Tienaa rahaa Webkehittäjänä

Tienaa rahaa webkehittäjänä

Ura web-kehittäjänä voi olla uskomattoman palkitsevaa, mutta monet alan asiantuntijat ovat väsyneitä vastaamaan työnantajalleen päivästä toiseen. Tästä syystä monet web-kehittäjät päättävät lähteä yrittäjiksi ja toimia freelancerina monille eri asiakkaille. 

Ajattelitpa sitten kokoaikaistyösi lopettamista ja rahan tienaamista freelancerina tai työskentelemistä osa-aikaisena freelancerina ansaitaksesi lisätuloja, sinun kannattaa tietää joitain asioita, jotka auttavat sinua onnistumaan. Jatka lukemista ja opi kaikki, mitä sinun tarvitsee tietää, jotta voit onnistua freelancerien maailmassa webkehittäjänä.

Potentiaaliset Tienestit Freelancerina

Kuinka paljon voit tienata yksinäsi verrattuna työnantajan alaisuudessa, on usein yksi ensimmäisistä asioista, joita freelancereiksi ryhtymässä olevat ihmiset mietiskelevät.

Freelancerit nähdään tyypillisesti alansa kokeneina ammattilaisina ja ihmisinä, jotka loistavat alallaan ja ovat kykeneviä tarjoamaan palveluitaan suoraan ihmisille. Perinteisesti freelancereitä ajatellaan asiantuntijoita, joita voidaan hyödyntää yritysten tarjoamissa töissä erityisiä projekteja varten, kuten webkehittäminen.

Työntekijät taas nähdään historiallisesti jokapaikanhöylinä. Vaikka heidän työnimikkeensä olisikin webkehittäjä, monien työntekijöiden oletetaan omaavan graafisia suunnittelutaitoja, tietoutta nettimarkkinoinnista ja webkehittäjän kokemusta ja heitä pyydetään suorittamaan monenlaisia tehtäviä.

Perinteisen mallin mukaan, freelancereiden työtä pidetään tyypillisesti arvokkaampana, kuin freelancereitä. Kokeneina asiantuntijoina, he voivat hinnoitella työnsä korkeammaksi, kuin mitä tavallinen työntekijä tienaisi tavallisesta työvuorostaan toimistossa. Freelance-töiden lyhytkestoinen luonne ja se fakta, että freelancerit eivät vaadi työnantajiltaan vakuutuskuluja, työntekijän palkkaa tai muita kuluja, vaikuttavat freelancereiden korkeampaan palkkaan.

Nykypäivänä pilvityöntekijöiden ja netissä kilpailevien freelancereiden markkinapaikkojen maailma, on johtanut perinteisen maksumallin vaihtumiseen. Freelancereille maksetaan vieläkin yleisesti ottaen enemmän, verrattuna heidän perinteisiin työntekijä versioihinsa, mutta palkkojen välinen ero on pienentynyt vähän. Jos haluat tienata enemmän rahaa freelancerina kuin työntekijänä, sinun on laitettava peliin paljon vaivaa ja aikaa. Se on kuitenkin mahdollista.

Kuinka paljon voit odottaa tienaavasi

Ei ole tarkkaa vastausta kysymykseen “Kuinka paljon rahaa voin tienata freelance-webkehittäjänä?” Nettisivuston salary.com koosti tilastotiedot yhteen ja arvioi, että mediaani palkka työntekijöinä toimiville webkehittäjille on 46 000 eurosta 67 000 euroon kokemukseen perustuen. Tämä siis tarkoittaa sitä, että puolet alan työntekijöistä tienaa kyseisestä summasta vähemmän ja toinen puolisko tienaa enemmän.

Ei ole helppoa löytää tietoja siitä, paljonko rahaa freelancerit tienaavat. Voit koittaa löytää joitain ihmisiä, jotka bloggaavat freelance-töistä webkehittäjinä ja väittävät tienaavansa enemmän kuin 90 200€ vuodessa. Suurin osa ihmisistä tienaa kuitenkin vähemmän.

Ensimmäisten vuosien aikana alalla, kun rakennat asiakaskuntaasi, voit olettaa tienaavasi keskimäärin 20 000 eurosta 41 000 euroon vuodessa. Kokeneemmat freelancerit voivat päätyä tienaamaan jotain 50 000 euron ja 80 000 euron väliltä vuodessa. Maantieteellinen sijaintisi voi myös vaikuttaa palkkaasi varsinkin, jos etsit asiakkaita lähistöltäsi etkä netistä. Suurkaupungeissa ja isoissa osavaltioissa asuvat kehittäjät, joissa elinkulut ovat korkealla, tienaavat yleensä enemmän vuodessa.

Muunlaiset Palkat

Palkka on tyypillinen hyvitys, jotka ihmiset yleensä ajattelevat miettiessään sitä, kuinka paljon on mahdollista tienata freelancer webkehittäjänä. Voit kuitenkin myös vastaanottaa muunlaisia palkkoja työskennellessäsi alalla.

Tapa, jolla freelancerit voidaan palkita palkan lisäksi, on ilmainen mainostus. Saatat voida asettaa mainokset asiakkaasi nettisivulle tai saada heidät markkinoimaan sinua jollakin muulla tavalla, jotta voit pienentää omia markkinointikulujasi. 

Toinen palkka saattaisi olla palveluiden ja kauppatavaran vaihtaminen. Freelancerit voivat saada suuria alennuksia tietokoneohjelmista, tietokoneista, oheislaitteistoista tai muista tarpeellisuuksista, kun he tekevät projekteja asiakkaiden tarjoamia alennuksia vastaan. He voivat myös vaihtaa palveluitaan muita ammattimaisia palveluita vastaan, kuten kirjanpito ja tilitys.

Vaikka tämän kaltaiset vaihdokset ja edut eivät vaikuta tuloihisi freelancer webkehittäjänä, ne voivat kuitenkin alentaa käyttökustannuksiasi ja jättävät enemmän rahaa taskuihisi. Kun neuvottelet asiakkaiden kanssa, muista ajatella vaihtokauppoja ja alennuksia niin, että ne nostavat tienauspotentiaalisia vaihtoehtoisen hyvityksen kautta.

Tienaa rahaa webkehittäjänä

Lisätyt Palvelut

Suomessa, monet yritykset haluavat webkehittäjien tekevän enemmän, kuin vain tavallista webkehittämistä, vaikka he valitsisivat työhön freelancereita työntekijöiden palkkaamisen sijasta. Tuloksena on siis se, että monet webkehittäjät pitävät päässään erilaisia hattuja ja tekevät töitä myös graafisina suunnittelijoina sekä sisällön kirjoittajina

Vaikka et haluaisikaan laajentaa palveluitasi webkehittämistä pidemmälle, siinä on puolensa. Jos yrityksen ei tarvitse palkata monia freelancereita hoitamaan projektia, he maksavat sinulle todennäköisesti enemmän ja saat tilaisuuden tienata enemmän projektista, jonka teet. Sinun on tietenkin käytettävä enemmän aikaa, jotta voit tehdä kaikki asiat parhaasi mukaan.

Toinen hyöty lisäpalveluiden tarjoamisessa on kilpailukyvykkyys. Jos pystyt tarjoamaan kaikkia palveluita, joita nettisivun perustamiseen tarvitaan, saatat turvata itsellesi uusia asiakkaita erottumalla joukosta. Tämä on erityisen tärkeää, kun aloittelet töitäsi ja sinun on työskenneltävä kovempaa, kuin kokeneet freelancer webkehittelijät, jotta saat uusia asiakkaita.

Tärkeitä Asioita Freelance-toiminnasta, jotka Kannattaa Pitää Mielessä

Ennen kuin aloitat rahan tienaamisen freelancer webkehittäjänä, on tärkeää ymmärtää, ettei työ ole aina johdonmukaista ja vakaata. Voit jo varmaan olettaakin, että tuntisi, tienaamasi rahan määrä sekä sopimusten ehdot tulevat vaihtelemaan eri projektien kohdalla. Jos et pysty käsittelemään epävarmuutta, saatat tulla siihen tulokseen, ettei freelancer webkehittäjänä työskentely ole sinua varten. Katsotaanpa joitain tekijöitä, jotka muuttuvat aina freelancer webkehittäjille:

Työtunnit

Yksi suurimmista eduista, monien ihmisten mielestä on se, että voit tehdä oman aikataulusi ja työskennellä silloin kun haluat. Vaikka on totta, että omana pomonasi toimiminen antaa sinulle enemmän joustavuutta, todellisuudessa päädyt yleensä työskentelemään enemmän, etkä vähemmän, kuin työskentelet nykyään.

Kun aloitat freelancerina toimimisen, sinun on saatettava projektisi loppuun nopeasti ja tarjottava poikkeuksellista palveluja laajentaaksesi liiketoimintaasi. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun on vastattava puheluihin ja sähköposteihin nopeasti ja voit joutua tekemään pitkiäkin työpäiviä. Ei ole täysin epätavallista, että freelancer webkehittäjät tekevät työpäiviä, jotka kestävät 9 tunnista 12 tuntiin. Jotkut tekevät töitä näillä uuvuttavilla aikatauluilla viikon jokaisena päivänä.

Hyvä uutinen on se, että kun liiketoimintasi kasvaa ja yhtä enemmän ihmisiä haluaa palkata sinut, sinun on mahdollista ylläpitää tasapainoinen työelämä. Sinulla on vain oltava tarpeeksi luonteenlujuutta, jotta voit rakentaa liiketoimintaasi ja saada uusia asiakkaita suositusten ja markkinoinnin kautta.

Maksut

Toinen asia, joka vaihtelee jokaisen freelancerin kohdalla, on heidän palkkansa ja se, milloin heille oikein maksetaan tuotteesta. Kun olet vielä aloittelija freelance-työssä, saatat todennäköisesti olla asiakkaidesi armoilla ja sinun on noudatettava heidän ehdottamiaan maksakäytäntöjä, jotta voit varmistaa turvallisen liiketoiminnan.

Yritykset eivät usein maksa sinulle ennen, kuin olet saanut työn valmiiksi. Tällä tavalla he voivat varmistaa sen, että teet työn valmiiksi; tämä kuitenkin on sinulle riski, sillä he saattavat jättää työsi maksutta. He voivat kuitenkin suostua maksamaan sinulle osan summasta etukäteen ja maksamalla loput, kun palautat työn valmiina tai he voivat maksaa sinulle pieniä summia projektin edetessä aikataulun mukaan.

Tulet todennäköisesti kohtaamaan myös aikoja, jolloin et saa säännöllisiä tuloja asiakkaiden kanssa sovituista maksuaikatauluista johtuen. Tämän takia, sinun on tärkeää yrittää säästää itsellesi rahaa, mikä auttaa sinua hoitamaan liiketoiminnasta johtuvat kulut ja henkilökohtaiset maksut.

Se, miten sinulle maksetaan, voi myös vaihdella. Monet freelancerit käyttäjät mieluummin PayPal:ä saadakseen palkkansa asiakkailta, mutta käteinen ja shekki ovat myös oivia maksutapoja. Tilisiirrot voivat myös olla käteviä, mutta niihin sisältyy maksuja. Voit myös ilmoittautua käyttämään pankkikortteja, mutta se taas tarkoittaa sitä, että sinun maksaa rahaa hyväksyessäsi asiakkaasi maksun tilillesi. 

Sinun on tärkeää miettiä rahojen saatavuutta, kun keskustelet maksutavoista asiakkaasi kanssa. Jotkin maksutavat saattavat vaatia pitkiä odotteluaikoja tai viivyttelyä ennen, kuin pääset itse rahoihin käsiksi.

Muut Harkitsemisen Arvoiset Asiat

Tienaa rahaa webkehittäjänäFreelancerina toimiminen voi olla todella palkitsevaa ja monet webkehittäjät, jotka ovat vaihtaneet työntekijöistä freelancereiksi, tulevat kertomaan sinulle siitä, kuinka iloisia he ovat päätöksestään ja sen, että tekisivät sen kaiken uudestaan mahdollisuuden sattuessa eteen.

Freelance-työ voi silti olla erittäin stressaavaa. Asiakkaat saattavat olla jahkailevia ja pyytää monia tarkastuksia ennen, kuin he hyväksyvät valmista työtäsi. Tämä tarkoittaa pidempiä työtunteja ja usein myös tuntipalkan pienentämistä silloin, kun asiakas sitä vaatii.

Perhe ja ystävät saattavat myös lisätä stressiäsi. He eivät välttämättä täysin ymmärrä, että teet töitä kotoa käsin ja olettavat sinun olevan vapaa tekemään asioita heidän puolestaan tai haluat vain puhua puhelimessa, vaikka keskellä työpäivääsi. Voi olla hyvä asia puhua asiat halki läheistesi kanssa ennen, kuin aloitat rahan tienaamisen kotoa käsin, jotta voit varmistaa tietyt rajat ja sen, että kaikki ymmärtävät mitä oletat ja tarvitset onnistuaksesi.

Vaikka freelancerina toimiminen tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse vastata töistäsi työnantajalle, se ei poista stressiä. Olet itse vastuussa asiakkaiden tyytyväisyydestä, eikä sinulla ole esimiestä, jolta voisit kysyä neuvoa. Sinun pitää myös pystyä hoitamaan kaikki työsi aspektit ilman tiimiä, jolle voisit jakaa työsi ja joka tukisi sinua. 

Stressin lisäksi, freelance-työ tarkoittaa joidenkin ylellisyyksien luopumisesta, joita saatat pitää itsestään selvyytenä työntekijälle. Et tule saamaan enää kannustuspalkkioita, bonuksia tai etuja työnantajaltasi ja tulet olemaan itse vastuussa hyödyistäsi. Kun olet sairaana tai joku läheisestäsi kuolee tai tarvitsee terveydenhuoltoa, et voi jäädä sairaslomalle tai pitää henkilökohtaista vapaapäivää ja silti saada palkkaasi. Jos et tee töitä, et tule tienaamaan rahaa.

Tapoja, joilla Voit Kasvattaa Tulojasi

Webkehittäjillä on monenlaisia tapoja tienata vähän lisätuloja ja rohkaista asiakkaitaan jatkamaan työskentelyä kanssasi. Joitain ide oita siitä, miten tienata rahaa nopeasti freelancer webkehittäjänä sisältää:

Kausiluontoinen Kustomointi

Monet yritykset haluavat päivittää kotisivunsa ilmettä eri vuodenaikojen kuluessa, sillä tämä tekee nettisivusta mielenkiintoisen ja voi auttaa SEO:n kanssa. Voit lyödä tällä markkinaraolla rahoiksi ja tarjota kausiluontoisia palveluita ja paketteja, jotka sisältävät vuoden aikaan tai pyhiin liittyvän uudelleen suunnittelun. Jos tarjoat paketteja, joihin kuuluu monia palveluita, voit sisältää mainostuksen ja markkinoinnin suunnittelun myös kausiluontoiseksi.

Toinen lisä on kustomoidun e-kortin suunnittelu. Tarjoa asiakkaillesi kustomoituja e-kortteja, joita he voivat lähettää sähköposti jakelulistalleen kausittaisena tervehdyksenä. Kortit voivat yksinkertaisesti vain välittää tervehdyksen tai tarjota kupongin, joka rohkaisee liiketoimintaa.

Koita myös tarjota kausiluontoisia palvelupaketteja, joihin kuuluu uudelleensuunnitteluja sekä lisäpalveluita tietyille pyhäpäiville per vuosi ja laskut asiakkaitasi sitten kuukausittain, neljä kertaa vuodessa tai kertamaksulla palveluitasi, jotta he jatkavat sen käyttämistä.

Järjestäminen

Web-järjestämispalvelut voivat tarjota sinulle lisää tulolähdettä ja liiketoimintaa. Monet järjestämisyritykset tarjoavat uudelleen myytäviä suunnitelmia, jotka antavat sinun luoda asiakkaillesi tarjottavan paketin. Voit hinnoitella levytilan vapauttamista, siirtonopeuden määrää, sähköpostitilien lisäämistä ja muita palveluita. Sitten voit laskuttaa asiakkaitasi kerran kuukaudessa, neljä kertaa vuodessa tai vuosittain. 

Tämä ei tarkoita vain ja ainoastaan tasaisia tuloja, mutta se voi myös eliminoida stressiä, joka tulee todennäköisesti siitä, että autat asiakkaitasi löytämään kolmannen osapuolen web-järjestämispalveluita ja hoitamaan palvelut itseksesi.

Tienaa rahaa webkehittäjänä

Käytä Ei-sanaa Neuvotellessasi

Kun neuvottelet asiakkaittesi kanssa, jos on vain parasta sanoa ”ei”. Kun joskus näytät, että olet valmis vain kävelemään pois pöydästä tietyn asian takia, voi auttaa sinua rohkaisemaan potentiaalisia tai vanhojakin asiakkaitasi suostumaan ehtoihisi. Tulet hämmästymään siitä, kuinka moni asiakas onkin halukas maksamaan ehdottamasi hinnan, kun kieltäydyt kylmästi keskustelun epäkohdasta.

Uutena freelancerina, sinun on oltava erittäin varovainen lupaamiesi asioiden kanssa. Kun haluat välttämättä turvata liiketoimintasi, saatat ottaa harppauksen työmahdollisuutta kohti ja mennä lupaamaan hullun määräajan tai alentamaan palkkaasi paljon. Jos et kuitenkaan pysty suorittamaan töitäsi ajoissa tai sinun on pärjättävä vähällä palkalla, jotta saat työn valmiiksi, et tee hyvää vaikutelmaa asiakkaaseesi. Maineesi voi ottaa muutaman kolhun ja et saa edes hyvää suosittelijaa, jonka voisit kertoa potentiaalisille asiakkaille.

Kun olet sopimassa kauppaa asiakkaiden kanssa, sinun on tärkeää olla realistinen ja muistaa, että sillä kuinka paljon tarvitset työtä, ei ole nyt väliä. Lupaa vähemmän ja suorita enemmän. Anna itsellesi enemmän aikaa, kuin tulet todellisuudessa tarvitsemaan, jotta voit tehdä lähtemättömän vaikutuksen asiakkaisiisi työn aikaisemmin valmistumisen ansiosta. 

Jos et voi rehellisesti sanoa, että olet pystyt suorittamaan työn annetussa määräajassa, sinun on sanottava ei. Sinun on parempi vain kävellä pois ja menettää mahdollisuutesi tähän työhön, kuin sanoa kyllä ja menettää asiakkaasi luottamus, kun et pysty toteuttamaan lupaustasi.

Palveluittesi Myynti ja Työnteko Muiden Puolest

Webkehittäjä tulet aina välillä törmäämään siihen, että asiakkaasi ei pidäkään täysin toimivasta lopputuloksesta, jonka saavuttamiseen työskentelit kovasti. Saata kävellä ulos tapaamisesta, jossa sinua kehotetaan aloittamaan täysin alusta ja jättää sinut miettimään niitä monia tunteja, jotka käytit nettisivun kehittämiseen, jota ei koskaan tulla käyttämään.

Vai olivatko tunnit sittenkään ajantuhlausta?

Voit oikeastaan myydä sivun jollekin muulle ja saada siitä tuloja. Monet yritykset ja jopa toiset webkehittäjät saattavat ostaa työsi ja käyttää sitä mallina tai pohjana. Ohjelmakoodit, grafiikat ja ohjeistukset voidaan myös myydä uudelleen, joten ennen kuin poistat tiedon tai unohdat sen, etsi tapoja tienata sillä rahaa. 

Netissä on sivustoja, jotka antavat sinun myyjä mallejasi ja pohjiasi nettikaupassa ja tienaat jokaisesta ostoksesta rojalteja. Nämä sivustot eivät ainoastaan tarjoa sinulle lisätuloja, mutta myös näkyvyyttä, sillä nimesi voidaan mainita töissäsi. Tämä auttaa sinua siis houkuttelemaan uusia asiakkaita.

Toinen tapa, jolla voit pistää turhan työn käyttöön, on antaa se asiakkaalle tai mahdolliselle asiakkaalle maksua vastaan. Saatat miettiä että, miksi ihmeessä haluaisit tehdä näin, mutta voit silti tienata rahaa liiketapahtumalla, vaikka et hinnoittelisi itse mallia mitenkään. Tässä on joitain tapoja, miten voit tehdä sen:

 • Tarjoa palveluita, joissa kustomoit ilmaisen mallin, vaihdat grafiikat, muutat pohjaa tai lisäät tekstejä, jotka sopivat yrityksen tarpeisiin.
 • Tarjoa perusmallia ilmaiseksi ja tarjoa sitten premium-malleja tai pohjia lisähintaan. Niissä voisi olla lisättyjä pienoisohjelmia, toiminnallisuuksia tai piirteitä, joista asiakkaat olisivat valmiita maksamaan lisää rahaa.
 • Anna asiakkaallesi vaihtoehto, jolla hän voi saada lisäpalveluita maksua vastaan. Voit laskuttaa asiakkaitasi järjestelystä tai asennuksista, hakukoneoptimoinnista tai muista lisäpalveluista, jotka hyödyttävät heitä uudella netti sivullaan.
 • Toinen tapa, jolla ilmaislahjat voivat auttaa, on toistuvien keikkojen ja suositteluiden saaminen. Ihmiset rakastavat ilmaisten lahjojen saantia ja heistä saattaa tuntua siltä, että he ovat sinulle jotain velkaa. Voit siis mahdollisesti saada suosituksia ja toistuvia töitä.
 • Kävimme tämän asian jo nopeasti läpi, mutta kustomointipalvelut voivat olla loistava tapa kasvattaa tuloja. On pari erilaista asiakastyyppiä, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita nettisivun pohjan tai mallin ostamisesta:
 • Kehittäjät, jotka ovat täysin uusia liiketoiminnassa ja yrittävät vielä parantaa taitojaan. Jos yksilöt tarvitsevat nettisivun, jossa on toiminnallisuuksia, joita he eivät osaa asentaa, he saattavat haluta ostaa sen.
 • Isot ja pienet yritykset, jotka haluavat julkaista tai päivittää nettisivujaan, mutta pysyä myös budjetissaan.
 • Kehittäjät ja yritykset, joilla on erittäin tiukka aikataulu ja jotka eivät voi tehdä töitä itsekseen tai maksaa jollekin muulle työn tekemisestä..

Sillä, miksi ihmiset ostavat malleja, ei ole väliä. He saavat kustomoidun suunnittelun, joka täyttää heidän tarpeensa. Voit tarjoutua tekemään tämän työn heidän puolestaan ja säästää heidät työltä ja sählingiltä. Kun myyt malleja netissä, varmista mainostavasi tätä palvelua sanomalla, että pystyt tekemään muutokset malleihin nopeasti, sillä suunnittelithan koko jutun. Muista myös antaa yhteystietosi, kuten nettisivu, sähköpostiosoite, skype-tiedot ja muut tavat, joilla asiakkaat voivat haluta ottaa sinuun yhteyttä.

Kustomointityöt eivät tienaa sinulle yhtä paljon rahaa kuin webkehittäjän työt, mutta ne voivat tuoda lisätuloja taskuusi ja tehdä työnteostasi tasaisempaa freelancer webkehittäjänä.

Opeta

Nykyään monet ihmiset haluavat työskennellä webkehittäjinä tai koittaa luoda oman nettisivunsa. Alan asiantuntijoilla on siis mahdollisuus tienata rahaa myös opettamalla ja jakamalla tietoa toisille. Jotkut kaikkein yleisimmistä koulutuksista ja ohjeistuksista sisältävät:

 • Ohjeistuksia CSS:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Photoshop:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Dreamweaver:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Illustrator:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Java:n ja Java Script:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia HTML ja PHP –ohjelmoinnin käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Drupal:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia WordPress:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia CMS:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Facebook:n käyttämisestä
 • Ohjeistuksia Twitter:n käyttämisestä

Kun sinulla ei ole paljon töitä tehtävänä, voit koittaa ohjeistuksien kirjoittamista. Voit tarjota niitä e-kirjoina sivustollasi tai markkinapaikkojen, kuten Amazon tai Apple iBookstore, kautta. Netissä on myös kolmannen osapuolen sivustoja, jotka myyvät ohjeistuksia suoraan ihmisille. Voit jopa tarjota webinaareja monista eri webkehittämisen aiheista.

Kokeile Freelance-sivustoja

Jos sinulla ei ole paljon töitä tehtävänä, voi hyödyntää freelance-nettisivuja, joissa voit luoda yhteyksiä uusiin asiakkaisiin ja löytää töitä. Joitain suosittuja sivustoja:

Jotkut näistä sivustoista antavat sinun selailla webkehittäjää etsivien asiakkaiden projektilistauksia, jotta tietty työ tulisi tehtyä. Voit lukea kuvauksia ja syöttää sitten tarjouksesi, joka kertoo mitä teet tästä hinnasta ja millaisia uniikkeja vahvuuksia sinulla on. Muut nettisivut antavat sinun mainostaa palveluitasi tietystä rahasummasta. Sitten, websuunnittelua tarvitsevat ihmiset, voivat ostaa palveluitasi.

Ei ole väliä minkälaisella freelance-sivustolla teet töitä, sinun on silti maksettava sivustolle välityspalkkiota tai osa hinnasta, jonka tienaat projektistasi. Vastamaksuna saat sivustolta tietenkin sen käyttämisen höydyt, mutta sinun on myös maksettava kuukausimaksu, jolla pääset sivustolle. 

Yleensä nämä sivustot tarjoavat tasaisesti töitä ilman, että sinun on sijoitettava paljon rahaa markkinointiin. Tämän takia, ne ovat yleensä hintansa arvoisia. Tutustuta itsesi vain maksuihin ja prosentteihin, joita sivusto laskuttaa ja julkaise oma hintasi niitä mielessä pitäen.

Ajattele Luovasti

Kun sinun on sitten löydettävä asiakkaita ja aloitettava liiketoimintasi, sinun pitää yleensä olla luova freelancer webkehittämisen maailmassa. Jos vain yksinkertaisesti laitat sivusi kasaan ja sanot olevasi valmis työskentelemään, et luultavasti tule tienaamaan niin paljon rahaa, että voit sanoa itseäsi menestyksekkääksi kokoaikaiseksi freelancer webkehittäjäksi.

Markkinointi on erittäin oleellinen osa onnistumista. Jotakin tapoja markkinoida:

Suoraposti

Lehtisien postittaminen lähistöllä oleville yrityksille tai sähköpostijakelulistan laatiminen voivat auttaa sinua pääsemään kosketuksiin asiakkaiden kanssa.

Suosittelijaryhmät

Suosittelijaryhmät ovat ryhmiä tai organisaatioita, joissa on eri alan ihmisiä ja jotka tapaavat säännöllisesti. He keskustelevat liiketoiminnoistaan ja palveluitaan ja tulevat tietoisiksi siitä, mitä muut ryhmänjäsenet tekevät. Sitten he mainitsevat muiden ryhmänjäsenien palveluista asiakkailleen ja auttavat heitä suurentamaan liiketoimintaansa. Näissä ryhmissä, sinunkin odotetaan antavan suosituksia omille asiakkaillesi.

Lähetekannustin

Kun annat tämänhetkiselle asiakkaallesi etuja ja alennuksia sitä vastaan, että hän suosittelee liiketoimintaasi, on toinen luova tapa saada lisää asiakkaita freelancer webkehittäjänä. Kuulopuhesuosittelut ovat yleensä kaikkein tehokkain mainostamisen muoto kenelle tahansa, kuka toimii freelancerina.

Jatka Aina Oppimista

Tiedät, että webkehittämisen maailman on jatkuvasti päivittyvää. Uusia teknologioita esitellään jatkuvasti ja myös webkehittämisessä ilmaantuu trendejä, jotka tulevat ja menevät. Jos kuitenkin haluat olla menestyvä freelancer webkehittäjä, sinun on oltava tietoinen kaikista muutoksista, joita alallasi tapahtuu. Mene seminaareihin ja oppitunneille ja hio taitojasi, jotta sinusta voi tulla asiantuntija muillakin osa-alueilla. Tämä saa sinut erottumaan joukosta ja kilpailumahdollisuutesi paranevat. Myös potentiaaliset asiakkaat tulevat todennäköisimmin valitsemaan sinut. Pidä mielessä, että sinulle ei makseta koulutuksesta tai opinnoista freelancerina. Se on etuoikeus, jonka vain työntekijät saavat. Sinun pitää siis omistaa osa henkilökohtaisesta ajastasi itsesi kehittämiseen, mutta voitoista tulee lopussa sen arvoisia. Koita saada itsesi oppimaan jotakin uutta säännöllisesti, kuten kerran kuussa, neljä kertaa vuodessa tai kahdesti vuodessa. Kun selailet nettiä, lue artikkeleita, joissa kerrotaan webkehittämisen trendeistä ja tilaa alasi julkaisuja, jotta pysyt tietoisena kaikesta uudesta.

Verkosto

Freelancerina tulet todennäköisesti työskentelemään omassa toimistossasi kotona, mutta se ei tarkoita sitä, etteivätkö muut ihmiset olisi tärkeitä liiketoimintasi kannalta. Kuten jo aikaisemmin mainittu, suosittelut voivat olla uskomattoman tehokkaita työkaluja, joiden avulla voit kasvattaa asiakaskuntaasi. 

On siis tärkeää, että rakennat vahvan verkoston. Osallistu nettityöskentelyn tapahtumiin, nettitapaamisiin tai hakeudu freelancereiden nettiryhmiin. Tämä ei ainoastaan mahdollista suosittelujen saamista, mutta voit myös luoda suhteita ihmisiin, jotka ymmärtävät itsensä työllistämisen seikat ja käänteet. Voit jakaa ideoitasi ja antaa muille tukeva.

Tienaa rahaa webkehittäjänäYhteydenpito kilpailijoidesi kanssa saattaa olla yllättävän hyödyllistä. Kun joudut torjumaan asiakkaan, saatat joutua antamaan jonkun muun webkehittäjän nimen, joka varmasti tekee hyvää työtä. Tee tämä pari kertaa ja saatat yllättävästi saada soiton potentiaaliselta asiakkaalta, koska kilpailijasi suositteli sinua. 

Verkostoituminen muiden webkehittäjien kanssa antaa sinulle myös osviittaa siitä, minkälaisia palveluja muut tarjoavat asiakkailleen

Yhteenveto ja loppusanat

Joten mahdollisuudet tienata rahaa freelancer webkehittäjänä ovat todella hyvät. Markkinat ja kysyntä freelancer webkehittäjille ovat nousussa ja jos lähdet markkinoille oikealla asenteella, sinulla on loistavat tienausmahdollisuudet.

Webkehittäminen ei kuitenkaan ole ainoa tapa, jolla voit tienata rahaa freelancerina. Toinen erittäin suosittu tapa tienata rahaa freelancerina on virtuaaliassistenttina toimiminen. Tässä työssä, työskentelet yksinkertaisesti assistenttina, mutta vain netissä. Aivan samalla tavalla siis, kuin webkehittämisessä.

Jos olet kiinnostunut tutustumaan muihin tapoihin tienata rahaa, sinun kannattaa katso sivustolla, jossa on kaikki online tienaustavat netissä, joista tiedämme.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös