytoinnista lisää.

online-työpaikkoja

Online työpaikan menestystarina: Nunu on 38 vuotias etätyöskentelijä, joka huomasi yllättäen, että introverttina etätyöt mahdollistivat oman akun lataamisen. Kun hän lähtee ulos, niin hän keskustelee herkemmin muiden ihmisten ja myös tuiki tuntemattomien kanssa sen sijaan, että kahvitauon vitsit kuluttaisivat hänen energiansa.

RYHMÄ 2

Vinkkejä opiskelijoille, jotka haluavat tehdä töitä netissä ja löytää online työpaikka

Sinun ei tarvitse olla töissä oleva ammattilainen tai edes valmistunut korkeakoulusta, jotta voisit ansaita rahaa verkossa.

jotka haluavat tehdä töitä netissä ja löytää online työpaikka

Tehtäviä, joita teini-ikäiset ja opiskelijat voivat tehdä, löytyy monia. Jos olet hieman nuorempi ja haluat vain tehdä rahaa osa-aikaisesti opiskellessasi, älä huoli!

Olemme kattaneet oppaissamme tämänkin aiheen:

RYHMÄ 3

Antavatko yritykset oikeasti sinulle mahdollisuuden online-uraan?

Kun online työt nousevat puheenaiheeksi, useimmat ihmiset ajattelevat, että ne ovat jonkinlainen satu tai sepitetty tarina.

antavatko yritykset oikeasti sinulle mahdollisuuden online-uraan

Useimmat ihmiset tuntevat tavallisen skenaarion, jossa mennään joka päivä samaan toimistoon tai paikkaan ja ollaan siellä tietty aika (yleensä klo 9–17). Yhä useammat yritykset ympäri maailmaa ovat lisänneet online työt työkulttuuriinsa, sillä niissä on monia etuja. Saatat myös olla kuullut ihmisistä, jotka työskentelevät verkossa ”digitaalisina nomadeina” tai etätyöskentelijöinä.

On paljon tilastoja siitä, miksi yritykset tukevat tällaista toimintaa. Raportit osoittavat, että verkkotyömahdollisuuksien tarjoaminen tuottaa monia etuja:

  • Työntekijöiden irtisanoutuminen töistä vähenee 50 %
  • Etätyöntekijöiden stressitaso laskee reippaasti, mikä on hyvä sinulle, työntekijälle, mutta myös yritykselle.
  • Onnellinen työntekijä on tuottava (eikä sairas) työntekijä!
  • Työntekijät saavuttavat enemmän samassa ajassa kuin jos he olisivat toimistossa

DNA:n blogissa keskustellaan lisää etätöistä ja sen vaikutuksista Suomessa. Tästä käy ilmi sen vaikutus tuottavuuteen:

Kuva lainattu Oikotie-työpaikoista

infografiat

Joitakin esimerkkjä yrityksistä, jotka toimivat täysin etänä:

Joten ole luottavainen, että online työt ovat hyväksi sekä sinulle että yritykselle! Monet yritykset, jotka eivät toimi täysin vielä etänä, voivat antaa sinun telekommunikoida tai tehdä tehokkaasti osa-aikatyötä puolet työpäivästä. Yritykset jopa lennättävät KAIKKI työntekijänsä tapaamaan henkilökohtaisesti toisiaan jossain vaiheessa vuotta eksoottisissa paikoissa:

online-työpaikkoja

Buffer-yritys ja heidän työtekijänsä Etelä-Afrikassa. He ovat tehneet myös retkiä Thaimaahan, Australiaan, ja Islantiin…kaikki menot on luonnollisesti katettu!

Jotkut vanhemmat yritykset kieltäytyvät omaksumasta ajatusta online työllistämisestä ja ajattelevat, että heidän täytyy vahtia työntekijöitään henkilökohtaisesti joka sekunti, mutta tämähän ei ole sinun ongelmasi. Kuten näet, online työt ovat vahvasti kasvussa ja sinun tarvitsee vain aloittaa hakeminen.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

RYHMÄ 4

Miten edetä online työtä PIDEMMÄLLE: Luo omat online tulosi

Online työpaikan löytäminen voi olla merkittävä askel sinulle. ToimeentuloNinjassa me olemme sitä mieltä, että todellinen vapaus, onnellisuus ja täyttymys tulevat siitä, että voi työskennellä missä tahansa, milloin haluaa, ja intohimojensa parissa.

luo omat online tulosi

On monia helppoja tapoja aloittaa omien verkkotulojen ansaitsemisen, ja ne voivat olla jopa helpompia kuin online työpaikat. Olemme luoneet kokonaisen oppaan verkossa työskentelemisestä. Mutta jos sinulla on kiire, ovat nämä suosituimmat viisi menetelmää:

1 Bitcoin

Bitcoin ja kryptovaluutta ovat KUUMIA aiheita juuri nyt. Alkuaikoinaan bitcoin oli arvoltaan joitain pennejä. Suosionsa huipussa se nousi jopa 18 000 euroon yhtä Bitcoinia kohden (BTC), ja tämä jyrkkä nousu loi monia miljonäärejä.

Bitcoiniin sijoittamisen aloittaminen on helppoa, eikä sinun tarvitse seurata kursseja koko päivää. Voit yksinkertaisesti pistää sammon hyrräämään ja unohtaa koko asia, koska se ansaitsee sinulle rahaa itsestään.

Lue meidän Bitcoin-oppaamme

2 Kyselytutkimukset

Yritykset luovat aina uusia tuotteita ja palveluja. He tietävät, että tieto siitä, mitä kuluttajat haluavat, on usein se tärkein palapelin osa kehitystyötä… ja he maksavat sinulle mielipiteistäsi.

Vaikka et voi ansaita yhtä paljon rahaa kuin muilla tulotavoilla, on tämä edelleen hyvä tapa ansaita muutamia satoja euroja kuukaudessa. Mikä parempaa, jokainen kysely voi viedä vain 10 minuuttia aikaasi. Se kuulostaa ainakin meistä hyvältä!

3 Freelancer työt

Freelancing on yksi helpoimmista tavoista tehdä rahaa verkossa. Sinun tarvitsee vain hyödyntää niitä taitoja, joita sinulla jo on. Mene online työpaikkoja tarjoavalle sivustolle ja etsi asiakkaita, jotka tarvitsevat apua!

Voit työskennellä erittäin mielenkiintoisissa projekteissa ja tienata mukavasti rahaa jo samana päivänä, mikäli suoriudut työstä nopeasti.

Online työpaikan menestystarina: Niina Hurme on erittäin tyytyväinen etätyössään, jossa hän toimii Elixian asiakaspalvelussa. Hänellä on mahtava tiimi ja mahdollisuus matkustaa vaikka minne ja hoitaa työasiat vaikkapa Hawaijin lentokentällä.

4 YouTube

Wikipedian mukaan päivittäin ladataan joka minuutti 100 tuntia YouTube-videoita, ja kolmasosa kaikista verkkotoiminnoista käytetään videoiden katselemiseen. Ei ole mikään salaisuus, että osallistuminen rahan tekemiseen YouTubessa on paras tapa edetä tulevaisuudessa. Vaikka oppisit saavuttamaan edes pikkuriikkisen huomiota, voit muuttaa sen, mistä olet kiinnostunut käteiseksi. 

YouTubessa parasta on, miten yksinkertaista sen aloittaminen on. Voit tehdä YouTube-kanavan alle 10 minuutissa ja lähettää videosi heti. Jos sinulla on jotain, josta haluat puhua, voit toteuttaa sitä YouTubessa.

5 Bloggaaminen

Tykkäätkö kirjoittaa? Onko sinulla mielipiteitä jostain tärkeästä? Kaipaatko tilaa, missä jakaa ajatuksesi? Siten bloggaaminen voi olla oikea ala sinulle!

Blogin aloittaminen on ilmaista, ja voit päivittää blogisi premium-ominaisuuksiin alle sadalla eurolla vuodessa ja saada oma verkkotunnuksesi. Bloggaajat aloittavat kirjoittamalla asioista, joita he rakastavat, rakentavat yleisöään ja voivat lopulta myydä tuotteita, tietoa, valmennuspaketteja ja paljon muuta.

online-työpaikkoja

Online työn menestystarina: Kaisa Kivikoski avaa kahtena päivänä viikossa tietokoneensa ja alkaa tekemään etätöitä työskennellen DNA:ssa. Tämä mahdollistaa vapaan elämäntyylin missä tahansa Balin aurinkorannoilta vaikkapa omaan mökkiin.

RYHMÄ 5

Yhteenveto: Kuinka olla vapaa ja työskennellä miten haluat

Parhaan online uran löytäminen voi auttaa sinua luomaan itsellesi täydellinen elämä:

kuinka olla vapaa ja työskennellä miten haluat

Voit valita, missä asut (niin lähellä tai kaukana kuin haluat), milloin työskentelet, eikä sinun tarvitse mennä toimistoon. Lukemattomat yritykset arvostavat tätä työskentelytapaa ja tietävät, että se tekee sinusta PAREMMAN työntekijän, joten ole itsevarma etsinnöissäsi.

Huomaat myös, että on olemassa monia tapoja tehdä rahaa verkossa, ja suosittelemme, että tutustut myös muihin vaihtoehtoihin.

Olkoon tilanne mitä tahansa, online työpaikkoja on paljon, jotka vain odottavat löytämistään. Sinun täytyy vain etsiä ne käyttämällä tämän oppaan tarjoamia resursseja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top