Kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät – Sisäpiirikatsaus

kuinka paljon rahaa youtubers tekee laskimell
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Monet sanovat: ”Unelmoit vain, jos kuvittelet ansaitsevasi elantosi Youtubessa!”… paitsi, että monet ihmiset itse asiassa tekevät näin. Todellisuudessa monet YouTube-sisällöntuottajat, joilla on perheitä, ovat lopettaneet päivätyönsä ja keskittyvät yksinomaan rahan tekemiseen YouTubella. Tämä johtaa meidät kysymykseen: ”Kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät?” Ja ennen kaikkea siihen kysymykseen, paljonko sinä itse voisit tienata?

Tarkastellaan ensin sitä, ketkä tienaavat eniten, ja kuinka paljon rahaa he tekevät. Myöhemmin perehdymme siihen, keitä nämä ihmiset ovat ja mikä heidän tuotteensa/ ohjelmansa on, minkä avulla he ovat saaneet niin paljon julkisuutta.

Top 10 YouTube-tähdet vuonna 2019

Seuraavassa on lista siitä, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät kokonaisuudessaan sekä heidän suosionsa. Saatat yllättyä tästä tiedosta.

dan tdm

14.7 miljoonaa euroa

Daniel Middleton, tai DanTDM, on ammattilaispelaaja ja YouTube persoonallisuus.

vannossgaming
13.8 miljoonaa euroa

Evan Fong, tai VanossGaming, on videopelikommentoija  ja YouTube-persoonallisuus.

dude perfect
12.46 miljoonaa euroa

Dude Perfect on itse asiassa joukkue urheiluviihdepersoonallisuuksia, eli tiimi, johon kuuluvat kaksoset Coby ja Cory Cotton, Garrett Hilbert, Cody Jones ja Tyler Toney.

logan paul
11 miljoonaa euroa

Logan Paul on YouTube-persoonallisuus, joka aloitti Vinessä ja on esiintynyt jo kymmenvuotiaasta lähtien. Hän harrastaa myös nyrkkeilyä, rap-musiikkia ja näyttelemistä.

markiplier
11 miljoonaa euroa

Mark Fischbach on persoonallisuus pelaamisen sektorilla, ja hänet tunnetaan epätavanomaisesta kommentointityylistään, johon sisältyy huutaminen, kiroaminen ja itku pelin aikana.

pewdiepie
10.7 miljoonaa euroa

Felix Kjellberg tai PewDiePie, on YouTube-persoonallisuus pelaamisen alalla ja kommentoija, jonka kommentointityyliä on kuvattu hassuksi ja varsin yliampuvaksi.

jake paul
10.25 miljoonaa euroa

Jake Paul on YouTube-persoonallisuus, joka aloitti Vinessä ja esiintyy myös Disney Channelin Bizaardvark-sarjassa.

smosh
9.8 miljoonaa euroa

Smosh on Ian Andrew Hecoxin ja Daniel Anthony Padillan kehittämä sketsikomediaryhmä. Alkuperäinen sivusto aloitti vuonna 2002.

ryanstoyreview
9.8 miljoonaa euroa

Ryan ToysReview on arvosteluja sisältävä kanava, jonka pääosassa on nuori poika Ryan, joka arvioi uusia leluja.

superwoman
9.35 miljoonaa euroa

Lilly Singh on YouTube-persoonallisuus, joka tunnetaan myös nimellä IISuperwomanII. Intialaisesta perheestä kotoisin oleva nainen on käyttänyt YouTube-kanavaa keskustellakseen sellaisista vakavista aiheista kuten masennuksesta sekä tutkiakseen komediaa ja sosiaalista satiiria.

divider

Kuinka paljon rahaa tubettajat tekevät?

Ammattilaistubettajien mukaan vastaus kysymykseen ”kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät ja miten ne sen tekevät?” perustuu Youtube-tilin laatuun eli siihen, pidetäänkö tiliä aloittelija-, keskiverto- tai suosittuna tilinä. Oletusarvoisesti Google maksaa peräti 68 prosenttia saamistaan AdSense-tuloista, mikä on melko korkea summa. Julkaisijat tekisivät siis 68 euroa jokaisesta YouTubessa ansaitusta 100 eurosta.

Kysymys kuuluu, kuinka arvokas on kyseinen kanava tai video ja kuinka monta katsojaa se pystyy saavuttamaan? Mainostajat voivat maksaa sentistä  25 senttiin/ katselukerta riippuen katselukertojen ja tilausten  kokonaismäärästä. Influencer Marketing Hubin mukaan keskimääräinen YouTube-kanava ansaitsee 15 euroa jokaista 1000 mainoskatselukertaa kohden, mikä tarkoittaa, että kustantajat ansaitsevat noin 5 euroa 1000:sta yksittäisestä katselukerrasta.

Jos olet utelias ja haluat oppia lisää tästä, tutustu oppaaseemme, kuinka voit ansaita rahaa YouTubessa.

Julkaisua alussa – Matka kohti huipulle

Jos olet aikaisemmin tutkistellut, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät ja vertaillut sitä omaan kanavaasi, on suhteellisen helppoa nähdä, miksi tulot tulevat olemaan nollalukemissa aloittaessa:

youtube

Uusilla tulokkailla on vain kourallinen määrä katselukertoja ja harvoja tilaajia. Tämä ei todellakaan ole eduksi YouTubelle.

Keskimääräinen tubettaja tienaa näin ollen vain pikkuriikkisen YouTubessa. Määrä ei todellakaan riitä kokopäiväiseksi työksi. Kuitenkin kaikista eniten YouTubessa ansaitsevat voivat tulla miljonääriksi ja jopa maailmankuuluiksi julkkiksiksi! Tutki videoblogaajaa Logan Paulia, jolla on yli 16 miljoonaa seuraajaa, tai jopa Justin Bieberiä, joka aloitti uransa YouTubessa ja on nyt yksi maailman kuuluisimmista julkkiksista miljoonilla Instagram-seuraajilla. Kun todella paneudut kysymykseen, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät parhaassa mahdollisessa tilanteessa, tulet todellakin hämmästymään.

Vaikka unelmoiminen voi olla hauskaa ja heijastat mielessäsi jo omaa onnellista tulevaisuuttasi pohtimalla “Kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät?”, on haastavin osuus se, kun aloittaa nollasta ja tavoittelee ensimmäisen ”miljoonan katselukerran” rajan. Etsi tilaajia, jotka lisäävät katselukertoja ja kokonaiskatselujen määrää: mitä enemmän sinulla on niitä, sitä useammat ihmiset napsauttavat YouTuben kohdistettuja mainoksia. Samaan aikaan sinulle ei pelkästään makseta siitä, vaan kehität myös YouTubessa mainettasi laadukkaana sisällön julkaisijana.

Seuraava osa sitä, kuinka paljon  rahaa Youtubettajat tekevät, on aloittaa ”ylämäkeen kiipeäminen”. Tämä tarkoittaa hitaasti, mutta tasaisesti ensimmäisten videoiden tuottamista. Kun olet saavuttanut ensimmäisen miljoona katselukertaa, “alamäkeen” laskeutuminen vauhdilla tulee olemaan paljon hauskempaa.

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

miten saada rahaa

Paras tapa aloittaa YouTube-maineesi luominen on valita suosituimmat aiheet videoiden luomiseksi. Sinulla ei vielä ole nimeä, joten vlogging tai ääniraitojen tekeminen suosituista aiheista on hyvä tapa tavoittaa ihmisiä, jotka eivät muuten löytäisi sinua. Suosittuja aiheita voivat olla tee-se-itse videot, julkkikset, uutisten kommentoiminen, eri listat, ”epäonnistumiset” tai muut komediaelementit, tuotearvostelut, lemmikit ja muut tuote-esittelyt. Kysymys siitä, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät, riippuu valitusta aiheesta tai toimialasta.

Seuraavaksi, kun tarkastellaan, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät, keskustellaan niin sanotusta välivaiheesta. Vaikka pääsisit tähän asti ja olet jo vähäinen vaikuttaja, et ole vielä matkasi päässä, mitä tulee tulojen tekemiseen. Sinulla on jonkun verran tilaajia (ehkä 20 000), ja olet kohtalaisen menestynyt videoiden suhteen, mutta tarvitset vähän enemmän nostetta, ennen kuin voit päästä Top 100 luokkaan (Top 100 kiinnostuksen kohteissa kustakin aiheesta on tuhansia YouTube-julkaisijoita!).

Jotkut vähemmän suositut tubettajat ottavat yhteyttä markkinointiyrityksiin saavutettuaan välivaiheen, kun taas toiset saattavat esittää tarjouksensa Patreonin tai GoFundMen kaltaiselle yhteisrahoitusalustalle. Patreon keskittyy itse asiassa yksittäisiin YouTuben-taiteilijoihin ja viihdyttäjiin, ja ehdottaa keskimäärin 6 euroa jokaisesta lahjoittajasta, josta yritys pitää 5 prosenttia provisioina. Et pelkästään pyydä seuraajiesi tukea, vaan voit myös odottaa Patreonin lahjoittajien tukea.

Kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät alussa – strategioita rahan tekemiseen, kun vasta aloittelet

Kun aloitat oman YouTube-kanavasi, on hyvä osallistua affiliate-markkinointiin mahdollisimman pian. Tuotearvostelut, etenkin hieman erikoisemmille tuotteille, ovat kysyttyjä, ja saat palkkion, jos autat yritystä myymään näitä tuotteita. Homma toimii niin, että videon alla olevat tekstilinkit ohjaavat affiliate-myyntisivustolle ja kaikki arviointisi tuloksena syntyvät kaupat kirjataan ylös. Lue artikkelimme, kuinka voit tehdä rahaa verkossa affiliate-markkinoinnin avulla, jos et ole koskaan ennen tutustunut aiheeseen.

kuinka paljon rahaa youtubers tekee laskimell

Voit myös hankkia itsellesi Google AdSense -tili ja ottaa käyttöön kaupallistamisen kohdistamalla avainhakusanoja linkittymään videoihisi. Näin voit siirtää kampanjasi ulos YouTubesta ja hyötyä myös ulkopuolisesta mainonnasta. Yleensä offsite-markkinointi on suurta ja auttaa osaltaan vastaamaan kysymykseen, kuinka paljon rahaa Youtubettajat tekevät rahaa.

Maksettu liikenne, jota käytetään usein Instagramissa, ei toimi YouTube-palvelussa, koska kukaan ei halua tuhlata aikaa videoiden katselemiseen, jotka eivät ole mielenkiintoisia tai riittävän erikoisia. AdSense-tili auttaa sinua saamaan enemmän liikennettä laadukkaista videoistasi käyttämällä CPM-palvelua (hinta per maili eli tuhannesta näyttökerrasta) tai CPC (yhden napsautuksen hinta). On vaikeampaa kokeilla CPC-menetelmää, koska monet katsojat eivät napsauta mainosta, ellei se ole erittäin houkutteleva.

CPM-hinnat voivat olla halvempia, koska niitä on helpompi katsella, mutta julkaisijan olisi myös pidettävä katsojaa otteessaan vähintään 30 sekuntia tai joissain tapauksissa ainakin puolet mainoksesta, jotta he saisivat maksun. Muista, että YouTube saa myös palkkion näistä affiliate-kampanjoista ja AdSense maksaa sinulle vasta, kun olet tienannut 100 euroa. Jos olet kiinnostunut oppimaan aiheesta lisää, kerromme tässä sinulle, miten YouTube tekee rahaa itselleen.

Seuraavaksi, kun tarkastellaan, kuinka paljon tubettajat tekevät, puhutaan, miten pienestä vaikuttajasta voi siirtyä isoksi vaikuttajaksi.

Kuinka tulla pienestä vaikuttajasta suureksi vaikuttajaksi

Yksi syy siihen, miksi pienet tai keskitason vaikuttajat saattavat lopettaa kokopäivätyönsä johtuu siitä, että he tienaavat enemmän tuloja YouTubessa kehittämällä monia muita videoita – eikä tämä ole helppo tehtävä jollekin, joka työskentelee kahdessa eri työssä.

Miten tubettajan elämä muuttuu, kun miljoonan katselukerran raja menee rikki? Ainakin tulot tulevat olemaan johdonmukaisempia. Tubettaja pääsee osaksi kovatasoisia YouTube-julkaisijoita ja hän saavuttaa merkittävän vaikuttajastatuksen toimialallaan. YouTube suosittelee, että uusia videoita lähetetään vähintään kerran viikossa, jos ei peräti kahdesti viikossa, jotta tili pysyy aktiivisena ja fanialusta vankkana.

Kuinka paljon tubettajat tekevät rahaa? Se riippuu julkaisun laadusta ja johdonmukaisuudesta.

kuinka paljon rahaa youtubers tekee laskimell

Pääsääntöisesti sinun ei pitäisi tehdä hienoja videoita vain muutaman kuukauden välein… se ei ole yhtä vaikuttavaa. Luo erittäin hyviä videoita ja tee niitä säännöllisesti. Näin voit onnistua.

Kun olet saanut itsellesi mainetta ja monet seuraavat sinua, voit yrittää tavoittaa eri tuotemerkkejä ja nousta YouTubelta saatujen tulojen kanssa uusiin ulottuvuuksiin. Voit esimerkiksi työskennellä suoraan brändiyrityksille suositusten, tuotesijoittelujen ja sponsoroidun sisällön parissa. Siksi kysymys siitä, kuinka paljon tubettajat tekevät, on monimutkainen kysymys itsessään, koska sen voi selittää vain tapauskohtaisesti. Artikkelimme näin saat lisää tilaajia YouTubessa auttamaan sinua pääsemään kohti tätä tavoitetta.

Muista vain, että vaikka sinulla olisi yli miljoona katselukertaa ja olet päässyt mukavasti “alamäessä” vauhtiin, kilpailet edelleen yli 2 000 kanavaa vastaan. Yksi vaihtoehto olisi liittyä kanavien verkostoon (teemaan liittyvän sisällön kanssa), jotta saisit enemmän näkyvyyttä ja siten tuloja.

Toisin sanoen, kun sinulla on paljon, voit saada vain enemmän (rikkaat tulevat rikkaammiksi…).

Kuinka arvioida YouTubesta saatavat tulosi

Jos haluat harrastaa hieman matematiikkaa, tutustu suomalaisten YouTube-kanavien kävijätilastoihin. Kun keskustellaan siitä, kuinka paljon rahaa tubettajat tekevät, edellä mainittu tilasto voi auttaa sinua suunnittelussa. Vertaamalla tilastoja esimerkiksi Social Bladen YouTuben tulolaskuriin näet karkeasti kuinka paljon voit ansaita riippuen CPM-valikoimasta ja päivittäisistä katselukerroista. Vaikka tämä ei ole tarkkaa, se voi auttaa sinua luomaan tavoitteita omalle kanavallesi.

dailyvideo

Joissain tapauksissa paras tapa selvittää, kuinka paljon rahaa tubettajat tekevät on tutkia katselukertojen määrä.

Esimerkiksi, jos kanava saa päivittäin miljoona katselukertaa, se tarkoittaa vähintään 250 euroa päivässä jopa 4 000 euroon asti. Parhaassa tapauksessa tämä merkitsee vuodessa yhteensä lähes 1,5 miljoona euroa – YouTube-miljonääri!

Tässä on esimerkki YouTube-tuloista Mmiisasilta. Tämä voi auttaa sinua vastaamaan kysymykseen, kuinka paljon tubettajat tekevät. Jos YouTube veloittaa mainostajalta 18 senttiä 30 sekunnin pituisesta mainosnäkymästä, kustantaja saa rahaa vain, jos mainoksia katsotaan koko sen ajan. Ohitetut mainokset eivät tuota rahaa, joten julkaisijan on myös tärkeää kehittää suhdetta katsojien ja sponsoreiden välillä ja kannustaa katsojaa tukemaan mainoksia ilman, että se olisi liian tunkeileva.

Jos vain 15 prosenttia katsojista katselee mainosta, se muuntuu 150:neksi maksetuksi näkymäksi 1000 näkymää kohden. Jos hinta on 18 senttiä näkymästä, se muuntuu mainostajalle maksetuksi 27 euroksi ja 68 prosentin voitoksi, joka on 12,24 euroa.

Toinen tekijä, joka on otettava huomioon mainostajan näkökulmasta, on se, että palkka perustuu osittain katselukertoihin. Siksi suositut tubettajat, joilla on tuhansia tilaajia, veloittavat mainostajilta 10 000 euroa 100 000 katselukerrasta.

miten saada rahaa

Eli, kuinka paljon tubettajat tekevät? Kuten televisiossa ja elokuvissa, se riippuu siitä, millainen yhteys julkaisijalla on kohdeyleisönsä kanssa. Et voi aina ennustaa ilmiömäistä menestystä. Selvittämällä kuitenkin, miten muut tubettajat ovat rakentaneet fanipohjansa, ja kokeilemalla joitakin samoja tekniikoita, voit nousta keskitason yläpuolelle ja todella saada miljoonien huomion.

Sen jälkeen on aika keskittyä viestisi täydentämiseen ja katsojien muuttamiseen faneiksi ja tilaajiksi. Kuinka paljon tubettajat tekevät? He todellakin saavat ansaitsemansa, koska kova työ, johdonmukaisuus ja luovuus muuntuvat voitoksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top