6 Tapaa Saada Töiden Teko Kotona Toimimaan

Monelle se kuulostaa täydelliseltä, tehdä töitä kotoa käsin – voit nukkua myöhään, pitää verkkarit jalassa ja tavata kavereita iltapäivisin. Internet pursuaa mainoksia töistä, joita voi tehdä kotona. Tämä on ihanteellista opiskelijoille, jotka ilman epäilystäkään saattaisivat tarvita vähän ylimääräistä taskurahaa.

Valitettavasti se on vaikeampaa kuin voisit kuvitellakaan, joten ToimeentuloNinja.fi on kerännyt muutaman vinkin ja ohjeen miten saat sen toimimaan.

neuvoja työskentelevät kotona

1. Löydä se oikea työ

Olet tehnyt päätöksen työskennellä kotoa käsin, laita teepannu tulelle, nosta jalat ylös ja nyt sinulta puuttuu vain yksi asia: Työ.

On erittäin tärkeää – emmekä voi painottaa tätä tarpeeksi – että otat sen vakavasti. Kotoa käsin tehtävän työn löytäminen on ihan sama asia kuin normaalinkin työn löytäminen. Sinun täytyy kirjoittaa profiileita sekä hakemuksia ja kun saat työn, sinun täytyy tietenkin pitää kiinni aikataulusta ja täytyy tiettyjä vaatimuksia. Samalla tavalla kuin kaikessa muussakin, vaiva ja tulos kulkevat käsi kädessä. Joten jos ei aio tehdä sitä 100 prosenttisesti, älä tee ollenkaan.

Jos sinua ei ole vielä peloteltu pois, niin on aika aloittaa työhakemukseksesi. Nettitöihin liittyviä sivuja on lukemattomasti, joten se on vain alkua. ToimeentuloNinja.fi suosittelee sivustoja kuten gumtree.com ja jobs.theguardian.com

Voit myös päättää toimia freelancerina, mikä antaa sinulle lisää joustavuutta ja vaihtelua työtehtäviin. Tässä tapauksessa lue TomeentuloNinjai.fi iso opas freelanceriksi.

2. Älä joudu huijatuksi

Ilmaisu ”liian hyvää ollakseen totta” (melkein) pitää aina paikkansa netissä, joten ole varuillasi! Voit saman tien unohtaa 92.10 euron tuntipalkan tienauksen, koska kukaan ei yksinkertaisesti halua maksaa sitä – ellet ole huippuammattilainen jollain harvinaisella alalla, kuten kryptovaluuttasektorilla.

Kun luet nettimainoksia töistä, tutki aina vähän ennen kuin haet työhön – aivan samoin kuin se olisi mikä tahansa muu työ. Valmistaudu ainakin yhteen työhaastatteluun puhelimitse ennen mahdollista työhön palkkaamista.

Olet varmaan kuullut sen jo monia kertoja aikaisemmin, mutta älä ikinä luota kehenkään sokeasti – ainakaan kehenkään, jota et ole ikinä tavannut. Huonoimmassa tapauksessa teet töitä ilman minkäänlaista palkkaa tai jopa menetät rahaa.

3. Löydä tahdonvoima

Sängyssä makaaminen samalla kuin rahaa vain ilmestyy, ei kuulosta huonolta. Mutta se vaatii paljon tahdon voimaa, ettet vain käännä kylkeäsi ja paina torkkua.

Kun työskentelet kotoa käsin, kukaan ei soita sinulle jos olet myöhässä tai valvo sinua millään muullakaan tavalla, jos et hoida hommiasi. Sen takia on sinun vastuusi säilyttää tietty asenne, jotta saat hommat hoidettua. Myös silloin kun kämppäkaverisi aloittaa FIFA-turnauksen.

4. Vältä yksinäisyyttä

neuvoja työskentelevät kotona

Työn tekeminen kotoa käsin voi olla maailman sosiaalisin työ, jolloin voit tavata ystäviäsi tuopilliselle iltapäivällä, mutta se voi myös olla maailman yksinäisin työ. Kun teet töitä kotona, et voi valittaa uudesta pomosta vedenjakelulaitteella tauon aikana tai heitellä paperilennokkeja vieressäsi työskentelevän koppiin.

Kotoa käsin työskentelevänä sinun täytyy aktiivisesti etsiä kaikenlaisia sosiaalisia kokoontumisia, jos et halua istua koko päivää yksin kotona.

5. Älä työskentele liian montaa tuntia

Voi olla houkuttelevaa tehdä joitain lisätunteja, kun tunnit kuluvat kotona sohvalla. Varmista, ettet unohda muita velvollisuuksiasi – ehkä sinulla on englannin essee tai matikan raportti odottamassa?

Älä anna rahan tienauksen mahdollisuuksien viedä aikaa oikeasta päämäärästäsi, opiskelusta. Monet yliopistot suosittelevat, että oppilaat eivät työskentele 15 tuntia enempää viikossa, jotta sinulla on myös aikaa opiskeluun.

6. Totu itsenäiseen työskentelyyn

Vaikka suurin osa yrityksistä on hyviä opastamaan sinua työssä ja vastaamaan kysymyksiin, et voi olettaa että he vastaavat sähköpostiisi kolmen aikaan aamuyöstä.

Sen vuoksi sinun, kotoa käsin työskentelijän, on totuttava siihen, että apua on saatavilla aamuyhdeksästä viiteen, jonka jälkeen sinun on pärjättävä itseksesi. On hyvä tehdä yleiskatsaus siitä, mitä haluat tehdä sinä päivänä ja katsoa, jos sinulle ilmaantuu kysymyksiä. Tällä tavalla pystyt kysymään kysymyksesi keskellä päivää ja työskentelemään ilman häiriöitä illalla, jos saat silloin aikaan parhaan työtuloksen.

Vaikkakin pitää sanoa että...

Kotoa käsin työskentely voi toimia erittäin hyvin! Jos et ole täysin pelästynyt yllä olevasta ja olet valmis näkemään vaivaa oikean työn löytämiseen, sinulla on hyvä tilaisuus saada itsellesi (ehkä) paras mahdollinen työ opiskelijalle.

Ilmiselvä hyöty kotoa käsin työskentelyyn on tietenkin se, ettei sinun tarvitse käyttää paljon rahaa työmatkoihin. Lisäksi voit tehdä töitä juuri niinä päivinä kuin se sinulle sopii – mitä joustavuutta!

Mutta jos olet vähän peloissasi tämän oppaan vuoksi, älä huoli! Sivustolla ToimeentuloNinja.fi meillä on paljon muitakin oppaita siitä, miten voit tienata vähän lisää taskurahaa.

Vieritä ylös