10 Vinkkiä Kotoa Käsin Työskentelyyn

10 Vinkkiä Onnistuneeseen Kotoa Käsin Työskentelemiseen

Kotoa käsin työskentely kuulostaa houkuttelevalta, eikö vain? Ajatus siitä, että voit työskennellä vain muutaman askeleen päässä keittiöstäsi pelkkä pyjama ylläsi on erittäin vetovoimainen. Monelle kotoa käsin työskentelevälle perheestä huolehtiminen on helpompaa ja työelämän soveltaminen elämään on tehokkaampaa.

Kotona työskentelyssä on yleensä vain taivas rajana siinä, mitä voikaan tehdä:

Voit oppia kaikenlaista Bitcoinista ja pyörittää kauppaliiketoimintaa kotitoimistosta käsin.

Voit aloittaa YouTube-kanavan ja luoda studion kotiisi.

Voit myös saada freelance-töitä tai saada palkkioita Instagram-tililtäsi tuotemerkkien avulla, jotka etsivät sponsoroituja julkaisuja.

Tämä tarkoittaa sitä, että löydät työpaikan, joka sopii kykyihisi, elämäntapaasi ja aikatauluusi ilman toimistoon menemistä.

Kotoa käsin työskentelyssä on myös haittapuolia, muun muassa se, että kotisi on toimistosi. Sinua saatetaan pyytämään vähemmän palkkaa, saatat joutua yhteenottoihin ystävien tai perheenjäsenten kanssa, sillä sinun on keskityttävä työhösi tietyn tuntimäärän verran päivässä. Lisäksi se voi tarkoittaa sitä, että työpäiväsi ei ole milloinkaan ohi; saatat päätyä tekemään töitä enemmän kuin toimistossa, seitsemän päivää viikossa ja useita tunteja ylimääräistä, koska toimistosi on vain muutaman askeleen päässä.

On olemassa kuitenkin yksinkertaisia keinoja lievittää kotoa työskentelyn mukanaan tuomia ongelmia ja tapoja tehdä kokemuksestasi paras mahdollinen. Tässä on 10 tapaa tehdä kotona työskentelystä tuottoisampaa ja vähemmän huolestuttavaa:

1. Keskustele perheesi kanssa

Ennen kuin aloitat ensimmäisen työpäiväsi kotona, keskustele perheesi kanssa uusista järjestelyistä. Kerro heille selkeästi, että sinun on pystyttävä keskittymään työhösi mahdollisimman vähillä häiriötekijöillä.

Sovi uusista säännöistä, joiden mukaan muut perheenjäsenet tai huonetoverit voivat keskeyttää työskentelysi ja milloin eivät. Kerro myös, missä häiriötekijöistä vapaa työhuoneesi tulee sijaitsemaan. Tottuminen uuteen tilanteeseen saattaa viedä aikaa, mutta riitojen ja draaman mahdollisuus vähenee asettamalla selkeät rajat heti alussa.

2. Älä yritä tehdä aivan kaikkea

Kun olet asettanut perheellesi rajat työskentelysi ajaksi, sinun on mietittävä myös kotona tehtävää työtä itseksesi. Et voi olla samanaikaisesti kokoaikainen kotivanhempi ja työntekijä; voit joutua asumaan sotkuisessa kodissa ajoittain. Älä kuitenkaan kavahda lastenhoitajan tai taloudenhoitajan apua. Kun työskentelet kotona, sinun ei voida odottaa huolehtivan lapsista ja kotitöistä samanaikaisesti!

3. Vaadi omaa tila

Jotta kotona työskentely sujuisi mukavasti, sinun on saatava omaa tilaa. Kaikkein ihanteellisinta on luoda itsellesi toimistohuone ainakin niiksi ajoiksi, jolloin työskentelet. Tämä ei ole mahdotonta, sillä vain merkitty kulmaus huoneessa voi toimia työtilanasi. Kun voit työskennellä samassa paikassa päivittäin, se auttaa mukautumaan onnistuneeseen rutiiniin. Lisäksi perheenjäsenesi tai huonetoverisi tietävät, että ollessasi työtilassasi sinua ei saa häiritä.

Jos sinun on luotava uusi toimisto, lue aihetta käsittelevä oppaamme: Miten tehdä kotitoimisto vähemmällä

4. Keskity olennaiseen

Kun käyt töissä toimistossa, kotona odottaviin ongelmiin on helppo tehdä etäisyyttä. Samaa etäisyyttä ei kuitenkaan ole kotoa käsin työskennellessäsi, joten sinun on pystyttävä erottamaan ne mielestäsi.

Kun istut työtilassasi, kaiken muun on häivyttävä taka-alalle. Anna muiden ihmisten kotonasi tietää, että voit keskustella ongelmistasi vasta, kun työpäiväsi on ohi.

5. Pysy aikataulussasi

Työskennellessäsi kotoa käsin sinulla on todennäköisesti jokin tietty tuntimäärä, jonka aikana sinun on tehtävä työsi valmiiksi. Kukaan ei kuitenkaan ole tarkkailemassa ja vahtimassa, että teet juuri sen määrän töitä. Sinulla on siis oltava itsekuria ja kyky varmistaa, että aloitat ja lopetat työnteon sovittuina ajankohtina. 

Jos et pysty siihen, sorrut helposti pahoihin tapoihin, kuten työpäivän lopettamiseen kesken päivän tai pitkien taukojen pitämiseen. Seuraamuksena työsuorituksesi saattaa kärsiä, sekä sinun ja pomosi välille saattaa syntyä kitkaa.

6. Luo rutiini

10 Vinkkiä Onnistuneeseen Kotoa Käsin TyöskentelemiseenJotta onnistuisit kotoa käsin työskentelyssä, sinulla tulee olla perinteisen toimiston tavoin säännöllinen rutiini. Aloita ja lopeta työpäiväsi ennalta valittuina ajankohtina. Ota huomioon myös tauot; lounastauko ja yksi tai kaksi kahvitaukoa päivän aikana. 

Taukosi voit käyttää rentoutumiseen, kotitöiden tekoon tai muiden asioiden hoitamiseen kodin ulkopuolella. Varmista, että aikataulusi on säännöllinen, jotta opit noudattamaan itse laatimaasi aikataulua.

7. Varmista, Että Pomosi Saa Sinuun Yhteyden

Pomosi on tiedettävä sinun tekevän sovitut työt ajallaan, mikäli haluat tehdä töitä kotoa käsin jatkossakin. Työnantajasi alkaa epäillä sinua, jos sinuun on vaikea saada yhteyttä. Varmista, että pomosi saa sinut kiinni missä tahansa oletkin. 

Kerro työnantajallesi etukäteen, mikäli olet tavoittamattomissa tiettynä aikana työtehtävien tai henkilökohtaisten tapaamisten vuoksi. Varmista myös, että pomosi tietää aikataulusi, ja että olette molemmat siitä yhteisymmärryksessä.

8. Aseta ja saavuta tavoitteita

Jotta voit nauttia kotoa käsin työskentelyn tuomasta vapaudesta, sinun on saatava aikaan myös tulosta. Se ei aina ole helppoa, sillä kukaan ei työskentele kanssasi ja motivoi sinua jatkamaan. Tästä syystä on tärkeää asettaa tavoitteita jokaiselle päivälle. Päätä, mitä haluat saavuttaa työpäivän aikana ja rastita tehtävät sitä mukaa, kun saat ne valmiiksi. Tee kovasti töitä pitääksesi työsi korkealuokkaisuutta, tarkkuutta ja laatua yllä. 

Haluat varmasti suorittaa tehtäväsi aivan yhtä hyvin kuin toimistossa, vaikka et enää istukaan ahtaassa kopissasi. Käytä apuvälineitä, kuten videopalveluita tapaamisia varten ja kommunikointiin työkavereiden kanssa, mutta vältä kiusausta – yhteistyö muuttuu herkästi jutusteluksi.

9. Älä eristä itseäsi

Jos sinulla ei ole kontakteja ulkomaailmaan kotoa käsin työskennellessäsi, sinusta voi tulla nopeasti tyytymätön tilanteeseen. Pidä huolta, että käyt ulkona säännöllisesti varsinkin silloin, jos työskentelet kotoa viisi päivää viikossa, eikä sinun tarvitse tavata asiakkaita tai mennä toimistolle tapaamisiin säännöllisesti. Voit käydä kävelyllä taukosi aikana tai työskennellä vaikkapa kahvilassa iltapäivisin vain päästäksesi ulos kodistasi.

10. Pidä huolta itsestäsi

Toimistossa työskentely tarkoittaa paljon istumista. Kotona työskennellessäsi istut todennäköisesti vieläkin enemmän, sillä sinun ei tarvitse parkkeerata autoa tai kävellä toimistolle, bussipysäkille tai rautatieasemalle työmatkallasi. Harrasta paljon liikuntaa kompensoidaksesi runsasta istumisen määrää, jolta ei voi kotona työskennellessä välttyä. Liikuntaharrastus vähentää painon nousun ja heikon verenkierron riskejä, sekä lievittää stressiä ja saa sinut energisemmäksi.

Kotona työskentelyä pidettiin askelena taaksepäin, koska rahat eivät olleet yhtä hyvää kuin kokopäivätöissä. Nykyään rikastuvilla ihmisillä ei ole lainkaan toimistotyötä. He ovat rakentaneet imperiuminsa kodin mukavuudesta. Voit olla yksi näistä ihmisistä, jos seuraat meidän menestysvinkkejämme ja pysyt kurinalaisena.

Vieritä ylös