Tienaa rahaa Omalla Appilla

freelancerina

Vaikeus

Vaikeus Matala
Matala

Aika

Aika Matala
Matala

Tulo

Tulo Pieni
Pieni
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”

VaiVaikea tapa ansaita, mutta sisältää valtavasti potentiaalia.

Oletko keksinyt loistavan idean sovellusta varten, mutta olet epävarma siitä, onko sinulla tarpeeksi teknologista kyvykkyyttä tämän idean toteutukseen?

Ei ole mitään syytä siihen, miksi sinä et voisi ottaa osaa sovellusmarkkinoille, oli sinulla teknologista kyvykkyyttä tai ei. Ehkä voit jopa tienata vähän tällä tavalla.

Lue ToimeentuloNinja.fi -sivuston opas täältä, jotta pääset alkuun sovelluksesi kanssa.

Käsitteen kehitys

Ansaitse rahaa omalla appsillä

Ensimmäinen askel kohti ensimmäistä tuottavaa sovellustasi on hyvä idea. Aloita miettimällä minkälaisen sovelluksen haluat. On mahdollista, että monet muutkin tarvitsevat juuri keksimääsi sovellusta. Voit esimerkiksi miettiä asuinaluettasi. Jos asut turisteja houkuttavassa kaupungissa, mahdollisuudet ovat rajattomat.

Voit myös miettiä omia kiinnostuksesi kohteita. Ehkä olet kahvi-intoilija ja olet löytänyt monta hyvää kahvilaa eri puolilta maailmaa. Miksi et siis muuntaisi tietojasi oppaaksi ja auttaisi samalla muita kahvi-intoilijoita?

Monet sovellukset eivät keskity tiettyyn aiheeseen, mutta ovat aina silti listojen kärjessä. Saatat ehkä tietää niistä muutamia: Temple Run, Draw Something, Minecraft…

Pelisovellukset usein tuottaa enemmän rahaa muihin sovelluksiin nähden, sillä ihmiset yleensä maksavat mieluummin peleistä. Erityisesti tiettyjen pelaajien suosiossa olevat pelit leviävät kulovalkean tavoin. Viesti monista sovelluksista leviää puskaradion kautta.

Älä luovuta, vaikka löytäisitkin sovelluskaupasta jotain omaa ideaasi sivuavaa. Tässä kohtaa sinun tulee ajatella luovasti. Mitä muista sovelluksista poikkeavaa sinun sovelluksesi tarjoaa? Ehkä voit kerätä henkilökohtaista palautetta kahviloiden omistajilta, välität informaatiota tietyn kahvilan erityispiirteistä, tai suosittelet jotakin tiettyä kahvilaatua juuri tietyssä kahvilassa.

Yritä keksiä aihepiiri, jossa kilpailua ei juuri ole. Jos ideasi kuitenkin loppuvat kesken, voit myös tarkastella suosittuja sovelluksia ja miettiä, pystyisitkö parantamaan alkuperäistä konseptia jollakin tavalla.

Tässä pari seikkaa, joita kannattaa miettiä konseptia kehittäessäsi:

Sovellustyypit

Markkinoilla on monia eri sovellustyyppejä. Tässä esimerkkejä suosituimmista:

Sovelluksen kehitys

Kun olet päättänyt ideasta, sinun on toteutettava se… Oletamme, että kuten valtaosalla ihmisistä, sinulla on erittäin vähän kokemusta ohjelmoinnista. Vaikka olet ehkä oppinut jotain taitoja tekemällä töitä, kuten freelance-töitä, älä huoli, jos et ole vielä! Älä pelästy! Aloittamiseen on monia vaihtoehtoja.

Ammattilaisohjelmoijan palkkaaminen on kallista, mutta erittäin kätevää. AppBookerin tyyppisillä sivustoilla voit syöttää kotimaasi sekä budjettisi ja selventää, onko sovellus tarkoitettu yritykselle vai onko se freelance-projekti. AppBooker ehdottaa sinulle ohjelmoijia, jotka sopivat tarpeisiisi. Ohjelmoijien listaa selatessasi voit nähdä heidän asiakkaansa ja erikoisalansa.

Toinen tutustumisen arvoinen sivusto on The App Developers. Sivustolla voit valita, oletko kehittämässä sovellusta yksityishenkilönä, yrityksenä tai agenttina. He ohjelmoivat sovelluksia älypuhelimiin, tabletteihin ja tietokoneisiin. Saadaksesi tietoa hinnasta, sinun tulee jättää yksityiskohtainen kuvaus haluamastasi sovelluksesta. Ohjelmoijat vastaavat kuvaukseen tarjouksella. Kuten arvata saattaa, sovelluksesi hinta riippuu erittäin paljon suunnittelusi monimutkaisuudesta.

Tässä muutama erittäin hyvä kysymys, joita kannattaa harkita ohjelmoijaa etsiessä:

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

Sovelluksen hinta

Ansaitaksesi rahaa sitä on myös käytettävä. Tai niin ainakin sanotaan… Tämä ei kuitenkaan aina pidä paikkaansa sovellusten maailmassa, mutta siitä lisää myöhemmin. Oletetaan, että olet päättänyt palkata jonkun ohjelmoimaan sovelluksesi puolestasi.

Haluamastasi sovelluksen tyypistä riippuen hinta tulee olemaan 900 – 2300 euroa. Se kuulostaa kovalta hinnalta, mutta on syytä pitää mielessä, että oikeanlainen sovellus maksaa itsensä takaisin tuossa tuokiossa. Lisäksi kaikkein kalleimmat ohjelmoitavat pelit ovat aina listojen kärjessä.

Tulet törmäämään ohjelmoijiin, jotka tarjoavat kaikenkattavaa sopimusta 2000 eurolla. Varo kuitenkin tämänkaltaisia tarjouksia! Tulet saamaan juuri sitä, mistä maksat. Me uskomme, että laadukkaasta tuotteesta on kannattavampaa maksaa vähän ylimääräistä. Miksi tuhlata 2000 euroa sovellukseen, jota kukaan ei halua?

Jos pystyt luomaan osan sovelluksen sisällöstä itse (suunnitelman ja grafiikat), voit alentaa vähän jo muutoin merkittäviä kuluja. Voit leikata tuloja myös tarjoamalla ohjelmoijalle osaa sovelluksen tuotoista. Ohjelmoijat kuitenkin harvoin suostuvat tällaisiin sopimuksiin, ellei ideasi ole heidän mielestään loistava. Jos valitset tämän vaihtoehdon, sinun on valmistauduttava muutoksiin taloudessasi tulevaisuudessa.

Jos haluat lisävaihtoehtoja, kuten GPS:n tai kyvyn jakaa sosiaalisessa mediassa, se maksaa sinulle yleensä noin 900€ enemmän.

Sovelluksesi myyminen Applen kautta maksaa sinulle noin 90 euroa vuodessa. Tämä on kuitenkin fiksusti käytettyä rahaa, sillä App Storessa on tuhansia käyttäjiä, joten tuottosi on taattu.

Miten paljon voit ansaita sovelluksella?

Koska tulosi riippuvat täysin sovelluksesi suosiosta ja hinnasta, tulojen tarkkaa määrää on mahdoton laskea. Jos et varmuudella ole seuraava Mark Zuckerberg, sinun ei välttämättä kannata ottaa lopputiliä työstäsi. GigaOM Pro -sivusto teki tutkimuksen, jonka mukaan yli puolet 352:sta vastaajasta tienaa vähemmän kuin 460€ kuukaudessa. Se ei välttämättä riitä elämiseen, mutta on kuitenkin mukava pieni lisä.

Tai ehkä suunnittelet seuraavan Angry Birds-pelin ja tienaat reilusti yli 6,5 miljoonaa – kuukaudessa…! On siis potentiaalia tulla miljonääriksi täällä.

Saadaksesi mahdollisimman paljon irti sovelluksesta, käytä seuraavia vinkkejä:

  •  Varmista, että sovelluksesi on suunnattu laajalle yleisölle pienen markkinaraon sijaan
  •  Aloita pienestä ja etene pikkuhiljaa tiesi huipulle
  •  Pidä kirjaa sovelluksista listojen kärjessä
  •  iOS-sovelluksilla on helpompi ansaita
  •  Pyydä ystäviäsi ja perhettäsi arvostelemaan ja kommentoimaan sovellustasi
  •  Harkitse sovelluksesi iPad-versiota
  •  Jos sovelluksesi rakentuu yrityksesi nimissä, pidä huoli siitä, että julkaiset uutisia sovelluksestasi sivustollasi ja/tai sosiaalisessa mediassa

Kun myyt sovellustasi App Storessa, Apple ottaa 30% tuotoistasi ja loppu siirretään suoraan tilillesi joka kuukausi.

Voit myös harkita ilmaisen sovelluksen luomista, jolloin tulosi muodostuvat mainoksista, tai käyttäjien tekemistä pelin sisäisistä ostoksista. Tämä voi olla hyvä tapa saada lentävä lähtö sovelluksellesi ja saada se markkinoille. Voit levittää sanaasi sovelluksesta lähettämällä sosiaalisen median tileillesi, joten se on elinkelpoinen tapa tehdä rahaa esimerkiksi Instagramilla.

Kuinka voit tehdä oman sovelluksen?

Mitä jos sinulla ei ole varaa palkata ammattiohjelmoijaa? Ei hätää, on olemassa monia tapoja tehdä likainen työ itse. Tai ehkä haluat tutkia ideaasi ennen ammattilaisen palkkaamista? Joka tapauksessa seuraavilla sivustoilla on mahdollista ohjelmoida sovelluksia ilmaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top