Kuinka luoda kanava YouTubessa alle 10 minuutissa

youtube kanavan luominen
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Videot muodostavat huomattavan osan liikenteestä verkossa. Kuvittele nappaavasi edes pienen määrän liikennettä omalle kanavallesi! YouTube voi olla erittäin tuottoisaa, kunhan tiedät miten sinun tulee toimia.

Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka luoda kanava YouTubessa ja ennen kaikkea kuinka luoda katsojille ”portaali”, joka pitää heidät kiinnostuneina sinusta. YouTube-kanavan tekeminen on helppoa, joten et tarvitse mitään aikaisempaa kokemusta ja sen luominen kestää alle 10 minuuttia.

Ensimmäisiä asioita, joita pitää miettiä YouTuben kanssa

Yksi ensimmäisistä asioista, jotka on otettava huomioon, kun mietitään, kuinka luoda kanava YouTubessa, on se, ettei kukaan vakavasti otettava tubettaja lähetä videoita satunnaisesti. Menestyneet julkaisijat noudattavat valitsemaansa teemaa, luovat kanavan ja rakentavat sitten ”brändin”, joka heijastaa heidän olemustaan ja mitä sanomaa he haluavat lähettää maailmalle.

Kun sanoma on hiottu täydelliseksi, voit tienata rahaa kotona tai muualla verkossa. ”Brändi” on tärkeä, joten suosittelemme, että luot ensimmäiseksi kanavan ennen kuin alat lähettää videoita.

Kuinka luoda kanava YouTubessa 10:llä helpolla askeleella

Olemme laatineet kymmenen helpon vaiheen listan, kuinka tehdä onnistunut kanava YouTubessa.

Tässä on yhteenveto, miten tehdä tämä:

divider

Paneudutaan nyt yksityiskohtiin:

kuvake luo uuden youtube kanavanumeron

1. Luo uusi Google-tili tai brändi-tili

luoda bränditili

Kun alat opetella kuinka luoda kanava YouTubessa, huomaat pian, että alusta linkittyy suoraan Google-tiliisi (auktorisaatiota, maksuja ja omia rekisteritietoja, kuten AdSenseä varten), joten sinun on luotava itsellesi Google-tili tai käytettävä nykyistä tiliäsi päästäksesi alkuun.

Aloita vierailemalla YouTubessa, kirjaudu sisään käyttämälläsi Google-tilillä ja luo YouTube kanava. Jos haluat erottaa YouTube-henkilöllisyytesi henkilökohtaisesta tilistäsi, voit luoda erillisen ”brändi-tilin” Google-tilisi yhteyteen. Tämä on se sama tili, jonka avulla voit katsella videoita, jakaa videoita, kommentoida muita videoita ja luoda omia vastaavia.

kuvakkeen numero mukauttaa youtube kanavaa

2. Muokkaa kanavaasi

muokata kanavaa

Seuraava oppitunti siinä,  kuinka luoda kanava YouTubessa on tehdä hieman ylimääräisiä muokkauksia. Rataskuvake, joka merkitsee myös ”YouTuben asetuksia”, mahdollistaa useiden välilehtien käytön kanavasi mukauttamiseksi. Voit aloittaa luomalla uuden kanavan, säätää tilitietojasi ja tarkistamalla ”lisäominaisuuksia”.

Luodessasi kanavan, ”Tilin tiedot” -kohdassa on mahdollisuus luoda kanavalle yrityksen nimi tai joku muu nimi.

kuvake numero luokka youtube kanava

3. Valitse kanavallesi kategoria

kanava luokka

Kun nimeät kanavan, voit myös valita luokan, joka helpottaa yleisön löytämistä. Voit valita tuotteen/ tuotemerkin, yrityksen, laitoksen, organisaation, taiteen, viihteen, urheilun tai muun.

Miettiessäsi kuinka tehdä onnistunut kanava YouTubessa, sinun on valittava videoillesi sopivin luokka, jos haluat mahdollisuuden tulla suosituimmaksi tubettajaksi.

kuvakkeen numero youtube-kanavan kuvaus

4. Päivitä ja lisää kanavasi kuvailu

päivitä kanavan kuvaus

Nyt on aika laatia kanavasi kuvaus. Voit tehdä tämän valitsemalla Näytä kanava (tai Muokkaa kanavaa) ja napsauttamalla sitten Tietoja, jos haluat lisätä kanavallesi kuvauksen.

Aloita yksinkertaisesti lisäämällä teksti Kuvaus-osioon: Tämä on se perustieto, joka auttaa käyttäjiä etsimään kaltaistasi kanavaa. Voit kirjoittaa kuvailevan tekstin, avainsanahakulauseita ja lisätä sijainti. Tämä auttaa sinua siihen, kuinka luoda onnistunut YouTube-kanava, sillä hakukoneet indeksoivat näitä ja voivat auttaa sinua saamaan liikennettä Googlesta.

Sinulla on vain 1000 merkkiä käytettävissäsi, joten kuvailun on oltava tarpeeksi lyhyt, mutta yritä käyttää asiaankuuluvia avainsanoja ja toimintakehoituksia kahdessa ensimmäisessä lauseessa. Tämä ei näy vain YouTubessa, vaan myös Google Searchissa ja muissa hakukoneissa.

ikoni numero linkkejä youtube kanava

5. Lisää muita linkkejä kanavallesi

lisää linkkejä

Lisää linkkejä kanavalle luodaksesi portaalin tai ”verkon”, joka ohjaa katsojiasi muille tärkeille sivuillesi. Voit lisätä blogisi, verkkosivustosi ja muut sosiaalisen median tilisi Tietoja-sivulla Linkit-kuvakkeessa.

(Huomaa: Jos haluat myös luoda blogin, jonka voit linkittää YouTube-kanavallesi ja kasvattaa niitä täten yhdessä, tutustu oppaaseeme, kuinka ansaita rahaa bloggaamalla!)

Jos et ole ottanut mukautuksia käyttöön, et näe linkkiä. Jos näin on, napsauta hammaskuvaketta ja siirry sitten kohtaan, jossa lukee ”mukauta kanavan ulkoasu”. Tämän ominaisuuden ottaminen käyttöön mahdollistaa mukautukset ja myös mahdollisuuden ”editoida linkkejä”

Voit myös lisätä sähköpostiosoitteen kohtaan “Tiedot/ Tietoja” kanavan profiilisivulla yritysyhteydenottoja varten. Kaikkien sivustojesi ja sähköpostiosoitteidesi yhdistäminen auttaa sinua onnistumaan siinä, kuinka luoda kanava YouTubessa ja varmistaa, että katsojat muistavat nimesi.

kuvakkeen numero youtube-kanavan kuva

6. Laita kanavasi ulkoasu kuntoon

kanavan taidetta

Yksi salaisuus YouTube-kanavan luomisessa ja siihen, miten saat huomiota, on suuri kansikuva. Napsauta ”Lisää kanava” asetuksissasi, kun haluat tehdä tämän. Paras visuaalinen tulos, joka näkyy oikein kaikissa työpöytä-, tabletti- ja mobiilialustoilla on 2560 x 1440 pikselin kokoinen kansikuva (tai jotain lähellä sitä). Tämä on laaja ja hyvin lyhyt kuva, joten kaikki liian korkeat kuvat eivät näy oikein. Jos olet epävarma, käytä ammattitaitoista graafista suunnittelijaa, joka voi muotoilla valokuvia tai logoja sopivaan kokoon.

Lataa sitten profiilikuva Google-tilin välilehden Tietoja minusta -osiossa. Samaa profiilikuvaa käytetään kanavan kuvakkeessa. Voit myös napsauttaa suoraan tyhjän profiilin ympyrää ja ladata 800 x 800 pikselin kokoinen kuvake.

Googlen (joka omistaa YouTuben) mukaan kuvien oikea näyttäminen on keskeinen asia siinä, miten luoda onnistunut YouTube-kanava. Jos et pysty saamaan täydellistä kuvaa, minimikoko onnistuneelle kansikuvalle YouTubessa on 2048 x 1152, mikä takaa sen, että kansikuva ei katkea kesken monien laitteiden näytöiltä. Maksimikoko on 2560 x 423. Niin sanottu ”turvallinen alue” näkyy aina oikein, vaikka osa ylimääräisestä sivusta voi pilkkoutua pois. YouTube suosittelee myös 4MB:n tai sitä pienempien tiedostojen käyttöä.

Sinun ei tarvitse luottaa pikselimäärään. Voit käyttää rajaustyökalua ja nähdä, miten kuva näyttää työpöydällä, tabletilla ja matkapuhelimella.

Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa…
15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

Haluatko ansaita ylimääräistä rahaa?

Meillä on sinulle lista parhaista tavoista rahan tienaamiseen verkossa.

Sinun tarvitsee vain valita yksi ja alkaa ansaitsemaan tänään.

ikoni numero videoita YouTubessa kanavan

7. Julkaise ensimmäiset videosi

Lähetä video youtube

Seuraava askel siihen, kuinka luoda kanava YouTubessa on aloittaa sisällön tekeminen ja hallitsemisen! Napsauta kameran kuvaketta ja valitse “livetila” tai “lataa video”. Lataa videosi valitsemalla oikea videotiedosto.

YouTubessa todetaan, että ”HDR-videoissa on oltava koodekissa tai muussa tiedostossa HDR-metatiedot”, jotta ne voidaan näyttää oikein. Metatiedot on tallennettava oikein, mikä tarkoittaa, että jos haluat parhaan laadun High Dynamic Range -videoille, sinun tulee valita sovellus, joka mahdollistaa helpon metatietojen tallennuksen. Saat lisätietoja tästä yrityksen HDR-vianmäärityssivulta.

Saat lisätietoja itsellesi ja käyttötarkoituksellesi sopivimmasta kamerasta tutustumalla tarkemmin tekemäämme artikkeliin parhaasta YouTube-kamerasta.

Kun aloitat videoiden julkaisemisen, varmista, että kiinnität asianmukaista huomiota seuraaviin seikkoihin:

kuvakkeet numero title
Otsikot
kuvakkeet numero kuvaus
Kuvailut
kuvakkeet numero tunnisteita
Tagit (avainsanat)
kuvakkeet numero luokkaan
Kategoria (eri kuin kanavakategoria)

Nämä tekstiosat ovat tärkeitä, koska ne vaikuttavat suoraan hakutuloksiin, kun käyttäjät etsivät ainutlaatuista sisältöä, joten varmista, että käytät vaivaa niihin, kun harkitset, miten luoda onnistunut YouTube-kanava.

ikoni numero youtube kanava soittolistan

8. Järjestele videokokoelmasi eri soittolistoiksi

eri soittolista

Haluat sitten luoda soittolistoja etukäteen, jotta voit suunnitella videosi strategisesti tai lähettää videoita ensin ja sitten määrittää soittolistoja, on hyvä asia pitää ne järjestettyinä ja luokiteltuina.

Videosoittolistojen luominen omille videoillesi tai muille haluamillesi videoille (jotka sopivat yleisölle) auttavat sinua saamaan lisää katselukertoja. Kun opit, kuinka luoda kanava YouTubessa, älä unohda, että sisältö houkuttelee yleisöäsi ensin. Haluat siis mahdollisimman monta videota, jotka on järjestetty siten, että ne on helppo lukea ja katsella putkeen.

kuvakkeen numero youtube-kanavaperävaunut

9. Lisää pari traileria kanavallesi… uusille ja palaaville katsojille

youtube trailerin kanava

“Omat kanavat” -välilehdellä voit lisätä videoita, jotka on erityisesti merkitty ”uusille vierailijoille” ja ”palaaville vierailijoille”.

Näitä kutsutaan ”trailereiksi”, kuten elokuvien trailereita, koska ne kertovat yleisölle, mistä kanavasi kertoo ja mitä odottaa. Tee kaksi esittelyvideota, joista toinen esittelee kanavan tyyliä (ja kertoo erityisesti, miksi sitä pitäisi tilata), sekä toinen traileri, joka houkuttelee ne kävijät, jotka haluavat tietää, mitä uutta on tapahtunut viime käynnin jälkeen.

Muista: trailereiden ei tarvitse olla elokuvalaatua. Pidä intro lyhyenä ja mene suoraan asiaan, muutamalla minuutin tai parin minuutin videolla/ valokuvalla ja ääniviestillä, jotka toivottavat kävijät tervetulleeksi ja kertovat, mistä kanavalla on kyse.

Kun opit miten luoda onnistunut YouTube-kanava, sinun on harkittava, mikä tekee kanavastasi aktiivisen, kiireisen ja mielenkiintoisen tavalliselle katsojalle. Tämä on yksi syy, miksi saatat haluta tehdä kanavan ulkoasusta ainutlaatuisen.

Voit myös päättää, miten haluat tämän erityissisällön näkyvän. Esimerkiksi vaaka- tai pystysuunnassa, tai jos vaikka haluat korostaa uutta soittolistaa tai yksittäistä videota, kun katsoja vierailee ensin kanavallasi.

Voit myös käyttää enemmän mukautettuja näyttötapoja, kuten viimeisimpiä YouTube-yhteisövuorovaikutuksia, jos luulet, että tämä kiinnittää enemmän huomiota.

ikoni numero youtube kanava widgetit

10. Lisää widgettejä ja muita sovelluksia tehdäksesi rahaa YouTubessa ja kasvattaaksesi kanavaasi

youtube ominaisuudet

Nyt, kun olet mukauttanut kanavaasi ja oppinut ulkonäön kannalta, kuinka tehdä onnistunut kanava YouTubessa, on aika aloittaa sovellusten asentaminen, mitkä auttavat kanavaasi kasvamaan.

Saat lisää ominaisuuksia asetusruudulta, joka tunnetaan nimellä ”Creator Studio”. Napsauta kohtaa ”Kanava” ja ”Tila ja ominaisuudet”.

Tässä voit ottaa käyttöön lisäominaisuuksia, joiden avulla voit selvittää salaisuuden siihen, kuinka luoda uusi kanava YouTubessa, kuten:

ikoni numero kaupallistamisasetusten
Kaupallistaminen (kuten Google Adwords)
ikoni numero maksa lähetyksiä
Suoratoistot
ikoni numero enää lähetyksiä
Pidemmät videot
ikoni numero- tilaustyönä urls
Kustomoidut linkit
ikoni numero sponsorointi
Sponsorisopimukset
kuvakkeiden numeroanalyysit
Analytiikka
kuvakkeen numero lisää moderaattoreita
Ylimääräiset moderaattorit
kuvakkeen numero ulkoiset merkinnät
Ulkoiset merkinnät (sivuston ulkopuoliset linkit)

Jotta voit käyttää kaikkia näitä ominaisuuksia, sinun on vahvistettava YouTube-tilisi, minkä voit tehdä tästä linkistä tekstiviestillä tai puhelinnumerolla.

divider

Kuinka luoda kanava Youtubessa ja tienata rahaa

Tämän oppaan avulla opit YouTube-kanavan luomisen ja pääset aloittamaan YouTube-maineesi kasvattamisen! Haluamme vielä lyhyesti kertoa rahan tienaamisesta YouTubessa, koska monet ihmiset lähtevät tähän mukaan juuri tästä syystä.

Voit tehdä rahaa YouTubessa kasvattamalla yleisöäsi ja luomalla videoita, jotka ovat YouTuben sanojen mukaan ”mainostajaystävällisiä.” Luonnollisesti sinun pitää tehdä paljon kiinnostavia videoita ennen kuin saat tarpeeksi yleisöä voidaksesi kaupallistaa tunnuksesi.

Tämän jälkeen voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen liittymällä YouTube-kumppaniohjelmaan, jolloin saat maksun liikenteestäsi olettaen, että sisältösi soveltuu YouTuben käytäntöihin. Säännöissä tarkennetaan yleensä sitä, että sisältö ei saa olla kiistanalaista tai mahdollisesti loukkaavaa.

youtube kanavan luominen

Joitakin muita kaupallistamisen mahdollisuuksia ovat:

  • YouTube Premium
  • Sopimuksen tekeminen sellaisen brändin kanssa, joka haluaa promotoida tuotteitaan tai palveluitaan kanavallasi
  • Kaupallistaminen tekemällä mahdollisesti tuotteita, jotka perustuvat videoihisi.
  • Joukkorahoitus
  • Live-tapahtumien järjestäminen, jotka promotoivat videoitasi
  • Affiliate-markkinointi

Voit myös tutustua yksityiskohtaiseen artikkeliimme siitä, miten voit ansaita rahaa YouTubessa käyttämällä kanavaasi!

Lopuksi…

Jos haluat oppia, kuinka luoda kanava YouTubessa ja lopulta nousta kilpailukykyiseksi YouTube-julkkikseksi, kyse on strategisoinnista ja alkuperäisten videoiden kanssa hauskan pitämisestä – tässä järjestyksessä! Noudata näitä vinkkejä ja tutustu sitten niihin videoihin, jotka lisäävät liikennettä kanavallesi ja joilla saat enemmän YouTube-tilaajia. Voit onnistua myös, jos luot sisältöä yleisöllesi ja tietenkin ymmärtämällä millainen yleisösi on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös
Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa …15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2.141€ vain muutamassa viikossa
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmers vulla?