Bitcoin louhinta [Yksityiskohtainen opas]

bitcoin louhinta

Bitcoinin ja muiden digitaalisten valuuttojen takana oleva menestys on mahdollista vain runkoketjurakenteen kautta, ja runkoketjuteknologia on olemassa vain Bitcoinin louhimisen ansiosta. Bitcoinin louhimismenetelmät eivät ole minkään yksikön omistuksessa tai keskittyneenä, joten kuka tahansa, joka haluaa allokoida tietokoneen tehoja, voi hypätä tähän tilaisuuteen ja oppia Bitcoin louhintaa!

Kryptovaluutta, erityisesti Bitcoin, on tuottanut hämmennystä uutisissa. Se haastaa käsityksen siitä, miten maailma näkee rahan, joka siirtyy perinteisestä fiat- tai rahavaluutasta hallituksista itsenäiseksi ja digitaaliseksi rahaksi. Vapaaehtoisten tarve Bitcoinin louhimisessa kasvavaa jatkuvasti ja vaikka se voi sisältää paljon työtä, voi kuitenkin Bitcoin louhinta olla varsin palkitsevaa toimintaa.

Mikä on Bitcoinin louhinta? Voisiko se olla hyvä sijoitus? Kerromme siitä tässä artikkelissa ja myös sen, kuinka helppoa tämän aloittaminen on!

Oppitunti siitä mitä Bitcoin louhinta on

Tässä on yleiskuva siitä, mitä opit tässä artikkelissa Bitcoinista:

bitcoin louhinta ohjelma

Opit Bitcoin louhintaa

bitcoin louhinta

Miksi sinun kannattaa louhia Bitcoineja?

bitcoin louhinta

Miten Bitcoinin loihinta menee?

bitcoinien louhinta

Mitä tarvitset Bitcoinin louhintaa varten?

bitcoin louhinta ohjelma

Onko Bitcoinin louhinta laillista?

bitcoinien louhinta

Onko Bitcoinin louhinta kannattavaa?

Bitcoin-louhinta on runkoketjuteknologian selkäranka ja siten itse Bitcoinin olemassaolo. Louhinta auttaa helpottamaan uusien Bitcoinien luomista, mutta mikä tärkeintä, se takaa sen, että tapahtumien turvallisuus ja vahvistus sisällytetään lohkoketjuun.

Onko Bitcoinin louhimiseen erityisiä vaatimuksia?

Ymmärtääkseen Bitcoin louhintaa täytyy ymmärtää sen erityisvaatimuksia. Jotta Bitcoinien luominen, vahvistaminen ja turvallisuus pysyisivät vauhdissa mukana, tarvitaan säännöllisesti ja jouhevasti toimiva operaatio.

Syy tähän on louhijoiden palkitsemisjärjestelmässä. Ensimmäinen louhija tai louhijat, jotka vahvistavat, että tapahtuma on 100% aito, saa(vat) palkinnoksi 1 Bitcoinin (jonka arvo on säännöllisesti tuhansia euroja). Siksi louhinta voi tuottaa sinulle paljon Bitcoin-rahaa.

Toinen syy on kuluttajissa: Bitcoinilla ostamisen ja myynnin on toimittava samalla tehokkuudella kuin säännöllisten transaktioiden… kukaan ei halua odottaa tuntia tai paria vahvistaakseen ostaneensa tai myyneensä päivittäistavaraa! Mitä nopeammin tapahtuma vahvistetaan, sitä nopeammin ihmiset voivat jatkaa arkeaan.

bitcoin louhinta ohjelma

Joten kun tiedetään, kuinka nopeasti ja tehokkaasti Bitcoin louhinta menee, louhijoiden ei pelkästään pidä vahvistaa transaktioita, mutta myös tehtävä se niin nopeasti kuin mahdollista saadakseen palkinnon.

Käytännössä, se edellyttää alustavia investointeja tehtävään erikoistuneisiin tietokoneisiin ja louhintaohjelmistoihin. Lisäksi tarvitaan luotettava sähkölähde sekä säänneltyjä ehtoja, jotta louhintayksikkö pysyy varmasti toiminnassa.

Jos miljoonat ihmiset haluavat tehdä päivittäin Bitcoinin kanssa liiketoimintaa, ei enää pärjää pelkästään perustiedoilla Bitcoinin louhinnasta. Louhimisen turvallisuus pitää taata ja transaktiot vahvistaa mahdollisimman nopeasti ja virheettömästi – varsinkin jos haluaa saada johdonmukaisesti uusia Bitcoineja.

Näiden vaatimusten vuoksi louhijoiden tekninen kokoonpano (oikea tietokonejärjestelmä, ohjelmisto ja sähkölähde) on ensiarvoisen tärkeää.

Miksi sinun pitäisi louhia Bitcoineja?

Kuten edellä on mainittu: menestyksekkäitä louhijoita palkitaan uusilla bitcoineilla jokaisesta vahvistetusta transaktiosta, joka lisätään lohkoketjuun. Jos tietää, kuinka louhia Bitcoinia, on se vaihtoehtoinen tapa ansaita kryptovaluuttaa ilman, että sinun tarvitsee vaihtaa tai ostaa fiat-valuuttaa. Se on myös hieno tapa ansaita rahaa verkossa (mikä on verkkosivustomme tarkoitus).

Monille, jotka uskovat kryptovaluutan olevan tulevaisuuden raha, Bitcoinin louhiminen ja osallistuminen tähän prosessiin on jotain uutta ja jännittävää.

Vaikka Bitcoinin louhinta voi olla palkitsevaa, se myös vaatii aikaa ja omistautumista. On tietysti muitakin tapoja tehdä nopeasti rahaa tai täydentää tuloja, mutta kaikki riippuu siitä, mistä nautit ja mitä haluat. Jos suhtaudut vakavasti Bitcoinin louhintaan ja olet valmis sijoittamaan siihen aikaa ja pääomaa, ei ole epäilystäkään siitä, että voit muuttaa tämän voitoksi ennemmin kuin myöhemmin.

Miten Bitcoin louhinta toimii?

Ennen kuin siirrymme yksityiskohtiin, sinun on tiedettävä Bitcoinin louhinnasta nämä 3 keskeistä toimintoa:

miten saada rahaa

Uusien Bitcoinien jakelu

From the moment Bitcoin was created until it reaches its market cap (somewhere in the 22nd century), one new Bitcoin is released every 10 minutes.  Since Bitcoin isn’t printed on paper, the code created around the allocation of Bitcoin is set so it cannot be falsified  by other miners. There cannot be inflation or overproduction.

rahaa nopeasti

Bitcoinin transaktioiden vahvistaminen

Kun joku ostaa, myy tai vaihtaa bitcoineja, he luovat transaktion, joka lisätään lohkoketjuun. Fiat-valuutan kanssa tehdyistä tapahtumista saa kuitin, jota käytetään oston tai kaupan laillisuuden osoittamiseen.

Samalla tavalla kullekin Bitcoin-transaktiolle luodaan ikään kuin koodikuitti, joka on vieläpä vahvistettava useista lähteistä. Tämä tarkoittaa, että louhijat ympäri maailmaa käsittelevät samoja transaktioita varmistaakseen, että kaikkien koodit vastaavat toisiaan.

Toisin sanoen louhijat vertaavat ostajan ja myyjän kuitteja varmistaakseen, että transaktiot ovat aitoja. Vahvistettu transaktio lisätään lohkoketjuun pysyvästi.

kuinka saada rahaa

Bitcoin lohkoketjun vahvistaminen

Nyt kun olemme selvillä keskeisistä toiminnoista, jatkakaamme siitä, mitä Bitcoin näyttää raa’assa muodossaan: se on pitkä koodijono, jota ei voi kopioida tai muuttaa. Kun transaktio on vahvistettu, kyseinen transaktio lisätään pysyvästi Bitcoinin lohkoketjuun.

bitcoinien louhinta

Nyt kun olemme selvillä keskeisistä toiminnoista, jatkakaamme siitä, mitä Bitcoin näyttää raa’assa muodossaan: se on pitkä koodijono, jota ei voi kopioida tai muuttaa. Kun transaktio on vahvistettu, kyseinen transaktio lisätään pysyvästi Bitcoinin lohkoketjuun.

Bitcoinin louhijoiden tehtävänä on verrata koodin merkkijonoa sitä vastaaviin transaktioihin varmistaakseen, että ne vastaavat lähettäjän ja vastaanottajan välillä. Kun tämä on saatu päätökseen, itse tapahtuma lisätään lohkoketjuun. Ensimmäinen louhija(t), joka vahvistaa tämän, palkitaan uudella Bitcoinilla. Tämä tarkoittaa, että louhinta on myös kilpailu, jossa voittaa ensimmäisellä vahvistetulla koodijonolla.

Työkalujen hankinta: Mitä tarvitset Bitcoinin louhintaan?

Olet varmastikin kiinnostunut tästä prosessista, mutta kuinka sinun tulisi aloittaa Bitcoinin louhinta?

Aloitetaan perusteista:

miten saada rahaa

ASIC Louhija

bitcoin louhinta ASIC tai sovelluskohtainen mikropiiri on tietyntyyppinen tietokone, joka on suunniteltu erityisesti Bitcoin louhintaa varten.

Vaikka Bitcoin luotiin louhittavaksi tavallisen tietokoneen suorittimen kautta, kooderit löysivät nopeamman ja tehokkaamman tavan integroida parempaa teknologiaa louhinnan hashaamiseen tai käsittelytehon nostamiseen. Siten he loivat uuden tietokoneen, joka on suunniteltu erityisesti ahkerille louhijoille, jotta he voivat käsitellä Bitcoin-transaktioita mahdollisimman nopeasti.

rahaa nopeasti

Bitcoin louhintaohjelmisto

On selvää, että tehokkaalla tietokoneella ei tee mitään, jos sinulla ei ole oikeaa ohjelmistoa. Tässä on muutamia vaihtoehtoja. Ohjelmistoja on luotu yhteensopivaksi Linux-, Windows- ja Mac-prosessoreiden kanssa.

Jos olet liittymässä louhintayhteisöön – mikä on erittäin suositeltavaa, jotkin ohjelmistot ovat parempia vaihtoehtoja kuin toiset. Tämä on siksi hyödyllistä, koska voit yhdistää resurssisi muiden louhijoiden kanssa ja vahvistaa lohkoketjutransaktiot nopeammin.

Tämä johtuu siitä, että louhintaohjelmisto lisää myös hashi– tai käsittelytehoa niin, että sinulla on suurempi mahdollisuus vahvistaa transaktiot nopeammin ja siten saada useammin palkkaa (Bitcoineina suoraan Bitcoin-lompakkoosi).

kuinka saada rahaa

Vakaa sähkönsyöttö

Yksi haittapuoli – tai etu riippuen siitä, missä olet – on tarve vakaalle ja luotettavalle sähkönsyötölle. Koska transaktioiden jatkuvaan prosessointiin tarvitaan säännöllistä virtaa, on louhijoiden oltava laitteistoineen sellaisessa paikassa, jossa on tasaista sähköä ja joka on turvallinen tietokoneiden pyörittämiseen 24/7.

Esimerkiksi monet louhinta-alueet on perustettu lämpötilakontrolloituun varastoon, jossa on satoja ASIC-tietokoneita käsittelemässä transaktioita.

divider

bitcoinien louhintaNäiden seikkojen perusteella ei ole suositeltavaa, että Bitcoin-louhintaa harrastaisi yksinään tietokoneella: henkilökohtaisella tietokoneella ei yksinkertaisesti ole riittävästi kapasiteettia ja nopeutta louhimaan transaktioita tarpeeksi nopeasti.

Pohjimmiltaan Bitcoinin kasvun ja käyttötarkoitusten vuoksi se vaatii todella omistetun kokoelman tietokoneita, jotka on valjastettu yksinomaan louhintaan. Vaikka sinun on jaettava voitto kaikkien louhijoiden kesken louhijatiimissä, voittoa tulee silti edelleen potentiaalisesti merkittävästi enemmän, kun louhijatiimi louhii jatkuvasti kolikoita.

Onko Bitcoin louhinta laillista?

Vaikka Bitcoin on ollut jatkuvasti uutisotsikoissa, yritykset ja hallitukset ovat edelleen varovaisia digitaalisen valuutan suhteen ja etsivät usein tapoja säännellä kryptovaluuttaa. Jotkin maat ovat kieltäneet sen kokonaisuudessaan, kun taas toiset yrittävät luoda suojatoimia käyttäjien ja sijoittajien turvaamiseksi huijauksilta.

Mikä on ironista, kun otetaan huomioon Bitcoinille ominaiset vakuudet verrattuna perinteiseen rahaan ja sen valtavaan potentiaaliin huijausten ja petosten suhteen.

Siksi riippuen siitä, missä asut, Toimeentuloninja suosittelee tarkistamaan paikallisen lainsäädännön, ennen kuin alat louhia digitaalista kultaa. Jos se on laillista, varmista, että noudatat myös paikallisia verolakeja.

Tärkeä vinkki: Vaikka useimmat maat sallivat Bitcoinin louhinnan, älä unohda sähköverkkoja ja sähkön kulutusta ennen louhinnan aloittamista. Aina, kun joku käyttää 24/7 suuritehoisia tietokoneita, jotka kuluttavat sähköä kilotolkulla ja tuottavat lämpöä, ei ole vain vaarana se, että paikallinen sähköyhtiösi ei välttämättä pysty vastaamaan tähän tarpeeseen, vaan lisäksi on olemassa tulipalovaara.

On suositeltavaa, että ottaessasi käyttöön louhintakeskuksen, sinulla on sertifioitu sähköasentaja, joka auttaa varmistamaan, että tietokoneesi ovat turvallisia ja hyvin tuuletettuja. Sähköasentajan tulisi myös tarkistaa, että kaapelit ovat turvallisia äkillisiltä sähkökatkoksilta tai virtapiikeiltä ja muilta odottamattomilta virtaongelmilta.

Viimeinen asia mitä kukaan haluaisi nähdä, on omat sijoituksensa ilmiliekeissä, koska pihisteli sähkötöissä! Onko silloin kannattavaa louhia Bitcoinia?

Lopuksi suurin ja tärkein kysymys kaikille, jotka saattavat olla kiinnostuneita siitä, kuinka louhia Bitcoinia: voiko sillä tahkoa rahaa?

Onko Bitcoin louhinta kannattavaa?

Seuraavassa on muutamia asioita, jotka on otettava huomioon mitattaessa Bitcoin-louhinnan voittopotentiaalia:

miten saada rahaa

Sähkön hinta

Koska Bitcoininin louhinta imee sähköä tonnikaupalla, on yleensä edullisempaa louhia paikassa, jossa sähkön kustannukset ovat edullisia. Et halua, että sähkön kustannukset (ja näin ollen koko operaation kulut) ylittävät Bitcoin-louhinnasta saamasi tuotot. Tosin Suomessa sähkön hinta on yksi Euroopan alhaisimpia.

rahaa nopeasti

Alkuinvestointi

Koska tarvitset erittäin tehokkaita laitteita ja asiaan omistettuja ohjelmistoja, sinun tulee päättää etukäteen, onko Bitcoinin louhinta todella sinua varten. Et voi hypätä suoraan mukaan, vaan tarvitset tarkkaa suunnittelua ja alkuinvestointeja, mikäli harkitset vakavissasi louhimisen aloittamista.

kuinka saada rahaa

Jäsenyys louhintayhteisössä

bitcoin louhinta ohjelmaKuten aiemmin mainitsimme, ei todellakaan ole hyvä idea ryhtyä työhön yksin. Jotta voisit menestyä ja saada paljon rahaa louhinnasta, sinun kannattaa liittyä louhintayhteisöön. Toki sinun on jaettava voitot, mutta parempi saada pieni siivu piirakasta kuin jäädä kokonaan ilman, vai mitä?

Paras vaihtoehto tähän on pilvilouhinta: louhintavälineistö ja ohjelmat vuokrataan tietyiltä palveluntarjoajilta. Maksat heille maksun ja he tekevät louhinnan puolestasi.

Pilvilouhinta on erittäin suositeltavaa, koska se on helposti ymmärrettävää eikä vaadi lähes mitään alkuinvestointeja. Jos olet kiinnostunut tästä, voit tutustua kahteen suosittelemaamme tarjoajaan: Genesis Miningiin ja Hashflareen.

rahaa nopeasti

Bitcoinin voliteetti

Vaikka kryptovaluutalla on runsaasti mahdollisuuksia kasvaa ja kehittyä, se on myös epävakaa, ja sen arvo vaihtelee päivittäin. Joten ennen kuin päätät hypätä louhimisen kelkkaan, varmista, että tarkastelet kryptovaluuttaa pitkän aikavälin investointina, etkä vain trendikkäänä tähdenlentona.

divider

Lisäksi käytettävissä on useita erilaisia Bitcoin-laskimia, joiden avulla voit laskea, onko Bitcoinin louhinnan sijoitustuotto todella sen arvoista.

Bitcoin ja kryptovaluutan tulevaisuus ei ole vain kuuma peruna, vaan myös jännittävä projekti ja potentiaalia voitolle piisaa monille, kun siirrymme yhä enemmän digitaalisen valuutan maailmaan.

Bitcoin louhinnan tunteminen on oleellinen osa palapeliä. Vaikka et olisikaan kiinnostunut ryhtymään louhijaksi, tämän prosessin tunteminen auttaa sinua tulevissa seikkailuissasi Bitcoinin maailmassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top