Ripple vs Bitcoin: Kumpi on Parempi?

bitcoin vs ripple

Kryptovaluutta on saamassa yhä enemmän jalansijaa kaikkialla. Saatat jo tietää, mikä Bitcoin on ja sen arvosta, sillä julkisuus on lisännyt kiinnostusta kryptovaluuttaan. Oletko kuitenkaan koskaan pysähtynyt miettimään, miten muut virtuaaliset valuutat vertautuvat siihen, esimerkiksi Ripple vs Bitcoin?

Viime vuosina markkinoille on ilmestynyt monia muita kryptovaluuttoja, kuten Bitcoin Cash ja Ripple. Ne eivät todellakaan ole samanarvoisia (vielä), mutta se on vain osa tarinaa.

Tässä artikkelissa tarkastelemme, miten Bitcoin ja Ripple ovat syntyneet sekä millaisia etuja ja haittoja molempiin liittyy. Pohdimme lopuksi, kumpi strategia voisi olla sinulle sopivampi.

Ripple vs Bitcoin vertailtuna

BITCOIN (BTC)
bitcoin vs ripple
RIPPLE (XRP)
ripple vs bitcoin
Julkaisuvuosi20082012
KuvausKaikista tunnetuin kryptovaluuttaTarjoaa nopeamman maksuprosessin sekä keskitetymmän lähestymistavan valuutanvaihtoon pankin kanssa.
Maksimikolikkomäärä21 miljoonaa21 miljardia
Luoja(t)Satoshi NakamotoArthur Britto, David Schwartz, Ryan Fugger
Louhintaystävällistä?KylläEi
Käytettävä kryptovaluuttaSatoshiTokeni
KulutRiippuu transaktiosta, mutta korkeintaan noin 20 euroon asti per transaktioVähemmän kuin 50 senttiä per transaktio
Lohkoihin kuluva aikaVähintään 10 minuuttiaKeskimäärin 3.5 sekuntia
Turvallisuus, yksityisyysErittäin turvallinen ja yksityinenSuurimmaksi osaksi turvallinen, muttei yksityinen keskitetyn luonteensa puolesta.
LohkoketjuprotokollaTodennettavissa oleva työ, jokainen transaktio on dokumentoitu, mutta hidastaOikeellisuus todennettavissa, vähemmän yksityiskohtaista, mutta nopeampaa

Mikä on Bitcoin?

Bitcoin on varmasti maailman tunnetuin kryptovaluutta. Se on siis kokonaisuudessaan virtuaalinen raha, jota ei ole sidottu mihinkään yritykseen tai tuotemerkkiin, kuten PayPaliin tai Skrilliin. Käyttäjät ”omistavat” bitcoinit ja yksi syy siihen, että internetin käyttäjät sijoittavat valuuttaan, on sen pankeista ja yrityksistä riippumaton toiminta.

Yhden Bitcoinin arvo on tällä hetkellä jopa yli 3000 euroa.

Bitcoin perustettiin vuonna 2009 ja sen arvo oli alussa lähes nollassa – se oli kirjaimellisesti pennien arvoinen! Tietojen mukaan eräs henkilö nimeltään Satoshi Nakamoto keksi Bitcoin -nimisen kryptovaluutan, joka itse asiassa ei edes ollut ensimmäinen digitaalinen valuutta.

Ripple vs Bitcoinin -keskustelun kannalta avoimuus ja maine ovat tärkeitä. Tämä on pääasia, kun pohditaan, miten tehdä rahaa Bitcoinilla.

ripple vs bitcoin

Alkuperäinen kehittäjä Nakamoto (joka saattaa olla yhden henkilön salanimi tai nimetön ryhmä) aloitti 50 Bitcoinilla ja asetti algoritmin, jolla on mahdollista luoda vain rajoitettu määrä Bitcoineja, jotta niiden arvo säilyisi.

Bitcoinin kehittäjän uskotaan louhinneen itselleen miljoona Bitcoinia ajan myötä, mutta katosi myöhemmin julkisuudesta. Bitcoinin säätiötä alkoi tuolloin johtaa toinen kehittäjä Gavin Andresen, ja lopulta hinnasta päästiin neuvottelemaan, ja ”lohkoketju” eli virtuaalinen lokikirja täytettiin miljoonilla riveillä transaktiokoodia.

Käyttäjät voivat silti ”louhia” bitcoineja investoimalla node-palvelimeen tai hyvin tehokkaaseen tietokoneeseen, joka lisää uusia Bitcoin-transaktioita lohkoketjun lokitietoihin. Jokainen lohko viittaa tiedostoon, johon on listattu viimeisimmät transaktiot.

Node-palvelimesi etsii uusimpia tapahtumia, ja sen löytäessä uusia lohkoja, luot uusia Bitcoineja. Kun löydät uuden lohkon, luot samalla 25 BTC.

Tämä määrä kuitenkin pienenee hitaasti, koska algoritmi on ohjelmoitu pienentymään automaattisesti 0,5 kertoimella joka neljäs vuosi. Tämä toimintatapa poikkeaa merkittävästi Ripplesta, jossa on täysin erilainen lähestymistapa.

Jonain päivänä, kun kaikki mahdolliset Bitcoinit on louhittu eikä hallitus ole puuttunut toimintaan, Bitcoinin arvo voi nousta entistä enemmän. Ellei tietenkään jokin mene vikaan, mitä monet rahoitusasiantuntijat ajattelevat olevan täysin mahdollista tehden Ripple vs Bitcoin -keskustelusta paljon kiinnostavampaa.

Mikä on Ripple?

Ripple on vuonna 2012 Ripple Labsin vain muutama vuosi Bitcoinin jälkeen perustama valuutta. Se on jatkoa Ripplepaylle, jonka on luonut web-kehittäjä Ryan Fugger. Hänen tavoitteensa oli pelkästään luoda käytännöllinen vaihtojärjestelmä omaan Kanadan maakuntaansa.

Toisin kuin Bitcoin, Ripple-järjestelmä luotiin avoimen lähdekoodin alustalle, joten louhinta- ja kaupankäyntiprosessissa löytyy merkittäviä eroja.

Ripple pidetään usein Bitcoinin kilpailijana tai vertaisena, vaikka Ripple luotiin kaupallisessa globaalissa järjestelmässä, ja sillä on keskitetympi lähestymistapa kryptovaluuttoihin.

Bitcoinia kannattavat seuraajat vetoavat usein Ripple vs Bitcoin -keskustelussa siihen, että valuutta on ”ennalta louhittu” eli siihen ei tosiasiallisesti liity uusien yksiköiden louhiminen, sillä se käsittelee kaiken ja käyttää vain muutamia nodeja validoidakseen transaktioiden ”konsensuksen” .

Tärkein etu on, että se auttaa sinua ansaitsemaan rahaa verkossa maiden rajojen yli erittäin helposti leikaten samalla siirtokuluja. Jotkut pankit myös tukevat sitä, mikä helpottaa keskittämistä.

Saat lisätietoja siitä, kuka hyväksyy Bitcoin-transaktioita lukemalla artikkelin kyseisestä aiheesta.

bitcoin vs ripple

Ripple vs Bitcoin: mitkä ovat keskeiset erot?

Bitcoin

Ripple

ripple vs bitcoin
bitcoin vs ripple

Kumpaan kannattaa sijoittaa?

Viisaasti sijoittaminen Bitcoiniin voi olla hankalaa tehdä oikein (mutta se voi olla erittäin tuottoisaa). Yksi merkittävimmistä tekijöistä Bitcoin vs Ripple -keskustelussa on se, että Rippleen sijoittaminen on saanut hyväksynnän sellaisilta miljardöörisijoittajilta kuten Bill Gatesilta ja Warren Buffetilta sekä monilta pankki- ja rahoitusinstituutioilta. Itse asiassa, Bitcoinin kärsiessä äänekkäästä kritiikistä, sen arvo laski huomattavasti yli 10 000 eurosta 5000 euroon.

Yleisin argumentti Bitcoinia vastaan on, että sillä ei ole hypetyksestä huolimatta todellista arvoa. Sen arvo saattaa romahtaa milloin tahansa tai vähintään joutua hallituksen sensuurin kohteeksi.

ripple vs bitcoin

Kun ajattelet asiaa tästä näkökulmasta, Ripple vs Bitcoin -keskustelussa on selkeä voittaja. Kuitenkin jopa rajallinen Bitcoin-protokolla tuntuu olevan tällä hetkellä paljon suositumpi kuin muut vaihtoehtoiset kryptovaluutat.

Ripple seuraa kaikkia tietoja, kun Bitcoin pysyy suurelta osin nimettömänä. Tämä saattaa olla syy siihen, minkä vuoksi sillä käydään kauppaa valtavalla volyymilla, joka ylittää Ripplen edelleen.

Kumma kyllä, vaikka Ripple on keskitetympi vaihtoehto, se ei ole vielä yhtä tunnettu tai yleisesti hyväksytty vaihtoehto kuin Bitcoin. Bitcoinille on myös paljon enemmän lompakkovaihtoehtoja.

Ratkaisu Ripple vs Bitcoin -keskusteluun on se, että vaikka monet strategiset ajattelijat ovat jo siirtyneen Bitcoinista eteenpäin, se nauttii yhä laajamittaisesta suosiosta. Ripple sopii parhaiten pankkiyhteyksiä varten jopa maailmanlaajuisessa mittakaavassa, kun taas Bitcoin on edelleen pääosin järjestelmän ulkopuolinen vaihtoehto omine luontaisetuineen.

Rahan tienaaminen kotona nykypäivän teknologisessa yhteiskunnassa on helpompaa kuin koskaan, mutta kuinka paljon voit tienata Ripple vs Bitcoin -vaihtoehdoissa? Bitcoinin louhintalohkot tuottavat sinulle 12,5 bitcoinia, mikä olisi noin 3500 euroa Bitcoinia kohti.

Tietenkin näiden lohkojen käsittely voi vaatia tiimin ja omistetun node-palvelimen, mikä selittää, miksi monet Bitcoin-louhijat työskentelevät yhdessä nopeamman suorituskyvyn ja molemminpuolisen hyödyn saavuttamiseksi.

Ripplen kohdalla ei ole todellista louhintaa, vaan ihmisten on mahdollista sijoittaa Rippleen ja sen arvonkehitykseen. Monet ovat sitä mieltä, että se nousisi muutaman vuoden kuluessa Bitcoinin menettäessä arvostustaan.

Ripple vs Bitcoin: kumpi voittaa? Näiden vertailu ei ole helppoa, sillä kryptovaluutat ovat kuin omenat ja appelsiinit. Molemmat ovat varmasti kryptovaluuttoja, mutta miten saat niitä, käytät niitä ja teet rahaa niillä vaihtelee. Ainoastaan aika kertoo, kumpi nousee voittajaksi. Varmaa on kuitenkin se, että sijoittaminen useampiin kryptovaluuttoihin on aina paras strategia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top