Tienaa rahaa Kirjoittamalla Tekstejä

Tienaa rahaa kirjoittamalla tekstejä
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”
kirjoittamalla teksteja ninja ikon

Vaikeus

Vaikeus Keskikokoinen
Keski

Aika

Aika Keskikokoinen
Keski

Tulo

Tulo Keskikokoinen
Keski

Oletko hyvä kirjoittaja? Jos sinulla on kirjoitetun sanan lahja, voit tehdä taidoillasi rahaa ja työskennellä copywriterina. Copywriter tuottaa yrityksille tai yksityisille asiakkaille tekstisisältöä monista erilaisista aiheista.

Kirjoittaminen freelancerina voi antaa sinulle mahdollisuuden työskennellä kotoa käsin joko kokoaikaistyönä, tai osa-aikaisena. Onnistuaksesi sinun:

 • Omata hyvät kirjoitustaidot
 • Hinnoitella palvelusi taitojesi mukaan
 • Ylläpitää korkealaatuisia kirjoitusstandardeja
 • Noudattaa määräaikoja ja palauttaa työsi ajallaan

Jos olet kiinnostunut copywriteriksi ryhtymisestä, saatat haluta käytä parilla kirjoitusoppitunnilla. Oppitunneilla käydään läpi hyviä kirjoitustaitoja ja opit tapoja, joilla voit luoda hyvää sisältöä. Haluat myöskin koota itsellesi portfolion näytekappaleista, jota voit näyttää potentiaalisille asiakkaillesi ja todentaa työsi laadun sekä tyylin.

Jos sinulla ei ole mitään kokemusta copywriterina toimimisesta, voi olla hyvä idea tuottaa jotain sisältöä, jota voit käyttää portfoliona aloittaaksesi. Koita kirjoittaa joitain tuotekuvauksia, pari artikkelia sekä joitain blogipostauksia. Oikolue ne tarkasti ja koita parhaasi mukaan saada tekstistä siistiä ja virheetöntä. Kun sinulla on pieni portfolio, voit aloittaa töiden etsinnän sekä rahan tienaamisen. Tämä opas kertoo sinulle miten ja antaa sinulle vinkkejä menestyäksesi.

Löydä Copywriting-töitä

Copywriterit saavat tyypillisesti töitä kahdella tavalla:

 1. Työskentelemällä monella eri alalla ja vastaanottamalla minkä tahansa tyyppistä työtä, joka on saatavilla
 2. Erikoistumalla yhteen tietynlaiseen alaan ja etsimällä asiakkaita siitä markkinaraosta

Monet copywriterit aloittavat ensin tienaamisen rahaa nopeasti, koska se antaa paljon kokemusta ja mahdollisuuksia rakentaa kunnollinen portfolio. Kun olet saanut itsellesi asiakaskunnan, sinulla on todennäköisesti mahdollisuus miettiä keskittymistäsi uudestaan ja ehkä suunnata kiinnostuksesi johonkin tiettyyn alueeseen.

Erikoistuminen voi olla suureksi hyödyksi, koska saat markkinoida silloin itseäsi asiantuntijana yrityksille ja organisaatioille. Tämä auttaa sinua saamaan jalkaasi ovenrakoon ja sitä kautta pääset hyvin tienaaviin töihin. Töistä kilpaileminen voi olla rankkaa ja kirjoittajat, jotka keskittyvät tiettyyn markkinarakoon, saavat usein enemmän töitä kuin yleismiehet.

Markkinarakoja, joihin voit erikoistua, on lukuisia, kuten:

 • Vaihtoehtoinen terveys ja hyvinvointi
 • Vauvat ja lapset
 • Kauneus
 • Rakennustyö
 • Koulutus
 • Talous
 • Kalustus
 • Vihreät ja ympäristöä säästävät tuotteet
 • Terveydenhoito
 • Kodinparannus ja tee-se-itse
 • Työt ja urat
 • Itseapu
 • Senioripalvelut
 • Uskonto
 • Pienyrittäminen
 • Ohjelmisto ja teknologia
 • Matkustus
 • Viini ja ruoka

Miten siis valitset markkinaraon? Aloita harkitsemalla omaa koulutustasi ja kokemuksiasi. Jos olet työskennellyt jollakin teollisuuden alalla, sinulla on jo jonkin verran kokemusta, jota voit hyödyntää töissäsi copywriterina. Voit myös miettiä omia mielenkiinnonkohteitasi. Jos työskentelit talouden parissa, mutta inhosit sitä sydämesi pohjasta, toisenlainen markkinarako, kuten matkustus tai terveydenhoito, saattaisivat kuulostaa sinusta houkuttelevilta.

Kun ole valinnut markkinaraon, koita kirjoittaa pari artikkelia näytteeksi. Voit joka lyödä niillä rahoiksi ja laittaa ne sivustoille, kuten Hubpages. Sitten sinulla on valmiina joitain linkkejä, jotka voit esitellä potentiaalisille asiakkaillesi.

Mitä Copywriterit Tienaavat

Päättäessäsi maksurakennetta kirjoittamiseesi haluat varmistaa, että hintasi ovat kilpailukykyiset ja, että olet matalampien tarjousten joukossa. Samalla sinun on kuitenkin varmistettava, että tienaat reilun tuntipalkan.

Jos et ole varma hinnoistasi, voit etsiä sivustoja, kuten Upwork, joissa voit itse tarjota erilaisista projekteista. Tämä on hyödyllistä sinulle siksi, että näet tarjouksien keskiarvon tarjotessasi itse.

Kun olet saanut työsi loppuun ja tienannut rahaa, muista pyytää tyytyväisiltä asiakkailta suosituksia. Harkitse myös antavasi kannusteita tai alennuksia asiakkaille, jotka suosittelevat sinua muille ihmisille.

Kirjoittamiseen voi sisältyä monen tyyppisiä töitä. Saatat kirjoittaa tuotekuvauksia, tekstejä nettisivuille, ebooks, raportteja tai muunlaista sisältöä. Joissain projekteissa sinun pitää päättää maksu, joko koko projektille tai sivu- tai sanamäärien mukaan. Muissa projekteissa on myös mahdollista määrätä tuntipalkka. Voi olla hankalaa seurata kirjoittamiseen käytettyä aikaa, mutta tuntipalkat tuottavat sinulle yleensä korkeammat tulot, jos osaat asettaa ne oikeanlaisiksi.

Tässä voit nähdä, mitä sinun pitäisi laskuttaa tunnilta tienataksesi monia erilaisia vuosipalkkoja työskennellessäsi 8 tuntia päivässä, 5 päivää viikossa:

– Jotta voit tienata 27 000€ vuodessa tai noin 2300€ kuukaudessa, sinun on laskutettava 14€ tunnilta.

– Jotta voit tienata 45 000€ vuodessa tai 3600€ kuukaudessa, sinun on laskutettava vähän yli 22€ tunnilta.

– Jotta voit tienata 86 000€ vuodessa tai noin 7000€ kuukaudessa, sinun on laskutettava 45€ tunnilta.

– Jotta voit tienata 108 000€ vuodessa tai 9000€ kuukaudessa, sinun on laskutettava 56€ tunnilta. 

Tienaa rahaa kirjoittamalla tekstejä

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

Hintojesi Päättäminen

Kuinka paljon sinun siis pitäisi laskuttaa? Vastaus riippuu täysin kokemuksen tasostasi ja siitä, paljonko tarvitset menestyäksesi. Sinun pitää harkita tarkasti sitä, paljonko rahaa sinun on tienattava kokonaikatöissä tai osa-aikatöissä ja tehdä päätös sen pohjalta.

Kaikkein tärkeintä on se, että julkaiset hintasi ja pysyt niissä. Älä houkuttaudu laskemaan hintojasi per sana, per sivu tai per tunti vain siksi, että saisit työn. Muuten et tule tienaamaan paljonkaan rahaa ja saatat joutua kieltäytymään paremmin maksavista hommista, koska sinulla on jo kädet täynnä huonosti maksavia töitä toiselta asiakkaalta. Kieltäytyminen asiakkaan tinkimisistä voi olla hankalaa, mutta tulet loppujen lopuksi hyötymään siitä itse.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettet voisi neuvotella. Jos haluaisit tienata 36€ tunnissa, aloita pyytämällä 45€. Sitten voit esittää 36€ vastatarjouksena ja ehkä päätyä saamaan haluamasi tulot.

Vinkit Rahan Tienaukseen Copywriterina

Tuottavan liiketoiminnan rakentamisessa freelance-copywriterina voi kestää jonkin aikaa, mutta jos noudattamalla näitä vinkkejä, voit parantaa mahdollisuuksiasi tienata mukavan määrän tuloja:

1. Lupaa Vain Toteutettavissa Olevia Asioita.

Kun hyväksyt töitä asiakkaalta, ajattele realistisesti kuinka paljon kirjoittamista voit tehdä tietyn ajan kuluessa. Aina on parempi luvata vähemmän ja ylisuorittaa. Jos ajattelet, että projektissa kestää sinulla 5 päivää, sano asiakkaallesi sen kestävän viikon ja ylitä heidän odotuksensa palauttamalla se ajoissa. Projektiesi kanssa myöhästyminen on yksi pahimmista asioista, joita copywriter voi tehdä. Projektit ovat yleensä erittäin tarkasti ajoitettuja.

2. Ole Itsevarma Omasta Arvostasi.

Jos et itse usko, että työnjälkesi on 50 dollarin tuntipalkan arvoinen, kukaan ei tule maksamaan sinulle sitä. Sinun on oltava tarpeeksi itsevarma, jotta teet tuleville asiakkaille selväksi hintasi ja ollaksesi siitä tarkka Jos kirjoituksesi ovat hyviä, tulet yllättymään kuinka moni ihminen onkaan valmis maksamaan pyytämäsi palkan, jonka ajattelet olevan reilu sinua kohtaan. Tästä vain tulee koko ajan todempaa samalla, kun saat kokemusta ja kasaat vaikuttavan portfolion yhteen.

3. Käytä Aikaasi Viisaasti.

Rahan tienaaminen kotoa käsin copywriterina tarjoaa monia etuja, mutta se voi myös tarkoittaa monia häiriötekijöitä, jotka saattavat häiritä työsi edistymistä. Varmista, että sinulla on työtila, jossa on mahdollisimman vähän häiriötä.

Luo itsellesi aikataulu joka päivää. Tämä aikataulu voi olla juuri sellainen kuin haluat. Saatat haluta tehdä töitä 8 tuntia putkeen yhdellä ruokatauolla tai voit aikatauluttaa työsi niin, että teet 4 tuntia aamulla ja 4 tuntia illalla ja pitää pitkän tauon välissä. Kaikkein tärkeintä on se, että löydät tarpeisiisi sopivan aikataulun ja seuraat sitä samalla tavalla, kuin se olisi toimistoaikataulu.

Sinun pitää myös seurata tehtävien valmistumista ja budjettia ajan myötä. Tee joka päivä lista asioista, jotka sinun on tehtävä. Se, miten teet työsi valmiiksi, riippuu täysin sinusta. Toiset kirjoittajat tekevät yhden asian kerrallaan, kun taas jotkut katkovat työtehtävänsä pieniin paloihin ja tekevät yhden joka päivä. Sinun täytyy ehkä kokeilla vähän ennen kuin onnistut löytämään tavan, joka sopii sinulle.

4. Harjoittele, Harjoittele, Harjoittele.

Kirjoittaminen on taito, jossa ei voi kehittyä ellet harjoittele. Jos työsi hidastuu pitkäksi aikaa, sinun kannattaa hiota taitojasi kirjoittamalla pari artikkelia, jotka voit julkaista ja tienata sivustoilla, kuten hub pages tai myydä sivustolla, kuten Constant Content. Saatat myös haluta aloittaa oman blogin, jonka avulla voit harjoitella kirjoittamista myös vapaa-ajalla ja voit kirjoittaa markkinarakoosi tai muihin mielenkiinnonkohteisiisi liittyvistä aiheista. Mitä enemmän kirjoitat, sitä nopeampi ja parempi laadukkaiden töiden tekemisessä sinusta tulee.

5. Ajattele Aina Tulevaa.

Kuivat kaudet voivat olla copywritereille taloudellisesti tuhoisia, minkä takia sinun on tärkeää olla aina etsimässä seuraavaa isoa projektiasi. Omista joka päivä vähän aikaa työnhakuun. Tarjoa freelance-sivustoilla, lähetä sähköposteja potentiaalisille asiakkaille tai tee töitä sivustollasi tai blogillasi, jossa voit mainostaa palveluitasi. Jos omistat vähän aikaa päivästäsi työnhakuun, pystyt huomattavasti vähentämään työttömyyden riskiä sen jälkeen, kun olet valmis aikaisemman projektisi kanssa.

Äläkä pelkää ottaa joitain pieniä töitä, joilla voit kuluttaa aikaa isompien projektien välissä. Joskus pienistä töistä tulee suuria ajan kuluessa.

Loppusanat

Tienaa rahaa kirjoittamalla tekstejäCopywriterina toimiminen on hyvä tapa tienata rahaa netissä. Me olemme keränneet joitain linkkejä, jotka saattaisivat olla höydyllisiä sinulle, jos suunnittelet aloittavasi työt copywriterina tai haluat vain yksinkertaisesti kokeilla jotain samankaltaisia tienaustapoja.

freelancerina

Vaikeus

Vaikeus Matala
Matala

Aika

Aika Matala
Matala

Tulo

Tulo Pieni
Pieni

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös
Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa …15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2.141€ vain muutamassa viikossa
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmers vulla?