Kuinka ostaa Bitcoinia Turvallisesti

bitcoin osto
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Vaikka olet uusi kryptovaluuttamaailmassa, on Bitcoinin ostaminen melko helppoa. On markkinapaikkoja ja vaihtoalustoja, joissa voit ostaa, myydä ja kaupata kryptovaluuttapalveluita helposti. Useimmilla näistä on selkeä, käyttäjäystävällinen ulkoasu sekä aloittelijoille että asiantuntijoille. Tässä artikkelissa opit tarkasti, kuinka ostaa Bitcoinia ja miten pysyt samalla turvassa.

Kuinka ostaa Bitcoinia

Bitcoin on digitaalinen valuutta, jota voi ostaa, myydä. Sillä voi siis käydä kauppaa samalla tavalla kuin käteiselläkin. Mutta mikä tekee siitä erilaisen verrattuna fiat-valuuttaan, on se, että valuutta on hajautettu ja toiminta perustuu vertaisverkostoihin ja lohkoketjuteknologiaan.

Fiat-valuuttaa hallinnoi yksi keskusauktoriteetti, kuten valtion kassa, joka sääntelee transaktioita ja luo lisää rahaa. Vertaisverkkotekniikka antaa kaikille mahdollisuuden osallistua turvallisuuden varmistamiseen ja transaktioiden vahvistamiseen. Siksi kenelläkään henkilöllä tai organisaatiolla ei ole lopullista valtaa Bitcoinin suhteen.

Tässä yhteenveto, kuinka ostaa Bitcoinia:

valitse bitcoin-lompakko

Valitse Bitcoin-lompakko

valitse vaihtopörssi

Valitse vaihtopörssi tai useampia, joita haluaisit käyttää. Muutamia suosittuja vaihtoehtoja ovat: Coinbase, Bitfinex, ja Kraken

valitse maksutapasi

Valitse maksutapasi, kuten Visa-luottokortti, debit-kortti tai PayPalilla bitcoineja

valitse ostosvaihtoehto

Valitse ostosvaihtoehto joko markkinahinnalla tai Limit Orderilla. Markkinahinnalla Bitcoinin osto onnistuu parhaalla mahdollisella markkinahinnalla, joka on käytettävissä heti tilauksen tekemisen jälkeen. Jos valitset Limit Order -kohdan, voit valita enimmäishinnan, jonka olet valmis maksamaan, eikä tilausta suoriteta, ennen kuin tarjous vastaa haluamaasi hintaa

Nyt kun tiedät Bitcoinista perusteet sinulla on yleiskuva ostoprosessista, siirrymme tarkempiin yksityiskohtiin:

1 Luo Bitcoin-lompakko

bitcoin osto

Jos haluat ansaita rahaa verkossa Bitcoinilla, tarvitset Bitcoin-lompakon. Mikä se on? Lompakko on paikka, jonne tallennat ostamasi ja omistamasi Bitcoinit. Se on ikään kuin fyysinen lompakko, joka sinulla todennäköisesti on taskussasi tai laukussasi. Mutta sen sijaan, että Bitcoin-lompakko säilyttäisi paperirahaa, siinä säilytetään yksityisiä avaimia, jotka auktorisoivat transaktion.

Yksityiset avaimet ovat koodin merkkijonoja, jotka vastaavat julkisia avaimia, jotka sallivat Bitcoin-transaktiot. Yksityiset avaimet on suojattava, jotta suojattu Bitcoin-lompakko pysyisi turvassa.

On olemassa useita erilaisia lompakoita, kuten online-, offline-, laitteisto- ja paperilompakot. Kaikki ne säilyttävät Bitcoinin erilaisilla turvallisuustasoilla, jotka voivat olla sopivia eri tarpeisiin. Samat lompakkoa koskevat säännöt pätevät myös muiden kryptovaluuttojen kanssa.

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos aiot ostaa tai ansaita paljon Bitcoineja, tarvitset todennäköisesti turvallisemman lompakon, johon voit tallentaa suurimman osan tuloistasi ja käyttää lisäksi paria online-lompakkoa ostamiseen, myyntiin tai kauppaan.

Jos olet tosissaan Bitcoinin ostamisen suhteen, tutustu yksityiskohtaiseen oppaaseemme koskien Bitcoin-lompakkoja.

2 Valitse vaihtopörssi tai markkinapaikka tai 2… tai 3 sellaista...

coinbase

Kun olet asettanut Bitcoin-lompakon, sinun on valittava Bitcoin-vaihtopaikka. Täällä voit ostaa Bitcoinia käyttämällä dollareita, euroja tai haluamaasi fiat-valuuttaa. On suositeltavaa ostaa bitcoineja asuinpaikkasi valuutalla.

On olemassa useita suosittuja Bitcoin-vaihtoalustoja, jotka toimivat kansainvälisesti. Tässä on kolme suosituinta:

coinbase
Coinbase
bitfinex
Bitfinex
kraken
Kraken

Vaihtoehtoja on useita. Pidä mielessä, että kaikki kryptovaluutan vaihtoalustat eivät sisällä kaikkia markkinoilla olevia altcoineja (vaihtoehtoisia kryptovaluuttoja, kuten Litecoin ja Ethereum), koska niitä on yksinkertaisesti liian monia. Listalla olevat ovat yleensä suosituimmat ja kysytyimmät altcoinit. Ei ole tavanomaista, että sinulla on useampi tili eri vaihtoalustoilla, varsinkin jos olet kiinnostunut Bitcoinin kaupankäynnistä muiden vähemmän suosittujen altcoinien kanssa, joilla on kuitenkin vahva potentiaali.

Kun olet valinnut haluamasi vaihtoehdot, rekisteröidy vaihtoalustalle. Jotkut niistä sisältävät myös tunnistamisprosessin turvallisuussyistä. Jos sellainen on tarjolla, suosittelemme, että lisäät 2-vaiheisen tunnistuksen lisätäksesi ylimääräisen turvallisuustason.

3 Osta Bitcoinia

bitfinex

Tässä sinun täytyy ostaa Bitcoinia vaihtopaikasta valuutallasi. Joissakin vaihtoalustoilla voit tehdä tämän vasta, kun henkilöllisyytesi on vahvistettu turvallisuussyistä. Tämän jälkeen sinulla on paljon vaihtoehtoja Bitcoinin ostamiseen, koska se voidaan tehdä pankkisiirrolla, käteisellä, luottokortilla tai jopa PayPalilla.

Sinun tarvitsee vain liittää pankkitilisi valitsemallesi Bitcoin-vaihtopalvelulle.

Sinulla on sitten 2 vaihtoehtoa:

osta markkina hinnalla

Osta “Markkina” hinnalla:

Vaihtoalusta ostaa Bitcoinin parhaimmalla tällä hetkellä saatavilla olevalla markkinahinnalla.

listattu rajoitteellinen tilaus

Listattu “Rajoitteellinen” tilaus

Ilmoitat hinnan, jonka olet valmis maksamaan Bitcoinista ja odotat, kunnes tarjous löytyy listattuna haluamallesi raja-arvolle. Tämä voi kestää jonkin aikaa riippuen siitä, kuinka korkealle tai alas asetat rajan.

Kun tilauksesi on ostettu, Bitcoin-valuutta siirtyy automaattisesti online-lompakkoosi, jossa voit joko tallentaa, myydä tai kaupata ne! Nyt tiedä, kuinka ostaa Bitcoinia! Aloittamisen helppous on se, miksi puhumme bitcoinista niin paljon rahablogissamme.

Sivuhuomautus: Voit ansaita bitcoineja myös muilla tavoilla, kuten tehtävien suorittamisella esimerkiksi täyttämällä kyselyitä.

Kuinka Bitcoin toimii?

Bitcoin on sekoittanut modernia maailmaa uutena ja lupaavana keinona käyttää kryptovaluuttaa tulevaisuuden rahana. Mutta mistä se tulee, miksi se on niin suosittu ja miten se toimii?

Katsotaan, miten Bitcoin nousi kukoistukseensa:

Mikä on lohkoketjuteknologia?

bitcoin osto

Kaikki tässä käsitellyt asiat ovat julkisena kirjanpitona toimivan lohkoketjuteknologian ansiosta. Tämä tarkoittaa sitä, että kaikki Bitcoinilla tehdyt tapahtumat ovat kaikkien nähtävissä koodeina, joita ei voi muokata tai muuttaa. Käyttämällä vertaisverkkoteknologiaa, useat yhteisössä olevat henkilöt työskentelevät vahvistaakseen, että blockchain-transaktiot vastaavat toisiaan, luoden näin ainutlaatuisen turvallisuuden tälle tapahtumalle.

Jos mietit, tekeekö tämä järjestelmästä haavoittuvaisemman hakkeroinnille tai hyökkäyksille, järjestelmä on itse asiassa hyvin turvallinen. Hajautettu järjestelmä merkitsee sitä, että maailmassa on miljoonia ihmisiä, jotka työskentelevät lohkoketjun turvallisuuden takaamiseksi, joten veisi paljon vaivaa edes aiheuttaa vahinkoa lohkoketjuteknologialle.

Kuinka Bitcoinit luodaan?

Kuten aiemmin mainittiin, lohkoketjuteknologia on hyvin suojattu hajautetulla järjestelmällä, jota hallinnoi vertaisverkkotekniikka. Miten tämä todellisuudessa toteutuu on prosessi, jota kutsutaan Bitcoin-louhinnaksi, jossa käytetään erillistä tietokonetta tai useita tietokoneita transaktioiden vahvistamiseen. Monet verkkotyöpaikat ovat itse asiassa syntyneet tarpeesta toteuttaa Bitcoinin louhintaa.

Koska on olemassa useita Bitcoin-louhijoita, jotka vertaavat ja vahvistavat transaktioita, siitä seuraa tosiasiallisesti kilpailu, jossa voittaja on se, joka vahvistaa tapahtuman ensimmäisenä. Ensimmäinen Bitcoin-louhija, joka vahvistaa tapahtuman, luo uuden ”lohkon”, joka lisätään pysyvästi lohkoketjuun. Näin hän käynnistää koodin, josta louhija palkitaan uudella Bitcoinilla.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Bitcoinista, kryptovaluutasta ja valtioista

bitcoin osto

Huolimatta siitä, että Bitcoin ja muut kryptovaluutat ovat hajautettuja järjestelmiä ilman keskushallintoa, se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että kryptovaluutat olisivat kokonaan vapautettuja sääntelystä. Johtuen monista syistä, on yhä enemmän valtioita, joilla on joko jonkinlainen sääntely Bitcoinin ja kryptovaluuttojen suhteen tai joissa ne on kielletty kokonaisuudessaan.

Älä pidä tätä hyvänä tai huonona asiana.

Kun Bitcoinin ja kryptovaluuttojen suosio nousee huippuunsa, niin liittyvät suuria riskejä sellaisille, jotka hyppäävät kryptovaluuttojen maailmaan pää edellä huolimattomasti. On tärkeää pitää itsesi kurissa, eikä innostua liikaa ajatuksesta tehdä rahaa nopeasti jotta et investoi kaiken omaisuutesi. Itse asiassa kaikki uudet asetetut säännöt voivat toimia keinona suojata kansalaisia huijauksilta. Tämä saattaa myös olla eri hallitusten tapa saada sääntelyä järjestelmään, jossa ei sitä tällä hetkellä ole.

Tästä huolimatta sinun pitäisi tarkistaa maasi kanta Bitcoiniin ja kryptovaluuttaan varmistaaksesi, että tiedät, miten voit investoida Bitcoiniin tavalla, joka ei aiheuta sinulle hankaluuksia.

Viimeisiä mielessä pidettäviä neuvoja ennen kuin ostat Bitcoineja

mieti vaihtokustannuksia

Mieti vaihtokustannuksia

Kun opit kuinka ostaa Bitcoinia ja tiedät, mitä Bitcoinin vaihtoalustoja haluat käyttää, sinun tulee myös muistaa, että niihin liittyy aina vaihtomaksu. Sinun tulisi varmistaa, että veloitettavat valuutan vaihtomaksut eivät ole naurettavia. Kuka haluaisi maksaa 100 euron vaihtomaksun 400 euron Bitcoin-ostosta? 

Yleensä vaihtomaksut kerrotaan Bitcoinissa, joten sinulla voi aluksi kestää jonkin aikaa muuntaa se ymmärrettävään muotoon ja varmistaa, että Bitcoinin vaihtoalusta tarjoaa reilun hinnan.

katso markkinapaikkaa

Katso markkinapaikkaa

Yksi asia, jossa kannattaa olla valppaana Bitcoinin ostamisen yhteydessä, on markkinapaikkaa. Bitcoinin arvo fiat-valuuttaa vastaan on vaihdellut dramaattisesti viime aikoina joko tehden ihmisistä miljonäärejä yhden yön aikana tai ajaen heidät lähes konkurssiin. Ajatuksena on tietysti ansaita rahaa sijoittamalla Bitcoiniin, mutta se vaatii tarkkaa huomiota markkinoita ja Bitcoinin arvoa silmälläpitäen.

Tässä vaiheessa voit ostaa vain pienen murto-osan Bitcoinia, ellei sinulla ole muutamia tuhansia euroja rahaa poltettavaksi yhteen Bitcoiniin. Mutta jos hinta laskee huomenna, menetät rahaa verrattuna sen alkuperäistä arvoa fiat-valuuttaa vasten. Pidä siis mielessä kuinka ostaa Bitcoinia varoen ja huolellisuudella ottaen huomioon markkinoiden suuntaukset ja virrat.

katso avoimia tilintarkastustietoja

Katso avoimia tilintarkastustietoja

Kun ajatellaan luotettavan vaihtoalustan etsimistä, yksi hyvä tapa nähdä, onko vaihtoalusta luotettava, on katsoa, kuinka avoimesti alusta kertoo vaihdoistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että valitsemasi alusta julkaisee tilintarkastustietonsa vahvistaakseen Bitcoin-varastonsa.

Näin voidaan todistaa, että Bitcoinin vaihtoalusta on aito ja luotettava.

Tähän voi sisältyä myös transaktiomaksuja, siirtomaksuja tai muuta. Jos vaihtoalusta ei näytä sinulle kaikkia näitä yksityiskohtia etukäteen, tätä kannattaa pitää isona varoitusmerkkinä siitä ettei vaihtoalusta ole luotettava.

ajattele turvallisuutta

Ajattele turvallisuutta

Riippumatta siitä, kuinka paljon vaihtoalusta sijoittaa kaupankäyntien ja transaktioiden turvallisuuteen, se on aina vaarassa tulla hakkeroiduksi pelkästään siksi, että se on verkossa tapahtuvaa liiketoimintaa. Tämä koskee myös sinua, kun liität Bitcoin-lompakkosi tiedot sekä pankkitietosi kaupankäyntialustalle, jotta voit ostaa Bitcoinia tai jopa muuntaa kryptovaluutta takaisin fiat-valuutaksi.

Ole siis aina varovainen sen suhteen, mitä taloudellisia tietoja liität Bitcoin-lompakkoihin ja vaihtoalustoille. Vaihda salasanojasi säännöllisesti ja ota käyttöön 2-vaiheiden todennus. Hanki offline-tilassa oleva Bitcoin-lompakko ja päivitä sitä säännöllisesti.

Bitcoinin maailman oppiminen ja kuinka ostaa Bitcoinia on uusi ja jännittävä seikkailu monille. Kun maailma liikkuu eteenpäin, voi Bitcoinin ostaminen olla osa jokapäiväistä elämää  tulevaisuudessa! Bitcoin-lompakoiden asentaminen on helppoa ja niin myös Bitcoinin ostaminen vaihtoalustalla. Se vaatii vain vähän teknistä tietämystä ja asioiden selvittämistä.

Nyt kun tiedät kuinka ostaa Bitcoinia, tutustu tarkemmin myös siihen mitä voitkaan tehdä uudella kryptovaluutalla!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top