Tienaa rahaa Taiteilijana

Tienaa rahaa taiteilijana

On olemassa sanonta, jonka mukaan taiteilijan töistä tulee arvokkaita vasta sitten, kun hän on kuollut. Tämä voi olla totta vanhojen mestareiden luomien perinteisten taide-esineiden kohdalla. Nykypäivänä on kuitenkin monia tapoja, joilla taiteilijat voivat tienata hyvää palkkaa ja itse kontrolloida uraansa.

Tämä opas esittelee sinulle 10 eri tapaa, joilla voit tienata rahaa taiteilijana. Suurimassa osassa tapauksia, sinulla pitää olla myös toinen ura, kun aloitat tämän parissa. Siihen, että tienaat tarpeeksi rahaa kokopäiväistaiteilija, voi mennä hetki. Se voi kuitenkin tuottaa heti jo vähän lisätuloja, kun aloitat. Sinun pitää myös oppia markkinoinnista netissä ja sosiaalisessa mediassa, jotta voit tehokkaasti mainostaa itseäsi ja toteuttaa ideoitasi.

Pienellä työllä ja jatkuvalla vaivalla on kuitenkin mahdollista tienata taiteilijana, kun käytät joitain näistä seuraavista tavoista:

1. Kokeile Freelance-Sivustoja

Freelance-sivustot ovat paikkoja, joihin asiakkaat menevät etsimään taiteilijan apua mainosprojekteja varten. Taiteilija voi selailla listaa erilaisista töistä ja tarjota hintaa, jolla hän on valmis tekemään työn. Taiteilijan töitä löytyy näiltä sivustoilta laaja valikoima. Monet niistä ovat kuitenkin lyhytaikaisia projekteja, mutta joskus pitkäaikaistyön mahdollisuuskin saattaa sattua eteen.

Kun käytät freelance-sivustoja, sinun on kuitenkin kilpailtava muiden taiteilijoiden kanssa saadaksesi työ. Ammattimaisten tarjousten tekeminen ja hinnan pitäminen kilpailukykyisenä ovat siis erittäin tärkeitä seikkoja. Kaksi kaikkein suosituinta freelance-sivustoa artisteille ovat PeoplePerHour.com ja Upwork.

Katso tämä opas freelancerina tienaamisesta.

2. Myy Printtejä Netissä

Jos halusit myydä itsetekemiäsi printtejä aikaisemmin, sinun piti käyttää tunteja taide-esittelyissä ja käsityötapahtumissa alueellasi, mutta nykyään se tapahtuu eri kaavalla. Tänä päivänä, sinun on mahdollista tienata tuloja myymällä printtejä netissä monilla eri nettisivustoilla. Sivustot, kuten Society6.comInPrnt.com ja RedBubble.com, antavat sinun julkaista printtisi, jotka ovat ostettavissa. Kun asiakas ostaa printin, sivustot hoitavat sen tuottamisen ja kuljettamisen sekä ottavat osan tuotoistasi maksuna.

3. Myy Digitaalisia Taustakuvia

Mikään ei ole turhauttavampaa kuin se, että tajuat ihmisten lataavan kuviasi ilmaiseksi tietokoneensa tai puhelimensa lukitusnäyttö- tai taustakuviksi. Se voi myöskin olla hyvä uutinen. Sillä jos tiedät, että ihmiset, jotka haluavat kustomoida tietokoneensa tai laitteensa, ovat kiinnostuneita töistäsi, voit hyödyntää sitä tienataksesi myymällä taustakuvia netissä. Monet sivustot antavat sinun myydä korkealla resoluutiolla varustettuja taustakuviasi ilmaiseksi tai voit myydä niitä omalla nettisivustollasi ja saada kaikki tuotot.

4. Tarjoa Oppitunteja Netissä

Netissä pidettävien oppituntien ja kurssien tarjoaminen on loistava tapa tienata vähän lisätuloja taiteilijana. Varsinkin, jos käytät digitaalisia tekniikoita, joita ihmiset voivat seurata oppituntisi aikana. Voit tehdä nettisivun ja käyttää sosiaalista mediaa mainostaaksesi työpajojasi sekä laskuttaa ihmisiltä maksun, jotta he voivat liittyä Skype:n tai muun nettipuheluohjelman kautta. Voit myös tarjota asiakkaillesi videon lataamista tai katselua netissä maksua vastaan.

5. Tee Toimeksiantotöitä

Kustomoidun ja mittatilauksena tehdyn taiteen luominen yksilöille ja yrityksille on loistava tapa tienata rahaa. Monet taiteilijat pitävät mittatilaustyön luomista palkitsevana ja tarpeeksi haastavana ja he nauttivat vuorovaikutuksesta asiakkaan kanssa.

6. Lisensoi Sinun Työsi

Jos sinulla on kookas portfolio, voit tienata rahaa artistina lisensoimalla työsi ja antamalla yritysten ja yksilöiden käyttää niitä mainostamiseen, materiaalien promotointiin, Facebook-taustakuvaksi tai muuhun. Voi olla hyvä laatia laillinen sopimus, joka rajoittaa sitä, miten taidettasi saa käyttää.

7. Kirjoita tai Julkaise Arvosteluja

Digitaalisten ohjelmien kehittäjät ja taideyritykset maksavat säännöllisesti taiteilijoille, jotta he arvostelisivat tuotteita, tekisivät videodemonstraation tai kirjoittaisivat blogeihinsa tai suosituksiinsa. Normaalisti sinulla pitäisi olla jonkinlaista kokemusta tai mainetta taiteilijana, jotta voisit tehdä tämän kaltaista työtä, mutta nykyään aloittelijatkin voivat varmistaa paikkansa tuottajien leivissä.

8. Ryhdy Kumppaniksi

Kumppanuusmarkkinointi on tapa tienata rahaa netissä. Siihen kuuluu kaikenlaisten tuotteiden mainostus ja ihmisten rohkaiseminen ostamaan niitä. Tarkista, jos käyttämäsi ohjelmiston tai taidevälineiden tuottajat tarjoavat kumppanuusohjelmia. Jos he tarjoavat niitä, tarjoudu ryhtymään kumppaniksi. Sitten voit luoda nettisivun, blogin tai videoita, jossa selität tuotteiden hyödyt tai videon, jossa arvoit ja demonstroit niitä. Sinulle annetaan linkki, jonka välität katselijoillesi ja lukijoillesi. Kun linkkisi kautta tapahtuu myyntiä, saat osan tuotoista.

9. Tarjoa Suunnittelupalveluita

Tienaa rahaa taiteilijanaGraafisilla suunnittelijoilla on jatkuvasti kysyntää ja taiteilija, jolla on mainetta alallaan, tienaa usein hyvin rahaa työskentelemällä asiakkaille. Voit perustaa nettisivun ja mainostaa palveluitasi sosiaalisessa mediassa tai kokeilla sivustoja, kuten Fiverr.com, jotka antavat sinun tarjota kaikenlaisia suunnittelupalveluita rahaa vastaan. Pidä mielessä, että asiakaskunnan kasvattamisessa voi kestää hetki, kun aloitat graafisena suunnittelijana. Tietynlaiseen markkinarakoon perehtyminen saattaa auttaa sinua tienaamaan rahaa.

10. Tarjoa Kahdenkeskisiä Oppitunteja

Tarjoa oppitunteja henkilökohtaisesti ja pidä oppitunteja netissä ihmisille, jotka haluavat oppia hallitsemaan tekniikan, jota käytät. Voit normaalisti laskuttaa enemmän henkilökohtaisista oppitunneista, kuin työpajoista tai seminaareista, koska oppitunti on räätälöitävä oppilaan yksilöllisien taitojen mukaan.

Vieritä ylös