Bitcoin vs Ethereum [Täydellinen opas]

bitcoin vs ethereum
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Bitcoin ja Ethereum ovat kaksi suurinta nimeä, joita käytetään rahan tekemiseen kryptovaluutalla. Molempia voi ostaa, myydä ja käydä kauppaa. Mutta mitä ne ovat ja miten ne vertautuvat toisiinsa? Mikä ero niiden välillä on? Bitcoinin vs Ethereum kryptomaailmat ovat tässä tarkastelun aiheena.

Bitcoin vs Ethereum: Yleiskatsaus

Tässä lyhyt ja ytimekäs vastaus edellä mainittuihin kysymyksiin: Molemmat valuutat ovat menestyviä ja niihin kannattaa sijoittaa, molemmilla on kuitenkin omat etunsa ja haittansa, joita esitellään tässä taulukossa:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ethereum
ETHEREUM (ETH)
ethereum vs bitcoin
KäynnistettyTammikuu 2009Heinäkuu 2015
Luoja“Satoshi Nakamoto”Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood, etc.
ValuuttaKolikkoTokeni
TarjontatyyliDeflatorariininen (Tietty ylärajaa)Inflatorariininen (Ei tiettyä ylärajaa)
Kolikkojen yläraja 21 miljoonaa BTC18 miljoonaa ETH / vuosi
Uuden kolikon/tokenin luomisaikaJoka 10 minuuttiJoka 10 – 20 sekunti
Lohkoketjun palkintoarvoPuolitetaan joka 210,000 lohkon kohdalla5 ETH / uusi lohko
Alkuperäinen palkintoarvo50 BTC5 ETH
Nykyinen lohkopalkinto12.5 BTC5 ETH
Pienin määrä1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Wei = 0.000000000000000001 ETH
Fiat-arvo1 BTC = 3500 EUR (Maaliskuu 2019)1 ETH = 120 EUR (Maaliskuu 2019)
KäytettävyysTuotteiden ja palveluiden myynti ja kaupankäynti ja arvon säilytys.Luotu dAppeja varten (hajautetut appit) Ethereumin lohkoketjussa
TavoiteSe on digitaalinen valuutta, joka kilpailee valuuttojen (USD, EUR) sekä kultakannan kanssa.Luotiin auttamaan älykkäiden sopimusten toteuttamisessa.

divider

Bitcoin vs Ethereum -vertailun ongelma on siinä, että kumpaakaan ei ole luotu kilpailemaan toisiaan vasten, vaan ne toimivat omissa ainutlaatuisissa luokissaan mitä tulee eri kryptovaluuttoihin.

Bitcoin on likvidimpi siinä mielessä, että sitä on tarkoitus myydä tavaroita ja palveluja vastaan. Sen kolikkomaksimiraja on 21 miljoonaa, mikä voi luoda tunteen niukkuudesta. 

Tämä voi puolestaan johtaa Bitcoinin arvon nousuun. Bitcoin ei välttämättä toimi nopeimmalla ja parhaimmalla lohkoketjutekniikalla, mutta se on ensimmäinen ja kaikista tunnetuin.

Tärkeintä on, että Bitcoin nostattaa edelleen valtavia aaltoja rahoitus- ja teknologiateollisuudessa, ja näyttää siltä, että se on tullut jäädäkseen. 

Riippumatta siitä, mitä talousgurut puhuvat Bitcoinia vastaan, on selvää, että valuutan takana oleva lohkoketjuteknologia tekee Bitcoinista jännittävän investoinnin, ja siksi monet päätyvät Bitcoin vs Ethereum -kiistassa sijoittamaan ensiksi mainittuun.

ethereum vs bitcoin
bitcoin vs ethereum

Ethereum on sitä vastoin tarkoitettu helpottamaan SmartContracts -sopimuksia (älykkäät sopimukset eli älysovellukset) ja uusien sovellusten kehittämistä hajautetussa maailmassa. 

Sillä ei ole yhtä paljon markkina-arvoa, mutta sen teknologia on uskomattoman jännittävä kehittäjille ja valtioille ympäri maailmaa. 

Ilman maksimikolikkomäärää kuten Bitcoinissa, Ethereumilla on runsaasti tilaa kasvaa vielä.

Vaikka Bitcoin on selkeä voittajaehdokas Ethereum vs Bitcoin-kilpailussa mitä tulee verkossa tienaamiseen kryptovaluutalla, ei ole mitään syytä uskoa, etteikö se muuttuisi pian.

Bitcoinin ominaisuudet, edut ja haitat

Perustettu: tammikuu 2009

Luoja: Satoshi Nakamoto

Bitcoin oli ensimmäinen kryptovaluutta, joka perustettiin ja suunniteltiin alun perin valuutaksi, jonka tarkoituksena oli kilpailla olemassa olevia instituutioita vastaan, kuten kulta- tai fiat-valuuttoja. Bitcoinin menestyksen mahdollistaa siihen rakennettu lohkoketjuteknologia.

Se luotiin hoitamaan päivittäisiä transaktioita digitaalisen valuutan avulla ja tämä lohkoketjuteknologia on saanut monet kehittäjät ja sijoittajat innostumaan ympäri maailmaa sen kykyjen vuoksi.

Lohkoketju toimii julkisena lokikirjana, joka pitää pysyvästi kirjaa kaikista Bitcoinille tehdyistä liiketoimista. Tämä loki on salattu ja suojattu väärinkäytöksiltä kiitos vertaisverkoston eli niiden, jotka tuntevat Bitcoinin louhinnan (nämä tunnetaan yleisesti nimellä Bitcoin-louhijat). 

Louhijat ympäri maailmaa vahvistavat ja varmistavat kaikki Bitcoinin transaktiot.

On myös tärkeää huomata, että Bitcoin ja Ethereum perustuvat lohkoketjuun tai teknologiaan, joka on samanlainen kuin lohkoketju.

ethereum vs bitcoin

Perustamisestaan lähtien Bitcoinille on määritelty kolikkomaksimi ja sitä julkaistaan vain 21 miljoonaa kolikkoa yleisölle. Toisin kuin fiat-valuutassa, jossa voit tuottaa rahaa inflaatiomallissa, Bitcoin noudattaa deflatoriisista mallia. 

Kun 21 miljoonaa kolikkoa on vapautettu, se on siinä, lisää kolikoita ei enää tule.

Kun mietitään, kuinka tehdä rahaa Bitcoinilla ja Bitcoin vs Ethereum -vertailua, on Bitcoinin tärkein haittapuoli siihen liittyvä transaktioaika verrattuna muihin kryptovaluuttoihin, kuten Ethereumiin, Bitcoin-transaktioiden varmentaminen voi kestää jopa 10 minuuttia muiden kestäessä vain muutaman sekunnin.

Ethereumin ominaisuudet, edut ja haitat

Perustettu: heinäkuu 2015

Luojat: Vitalik Buterin, Joseph Lubin, Gavin Wood jne.

Ethereum eroaa suuresti Bitcoinista, koska sitä ei ole tarkoitettu käytettäväksi ainoastaan tavaroiden ja palvelujen ostamiseen ja myymiseen. Pikemminkin Ethereum toimii eri infrastruktuureilla, jotka on rakennettu älysopimuksille– ja hajautettuihin sovelluksiin

Se ylittää sen, mitä Bitcoinilla voi tehdä pelkästään alustana, mutta myös ohjelmointikielenä.

Tämä tarkoittaa sitä, että jos ajattelet ostaa Ethereumia ja toteutat aikeesi, eetteriä (tokenia) voidaan käyttää hajautettujen sovellusten ja älysopimusten luomiseen. Ne voivat myös auttaa saamaan resursseja sovellusten käynnistämiseen talkoohengessä. 

Toisin kuin Bitcoin, se noudattaa inflaatiomallia, johon ei ole asetettu maksimikolikkoarvoa. Sen sijaan noin 18 miljoonaa eetteriä luovutetaan yleisölle vuosittain.

bitcoin vs ethereum

Lisäksi Ethereumin etuna on Bitcoinin lohkoketjumalli, jota käytetään parantamaan omia tarkoituksiaan, joten eetterien takana oleva tekniikka tekee transaktioista huomattavasti nopeampia kuin Bitcoinilla: vain muutama sekunti riittää. 

Hienointa on se, että Ethereumia lisätään lohkoketjuteknologiaan rakentamaan uuden tyyppistä ohjelmointikieltä nimeltään Solidity. Tämä auttaa kehittäjiä rakentamaan ja julkaisemaan sovelluksia Ethereumin alustan kautta.

Valitettavasti Ethereumilla ei tällä hetkellä ole yhtä paljon markkina-arvoa kuin Bitcoinilla, vaikka on turvallista sanoa, että se tulee valloittamaan kryptovaluuttamaailmaa myrskyn lailla. 

Tällä hetkellä yhden eetterin arvo on ”vain” sata tai pari sataa euroa verrattuna muutamaan tuhanteen euroon Bitcoinia kohti, mutta tämä voi toki muuttua tulevaisuudessa.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Voinko sijoittaa tai louhia Bitcoinia ja/ tai Ethereumia?

Kyllä! Vaikka sinun täytyy muistaa, että sekä Bitcoinin että Ethereumin tarkoitukset ovat täysin erilaisia, ne ovat molemmat edelleen kryptovaluuttoja. Voit ostaa, myydä, ja louhia sekä Bitcoinia että Ethereumia. Kryptovaluuttojen markkina-arvot eroavat tällä hetkellä voimakkaasti, mutta tämä ei työnnä sijoittajia pois.

Jos et ole varma, kannattaako sinun sijoittaa Bitcoiniin tai Ethereumiin, miksi et sijoittaisi molempiin? Voit rakentaa useampia kryptovaluuttoja sisältävän sijoitussalkun itsellesi.

Entä Ethereumin louhiminen? Onko se samanlaista kuin Bitcoinin? Ei tarkalleen, sillä voit louhia joko yhtä tai molempia, jos haluat olla osa teknologian kasvua tai investoida kaupankäynnin ulkopuolella.

Sinun tulisi kuitenkin olla tietoinen kahdesta asiasta:

ethereum vs bitcoin

Käytä Bitcoin-laskinta tai Ethereum-laskinta, jonka avulla voit arvioida, kannattaako osallistua louhintapooliin, jotta saisit tarvittavan tuoton ja onko se ylipäätänsä sen arvoista.

bitcoin vs ethereum

Liity luotettavaan louhintapooliin, jolla on todennettava historia, sillä muuten saatat päätyä osaksi huijausta tai laittomuuksia.

Verrattuna sijoittamiseen, louhinta ei ole enää yksin suoritettava työ, jota voidaan tehdä henkilökohtaisella tietokoneella. Sen sijaan se vaatii erillistä tietokonetta ja tasaisen sähkönsyötön, jotta transaktioiden vahvistamiseen ja suojaamiseen liittyvät algoritmit voidaan suorittaa.

Jos olet kiinnostunut Bitcoinin tai Ethereumin louhinnasta, on suositeltavaa liittyä louhintaryhmään, jossa kaikki antavat resurssejaan joko käsittelytehona, varastointina tai muuna, mitä tarvitaan onnistuneen louhinnan suorittamiseen. 

Kun louhintapoolisi vahvistaa lohkon lohkoketjussa, sinut palkitaan allokoidulla määrällä Bitcoinia tai Ethereumia, joka jaetaan tasaisesti kaikkien louhijoiden kesken.

Yhteenveto

ethereum vs bitcoin

Sekä Bitcoinilla että Ethereumilla on valtavia etuja ja mahdollisia kuoppia, mitä tulee lisäansioiden ansaitsemiseen kryptovaluuttojen maailmassa. 

Bitcoin vs Ethereum -diskurssi jatkuu todennäköisesti vielä jonkin aikaa, olipa kyseessä sitten korkeampi markkina-arvo tai erilainen teknologia.

Kannattaako siis mieluummin sijoittaa jompaan kumpaan?

No… jos olet kiinnostunut sijoittamaan Bitcoiniin, muista, että se on luonteeltaan likvidimpi, joten sitä on helpompi käyttää osto-, myynti- ja kauppavaluuttana. Tämä tarkoittaa myös sitä, että sen kasvu voi nousta ja laskea nopeasti markkinoiden kysynnän perusteella.

Pidä kuitenkin myös mielessä, että ensimmäisenä laatuaan, se jättää edelleen vahvan merkinnän rahoitus- ja teknologiateollisuuteen, mikä tekee siitä edelläkävijän. Jos jokin näistä ominaisuuksista kiinnostaa sinua, on Bitcoin vs Ethereum -taistelussa Bitcoin selkeä voittaja.

Toisaalta Ethereum on varma voittaja, jos olet kiinnostunut hajautetusta sovelluskehityksestä älysovellusten kautta. 

Vielä tärkeämpää on, että Ethereum on täydellinen valinta, jos etsit kryptovaluuttaohjelmaa, joka ei ole vielä kasvanut merkittävästi.

Pitkälti huomaamatta jääneen kehityspotentiaalinsa puolesta on suuri mahdollisuus sille, että Ethereum tulee olemaan seuraava suuri asia, johon haluat sijoittaa. Jos tämä on sellainen haaste ja sijoitus, joka kiinnostaa, on Ethereum silloin täydellinen valinta.

Jälleen tämä kaikki riippuu omista henkilökohtaisista tavoitteistasi ja mieltymyksistäsi. Kuten mainitsimme vertaillessamme Bitcoinia ja Litecoinia, on tärkeää muistaa, että näiden valuuttojen ei ole tarkoitus kilpailla keskenään, koska ne palvelevat eri tarkoituksia.

Loppujen lopuksi Bitcoinin ja Ethereumin keskustelun selkeä voittaja olet SINÄ, taitava ja kotiläksynsä tarkasti tehnyt potentiaalinen sijoittaja, joka on avoin molemmille vaihtoehdoille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top