4 tapaa tienata rahaa Facebookissa

Facebook on aivan jotain muuta. Se on enemmän kuin eilisillan tapahtumat tai kehuskelustatukset matkailusta ja arvosanoista. Vaikka parhaan ystäväsi tai lukioaikaisen tyttöystäväsi tekemisten seuraaminen voi olla viihdyttävää, voit hyödyntää Facebookiasi muillakin keinoin.

Facebook on ehkä kaikkein rentouttavin ja informatiivisin sosiaalinen verkosto, eikä se välttämättä vaikuta paikalta, jossa voisit ansaita rahaa. Mutta Facebook on myös suurin sosiaalinen verkosto, joten sitä oikein käyttämällä voit saada runsaasti eri mahdollisuuksia tienata.

Täältä löydät oppaan, joka käsittelee neljää tapaa tienata rahaa Facebookissa ja myös rikastumista potentiaalisesti. Jos et ole jo lukenut ToimeentuloNinja.fi:n artikkelia Facebookissa tienaamisesta, voit lukea sen tältä sivulta.

Mikä on Facebook?

Tiedät takuuvarmasti mikä Facebook on, ellet sitten ole sattunut elämään tynnyrissä.

Se on maailman suurin sosiaalinen verkosto, jolla on yli miljardi käyttäjää. Kun Mark Zuckerberg aloitti sivun vuonna 2004, se oli tarkoitettu Harvardin yliopiston opiskelijoille digitaaliseksi vuosikirjaksi. Turha kertoa, millaiseksi sivusto kasvoi tästä.

Monet eivät varmasti osaa enää kuvitella maailmaa ilman Facebookia. Siellä voit jakaa statuksia ja kuvia, sekä luoda sosiaalisia tapahtumia ystäviesi kanssa. Sivustosta on tullut lyhyessä ajassa sosiaalinen keskus ja sen suosio on saanut monet miettimään eri mahdollisuuksia ansaita Facebookissa.

4 tapaa tienata rahaa Facebookissa

1. Myy vanhoja tavaroitasi

Kun vanhoista tavaroista on aika päästä eroon, mieleesi tulee yleensä ensimmäisenä eBay tai “Huutonetti” (huuto.net). Sivustojen suosiosta huolimatta Facebookissa on myös orastavat markkinat vanhoille tavaroille.

Kirjoita status siitä, mitä olet myymässä. Tällä saat aikaan vain rajoitetun vaikutuksen, sillä ainoastaan ystäväsi näkevät mainoksesi.

Tämän sijaan voit etsiä paikallisia tavaroita myyviä ryhmiä, jonne voit laittaa mainoksesi. Suurimmalla osalla alueista on oma myyntiryhmä – jos sellaista ei löydy omalta alueeltasi, voit hyvin luoda sellaisen itse. Ryhmien ensisijainen hyöty on se, että monet voivat nähdä mainoksesi.

Tämän lisäksi voit itse päättää tuotteesi hinnan. Voit myös päättää maksutavasta ja eri toimitusvaihtoehdoista. Ja mikä tärkeintä: Facebookissa kukaan ei tule osingoille – saat pitää kaikki tulosi täysin itselläsi.

Asioita, jotka tulee pitää mielessä myydessäsi Facebookissa:

  • Selvitä ryhmän säännöt. Tietyillä ryhmillä on erityisiä vaatimuksia siitä, minkälaisia tuotteita voi myydä.
  • Koska Facebookissa kaikki voivat kommentoida, joku tulee aina tinkaamaan hinnasta. Sille ei voi mitään, mutta se tulee ottaa huomioon hintaa asettaessasi. On hyvä, jos hinnassa on neuvotteluvaraa.

Jos pystyt hyväksymään kaikki ryhmän säännöt ja hinnoista tinkimisen, Facebook on erinomainen paikka myydä asioita.

2. Mainosta yritystäsi

Jos sinulla on oma yritys – kampaamo, nettikauppa tai kahvila – Facebookissa voit saada runsaasti ilmaista mainosta.

Voit luoda oman sivun yrityksellesi, jossa voit mainostaa palvelujasi ja tuotteitasi, sekä kommunikoida asiakkaidesi kanssa. Varmista, että sivusi nimi on helppo löytää Facebookin hakukoneella. Google Adwords antaa sinulle hyviä vinkkejä hyödyllisistä avainsanoista, sillä ne tekevät yrityksesi löytymisen asiakkaalle helpompaa. Jos sivusi nimi koostuu useammasta kuin yhdestä sanasta, mieti, mitä ihmiset hakisivat etsiessään juuri sinun sivuasi.

Eräs tapa saada asiakkaat löytämänä Facebook -sivusi tehokkaammin on tehdä pari julkaisua. Tee niistä mielenkiintoisia ja hauskoja, mikäli mahdollista ja liitä julkaisu tuotteisiisi.

Varmista myös, että sivusi profiilikuva on yhtenäinen nettisivusi kanssa, mikäli sinulla on oma verkkokauppa. Asiakas muistaa brändisi paremmin ja näytät myös ammattimaisemmalta.

Riippumatta myymästäsi tuotteesta tai palvelusta on syytä välttää sitä, että Facebook -sivusi teema ei ole pelkkää myyntiä. Julkaise sisältöä, jota ihmiset haluavat lukea. Mieti esimerkiksi sivustoja, joita itse seuraat! Jaa lainauksia, tarinoita ja kuvia… kaikkea mielenkiintoista ja viihdyttävää. Jos onnistut saamaan luotettavan ryhmän seuraajia, voit tehdä mainosjulkaisuja useammin menettämättä seuraajiesi mielenkiintoa. 

Jos esimerkiksi Facebook-tililläsi on kyse Bitcoinista, älä vain keskity tuotteen myymiseen. Näytä henkilökohtaista persoonaasi, jotta voit todella muodostaa yhteyden ihmisiin.

3. Mainosta muita yrityksiä

4 tapaa tienata rahaa Facebookissa

Toinen tapa ansaita pientä taskurahaa on linkata muiden tuotteita. Monilta yrityksiltä voit saada ns. “kumppanuuslinkin”, jota voit jakaa Facebook -sivullasi. Kun linkkiä klikataan ja asiakas ostaa tuotteen, saat pienen prosentuaalisen osuuden tuotoista. Amazon tarjoaa 10% tuotteen myyntihinnasta, muualta saat yleensä noin 5%.

Se kuulostaa helpolta, mutta sinulla on oltava paljon seuraajia ansaitaksesi tällä tavalla. Jos linkkaat arvoltaan 20€ olevan tuotteen ja osuutesi tuotosta on 10% (mikä on jo paljon), saat silti vain 2€. Jotta voisit tienata kunnolla, tarvitset PALJON seuraajia. Sekään ei vielä riitä, sillä tarvitset ostamaan halukkaita seuraajia.

Älä anna sen estää itseäsi kokeilemasta! Jos Facebook -sivullasi on luotettava seuraajakunta, mikään ei estä sinua tienaamasta. Jos teet kovasti töitä sivustosi eteen, sinulla on paljon vaihtoehtoja yli miljardin käyttäjän sosiaalisessa mediassa.

Tee näin, jos haluat mainostaa toista yritystä:

  • Päätä mitä yritystä haluat mainostaa
  • Ota yhteyttä yritykseen saadaksesi kumppanuuslinkin. Älä koskaan maksa linkistä!
  • Lue ehdot ja edellytykset, sillä monet yritykset rajoittavat markkinointinsa laatua.
  • Luo Facebook-sivusi ja ryhdy mainostamaan.
  • Tee seuraajillesi selväksi, että sivusto on omistettu tietylle yritykselle. Sivuston pitää silti olla hauska ja mielenkiintoinen, kuten jo aikaisemmin sanottu!

Mitä enemmän sinulla on seuraajia, sitä enemmän saat tykkäyksiä ja jakoja julkaisuihisi ja sitä enemmän tienaat kumppanuuslinkilläsi. Käytä aikaa ja vaivaa hyvän ja jännittävän sivuston luomiseen!

Voit käyttää kumppanuuslinkkejä myös blogissasi tehdessäsi rahaa siellä tai Twitterissä.Voit lukea lisää kumppanuuslinkeillä tienaamisesta täältä.

4. Löydä työpaikka

Jos tarvitset työpaikkaa, Facebook voi auttaa sinua. Ensimmäiseksi sinun tulee käyttää paljon aikaa ja vaivaa ammattimaisen CV:n tekoon. Sinun pitää kuitenkin lähettää se maailmalle, eikä sotkuinen Facebook -sivu tule kysymykseenkään!

Monet yritykset käyttävät sosiaalisia verkostoja etsiessään uusia työntekijöitä. Ei välttämättä ole siis hyvä asia, että profiilikuvassasi poseeraat kattolampusta roikkuen edellisen illan jäljiltä. Ei myöskään kannata käyttää erittäin tylsää ja ammattimaista profiilikuvaa – mutta muista kuitenkin, että kuva todella esittää sinua.

Anna Facebook -verkostosi tietää, että etsit työpaikkaa. Jos heillä ei ole sinulle työtä, ehkä he tuntevat jonkun, jolla on. Voit myös pyytää ihmisiä jakamaan julkaisusi mahdollisimman monien ihmisten nähtäväksi. Sen toimivuudesta ei ole takeita, mutta ainakin yritit!

Facebook ei ole itsestään selvä valinta töitä etsiessä, mutta siitä voi olla paljonkin hyötyä! Saat paremman mahdollisuuden erottua joukosta.

Jos olet löytänyt mielekkään yrityksen, ota selvää kuka yrityksessä vastaa uusien työntekijöiden palkkauksesta ja lähetä hänelle viesti. Älä kuulosta liian epätoivoiselta, sillä jo Facebookin käyttö lähestyessä vaikuttaa kyttäämiseltä. Jos teet sen oikealla tavalla, saat itsesi paremmin esille kuin Linkedinssä tai Twitterissä.

Jos pääset haastatteluun saakka, klikkaa itsesi haastattelijan profiiliin ja etsi tietoa hänen mielenkiinnon kohteistaan. Se voi osoittautua hyväksi tavaksi saada keskusteluun puhtia ja jäät paremmin mieleen. Älä kuitenkaan mainitse katsoneesi hänen Facebook -profiiliaan – se myös voi tuntua kyttäämiseltä.

Kuten aina sosiaalisessa mediassa, mieti tarkkaan, mitä Facebookissa julkaiset. Koskaan et voi tietää kuka sivullasi käy kurkkimassa. Jos käytät aikaa ja vaivaa sivusi luomiseen, se auttaa sinua ennemmin tai myöhemmin.

Vieritä ylös