Tienaa rahaa YouTube:lla

Tjen penge på Youtube

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0

Puntaje ToimeentuloNinja:

Vaihtelevat tienaustavat osoitteessa ToimeentuloNinja.fi.

YouTube on maailman suurin videoihin keskittyvä nettisivu ja kuukaudessa sillä on miljardi käyttäjää. Vuonna 2013 YouTuben suomalainen versio julkaistiin ja sen osoite oli .fi eikä .com. Tästä syystä myös suomalaisilla on mahdollisuus ryhtyä liikekumppaniksi sivuston kanssa, joten voit tienata videoillasi. Tämä tapahtuu mainoksia näyttämällä videoiden yhteydessä.

Tämä ei ole sama asia kuin tienaaminen kumppanuusmarkkinoilla, sillä Google/Youtube maksaa sinulle suoraan.

Miten työskennellä Youtuben kanssa

Jotta voit tienata rahaa Youtubella, sinun täytyy ensimmäiseksi luoda Youtube-käyttäjätili. Sellaisen voit luoda käyttämällä Gmail-käyttäjätiliäsi (jos sinulla ei ole sellaista, voit luoda uuden ilmaiseksi painamalla tätä linkkiä).

Seuraava asia, joka sinun tulee tehdä, on Youtube-parteriksi rupeamispyyntö – teet sen täällä.

Jos olet jo aikaisemmin ladannut tekijänoikeuksia tai muita sääntöjä rikkovia videoita, partneriksi pääsy voi olla hankalaa. Sinun täytyy varmistaa henkilöllisyytesi tekstiviestin avulla, jotta YouTube voi varmistua siitä, että olet kuka väität olevasi.

Kun olet hyväksytty partneri, voit aloittaa mainostamisen. Tähän tarkoitukseen tarvitset Google Adsense -käyttäjätilin. Adsense on mainostamisesta vastaava osasto Googlella. Adsense-käyttäjän luominen on suhteellisen helppoa, mutta hyväksytyksi tulemisessa voi kestää jopa tunti. On tärkeää, että sinulla on aktiivinen käyttäjätili ja sisältö on sinun omaasi. Voit katsoa miten luoda Google Adsense -käyttäjän täältä.

Jos haluat erityisesti nähdä miten saat toiminnan alkuun, voit seurata yksinkertaista opastamme siitä, kuinka aloittaa YouTube:ssa tienaaminen.

Miten ladata videoita

Kun olet luonut profiilin, voit aloittaa videoiden lataamisen – videot tuovat sinulle rahaa, jos saat ihmiset katsomaan niitä. Mitä enemmän ihmiset katsovat videoita, sitä enemmän ansaitset. On erittäin tärkeää tehdä sisällöltään hyviä, alkuperäisiä ja tuoreita videoita. Niihin tulee laittaa myös sopiva kuvaus ja otsikko, sekä räätälöidyt esikatselukuvat. Suosituimpia aiheita ovat terveys ja kuntoilu, autot ja moottorit, IT ja teknologia, sekä urheilu.

Rahan tienaaminen YouTubessa voidaan yhdistää tuotteiden testaamisen, josta voi myös tienata. Kun testaat sinulle lähetettyjä tuotteita, voit kuvata sen ja laittaa sen YouTubeen. Monet ovat kiinnostuneita kuulemaan muiden mielipiteitä tuotteista ja tällä tavalla voit saada lisää katsomiskertoja. On suositeltavaa katsoa myös tienaustapaa “tienaa rahaa mielipiteelläsi”, sillä voit myös tienata tällä keinolla antamalla rehellinen mielipiteesi.

On tärkeää muistaa, että sinulla tulee olla tekijänoikeus julkaisemaasi sisältöön. Muiden musiikin käyttäminen videolla ilman heidän lupaansa on laitonta. Jos on tarpeen, lue läpi Googlen ohjeet tekijänoikeuksista.

Jotta voit saada niin monia vierailijoita ja tilaajia kuin mahdollista, sinun kannattaa tehdä videosi englanniksi eikä suomeksi. Tällä tavalla voit kohdistaa videosi kaikille kansallisuuksille.

Kuinka paljon voit tienata?

Tienaa rahaa YouTube:llaSe, kuinka paljon voit tienata YouTube-videoilla riippuu siitä, kuinka moni näkee mainoksen videoissa ja klikkaa sitä. Ansaitsemasi rahan määrä voi myös riippua esillä olevasta mainoksesta. Tienaaminen vaatii muutamia katselukertoja, mutta koska kumppanuus ei maksa mitään, kannattaa koettaa onneaan, varsinkin jos sinulla on jo aktiivinen YouTube-käyttäjätili. Koska tienaaminen vaatii monia katsomiskertoja, on eduksi, jos sinulla on jo YouTube-käyttäjätili.

Säännöt, joita kannattaa noudattaa ansaitaksesi YouTubessa

Esimerkkejä monia miljoonia YouTubessa ansainneista löytyy ja he oikeastaan työskentelevät vain kotoa käsin. Näillä ihmisillä on yleensä aivan oma kanavansa, joilla on monia uskollisia katsojia. Todella hyvien YouTube-käyttäjien joukosta voit löytää kanavia, kuten PewdiePie, Crazy Russian Hacker ja Smosh, jotka ovat ansainneet eniten. Nämä YouTube-persoonat ovat erittäin erilaisia, mutta silti jollain tasolla samankaltaisia. Joitain kriteerejä on noudatettava, jos mielii olla menestyksekäs Youtubessa tai tienata siellä. Alapuolelle olemme listanneet joitain asioita, jotka ovat totta jokaisen huippu YouTube-käyttäjän kohdalla:

Heidän YouTube-kanavansa on englanniksi

Jotta voisit saavuttaa parhaan mahdollisen menestyksen YouTubessa on sanomattakin selvää, että tärkeää on saada monta katsojaa. Suurin osa YouTubessa olevista ihmisistä puhuu ja ymmärtää englantia ja jossakin määrin englanti on YouTuben “virallinen” kieli. Jos haluat luoda kanavan englanniksi, katsojien potentiaalinen määrä on suurempi kuin esim. suomenkielisellä kanavalla. Jos haluat tienata paljon rahaa, sinun kannattaa luoda englanninkielinen kanava.


Paljon tilaajia

Toinen yhteinen seikka monilla taitavilla YouTube-käyttäjillä on se, että heillä kaikilla on paljon tilaajia. Periaatteessa tilaajat ovat vain käyttäjiä YouTubessa, jotka seuraavat YouTube-kanavaasi. Seuraamalla kanavaasi tilaajasi saavat ilmoituksen, kun lataat uusia videoita ja he näkevät ne usein ensimmäisinä. Kuten jo aikaisemmin mainittu, tienaat rahaa videoidesi katsomiskertojen mukaan ja jos voit varmistaa seuraajasi, voit myös melkeinpä varmistaa turvalliset tulot.

Monet Youtube-käyttäjät käyttävät sosiaalista mediaa ja saavat sitä kautta tilaajia. Sosiaaliset mediat, kuten Facebook, Instagram ja Twitter ovat hyviä paikkoja mainostaa omaa Youtube-kanavaasi.

Nyt sinun on mahdollista luoda Facebook-sivu, Instagram-sivu tai Twitter-käyttäjätili mainostaaksesi omaa Youtube-kanavaasi. Kannattaa myös lukea ohjeet näillä keinoilla:


Hyvää viihdettä tai informaatiota

Saadaksesi paljon katsojia ja tilaajia on tärkeää “antaa” katsojillesi jotakin. Tylsien tai merkityksettömien videoiden tekeminen ei ole hyvästä, sillä ne eivät kerrytä katsojamäärää. Parhaat YouTube-käyttäjät onnistuvat loistavan sisällön tuottamisessa ja tuovat arvoa YouTube-kanavalleen viihteen avulla. Tämä saa ihmiset kiinnostumaan videoista. Jos onnistut hyvän sisällön luomisessa YouTube-kanavallasi, sinulla on erittäin hyvät mahdollisuudet tienata rahaa.

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja