Luo blogi ilmaiseksi [Yksinkertainen opas]

luo blogi

”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

On tuhansia ihmisiä, jotka käyttävät tätä yhtä asiaa esitelläkseen elämänsä, asiantuntemuksensa ja kokemuksensa muulle maailmalle… Mikä se on? Se on blogi! Pienistä verkkolehtien journalisteistä täysiverisiin vaikuttajiin. Blogien avulla monet ovat löytäneet äänensä verkossa, ja jotkut jopa ansaitsevat niillä ylimääräistä rahaa. Ja sinun ei tarvitse maksaa penniäkään, jos haluat myös aloittaa. Jos olet kiinnostunut luomaan oman blogisi, kerromme sinulle kolmesta parhaasta vaihtoehdosta: (Wix, Medium ja WordPress). Lue lisää – täällä ja luo blogi ilmaiseksi!

Luo blogi ilmaiseksi 6 helpolla askeleella

Luo blogi ilmaiseksi noudattamalla yksinkertaista 6 askeleen ohjetta. Tämä on:

Päätä blogisi nimi ja aihe

1. Päätä blogisi nimi ja aihe. Varmista, että nämä ovat asioita, joista sinä todella pidät, koska blogisi perustuu tämän ympärille.

Aseta blogisi pystyyn verkossa

2. Aseta blogisi pystyyn verkossa. Sinun täytyy rekisteröidä blogisi, jotta ihmiset voivat tulla katsomaan sitä! Kerromme sinulle yksityiskohtaisemmin, miten se tehdään ilmaiseksi myöhemmin tässä oppaassa.

Mukauta ja muokkaa blogiasi

3. Mukauta ja muokkaa blogiasi. Sinun täytyy valita, miltä blogisi näyttää, jotta se lähettää lukijoillesi oikeanlaisen viestin. Lisäksi on hienoa omistaa blogi, josta voi olla ylpeä

Luo ensimmäinen blogipostauksesi

4. Luo ensimmäinen blogipostauksesi. Kun olet saanut blogisi pystyyn, on aika aloittaa kirjoittaminen ja sisällön luominen.

Promotoi ja markkinoi blogiasi

5. Promotoi ja markkinoi blogiasi. On TUHANSIA blogipostauksia, joita julkaistaan päivittäin. Saadaksesi ihmisten huomion sinun pitää oppia markkinointia ja blogisi promotoimista, jotta se huomattaisiin.

Kaupallista blogisi

6. Kaupallista blogisi. Tämä on valinnainen vaihe, koska haluat ehkä pitää blogisi henkilökohtaisena tai pelkästään viihdyttämistä varten. Mutta monet ihmiset ovat lopettaneet päivätyönsä ja bloggaavat täysipäiväisesti tienaten rahaa sillä. Meillä on sinulle täydellinen opas, jos olet kiinnostunut tästä: Kuinka tienata rahaa blogilla.

Bloggaaaminen on yksi hauskimmista ja nautittavimmista tulotavoista, joista puhumme täällä ToimeentuloNinjassa, mitä tulee rahan ansaitsemiseen verkossa. Olemme kulkeneet pitkän matkan niistä päivistä, jolloin meidän oli tiedettävä, miten koodata HTML:lla  verkkosivuston luomiseksi samalla oppien, miten luoda blogi luominen ilmaiseksi…

Sinun 3 vaihtoehtosi ilmaisen blogin luomiseen…

luo blogi

Haluat siis tietää, miten luoda blogi ilmaiseksi? On olemassa useita sivustoja, jotka tarjoavat ilmaisen verkkosivuston ja blogipalvelun, mikä voi auttaa sinua tienaamaan rahaa kotona blogilla (jos siis olet kiinnostunut, tai kenties haluat pitää blogia vain huvin vuoksi ja sekin on OK!). Tarkastelemme 3 hienoa ja hyvin erilaista vaihtoehtoa, joista löytyy ilmainen blogisivusto riippuen siitä, mitä olet kiinnostunut kehittämään löytääksesi sen parhaimman.

Bloggaamisen verkkosivustot voivat tarjota kaikkea verkkosivuston ylläpitämisestä laajaan valikoimaan teemoja, malleja, laajennuksia ja vaikka mitä. Vaikka vasta opettelet, miten luoda blogi ilmaiseksi, huomaat, että monet tarjoavat ilmaisia ominaisuuksia, mutta myös maksullisia vaihtoehtoja. Sinun on siis päätettävä jossain vaiheessa, olisiko verkkosivustosi ammattimaisempi jos käytät edistyneempiä työkaluja, ja saisitko näin enemmän verkkovierailijoita. Useimmilta blogialustoja tarjoavilla sivustoilta löytyy erikoistuneita ylläpitoasetukset, jotka riippuvat siitä, haluatko keskittyä suunnitteluun, kirjoittamiseen, räätälöintiin tai johonkin muuhun.

Aiomme näyttää sinulle kolme erilaista palveluntarjoajaa, jotka auttavat sinua kysymyksessä, miten luoda blogi ilmaiseksi:

Luo blogi ilmaiseksi käyttämällä jotain näistä kolmesta vaihtoehdosta. Ne tarjoavat laajan valikoiman ilmaisia ja maksullisia vaihtoehtoja.

Miten luoda blogi Wixilla

wix

Wix on erittäin helppo blogialustan ja web-palveluntarjoaja, joka mainostaa olevansa ainoa verkkosivuston rakentamisalusta, joka toimii HTML 5 ansiosta vedä ja pudota -menetelmällä. Jos et edes tiedä mikä HTML 5 on, se ei haittaa. Jos haluat vain suunnitella blogin nopeasti ja helposti, löydät Wixilta tähän ratkaisun.

Jos rekisteröidyt ilmaiselle tilille, sinulle annetaan 500 megabittiä tallennustilaa ja gigan verran kaistaleveyttä Wixilla. Luo blogi ilmaiseksi helposti näillä resursseilla.

Voit luoda blogin Wixin avulla noudattamalla näitä yksinkertaisia askelia:

Luo tunnus Wixilla

1. Luo tunnus Wixilla ja valitse “aloita nyt”

Valitse aloita luominen

2. Valitse “aloita luominen” ja pistä blogisi käyntiin Wixilla

wix aloita nyt
valitse luonnos

3. Valitse luonnos

wix

Wixilla on suuri valikoima luonnoksia blogimallipohjista, joista voit valita ilmaiseksi itsellesi mieluisan. Kun vasta opettelet, miten luoda blogi ilmaiseksi, käytä sen suunnitteluun ja rakentamiseen riittävästi aikaa, koska Wix ei anna sinun muuttaa lopullista valintaasi. Näkyviin tulee ponnahdusikkuna (poista ponnahdusikkunoiden esto käytöstä tätä varten), jossa voit lisätä ja muokata tärkeitä kohteita, esimerkiksi:

Tätä tehdessäsi sinun pitää manuaalisesti tallentaa työsi, koska Wixissa ei ole automaattista tallennusta.

nimeä sivustosi

4. Nimeä sivustosi!

wix

Kun harjoittelet Wixilla, miten luoda blogi ilmaiseksi,  URL-osoitteesi tulee näkymään muodossa: www.wix.com/käyttäjänimesi/sivustonnimi. Mutta, jos haluat oman verkkotunnuksesi kuten www.nimesi.com, veloittaa Wix tietyn hinnan mukautetusta verkkotunnuksesta.

julkaise sivustosi

5. Julkaise!

wix

Kun olet tehnyt kaikki edellä mainitut vaiheet, valitse ”Julkaise” ja sinulla on nyt ilmainen blogisivusto Wixilla!


Wix on erinomainen vaihtoehto niille, jotka ovat juuri aloittelemassa ja oppimassa. Luo blogi Wixin avulla helposti. Siinä ei ole liian monimutkaisia toimintoja tai muokkausvaihtoehtoja, mutta se tarjoaa silti erinomaisia, tyylikkäitä ja ammattimaisia ulkoasuja ensimmäiselle blogillesi tai verkkosivustollesi.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Tee blogi Mediumilla

medium

Jos koet olevasi enemmän kirjailijatyyppi, joka haluaa julkaista hienostuneempia, traditionaalisempia kirjoituksia, on Medium sivusto, johon kannattaa tutustua. Toisin kuin Wix, Medium on ilmainen blogisivusto, joka tarjoaa minimalistisemman tyylin, jossa rajoitetut muotoiluvaihtoehdot ja valkoinen tila luovat kirjailijamaisemman tunteen.

Siinä on kuitenkin erilaisia ominaisuuksia, jotka tekevät Mediumista interaktiivisen blogin selvittäessäsi, miten luoda blogi ilmaiseksi. Mediumin perustivat samat perustajat kuin Twitterin. Niinpä he lisäsivät muutamia ominaisuuksia, jotka ovat samanlaisia kuin Twitterissä. Medium-tilisi avulla voit seurata muita bloggaajia, tutustua julkaisuihin ja olla vuorovaikutuksessa kirjailijoiden kanssa heidän julkaisujen kautta. Mediumin käyttäjät voivat myös suositella, jakaa, korostaa ja tallentaa julkaisuja.

Blogin luominen ilmaiseksi Mediumilla voi olla mahtava kokemus minimalistiselle, sisältöön painottuvalle blogille. Mutta se ei ehkä ole paras vaihtoehto, jos haluat selvittää miten luoda blogi ilmaiseksi kaikkine muotoiluelementteineen ja verkkosivujen asetuksineen.

Päästäksesi Mediumilla alkuun:

rekisteröidy Mediumiin

1. Valitse “Kirjaudu/ Rekisteröidy”

Voit liittää Medium-tilisi Facebookiin, Twitteriin, Googleen tai sähköpostiin. Jos olet kiinnostunut hankkimaan seuraajia tai jakamaan julkaisusi muilla alustoilla, linkittäminen sosiaalisen median muihin tileihisi voi rakentaa olemassa olevista yhteyksistä, eikä sinun tarvitse aloittaa tyhjästä.

valitse verkkotunnuksesi

2. Valitse verkkosivustosi

Koska Medium on verkkotunnuksesi tarjoaja, URL-osoite näyttää tältä: medium.com/@nimesi, joka voidaan mukauttaa haluamaasi URL-osoitteeseen

aseta profiilikuvasi ja kuvaus

3. Valitse profiilikuvasi ja 160 merkkinen kuvailu

miten saada rahaa

Kun olet tehnyt näin, olet onnistuneesti ymmärtänyt miten luoda blogi ilmaiseksi ja siihen liittyvät kuviot Mediumilla!

Muutamia Mediumin blogiin liittyviä ominaisuuksia:

Uuden julkaisun luominen Mediumiin on sekä helppoa että intuitiivista oppiessasi, miten luoda blogi ilmaiseksi: siinä on muotoiluvaihtoehtoja, jotka pitävät blogisi siistinä selkeillä otsikoilla ja rajauksilla, mikäli kaipaat sellaisia. Siinä on kuitenkin rajoituksia tiettyjen fonttien suhteen, joten jos todella haluat käyttää Comic Sans -fonttia blogissasi, älä turhaan elättele toivoa.

Tämä on myös helppo tehdä Mediumin kanssa. Kopioi ja liitä tai valitse tiedosto, jonka haluat ladata julkaisuusi. Medium mahdollistaa enintään 4 eri kokoa mediavalinnallesi ja voit valita, miten ne kohdistetaan.

Jos olet sellainen, joka haluaa kuulla muiden mielipiteitä ennen tarinasi julkaisemista, voit jakaa luonnoksesi!  Kuka tahansa, joka tutkii töitäsi, voi osallistua tai jopa jättää muistiinpanoja sinulle. Kun olet valmis, valitse julkaise, ja tarinasi tulee elämään Mediumissa!

Yksi Mediumin hienoista ominaisuuksista on, että voit mennä ”tilastot” -sivullesi ja katsoa, miten julkaisut ovat toimineet viimeisten 30 päivän aikana. Täällä voit nähdä, kuka suosittelee, jakaa, jättää kommentteja tai tallentaa töitäsi. Se on hyvä tietotyökalu, jota kannattaa hyödyntää!

Luo blogi ilmaiseksi WordPressilla

wordpress

WordPress on yksi suurimmista ja suosituimmista bloggaus- ja verkkosivustoista nykypäivänä, erityisesti harkittaessa miten luoda blogi ilmaiseksi. Jokainen uusi bloggaaja ja jopa suuryritykset käyttävät WordPressia ylläpitääkseen henkilökohtaisia blogejaan tai ammattimaisia verkkosivustojaan.

Mikä asettaa WordPressin muista palveluntarjoajista erilleen, on sen laaja valikoima blogin muokkausvaihtoehtoja ja helppokäyttöisyys aloittelijalle. Luo blogi ilmaiseksi WordPressilla ja voit hyödyntää luovuutesi täydellisesti. Kun olet valmis tekemään blogistasi ammattimaisemman, se on helppo integroida olemassa olevaan verkkosivustoon.

Alkuun pääseminen WordPressilla

Luo tunnus Wixilla

1. Luo tunnus

wordpress

Sinua pyydetään antamaan itseäsi koskevia yleisiä tietoja kuten nimeäsi ja sähköpostiosoitettasi.

käytä WordPress-työkaluja

2. Ylimääräiset työkalut ja ekstrat

wordpress

Kun viimeistelet tilisi asennuksen, WordPress kysyy, haluatko lisätä blogiisi ylimääräisiä työkaluja ja laajennuksia. Jotkut niistä voivat olla ilmaisia, kun taas toiset tulevat maksun kera. Jos edelleen opiskelet miten luoda blogi ilmaiseksi, suosittelemme odottamaan hetken ennen kuin ostat ylimääräisiä työkaluja, kunnes olet itsevarma blogisi suhteen ja tiedät mitä tarvitset. Kun olet valinnut työkalut, voit viimeistellä ostoksesi ja tilisi asetukset.

Pistä blogisi pystyyn

Kun olet saanut tilisi asennettua, voit siirtyä blogiin.

WordPress pyytää sinua ensin valitsemaan teeman. Voit valita useista WordPressin tarjoamista teema-asetuksista tai luoda oma. Täällä voit myös valita värimaailman ja taustakuvat, jotta uusi blogisi näyttäisi siltä, minkälaisen haluat sen olevan.

Tässä voit lisätä sivuja ja viestejä blogiin. Päivitä tätä säännöllisesti, kun rakennat blogiasi. Muista kuitenkin, että sivut ja viestit ovat 2 eri asiaa:

Sivut: Staattiset sivut pysyvät samana tai niitä päivitetään toisinaan. Tähän sisältyisivät kotisivusi tai pääsivut, jotka sisältävät yleistä tietoa ja auttavat antamaan blogillesi rakenteen.

Julkaisut: Näitä päivitetään säännöllisesti ensimmäisten julkaisujen ollessa ensimmäisinä. Tämä on varsinainen blogisi, kaikki uudet kuvat tai median, jotka haluat jakaa.

Koska blogisi koko tarkoitus on lisätä sisältöä, varmista, että sisällön ulkoasu sopii makuusi. Luo blogi ja opetellessasi huomaat, että sisältöä on helppo muotoilla WordPressin tekstin muokkaustyökaluilla. Varmista myös, että kiinnität huomiota mediatiedostojen kokoon, koska et halua, että kuvat tai videot olisivat liian suuria tai liian pieniä blogissasi.

Muutamia helposti huomiotta jääviä ominaisuuksia, joita tulisi käsitellä, ovat otsikot, navigointi ja kommentit:

Otsikot: Nämä ovat tärkeitä staattisille sivuillesi, varsinkin luodessasi sivupalkkinavigaation. Tämä voi olla niinkin yksinkertaista, kuten otsikot: kotisivu, sivu 1, sivu 2, sivu 3 tai voit muokata tätä haluamallasi tavalla. Älä unohda lisätä kotisivullesi lyhyttä kuvausta! Ajattele sitä ikään kuin yhden lauseen yhteenvetona siitä, mitä blogisi todella on.

Navigointi: Tämä on erityisen tärkeää, jos blogissasi on enemmän kuin yksi sivu. Navigointi on sitä, miten haluat määrittää valikkorivin, jotta kuka tahansa voi helposti suunnistaa haluamillaan sivuilla. Blogin asettelusta riippuen navigointityökalut ovat joko kelluva yläbanneri, pudotusvalikko tai esiin ponnahtava painike kulmassa.

Kommenttiosio: Voit valita, haluatko blogisi olevan vuorovaikutteinen lukijoiden kanssa lisäämällä kommenttiosion tai kommenttikentän. Se ei ole vaatimuksena, mutta tämä on aliarvostettu ominaisuus. Jos olet kiinnostunut pitämään blogia, jossa on myös foorumi kysymyksille sekä vastauksille, voi kommenttiosio olla tehokas työkalu.

Löytyy useita laajennuksia, jotka ovat ilmaisia ja myös sellaisia, joista sinun on maksettava. Laajennukset voivat olla lomakkeiden lisäämistä, valokuvagallerioita, Flash-laajennus (jos haluat lisätä pelin) ja vaikka mitä. On jopa vedä ja pudota -vaihtoehtoja sellaisille ominaisuuksille, kuten sähköpostimarkkinoinnille ja sähköpostilistalle, jotta voisit alkaa rakentaa uskollista seuraajakuntaa. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kokeilla asioita, joita liittää blogiisi.

Jos haluat keskittyä muotiin, kenties tietynlainen valokuvagalleria-asettelu voi tuoda sisältöäsi paremmin esiin. Jos olet pelikehittäjä, Flash-laajennus tai vastaava voisi olla helppo tapa testata markkinoita ja nähdä, mikä toimii tai mikä ei. Periaatteessa laajennukset voivat olla sellaisia, joilla erikoistat blogisi olemaan uniikisti sinun.

Yhteenveto ja suosituksia

luo blogi

Luo blogi ilmaiseksi ja muista, että tämän opettelu voi olla hauskaa ja kivaa kokeiltavaa jokaiselle. Olemme päässeet pitkälle blogien ja verkkosivustojen luomisessa käsinkirjoitetusta koodista verkkopalvelutarjoajiin, joiden avulla kuka tahansa voi helposti luoda ammattimaisen blogisivuston minuuteissa.

Tässä artikkelissa tarkastelimme 3 parasta ilmaista blogisivustoa, mutta verkossa on monia eri palveluntarjoajia. Se on oikeastaan vain siitä kiinni, mitä haluat tehdä!

Mutta, jos meidän olisi pakko suositella vain yksi sivusto, on WordPress luultavasti tehokkain blogin ja verkkosivuston tarjoaja. Vaikka Wixilla ja Mediumilla on myös hienoja ominaisuuksia, sopii WordPress aloittelijasta ammattilaiseen antaen paljon tilaa blogin kasvulle. Luo blogi ja opeteltuasi bloggaamisen salat voit WordPressin avulla siirtää blogisi kokonaan uudelle tasolle maksullisten laajennusten, räätälöityjen verkkotunnusten ja vastaavien avulla.

Meillä on kokonainen artikkeli valmiina luotettavaksi siitä, kuinka käyttää WordPressia oppaassamme kuinka luot verkkosivuston.

Luo blogi kuitenkin ensin ilmaiseksi, jotta pääset kokeilemaan useita eri blogialustoja selvittääksesi, mikä niistä toimii parhaiten sinulle! Voit siis kokeilla ja pohtia, mitä haluaisit käyttää ja pitää hauskaa tämän kanssa! Kun sinulla on blogi jo käynnissä, sinun kannattaa myös miettiä, miten voisit käyttää toista alustaa, kuten Instagramia ansaitaksesi rahaa samalla, kun luot sisältöä, jota rakastat (intohimo ja tuotto ovat hyvä yhdistelmä)!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös
Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa …15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2.141€ vain muutamassa viikossa
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmers vulla?