Tienaa rahaa Tutorina

Etsitkö tapaa tienata vähän lisätuloja säästääksesi lomamatkaa tai erityistä ostosta varten? Pitääkö sinun maksaa laskuja vai haluatko työllistää itsesi työskentelemällä kotoa käsin? Yksityisenä tutorina työskentely voi auttaa sinua tienaamaan rahaa varsinkin, jos olet opiskelija, opettaja tai työskentelet alalla, joka liittyy kouluaineisiin, kuten englanti, tiede tai matematiikka. Siitä voi, jopa tulla kokoaikainen etä/verkkotyöpaikka, jos semmoinen on hakusessa.

Jopa ekonomisten laskukausien aikana, ihmisillä on aina tarvetta tutoreille. Kaikenikäiset oppilaat tarvitsevat apua tehtävien suorittamisessa sekä koevalmistautumisessa ja heidän vanhempansa ovat usein halukkaita maksamaan avusta. Jos yksityisenä tutorina toimiminen kuulostaa hyvältä, jatka lukemista kaikesta, mitä sinun pitää tietää ennen kuin aloitat työnteon.

Tienaa rahaa tutorina

Miksi Ryhtyä Yksityiseksi Tutoriksi?

Yksityisenä tutorina toimiminen saattaa tarjota lukuisia hyötyjä. Jotkin netissä tutoroinnin edut sisältävät:

Mahdollisuus tienata hyvin

Yksityisillä tutoreilla on potentiaalia tienata paljon enemmän tunnissa, kuin ihmisillä monissa eri ammateissa. Tutoroidun ihmisen tasosta sekä omasta koulutuksestasi ja kokemuksestasi riippuen, voit laskuttaa palveluistasi mitä vain 20 ja 50 dollarin tuntipalkan väliltä.

Mahdollisuus kohentaa CV

Yksityinen tutorointi näyttää upealta ansioluettelossasi, työskentelitpä sitten vain tällä alalla tai teet sitä toisena työnäsi. Ihmiset, joita tutoroit, tai heidän vanhempansa voivat olla hyvä suosittelijoita, joiden tiedot voit antaa mahdollisille tulevaisuuden työnantajillesi.

Voit itse tehdä oman aikataulusi

Voit sovittaa yksityisen tutoroinnin omaan aikatauluusi, jotta sinun ei tarvitse ilmoittaa työnantajallesi, milloin olet tutoroimassa etkä voi työskennellä. Tämä tekee yksityisestä tutoroinnista täydellisen työn kokoaikaisille opiskelijoille tai niille, joilla on kokopäivätyö.

Miksi Sinä Olisit Hyvä Yksityinen Tutori?

Kaikki eivät ole sopivia yksityisen tutorin työnkuvaan. Jotta voit määrittää pystyisitkö itse työskentelemään alalla, sinun pitää miettiä vastauksiasi näihin kysymyksiin:

Pystytkö pitämään kirjaa tunneistasi sekä finansseista itse?

Kun työskentelet työnantajalle, käytät kellokorttia tai kerrot tuntisi suoraan hänelle ja saat palkkasi. Monissa tapauksissa, saat palkkasi suoralla talletuksella. Yksityisenä tutorina sinun täytyy itse pitää kirjaa tunneistasi ja laskuttaa asiakkaitasi säännöllisesti. Sinun pitää myös hoitaa raha-asiat ja vierailla pankissa tallettaaksesi varasi.

Oletko hyvä ihmisten kanssa?

Yksityinen tutorointi vaati sinulta taitoa työskennellä aikuisten, teini-ikäisten sekä lasten kanssa. Sinun pitää osata kommunikoida sekä pitää asenteesi positiivisena. Tarvitset myös paljon kärsivällisyyttä, jotta voit auttaa opiskelijoita, joilla on vaikeuksia oppia tai jotka turhautuvat ja suuttuvat.

Tärkeät Asiat, Jotka Sinun Pitää Tehdä Ennen Tutoriksi Ryhtymistä

Jos haluat menestyä yksityisenä tutorina, sinun pitää:

1. Sinun Pitää Ilmoittaa Verosi

Jos saat palkkaa yksityisenä tutorina, sinun pitää maksaa veroa tuloistasi. Veroilmoituksien järjestelyt ovat erilaisia kaikkialla maailmassa. Voit haluta tavata kirjanpitäjän saadaksesi neuvoja siitä, miten aloitat.

2. Taustatutkimus On Aina Hyvä Idea

Jos suunnittelet lasten tutoroimista, voi olla hyvä idea tehdä itsestäsi rikostaustaselvitys. Tällä tavalla, voit antaa tiedot vanhemmille ja he voivat luottaa lapsensa käsiisi.

3. Sinun Pitäisi Saada Asiakkaasi Allekirjoittamaan Sopimuksen

Jotta voit varmistaa, ettei mitään väärinkäsityksiä ei asiakkaan kanssa tule, sinun pitää laatia tiedosto, jossa lukee selvästi minkälaisia palveluita tarjoat tutorina. Tiedostoon voit lisätä sen kuinka usein tapaat asiakkaan kanssa, kuinka pitkiä tapaamiset ovat ja kuinka paljon se maksaa. 

Liitä mukaan myös tieto siitä, milloin maksu pitää suorittaa. Anna asiakkaasi allekirjoittaa se ja varmista myös päivämäärä. Tarjoa asiakkaallesi myös kopio sopimuksesta.

4. Aseta Palkkasi Kilpailuhenkisesti

Tutki vähän yksityisten tutoreiden palkkoja, joilla on sinun koulutuksesi ja kokemuksesi, jotta voit määrittää omien palveluittesi hinnan.

Hanki Asiakkaita 

Tienaa rahaa tutorinaVoit löytää asiakkaita monin eri tavoin. Voit lähettää lehtisiä ja asettaa kylttejä naapurustoosi tai voit laittaa mainoksen sanomalehteen.

Anna sanan siitä, että tarjoat yksityisen tutorin palveluja, kantautua myös sosiaaliseen mediaan. Käytä nettiä saadaksesi asiakkaita ja tee itsellesi ammattimainen nettisivu, jossa kerrot palveluistasi, kokemuksestasi, erikoistumisestasi sekä jaat yhteystietosi.

Kun alat saamaan asiakkaita, mieti voisitko antaa heille jonkin lisäedun. Ehkäpä voisit tarjota ilmaisen tapaamisen jokaiselle uudelle asiakkaalle, jonka jo aikaisempi asiakas lähettää tapaamaan sinua. Voit myös tarjota pienen lahjan, kuten lahjakortin. Jotkut fiksut tuutorit ovat luonneet passiivisia tuloja tekemällä kaupallistettuja tuutorointi/opetusvideoita Youtubessa.

Tutorina työskentelyä voidaan myöskin kutsua freelance-työksi. Siitä voit lukea lisää täältä. Toinen paikka, josta voit löytää asiakkaita, on nettisivusto Fiverr. Voit lukea lisää rahan tienaamisesta Fiverr:ssä täältä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös