Miten YouTube tekee Rahaa [Sisäpiirin Bisneskatsaus]

youtube raha
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

On vaikea uskoa, että vasta vuonna 2005 YouTube aloitti ”laillisena” videonjakosivustona, toisin kuin muut niin kutsutut underground P2P-ohjelmat, kuten Limewire. Nykyään YouTube on Marmain mukaan avoimen Internetin toiseksi suosituin sivusto. Monet ovat tietoisia siitä, että YouTubella voi ansaita rahaa… he eivät vain ymmärrä, mistä rahat tarkallaan ottaen tulevat. Miten YouTube tekee rahaa, jos kaikki on ilmaista? Tässä artikkelissa kerromme sinulle vastauksen tähän.

Miten YouTube tekee rahaa: Yksinkertainen prosessi

Kuten monet muutkin Internet-sivustot, YouTube ansaitsee rahaa Google Adsense -palvelulla, joka on yksi tehokkaimmista tavoista tavoittaa avainsanahakujen mukaan kohdistettu liikenne. Vaikka Google ja YouTube eivät ole aina tehneet yhteistyötä, kumppanuus käy järkeen.

Tämä on yksi syy siihen, miksi Google osti YouTuben 1,5 miljardilla eurolla vuonna 2006. On vaikea kilpailla sellaisen yrityksen kanssa, jolla on maailmanlaajuinen päämäärä, sisältäen sisällön tuottamisen 76 kielellä ympäri maailmaa, 30 miljoonaa päivittäistä kävijää ja aktiivinen yhteisö, joka lataa 400 tuntia sisältöä joka päivä.

youtube raha

Yksinkertainen vastaus kysymykseen siitä, miten YouTube tekee rahaa, on se, että se on laillinen mediaverkko, joka toimii samalla tavalla kuin MTV3, YLE, FOX, Nelonen, Comedy Central, Cartoon Network ja muut sisältöä lähettävät verkot. Kaikki nämä yritykset saavat mainostuloja.

YouTube ei aina tunnu viihdeverkostolta, koska sen sisältö on käyttäjien luomaa, ja se sisältää erilaisia viihdeohjelmia, videoleikkeitä, musiikkivideoita, komedioita, tositv-videomateriaalia, taiteilijoiden työtä ja niin edelleen.

Tämä ammattilaisten ja amatöörien yhdistelmä tekee YouTubesta erilaisen verrattuna muihin sivustoihin ja mediakanaviin, mutta se on omanlaisensa ja sen peruspalvelut ovat ilmaisia maailmalle. Aika kilpailukykyistä, eikö niin?

Vaikka YouTuben peruspalvelut ovat ilmaisia, jotkin sisällöt edellyttävät premium-tilausta. Käyttäjät voivat kuitenkin tilata TUHANSIA ilmaisia kanavia.

Vastineeksi enimmäkseen ilmaisista palveluista käyttäjät katsovat yritysten, yksittäisten taiteilijoiden ja muiden palveluntarjoajien maksamia mainoksia. Sisällöntuottajat ottavat osan voitosta, kun YouTube puolestaan kerää loput itselleen.

Mainostajien vaihtoehdot

Seuraava askel vastaukseksi kysymykseen ”Miten YouTube tekee rahaa?” on sponsoreiden vaihtoehtojen pohtiminen, joiden budjetti liikkuu suuryrityksestä pienyritykseen tai jopa yksilöön.

miten youtube tekee rahaa

Sponsoroidut videot

millä tavoin youtube ansaitsee rahaa

Sponsoroidut videot viittaavat videoihin, jotka ilmestyvät hakutulossivun yläreunaan. Aivan kuten Google tai Yahoo näyttävät verkkosivustojen tai yksittäisten sivustojen hakutuloksia, niin myös nämä sponsoroidut YouTube-videot ilmestyvät hakutuloksissa näkyviin.

Kuningaskuluttajan mukaan sponsorit maksavat yleensä YouTubelle sen mukaan, kuinka monta katsomiskertaa video saa klikkauksen jälkeen. Jos haluat saada omia videoitasi hakutulosten kärkeen, voi suurempi määrä katselukertoja auttaa sinua. Olemmekin tehneet artikkelin siitä, kuinka saat enemmän katselukertoja YouTubessa.

youtube raha

Upotetut mainosvideot

miten youtube tekee rahaa

Useimmat ihmiset tietävät, mitä videon alkuun tai keskelle upotetut mainokset ovat, mutta ne koetaan usein vain ”ärsyttävinä mainosklikkauksina”, jotka ilmestyvät ennen videon lataamista. Niiden kesto voi olla mitä tahansa alle 10 sekunnista jopa yli 15 minuuttiin.

Nämä ovat upotettuja mainoksia, jotka ovat tehokkaita, koska ne voidaan kohdistaa tiettyihin demografisiin käyttäjäryhmiin. Ne ovat vain ”ärsyttäviä”, jos kohdeyleisö on täysin väärä!

Alku-upotusvideo tarkoittaa mainosta, joka pyörii ennen valittua videota, kun taas keskiupotusvideot näkyvät videon keskellä. Mainostajia veloitetaan mainoksen ensivaikutelman tai katselukertojen perusteella. Kärsimättömät katsojat yleensä skippaavat nämä videot, jolloin mainoksista ei veloiteta mitään. Lyhyemmät mainokset, joita ei voi ohittaa ovat tietenkin kalliimpia.

millä tavoin youtube ansaitsee rahaa

Kotisivubannerit

youtube raha

YouTube tarjoaa muiden videoiden lisäksi bannerivideomainoksia, ja ne ovat yleensä enemmän mainstream-mainoksia, jotka näytetään automaattisesti, kun käyttäjä avaa YouTuben tietokoneversion, sekä joillain tableteilla. Nämä mainokset merkitsevät taattuja katselukertoja ja tavoittavat enemmän katsojia.

Tämä selittää, miksi mainostajat maksavat ekstraa bannerivideoista. On monia formaatteja bannerimainoksista ja kuvamainoksista videomainoksiin sekä edellä mainittujen sekoituksia. Miten YouTube tekee rahaa tältä osin? Tarjoamalla erilaisia mainosmuotoja, jotka vastaavat erilaisiin tarpeisiin.

miten youtube tekee rahaa

Rahoiksi lyöminen käyttäjien tekemällä sisällöllä

millä tavoin youtube ansaitsee rahaa

YouTube tekee rahaa myös ”parhailla sisällöntuottajilla”, joiden videoilla on miljoonia katselukertoja ja tilaajia. Suositut YouTube-kanavat (ja tähän jättimäiseen verkostoon sisältyy useita kanavia) tarjoavat suuren ja valmiiksi kohdennetun yleisön.

Mobiilin mukaan YouTuben sisällöntuottajat voivat veloittaa tilausvuokraa suosituista kanavistaan ja hyötyä maksavista käyttäjistä suoraan. YouTube ja sisällöntuottajat jakavat käyttäjiltä saadut tulot keskenään.

Luonnollisesti useimmilla YouTube-käyttäjillä ei ole miljoonia katselukertoja tai tilaajia, joten ne, jotka löytävät keinon tavoittaa laajemman yleisön, saavat myös enemmän etuja, mukaan lukien 55/45 tulonjakojärjestelyn. Se on keskimääräistä paljon tuottoisampaa kuin sopimus, jonka saisi studiosta tai verkostosta.

Pelkästään tästä syystä on välttämätöntä oppia, kuinka saat enemmän YouTube-tilaajia, jos siis haluat lisätä tulojasi.

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

youtube raha

YouTube Red

miten youtube tekee rahaa

Miten YouTube tekee rahaa premium-sisällöllään? YouTube Red on pohjimmiltaan sivuston vastaus HBO:lle ja Netflixille. Tämä palvelu on premium-tilauspalvelu (palvelun käyttö maksaa noin 8 euroa kuukaudessa), joka tarjoaa ainutlaatuista ja ammattitasoista viihdettä YouTubessa, YouTube-musiikissa ja YouTube-peleissä.

Monet käyttäjät näkevät Redin maksullisuuden edut, koska sillä saa mainokset pois, avattua piilotetun sisällön ja se antaa käyttäjille mahdollisuuden katsella sisältöä milloin tahansa (jopa offline-tilassa) sekä tarjoaa muutamia muita jäsenetuja.

miten youtube tekee rahaa

YouTube-elokuvat ja TV-ohjelmat

youtube raha

Miten YouTube tekee rahaa tekemällä yhteistyötä muiden yritysten kanssa? YouTube kilpailee Amazon Prime Streamingia vastaan tarjoamalla katsojille mahdollisuuden ostaa valikoiman ”maksullisia esityksiä”, mitkä ovat käytännössä yksittäisiä elokuvia ja TV-jaksoja.

Näitä voi suoratoistaa milloin tahansa, ja liiketoimintamalli on samanlainen kuin YouTube Redissä, paitsi että sisältö on muiden studioiden / jakeluyritysten omistuksessa. Voitto jaetaan näiden yksiköiden ja YouTuben kesken.

YouTube Red on ainutlaatuisten esitysten kokoelma, kun taas YouTube-elokuvien ominaisuudet ovat enemmän valtavirtaa. Tällöin hinnat voivat olla joissain tapauksissa jopa 5 euroa elokuvaa kohden.

millä tavoin youtube ansaitsee rahaa

YouTube TV

miten youtube tekee rahaa

Miten YouTube tekee rahaa kilpailemalla muiden suoratoistopalvelujen kanssa? YouTube voi myös tehdä yhteistyötä muiden verkostojen kanssa, kuten Showtimen, NBC:n, CBS Sportsin ja monien muiden kaapelikanavien kanssa, tarjoamalla Internet-vaihtoehdon premium-sisällölle.

Tämä hyödyttää sellaisia kanavia kuten Showtimea, joiden yleisö on rajallinen kaapeliverkossa, ja antaa YouTubeille mahdollisuuden kilpailla Internet-kanavien, kuten Netflixin ja Hulun kanssa.

Marmain mukaan käyttäjät voivat saada tilauksellaan (noin 30 euroa kuukaudessa) jopa yli 60 kanavaa paikallisia urheilu- ja uutisohjelmia ja voivat jopa toistaa suorana TV-esityksiä.

Tämä on kaikkein käytännöllisin vaihtoehto perheille, jotka eivät halua maksaa kaapelitelevisiosta, mutta käyttävät Internetiä pysyäkseen ajan tasalla maailman tapahtumista. YouTube TV:n uusimmat ominaisuudet sisältävät DVR (Digital Video Recorder) -vaihtoehdon, joka on kaapeli- ja satelliittikanavien tarjoajien edelläkävijä.

youtube raha

Affiliate-ansaitseminen

miten youtube tekee rahaa

YouTube saa palkkioita myös yrityksiltä, mikäli tietyt videot auttavat myymään niiden tuotteita. Tämä malli toimii samalla tavalla kuin Amazonin affiliatemarkkinointi.

Kuten Piensijoittajissa selitetään, videon tekijät tekevät rahaa YouTubessa lisäämällä linkkejä tuotteisiin, joita he kokeilevat ja/ tai käyttävät videossa. Sekä videon tekijä että YouTube hyötyvät tästä, mutta vain, jos asiakas ostaa tuotteen käyttämällä kyseistä affiliate-linkkiä.

Ennen kuin mietit sellaisia kysymyksiä kuin ”Kuinka paljon rahaa Youtube-videotekijät tekevät?”, sinun tulee ymmärtää YouTuben tulojen muodostumisprosessi. Kun ymmärrät miten mainokset toimivat, mitä sponsoroidut videot ovat ja miten muut tekevät rahaa, sinun on helpompi pohtia seuraavaa siirtoasi julkaisijana.

Nyt kun sait vastauksen kysymykseen ”Miten YouTube tekee rahaa?” voit määritellä yleisösi ja tavoitteesi selkeämmin. Joten mitä vielä odotat, mene ja luo oma YouTube-kanavasi ja aloita YouTuben käyttäminen tulojen tekemiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top