Bitcoin vs Litecoin [Yksityiskohtainen Opas]

Luultavasti haluat aloittaa tutustumisen kryptovaluuttojen ihmeellisen maailmaan, koska Bitcoinin nimi on pyörinyt sosiaalisessa mediassa, uutisissa, tai kenties jopa keskusteluissa ystäviesi ja perheesi kanssa.

Mutta Bitcoin ei ole ainoa olemassa oleva kolikko. Itse asiassa on useita satoja eri kryptovaluuttoja, joita voi ostaa ja joihin voi investoida. Yksi vähemmän tunnettu, mutta tänä päivänä jo hyvin vakiintunutta kryptovaluuttaa kutsutaan Litecoiniksi.

Kun asetetaan Bitcoin vs Litecoin vastakkain, mitä eroa niissä sitten on? Tässä artikkelissa verrataan näitä kahta tarkemmin ja kerromme, miksi ja missä tilanteissa Litecoin saattaa olla jopa parempi kuin Bitcoin varsinkin silloin, kun on puhutaan lisäansioiden ansaitsemisesta sijoituksillasi.

litecoin vs bitcoin

Kryptovaluuttojen tausta

Saattaa aluksi olla hämmentävää päästä kryptovaluuttamaailmaan sisälle ja päättää, mitä ostaisi, miten tehdä rahaa kryptovaluutalla, ja mihin kannattaa todella investoida. Eivätkö kaikki kryptovaluutat ole samoja? Eivätkö kaikki ole Bitcoineja?

Tämä ei pidä lainkaan paikkansa. Mitä tulee rahan tekemiseen netissä, jokainen kryptovaluutta voidaan rakentaa eri tarkoituksia ja yleisöjä varten, jolloin kukin niistä voi toimia hieman eri tavalla.

Tämä johtuu siitä, että kahden kryptovaluutan takana oleva tekniikka, esimerkiksi Bitcoin vs Litecoin, on rakennettu lohkoketjutekniikkaan, mutta voivat toimia hieman nopeammin, käyttää kehitystarkoituksiin ja muuhun.

Kyllä, voit ostaa, myydä, käydä kauppaa ja louhia jokaista valitsemaasi kryptovaluuttaa.

Mutta mikä erottaa yhden kryptovaaluutan toisesta riippuu teknologiasta ja sen käyttötarkoituksesta.

Mutta entä Bitcoin vs Litecoin? Molemmat kuulostavat hyvin samankaltaisilta ja näyttää siltä, että niillä on sama tarkoitus. Tämä on totta! Katsotaanpa siis lähemmin kumpaakin valuuttaa mitä ne ovat ja mikä tekee niistä erityisen ja pohditaan tietysti myös, onko toinen toista parempi.

litecoin vs bitcoin

Bitcoin vs Litecoin: Kumpi on parempi?

Olemme keränneet tähän taulukkoon yhteenvedon Bitcoin vs Litecoin -väittelystä:

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs litecoin
LITECOIN (LTC)
litecoin vs bitcoin
KäynnistettyTammikuu 2009Lokakuu 2011
Luoja“Satoshi Nakamoto”Charles Lee
TarjontatyyliDeflatorinen (Tietty määrä)Deflatorinen (Tietty määrä)
Kolikkomäärän maksimi21 miljoonaa BTC84 miljoonaa LTC
Uuden kolikon luomisaika10 minuuttia2.5 minuuttia
LohkopalkintotiedotVähennetään jokaisen 210,000 lohkon kohdallaVähennetään jokaisen 840,000 lohkon kohdalla
Alkuperäinen palkinto50 BTC / Lohko50 LTC / Lohko
Nykyinen lohkopalkinto12.5 BTC / Lohko25 LTC / Lohko
Pienin määrä1 Satoshi = 0.00000001 BTC1 Litoshis = 0.000000001 LTC
Fiat-rahan arvo1 BTC = 3350 EUR (Maaliskuu 2019)1 LTC = 42 EUR (Maaliskuu 2019)
KäyttötarkoitusOsta ja myy tavaroita ja palveluja sekä arvon säilytys.Osta ja myy tavaroita ja palveluja sekä arvon säilytys.
MääränpääOnko digitaalinen valuutta toiminnassa ja kilpailemassa fiat-valuuttojen (USD, euro) ja kultakannan kanssa.Onko digitaalinen valuutta toiminnassa ja kilpailemassa fiat-valuuttojen (USD, euro) ja kultakannan kanssa.
AlgoritmiSHA-256Scrypt

Bitcoinin ominaisuudet

Perustettu: tammikuu 2009

Luoja(t): Satoshi Nakamoto

bitcoin vs litecoin

Bitcoin on ensimmäinen luotu kryptovaluutta, joka tuotiin markkinoille tammikuussa 2009. Sen tarkoituksena on olla dollarin tai euron kaltaisten fiat-valuuttojen digitaalinen korvaaja. Menestyksensä vuoksi Bitcoinia voidaan pitää kryptovaluuttojen kultakantana (Ethereum tiukasti perässä). Vaikka on olemassa muita vakiintuneita kryptovaluuttoja, ne kaikki kuuluvat altcoinien -ryhmään.

Bitcoinin erityispiirre on, että se on rakennettu hajautetulle ja keskusagentista riippumattomalle lohkoketjuteknologialle. Lohkoketjutekniikka on suunniteltu toimimaan salauksen avulla, jotta voidaan luoda julkinen kirjanpito transaktiolohkoista. Nämä ovat pysyviä, turvallisia ja suojattuja. Tämän takia lohkoketju on todellakin Bitcoinin takana oleva vallankumous, sillä tämä on ensimmäinen onnistunut yritys tehdä puhtaasti digitaalinen ja hajautettu valuutta mahdolliseksi.

Lohkoketjun vertaisverkkomallin avulla jokainen, jolla on resursseja, voi osallistua järjestelmän vahvistamiseen ja turvallisuuteen riippumatta siitä, sisältyykö näihin resursseihin prosessointitehoa, tietokoneita, varasto tai muuta. Tämän seurauksena Bitcoinin louhintaan osallistuvien (eli Bitcoinin louhijoiden) määrä on lisääntynyt runsaasti ja monet ihmiset hankkivat tehokkaita tietokoneita erilaisiin louhimistiloihin, kuten varastoihin ja työskentelevät yhdessä ympäri maailmaa vain yhtä tarkoitusta varten.

Samoin kuin fiat-valuutassa, kolikot tallennetaan Bitcoin-lompakkoon, kuten laittaisit paperirahasi talteen tavalliseen lompakkoon.

Käynnistämisestä lähtien Bitcoin julkaisee vain 21 miljoonaa kolikkoa. Deflaatiotilanteeseen perustuen ei tulla tekemään enempää kolikoita, kun kaikki 21 miljoonaa kolikkoa on louhittu.

Lohkoketjuteknologian menestys tekee Bitcoinista niin houkuttelevan ja lupaavan tulevaisuuden näkymän. Taloussijoittajat, kehittäjät, koodaajat ja kaikki, jotka ovat kiinnostuneita sekä rahoituksesta että teknologiasta, seuraavat Bitcoinia ja sen kehitystä tiiviisti!

Kun pohditaan kysymystä Bitcoin vs Litecoin, yksi Bitcoinin suurimmista eduista on, että se oli markkinoiden ensimmäinen – ja siten kaikkein vakiintunein – menestynyt markkinoilla oleva kryptovaluutta, minkä seurauksena (julkisuuden lisäksi) sen arvo on markkinoilla korkeampi kuin mitä alun perin edes suunniteltiin.

Bitcoinin korkein huippu (tähän mennessä) oli joulukuussa 2017, jolloin se kipusi 18,000 euroon. Tämä on laskenut, mutta sen arvo on pysynyt vakaana: 1 Bitcoin vastaa noin 6 000 euroa, mikä osoittaa, että sillä on edelleen valtava kysyntä.

Bitcoin kärsii kuitenkin ensimmäisenä kryptovaluuttana joistakin haitoista kuten pitkistä transaktioajoista. Ihanteellisessa maailmassa Bitcoin-transaktion pitäisi kestää korkeintaan muutama minuutti, jos joku ostaa, myy tai käy kauppaa sillä. Tällä hetkellä siihen voi kuitenkin mennä jopa 10 minuuttia.

Vaikka tämä ei haittaa kaikkia, muiden kryptovaluuttojen, kuten Litecoinin prosessointi kestää vain 2–3 minuuttia.

Entäpä Litecoin?

Luotu: Lokakuu 2011

Luoja(t): Charles Lee

Litecoin on melko samanlainen kuin Bitcoin, mutta siinä on paranneltu edeltäjänsä vikoja. Vaikka monet ihmiset ovat edelleen keskittyneet tekemään rahaa Bitcoinilla, on Litecoin osoittautunut hyväksi vaihtoehdoksi. Vuonna 2011 perustettuna sillä oli muutama vuosi aikaa käyttää Bitcoinia ja sen lohkoketjuteknologiaa alustana, jolla parannetaan systeemiä luomaan nopeampaa ja parempaa kryptovaluuttaa.

Litecoin vs Bitcoin -kysymyksessä Litecoin ei valitettavasti ole vielä noussut kryptovaluuttojen kultakannaksi, mutta se on yksi markkinoilla kauiten olleita, vakiintuneimpia ja arvostetuimpia altcoineja. Yhden Litecoinin huippuhinta on vastannut 350 euroa. Maaliskuusta 2019 lähtien yhden Litecoinin hinta on vastannut keskimäärin noin 40 euroa.

Joten mikä tekee siitä erilaisen verrattuna Bitcoiniin?

litecoin vs bitcoin

Kolikkomaksimi 84 miljoonaa kolikkoa

Bitcoinin 21 miljoonan kolikon maksimiarvoon verrattuna Litecoinilla on huomattavasti enemmän kolikoita, joita se voi luovuttaa ulos. Kuten Bitcoin, se seuraa deflaatiomallia ja sen jälkeen, kun kaikki 84 miljoonaa kolikkoa on louhittu, niitä ei voi enää tuottaa.

bitcoin vs litecoin

Nopeampi käsittelyaika

Bitcoinin lohkoketjutekniikka perustuu prosessointitehon tarpeeseen. Kun sen alkuperäinen tarkoitus oli, että kuka tahansa pystyy louhimaan Bitcoinia kotoa käsin, prosessointitehon tarve on johtanut siihen, että louhijat joutuvat hankkimaan erityisiä tietokoneita, jotka on tarkoitettu ainoastaan Bitcoinin louhimiseen.

Litecoin on kuitenkin rakennettu suurten nopeuksien satunnaiseen pääsymuistiin. Tämä mahdollistaa kaksi asiaa:

miten saada rahaa

Vaikka nämä ominaisuudet ovat houkuttelevia, tässä on myös haittapuoli. Nopeammat tapahtumat voivat johtaa orpoihin lohkoihin”: tällainen tapahtuu, kun lohkoja valmistetaan samanaikaisesti kahdella eri louhijalla. Tämä tapahtuu useammin Litecoinin kanssa verrattuna Bitcoiniin sen transaktionopeuden vuoksi ja voi olla Litecoinin lohkoketjun rakenteen haittapuoli.

Lopputulos - Kumpi on voittaja?

Yhteenvetona voidaan todeta, että Bitcoin vs Litecoin välisessä taistelussa:

bitcoin vs litecoin

Bitcoin:

Litecoin:
miten saada rahaa

Jos haluat investoida kryptovaluuttateknologiaan, on Litecoinin rakenne edistyneempi kuin Bitcoinin.

Kumpi on parempi’? Se riippuu, joten selkeää vastausta ei ole, koska molemmilla on sekä vahvuuksia että heikkouksia.

On kuitenkin tärkeää tietää, että ei ole mitään syytä olla sijoittamatta kumpaankin.

Muista, että menestyneimmillä sijoittajilla on monipuolinen salkku. Ne, jotka ovat hyötyneet eniten kryptovaluutoista, sijoittavat esimerkiksi Bitcoineja, Litecoineja, Bitcoin Cashia, Rippleä ja ehkä jopa muutamia kymmeniä muitakin valuuttoja.

Joten tässä on Bitcoin vs Litecoin -keskustelun lopullinen yhteenveto: molemmat ovat houkuttelevia ja hyvämaineisia investointeja ja niillä on paljon tilaa kasvaa. Jos valitset yhden tai molemmat ja jos sinulla on selkeä sijoitusstrategia ja tavoitteet, voit varmasti tehdä voittoa kryptovaluutalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top