Vakuuta Pomosi Antamaan Sinun Työskennellä Kotoa Käsin

Vakuuta pomosi antamaan sinun työskennellä kotoa käsin

Eikö olisikin hienoa, jos sinun ei enää ikinä tarvitsisi lähteä aamulla töihin? Haluaisitko tehdä itse oman lounaasi keskellä työpäivää omassa keittiössäsi? Haluaisitko lisää joustavuutta päivittäiseen aikatauluusi, jotta työelämäsi olisi harmoniassa muiden elämäsi osa-alueiden kanssa?

Kotoa käsin työskentelevät ihmiset nauttivat näiden lisäksi monista muistakin eduista. Tutkimukset viittaavat myös siihen, että myös työnantajat hyötyvät tällaisesta järjestelystä. Internetin, teknologian ja verkkotyöpaikkojen edistymisen ansiosta on helppo saada tunne toimistotyöskentelystä ilman, että sinun tarvitsee olla sellaisessa. Silti monet pelkäävät kotoa käsin työskentelyn mahdollisuuden esiintuomista pomolleen, sillä työnantajat eivät aina ymmärrä järjestelyn tuomia tärkeitä etuja.

Mielipidemittausten mukaan 75% työntekijöistä ovat sitä mieltä, että joustavuus on työn kaikkein tärkein piirre. Noin 50% työnantajista on samaa mieltä. Toisin sanoen, työnantajasi ei välttämättä ole edes ajatellut kotoa käsin työskentelyn mahdollisuutta, joten sinun on otettava se puheeksi, mikäli uskot sen olevan eduksi sinulle.

Jotta työnantajasi ymmärtäisi ajatuksesi, noudata näitä ohjeita.

Askel 1: Tee kotitehtäväsi

Ennen kuin lähestyt työnantajaasi kotoa käsin työskentelyä koskien, on tärkeää tehdä vähän taustatutkimusta. Ota selvää tekeekö joku muu yrityksessäsi jo töitä kotoaan ja mitä heidän työtehtävistään voisit oppia. Tutki myös heidän käyttämiään tietokoneohjelmia, jotka voivat olla hyödyllisiä etätöitä tehdessä. Näin voit kertoa työnantajallesi saatavilla olevista vaihtoehdoista ja siitä, miten voit käyttää niitä hyödyksesi työtehtävissäsi.

Jos olet ensimmäinen kotoa käsin työskentelevä työntekijä yrityksessäsi, voit tulostaa vaikkapa lähdeviittauksia aiheesta. Voit tutkia myös GoToMyPC:n ja LogMeIn in kaltaisia etäohjelmia, joiden avulla pääset käsiksi omaan tietokoneeseesi etänä. Voit selittää pomollesi miten ne toimivat ja miten voit käyttää niitä työskennellessäsi kotoa käsin.

Nykyään sinun ei tarvitse vain etsiä freelance-työpaikkoja, jotta voit tehdä rahaa kotoa. Ihmiset, joilla on työpaikkoja yrityksissä, ovat myös voineet saada lisää joustavuutta ja tekevät töitä kotona päivän kuukaudessa. Tämä kannattaa tuoda esille myös pomollesi, varsinkin jos numerot ovat puolellasi.

Askel 2: Kerro hyödyistä

Kun olet valmis puhumaan työnantajasi kanssa, on tärkeää ottaa esille se, miten hyödyllistä kotoa käsin työskentelysi olisi yritykselle. Älä keskity omiin syihisi työskennellä kotoa käsin; pomosi tietää kyllä, mitä hyötyä siitä sinulle on. Hän ei välttämättä kuitenkaan ymmärrä sitä, mitä hyötyä siitä voi olla koko yritykselle. Tässä muutamia etuja, jotka voit tuoda keskustelussa esille:

1. Kasvu tehokkuudessa

Tutkimukset ovat osoittaneet, että etätyötä tekevät työntekijät ovat toimistossa työskenteleviä työtovereitaan tehokkaampia. Eräs tutkimus osoitti, että matkailutoimiston työntekijät paransivat työsuoritustaan 13 prosentilla pidentämällä työaikaansa, pitämällä lyhyempiä taukoja ja vastaamalla useampiin puheluihin, sillä häiriötekijöitä ei ollut. 

Voit kertoa pomollesi, että kodin ilmapiiri auttaa sinua keskittymään työhösi paremmin ja saa sinut tekemään enemmän töitä, sillä työmatkat eivät enää häiritse.

2. Pienemmät kulut

Monet yritykset vaihtavat etätyömalleihin säästääkseen kuluissa. Aetna on yksi esimerkki tästä. Valtava vakuutusyhtiö antaa puolet työvoimastaan työskennellä kotoa käsin, mikä pienentää toimistotiloja ja säästää noin 78 miljoonaa dollaria käyttökustannuksissa – pienempi vuokra, halvemmat palvelut sekä taloudenhoitomaksut. 

Voit tarjoutua siirtymään kotiisi tekemään töitä, jotta voisitte nähdä miten järjestely toimii. Ehkä jonakin päivänä yhä useampi työntekijä siirtyy tekemään töitä kotoaan käsin, mikä tietenkin johtaisi kulujen vähenemiseen.

3. Vähemmän menetettyä työtä

Monet tutkimukset vahvistavat kotoa työskentelevien pitävän vähemmän sairaslomia. Voit käyttää tätä myyntivalttina ja kertoa pomollesi, että kotoa käsin voit työskennellä flunssassa ilman tartuntavaaraa. Jos sinulla on perhettä, voit myös mainita lasten hätätapaukset, jotka saattavat estää toimistolle töihin lähtemisen.

4. Vähemmän vaihtuvuutta

Työntekijöiden vaihtuvuuden minimointi on tärkeää yritykselle ja voit kertoa työnantajallesi, että etätyöskentely auttaa parantamaan tyytyväisyyttä ja vähentämään vaihtuvuutta. Ole varovainen – et halua kuulostaa siltä, että otat lopputilin, mikäli et saa tehdä työtä kotoa käsin, ellei se sitten ole suunnitelmasi. Yritä sen sijaan vakuuttaa pomosi siitä, että tällä tavalla voisitte yhdessä kokeilla miten hyvin etätyöskentely toimii. 

Järjestelyä voi laajentaa tulevaisuudessa ja muutkin voisivat tehdä etätöitä, joka puolestaan ajan myötä johtaisi pienempään vaihtuvuuteen. Voit myös kertoa, että kotoa käsin työskentelevät ovat usein tyytyväisempiä töihinsä ja omaavat sitä kautta korkeamman työmoraalin, vaikka kaikki eivät tekisikään työtä saman katon alla.

5. Kestävyys

Monet yritykset yrittävät käyttää kestävyyskäytäntöä sekä planeetan, että oman maineensa eduksi. Jos työnantajasi on pannut alulle yrityksestä vihreämpää kuvaa luovia käytäntöjä ja hankkeita, voit selittää etätyön etuja myös tällä tavalla. 

Kotoa työskentelevät eivät kuluta polttoainetta työmatkoillaan ja yrityksen hiilijalanjälki pienenee. Mitä useampi ihminen työskentelee kotoa käsin, yritys voi pienentää toimitilojaan sekä säästää sitä kautta energiaa ja vettä.

Askel: 3 Esitä konkreettinen ehdotus

Jos haluat pomosi myöntyvän työskentelyysi kotoa käsin, sinun on esitettävä hyvin mietitty suunnitelma siitä, miten järjestely toteutetaan. Kirjoita kaikki ylös, jotta pomosi voi arvioida suunnitelmasi. Kirjaa ylös seuraavat tiedot:

  • Minä päivinä teet töitä kotoa käsin (joka päivä, 3 päivää viikossa, jne.)
  • Milloin tulisit toimistolle (joka maanantai, henkilökunnan tai asiakastapaamisiin)
  • Minkälaisia käytettäviä apuvälineitä yrityksellä on (tietokoneohjelmat, tietokoneet, jne.)
  • Mitä voidaan hankkia etätyönteon yksinkertaistamiseksi ja onnistumisesi takaamiseksi ja mitä se maksaa
  • Miten hoidat työsi kaikki puolet (yhteistyö, arkistointi, jne)

Varmista, että suunnitelmasi on hyvin kirjoitettu ilman kirjoitusvirheitä. Sinulla on yksi mahdollisuus tehdä vaikutus pomoosi ideallasi.

Ole mahdollisimman tehokas ja jatka kotona työskentelyä

Vakuuta pomosi antamaan sinun työskennellä kotoa käsin

Vaikka tutkimukset osoittavat kotoa työskentelyn olevan tehokkaampaa, se ei ole vapaata houkutuksilta. Sinun ei tarvitse mennä tapaamisiin, eikä kukaan ole kertomassa sinulle tekeväsi liian vähän töitä. Voit myös määrätä itse oman työtahtisi – nämä houkutukset voivat tuhota ihmisen tehokkuuden ja niitä tulee varoa kotoa työskennellessä.

Kotona työskentely ei tarkoita, ettet tee yhtään mitään, tai että opiskelet Bitcoinia työaikana. Se tarkoittaa, että pysyt vastuussa siitä työstä, jota haluat tehdä.

On monia tapoja, joilla tienaa rahaa kotona. Tutki nämä kolme artikkelia, jotka koskevat aihetta:

Kun olet lukenut nämä artikkelit, olet täysin kyvykäs työskentelemään kotoa käsin.

Onnea pomosi suostutteluun

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös