Vinkkejä tuottavuuden säilyttämiseen kotoa käsin työskennellessä

Vinkkejä Produktiivisena Pysymiseen Kotoa Käsin Työskennellessä

Kotoa käsin työskentelyssä on toki etunsa, mutta myös haittapuolensa! Yksi iso haitta on se, että voit tehdä töitä sohvallasi, makuuhuoneessasi tai keittiössäsi – kodissasi on paljon häiriötekijöitä, jotka saattavat viedä huomiosi muualle hetkessä. Saatat löytää itsesi surffailemasta netissä tai lykkäämästä työtehtäviäsi siivoamalla. Kun suunnitellut työtunnit ovat päivän osalta takana päin, saatat kauhuksesi huomata saaneesi aikaan huomattavasti vähemmän kuin oli tarkoitus.

Vaikka olisitkin vitkastelun kuningas tai kuningatar tai ajanhallinta tuottaa sinulle ongelmia, pystyt silti tekemään kodistasi tuottavan työpaikan. Näiden ohjeiden noudattaminen auttaa sinua parantamaan tuottavuutta kotonasi, jotta voit nauttia kaikista verkkotyön löytämisen eduista, työskennellä kotona ja varmistaa, että olet edelleen onnistunut päivittäisessä työssäsi.

1. Ole vastuullinen ajankäyttösi suhteen

Usein et välttämättä edes huomaa miten paljon aikaa kuluu hukkaan kotona työskennellessä. Pitämällä kirjaa tekemistäsi asioista voi auttaa sinua suoriutumaan tehtävistäsi. Työpäivän alussa on hyvä jakaa työpäivä 15 minuutin jaksoihin. Käytä muutama sekunti 15 minuutin välein kirjaamalla tekemäsi tehtävät. Vaikka saatat haluta katsoa videota Instagram-tilisi kaupallistamisesta tai selata Internet-foorumia, niin tiedät, että sinun on merkittävä ne paperille, mikä auttaa sinua välttämään tällaisia häiriötekijöitä. 

Säännöllinen kirjaaminen auttaa sinua välttämään houkutuksia, kuten vaikkapa 20 minuutin mittaista sosiaalisen median tarkastelua. Siten on myös helpompi välttää häiriötekijöitä. Jos paperille kirjaamisen sijaan haluat käyttää teknologista reittiä, voit käyttää Harvestin, Tickin, Rescue Timen tai Togglin kaltaisia sovelluksia, jotka ottavat 15 minuutin ajan puolestasi.

2. Lyö hynttyyt yhteen

Buddy System voi myös auttaa sinua välttämään häiriötekijöitä ja viivyttelyä. Etsi toinen kotoa käsin työskentelevä ihminen ja tehkää sopimus, jossa ilmoittaudutte toisillenne työpäivän alkaessa, sekä pari kolme kertaa työpäivän aikana. Ottaessanne yhteyttä toisiinne aamulla, kerro parillesi mitä toivot saavuttavasi jokaisen ilmoitusajan välillä. 

Kertokaa toisillenne tavoitteenne saavuttamisesta seuraavan kerran yhteyttä pitäessänne. Tämä motivoi sinua saamaan työsi valmiiksi ja sinulla on myös joku, jonka kanssa keskustella kotoa käsin työskentelyn eri puolista.

3. Jaa työtilasi

Jos sinulla on ylimääräistä tilaa kotitoimistossasi, voit kutsua luoksesi jonkun työskentelemään kanssasi. Vaikka tekisitte töitä aivan eri aloilla, toisen ihmisen läsnäolo voi auttaa sinua vastustamaan houkutuksia tehdä muita asioita. Et välttämättä tarvitse kaveria toimistossasi päivittäin; hän voi tulla tarpeeseen päivinä, jolloin kärsit stressiä tulevasta määräajasta tai pitkäveteisestä työpäivästä.

4. Lähde ulos toimistostasi

Kun asiat kodissasi alkavat viedä liikaa huomiotasi, ota läppärisi tai tablettisi ja mene jonnekin muualle työskentelemään hetkeksi. Voisit mennä vaikka kahvilaan, kirjastoon tai muuhun paikkaan, jossa saat työskennellä rauhassa.

5. Pukeudu työsi mukaisesti

Jotkut pystyvät mielestään keskittymään ja olemaan tuottavampia, jos he pukeutuvat normaalisti. Työskentely pyjamassa saattaa olla mukavaa (ehkä jopa yhtä mukavaa kuin tienaaminen nukkuessasi), mutta se saattaa olla myös liian mukavaa. Saatat tuntea olosi liian rentoutuneeksi ja vähemmän halukkaaksi tekemään töitä.

6. Sulje Välilehdet

Kun käytät nettiä työsi tekemiseen, älä anna avoimien välilehtien häiritä itseäsi. Sulje sosiaalinen mediasi, uudet sivustot ja sähköpostisi, jotta voit olla keskittyneempi käsillä olevaan tehtävään. Jos sinulla on sivuprojekti ja haluat oppia asioita, kuten kryptovaluutasta, tee se oman työjaksosi ulkopuolella Voit myös ostaa blackout -ohjelmia, jotka piilottavat tietokoneeltasi kaiken muun silloin, kun teet töitä.

7. Palkitse itsesi

Vinkkejä Produktiivisena Pysymiseen Kotoa Käsin TyöskennellessäJos olet työskennellyt perinteisessä toimistossa, työpäivääsi kuului muutamia taukoja. Voit tehdä niin myös kotona, kunhan taukosi eivät ylitä töihin kulutettavaa aikaa. Tee tauoistasi sellaisia, että sinun on ansaittava ne työlläsi. Voit esimerkiksi luvata itsellesi keittäväsi kahvia, kun saat ensimmäisen asian tehtyä listaltasi. 

Voit myös edistää tuottavaa työskentelyä päättämällä lopettavasi päivän työt, kun listasi tehtävistä asioista on valmis. Ajatus siitä, että saat työsi tehtyä pari tuntia aikaisemmin saattaa olla juuri se, mitä tarvitset hoitaaksesi työsi loppuun sen sivuuttamisen sijaan.

8. Aikatauluta kommunikaatiosi

Jatkuvat puheluista tai sähköposteista aiheutuvat keskeytykset voivat nopeasti kuluttaa paljon aikaa ja vaikeuttaa keskittymistäsi. Aikatauluta hetket, jolloin voit soittaa takaisin, hoitaa omat puhelusi ja vastata sähköposteihin. Pidä puhelimesi värinätoiminto päällä ja laita se pöytälaatikkoon, jotta et tarkastaisi sitä koko ajan.

Toivottavasti tämä opas on auttanut sinua muodostamaan ajatuksen siitä miten luot kotitoimistoosi tuottavan ilmapiirin. Jos et ole vieläkään löytänyt tapaa työskennellä kotoa käsin, kurkkaa opastamme erilaisista tavoista ansaita rahaa netissä täältä.

Vieritä ylös