Bitcoin-lompakko: Miten Hankit Sellaisen ja 4 Vaihtoehtoa Sinulle Arvosteltuna

bitcoin lompakko
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

Jokaisen, joka haluaisi ostaa, myydä tai sijoittaa bitcoineja, on aloitettava Bitcoin-lompakosta. Mutta saatat kysyä, mikä on Bitcoin-lompakko? Se on juuri sitä, miltä se kuulostaa. Paikka, jonne tallennat digitaalista kryptovaluuttaa aivan samalla tavalla kuin pidät rahaa lompakossa juuri nyt.

Mutta miksi tarvitset lompakon ja miten voit käyttää sitä? Mikä tärkeämpää, mitä vaihtoehtoja on olemassa ja mikä niistä on paras?

Eri Bitcoin-lompakkovaihtoehtoja ovat:

paras bitcoin lompakko

Kiintolevylompakot

bitcoin lompakko

Kuumat lompakot tai online-lompakot

suomalainen bitcoin lompakko

Offline-ohjelmistolompakot

paras bitcoin lompakko

Paperilompakot

Tässä artikkelissa käydään läpi kunkin vaihtoehdon edut ja haitat. Kerromme myös omat suosituksemme. Artikkelin loppuun mennessä saat tietoa aiheesta ja tiedät, miten ansaitsemasi bitcoinit säilyvät turvassa.

Miksi tarvitset Bitcoin-lompakkoa?

Aloitetaan perusasioista: Bitcoin. Kuten kahiseva valuutta lompakossasi, Bitcoin on valuutta, mutta toisin kuin käteisen kohdalla, se ei ole fyysistä rahaa. Bitcoin on rivi digitaalista koodia (lohkoketju), joka edustaa tiettyä arvoa, joten et voi fyysisesti pitää Bitcoineja kädessäsi huolimatta siitä, mitä kaikki kuvitteelliset galleriakuvat näyttävät.

Kun ymmärrät, miten Bitcoin toimii, on suhteellisen helppo alkaa tehdä rahaa bitcoinilla… joten on myös tärkeää pitää se turvassa! Bitcoin-koodia, joka ehdottomasti täytyy säilyttää ja suojata lompakon avulla, kutsutaan yksityiseksi avaimeksi: Yksityiset avaimet ovat koodeja, joilla on vastaavat julkiset avaimet. Sinun on pidettävä yksityiset avaimesi suojattuina, jotta säilyttäisit omistamasi bitcoinit turvassa.

Bitcoin-lompakko ei ainoastaan suojaa yksityistä avainta, mutta ilman lompakkoa et voi ostaa, myydä tai vaihtaa Bitcoinia tai muita digivaluuttoja. Se on itse asiassa yksi ensimmäisistä asioista, jotka sinun on hankittava, kun alat ostamaan mitä tahansa digivaluuttaa.

On useita erilaisia Bitcoin-lompakoita. Jokaisessa on erilaisia turvallisuustasoja, omat etunsa ja haittansa ja joissakin tapauksissa erilaisia tarkoituksia.

Kuinka säilyttää Bitcoinien turvallisuus

Ennen kuin perehdymme erilaisiin Bitcoin-lompakoihin ja kerromme altcoineista (altcoinit ovat vain eri kryptovaluuttaa), keskitytään ensin suurimpaan huolenaiheeseen, joka kaikilla on koskien digitaalisia lompakoita: miten varmistaa niiden turvallisuus?

Vaikka rahan tahkominen Bitcoinilla on hyvä keino tehdä töitä kotoa käsin, sinun tulee olla varovainen: Eri lompakkotyyppien turvallisuus vaihtelee. Online-lompakot ja offline-ohjelmistojen lompakot, joita voidaan käyttää web-tilin, tietokoneen tai mobiililaitteen avulla ovat suuremmassa vaarassa tulla hakkeroiduksi.

Toisaalta laitteiston lompakot voivat vahingoittua, kadota tai joutua varastetuksi, jos niitä ei ole suojattu. Paperilompakot eivät ole kestäviä ja ne voidaan myös varastaa tai kadota.

Jos aiot sijoittaa Bitcoiniin tai kasvattaa tulosi, turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä:

bitcoin lompakko

Monipuolisuus

Sinun ei kannata pitää vain yhtä Bitcoin-lompakkoa: Pidä yksi (tai kaksi) online-lompakkoa, joissa on rajoitettu määrä Bitcoinia. Tämä voi olla ostamiseen tai kaupankäyntiin käyttämäsi bitcoinit. Sijoita sitten turvallisempiin lompakkoihin säilyttääksesi suurimman osan omistamistasi Bitcoineista. Tällä tavalla, jos yksi lompakko hakkeroidaan, et ole asettanut kaikkia Bitcoineja yhteen paikkaan ja siten menettänyt niitä

bitcoin lompakko

Enkryptio (salaus)

Lisätäksesi toisen suojauksen, älä unohda salata lompakoita. Voit valita online-lompakon, jossa on jonkinlainen salaus, tai suojata tietokoneesi palomuurilla ja enkryptoida laitteistosi lompakot. 2-vaiheinen varmistus auttaa myös lisäämään ylimääräisen suojauksen lompakkoihisi!

suomalainen bitcoin lompakko

Varmuuskopio

Varmuuskopioi lompakkosi. Erityisesti suojaa yksityiset avaimet ja tee tämä säännöllisesti! Näin mikäli yhdelle tai kaikille lompakoillesi tapahtuu jotain, sinulla on varmuuskopiot, joiden avulla voit palauttaa lompakon. Voit tehdä tämän ottamalla useita digitaalisia kopioita avaimista tai jopa kirjoittaa ne itsellesi ylös.

paras bitcoin lompakko

Rajoitettu pääsy

Älä näytä lompakoitasi muille, äläkä anna niiden olla kaikkien saatavilla.Ota lompakkosi esille vain silloin, kun sinulla on yksityisyyttä. Vaikka on epätodennäköistä, että joku kurkistaa olkapääsi yli ja muistaisi kaikki yksityiset avaimet yhdellä silmäyksellä, tämä menetelmä auttaa myös minimoimaan riskin, että menetät kovalla työllä ansaitsemasi Bitcoinit.

divider

Valitettavasti on aina mahdollista, että menetät Bitcoinisi tavalla tai toisella, mutta sama voi tapahtua myös riihikuivan käteisen kanssa. Bitcoin-lompakon turvallisen säilyttämisen pohjana on oikean lompakon valitseminen bitcoineillesi ja ryhtyä eri toimiin suojataksesi lompakkoasi mahdollisimman paljon.

Eri tyyppisiä Bitcoin-lompakoita ja vaihtoehtosi

Nyt päästään Bitcoin-lompakkojen maailmaan! Arvioimme jokaisen lompakon tyypin, sen hyvät ja huonot puolet ja annamme suosituksia parhaimmista lompakoista sinulle. Nämä ovat välttämättömiä ylimääräisen rahan saamiseksi turvatulla Bitcoinillasi.

Kuumat lompakot tai verkkolompakot

Kun aloitat Bitcoinin kanssa, sinun on ensin luotava kuuma lompakko tai online-lompakko. Nämä tallentavat Bitcoinin verkossa ja näitä käytetään yleensä tapahtumien suorittamiseen. Joitakin online-lompakoita voidaan käyttää useilla alustoilla (työpöydällä ja mobiililaitteilla), ja useimmat tarjoavat jonkinlaisen tietoturvatason, kuten 2-vaiheisen todennuksen.

Ei ole suositeltavaa, että tallennat kaikki bitcoinit online-lompakkoon, koska se on haavoittuvaisempi tulla hakkeroiduksi ja varastetuksi. Se sopii kuitenkin säännöllisiin ja päivittäisiin liiketoimiin.

Paras vinkki online-lompakolle on käyttää sitä niin kuin omistamaasi käteistä. Et varmastikaan säilyttäisi kaikkia säästöjäsi paksussa lompakossa ja vieläpä takataskussa tai kukkarossasi?

Mutta kantaisit mukanasi tarpeeksi rahaa, jotta voit esimerkiksi ostaa ruokaa tai tehdä muita pieniä ostoksia. Sama periaate koskee verkossa olevaa Bitcoin-lompakkoa. Pidä kulutettavat bitcoinit siellä ja säilytä loput turvallisemmassa lompakossa.

Suosituksemme:

bitcoin com

Niille, jotka haluavat erityisesti investoida Bitcoiniin, Bitcoin-lompakko on kaikkein ilmeisin valinta. Se on kytketty suoraan Bitcoin-verkkoon, mikä tekee siitä turvallisemman vaihtoehdon kuin mistään toisesta kolmannen osapuolen vaihtoehdosta. Se on myös helppokäyttöinen ja täydellinen niillekin, jotka ovat vasta aloittelijoita. Sivustolla on myös mobiili Bitcoin-lompakko, joka helpottaa pääsyä kryptosalkkuusi.

coinbase

Coinbase on yksi markkinoiden suosituimmista Bitcoin-lompakoista. Vaikka tässä ei käydäkään huutoäänestystä suosikkilompakosta, on Coinbase kuitenkin suosittu erityisistä syistä. Näistä ensimmäinen on, että se on helppokäyttöinen sekä turvallinen samanaikaisesti. Se tukee myös enemmän digivaluuttoja kuin vain Bitcoinia ja sillä on pääsy eri markkinoille. Joten jos haluat ostaa Bitcoinia tai muita altcoineja ja päästä kryptovaluutan kaupankäyntiin mukaan. On Coinbase hyvä alusta aloittaa.

blockchain

Blockchain.info on myös hyvä Bitcoin-lompakko aloittelijoille. Se on helposti ymmärrettävä alusta ja tukee useita kryptovaluuttoja. Yksi turvallisuusriski on kuitenkin, että se ei edellytä tunnistautumista (mutta siihen kannustetaan). Jos kuitenkin vasta aloittelet kryptovaluuttojen ja Bitcoinin maailman tutkimisen, on tämä hyvä paikka oppia ja kokeilla.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Offline-ohjelmistolompakot

Offline-ohjelmiston lompakot tai työpöydän lompakot ovat Bitcoin-lompakoita, jotka on tallennettu suoraan tietokoneeseen. Lompakon käyttämiseksi ei siis tarvitse olla yhteydessä Internetiin. Se on ohjelmistosovellus, joka on asennettava, mutta se toimii itsenäisenä verkkopalvelusta.

Tämä on paljon turvallisempaa, koska henkilöllisyytesi, tiedot ja yksityiset avaimet tallennetaan suoraan tietokoneeseen. Tämä on myös vähemmän altis hakkereille ja voi tarjota palautusjärjestelmiä, jos jokin menee vikaan. Joistakin työpöydän lompakoista on myös mobiiliversio.

Tämä ei valitettavasti tarkoita, että tällainen olisi täydellinen vaihtoehto. Vaikka tämä lompakko on käytettävissä offline-tilassa, se on myös ohjelmisto. Jos tietokoneeseesi on tarttunut jokin haittaohjelma tai se on hakkeroitu, voit menettää Bitcoinisi. Jos tietokoneesi vioittuu tai rikkoutuu, voit menettää koko lompakon.

Suosituksemme:

electrum

Electrum on työpöytälompakko, joka on yhteensopiva Linux-, Mac- ja Windows-käyttöjärjestelmien kanssa. Se on yksityinen sekä nopea ja helppo käyttää niin aloittelijoille kuin edistyneille käyttäjille. Houkuttelevin piirre on kuitenkin se, että tämä tukee myös laitteistolompakoita, joten voit varmuuskopioida lompakkosi. Lopuksi, jos tietokoneelle tapahtuu jotain, tässä on myös palautusprosessien tuki hätätapausten varalle.

exodus

Exodus on loistava työpöydän lompakkovaihtoehto useille kryptovaluutoille. Siinä on useita turvatoimia ja yksityisyysasetuksia. Se on myös ilmainen. Voit hallita kryptosalkkuasi helposti ja voit lisäksi myös vaihtaa kryptovaluuttasi.

mycelium

Mycelium on mobiililompakko, joka tukee tällä hetkellä ainoastaan Bitcoinia. Se ei kenties ole niin houkutteleva, sillä siitä puuttuu työpöytäversio kokonaan, eikä sen toiminta ole myöskään yhtä käyttäjäystävällinen aloittelijoiden näkökulmasta. Sillä on kuitenkin tarjota monia mielenkiintoisia ominaisuuksia ja vaihtoehtoja niille, jotka ovat tottuneempia hallitsemaan Bitcoin-salkkuaan mobiililaitteella.

Ohjelmistolompakot

paras bitcoin lompakko

Jos sinulla on jo tai suunnittelet hankkivasi isomman Bitcoin-salkun, sinun kannattaa sijoittaa laitteistolompakkoon, jotta Bitcoinit olisivat mahdollisimman turvassa. Laitteistolompakot ovat erityisiä ulkoisia asemia, jotka tallentavat Bitcoinin täysin offline-tilaan. Tätä menetelmää kutsutaan myös kylmävarastoinniksi.

Kuten USB-aseman tai ulkoisen kiintolevyn kanssa, jotta pääsisit käsiksi lompakkoosi, sen on oltava kytkettynä tietokoneeseen tai mobiililaitteeseen. Sieltä käsin voit tarvittaessa siirtää osan varoistasi online-lompakkoon ja sitten yksinkertaisesti irroittaa laite.

Laitteiston lompakko voi olla ulkoinen kiintolevy, mutta on olemassa tiettyjä laitteistolompakkoja, jotka on tarkoitettu vain Bitcoinin ja kryptovaluutan varastointiin. Nämä maksavat suunnilleen 100 euroa per lompakko, mutta jos haet turvallisuutta, tällainen on ehdottomasti hintansa väärti.

Suurin etu tässä on, että tämä on itse asiassa yksi turvallisimmista keinoista pitää Bitcoin-lompakko. Ainoa vaara tässä on, että laite on altis kulumiselle tai se voi kadota tai joutua varastetuksi. Joten sinun tulee huolehtia laitteistolompakostasi!

Suosituksemme:

ledger

Tämä on suosittu Bitcoin-lompakon yhteisössä, sillä se on turvallinen ja edullinen vaihtoehto, jolla on paljon tarjottavaa laitteistolompakkona. Se on rakenteeltaan samanlainen kuin USB-asema ja siinä on näyttö, jolla transaktio vahvistetaan- Lisäksi siinä on 2-vaiheinen suojaus sekä pinkoodi lukitusvaihtoehtona. Sen sisäinen laitteisto on suojattu, joten siihen ei pääse käsiksi edes purkamalla sitä, sabotointi siis ei onnistu. Ledger Nano on erinomainen ja turvallinen valinta kaikille, jotka etsivät turvallista ja huomiota herättämätöntä kannettavaa Bitcoin-lompakkoa.

trezor

Trezor on toinen suosittu ja turvallinen vaihtoehto laitteistolompakoksi. Trezor on hintavampi kuin Ledger Nano -lompakko, mikä tekee siitä hieman kalliimman investoinnin. Se on yhteensopiva myös joidenkin työpöytä- tai offline-lompakoiden kanssa, jos etsit turvallista varmuuskopiointivaihtoehtoa.

keepkey

KeepKey tuli markkinoille hieman myöhemmin kuin Ledger Nano tai Trezor, mutta se on myös erittäin turvallinen vaihtoehto. Laitteessa on näyttö, joka on suurempi kuin Ledger Nanossa. Tämän vuoksi se tarjoaa muutamia erilaisia turvaominaisuuksia, joita toiset kaksi eivät tarjoa.

Paperilompakot

Toinen turvallinen ja täysin offline-tilassa oleva Bitcoin-lompakko on paperilompakko. Paperilompakko on kirjaimellisesti tulostettu paperi lompakostasi. Miten tämä on turvallinen? No, tällaisen tuottaminen on monimutkaista, mutta se on hyvin huomaamaton tapa tallentaa lompakkosi, koska sen tiedostot eivät voi vioittua eikä sitä voi hakkeroida.

Mutta luonnollisesti paperiset Bitcoin-lompakot valmistetaan paperista, joten ne ovat hyvin hauraita. Jos päätät valita tämän vaihtoehdon, varmista, että lompakkosi on vedenpitävä, tiivistetty ja tulenkestävä. Lopuksi varmista, että et hävitä sitä vahingossa! Jos joku saa paperilompakkosi käsiinsä, hän voi helposti päästä käsiksi Bitcoiniisi!

Suosituksemme:

bitcoinwallet

BitcoinPaperWallet

Tämä on tehty käyttäjäystävälliseksi niille, jotka valitsevat paperilompakon vaihtoehdon. Tavallisen paperilompakon luominen ei maksa mitään, mutta siihen on saatavilla muita turvallisuusominaisuuksia ja keinoja estää väärennöksiä, joita voit halutessasi lisätä lisämaksusta. Lisäksi sen tukitoiminto auttaa, jos sinulla ilmenee ongelmia, kun asetat paperilompakkosi kuntoon.

bitaddress

BitAddress

BitAddress on hieman monimutkaisempi käyttää, jos et ole aiemmin luonut paperilompakkoa. Se ei ole niin intuitiivinen kuin BitcoinPaperWallet, mutta se tarjoaa itsenäisyyden luoda omanlainen paperilompakko. Ennen kuin aloitat, on tärkeää opetella perusteellisesti, miten paperilompakkoa käytetään.

Yhteenveto: #1 suosituksemme sinulle

Tässäpä se! Yleiskuva siitä, mikä on Bitcoin-lompakko ja miten sitä käytetään. Bitcoin-lompakkovaihtoehtoja on tietysti monia, ja voi olla hämmentävää pohtia, mikä niistä on paras sinulle.

online bitcoin wallet

Jotta voisit suojella omaisuutesi ja investointisi, paras suosituksemme on ostaa offline-lompakko, kuten Ledger Nano. Sinulla on oltava myös jonkinlainen verkossa oleva Bitcoin-lompakko, jotta voit tehdä transaktioita, mutta ei ole suositeltavaa käyttää sitä pitkäaikaiseen varojen säilytykseen. Vielä tärkeämpää on, että jos aiot sijoittaa Bitcoinin kaltaista kryptovaluuttaa, panosta turvallisuuteen ja hanki itsellesi mahdollisimman turvallinen säilytysvaihtoehto!

Ammattilaisvinkkimme: Jos etsit keinoa tienata bitcoineja lompakkoosi ja haluat vaihtoehtoisen tavan hankkia bitcoineja niiden ostamisen sijasta, suosittelemme tutustumaan pienten tehtävien suorittamiseen Bitcoinin vastineeksi. Joitain esimerkkejä ovat: sovellusten testaus, online-kyselyiden täyttäminen ja verkkosivujen katseleminen.

Tärkeintä on, että paras valinta perustuu siihen, mitä aiot tehdä Bitcoinilla, kuinka paljon sinulla on sitä ja mitä tarvitset turvallisuutesi takaamiseksi. Sillä ei ole väliä, oletko juuri aloittamassa vai oletko jo yksi monista Bitcoin-miljonääreistä. Sinun täytyy varmistaa, että suojaat Bitcoinisi!

Olemme kertoneet sinulle eri vaihtoehdoista ja sinun kannattaa nyt pohtia tarkemmin, mitkä Bitcoin-lompakot sopivat tarpeisiisi ja kuinka pitkälle haluat mennä suojataksesi tulevaa Bitcoin-omaisuuttasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top