Tienaa rahaa eBay:ssä

Tienaa rahaa eBayssa
”ToimeentuloNinjan päätavoitteena on auttaa lukijoitamme parantamaan heidän taloudellista asemaansa. Olemme yhteistyössä muiden yritysten kanssa, joilla on samanlainen visio. Jotkut näistä linkeistä tässä julkaisussa voivat tulla kumppaneiltamme. Näin me ansaitsemme rahaa.”
freelancerina

Vaikeus

Korkea
Korkea

Aika

Keskiverto
Korkea

Tulo

Tulo Iso
Iso

E-kaupankäynti on kasvava teollisuus, joka tekee netissä myymisestä tuottavaa, tienata rahaa netissä; Oman nettikaupan perustaminen ja markkinointi asiakkaiden saamiseksi voi kuitenkin olla hankalaa ja aikaavievää. Yhtenä kaikkein suosituimpana nettisivustona eBay tarjoaa yksinkertaisen vaihtoehdon perinteisille nettikaupoille.

Tuotteiden myynti siellä voi tarjota sinulle jatkuvan tulovirran ja voit helposti päästä e-kaupankäynnin maailmaan ja tienaamaan rahaa. Kaiken tämän voit myös tehdä kotoa käsin ja se ei vaadi sinulta paljoa puhumattakaan mahdollisuudesta eri verkkotöistä e-kaupankäynnin parissa. Jotkut ihmiset ovat jopa onnistuneet erittäin tuottoisan verkkobisneksen luomisessa ja täten tulemaan miljonääreiksi ja siten eläköitymään hyvin paljon etuajassa.

Aloittaaksesi eBay:ssä myyntiä ja oman yrityksesi tuottavaksi kehittelyä, noudata näitä ohjeita:

Askel 1: Aloita

1. Tee itsellesi eBay-käyttäjä

Jos sinulla ei ole eBay-käyttäjää, sinun täytyy vierailla eBay.com-sivustolla ja tehdä käyttäjä. Rekisteröityminen ei maksa sinulle mitään. Jos olet ostanut eBay:stä jotain, voit käyttää samaa käyttäjää myydäksesi tuotteita. Kun olet rekisteröitynyt, voit käyttää ”My eBay”-sivulla olevaa hallintapaneelia, jonka avulla voit hallinnoida listauksiasi ja kommunikoida asiakkaidesi kanssa. Jos kuitenkin aiot tehdä täysin uuden käyttäjän, mieti tarkasti käyttäjänimeäsi. Varmista, että se on ammattimainen ja positiivinen ja, että se antaa asiakkaillesi lisää luottoa sinuun.

2. Päätä Haluatko Jäseneksi vai Et

eBay käyttää kahdenlaisia maksuja—standardi järjestelyjen kautta sekä jäsenyyden kautta hoidettavia. Näin ne eroavat:

 • Standardi maksujärjestelmä ei vaadi sinua maksamaan tuotteen listauksesta. Voit listata jopa 50 tuotetta kuussa standardi järjestelyiden kautta ja maksat eBay:lle 10 prosenttia myyntituotoistasi kaikkien tuotteiden kohdalla. Tyypillisesti standardi järjestely on paras vaihtoehto aloittelijoille.
 • Maksettu jäsenyys vaatii sinua maksamaan maksun, joka on 15.95 ja 179.95 dollarin väliltä. Jokainen jäsenyys antaa sinulle tietyn määrän ilmaisia listauksia per kuukausi sekä erilaisen välityspalkkiosopimuksen. Jäsenyyksillä eBay tulee saamaan tuotoistasi jotain 4 ja 9 prosentin väliltä.

3. Tee itsellesi PayPal-käyttäjä

Jotta voit myydä eBay:ssä, PayPal-käyttäjää suositellaan vahvasti. PayPal on palvelu, joka antaa ostajien suorittaa maksunsa turvallisesti netissä ja sen avulla myyjät voivat ottaa maksun vastaan ja tulostaa paperilaskun, siirtää rahat pankkitilille tai käyttää niitä nettishoppailuun. 

PayPal-käyttäjän tekeminen ei ole pakollista myydäksesi tuotteita eBay:ssä, mutta jopa 90 prosenttia eBay-käyttäjistä käyttävät palvelua. Jos et käytä sitä, jotkut asiakkaat saattavat ostaa tuotteen joltakin kilpailijaltasi. PayPal-käyttäjän tekeminen on helppoa. Voit tehdä sen vain muutamassa minuutissa osoitteessa PayPal.com. Käyttäjän tekeminen ei maksa sinulle mitään.

4. Määritä Mitä Kannattaa Myydä

Ennen kuin menet ja ostat tuotteita tukkumyyjiltä aloittaaksesi eBay-kaupan, on hyvä idea myydä ensin käyttämättömiä asioita kotoasi. Tee kunnollinen siivous ja etsi asioita, joita kukaan ei enää käytä. Noudata sitten seuraavia ohjeita:

 • Katsasta ”Selling Inspiration House” eBay:ssä, jotta näet millaisia tuotteita ihmiset myyvät ja minkä hintaisia ne ovat.
 • Selaile monien eri kategorioiden listauksia ja etsi tuotteita, jotka ovat samankaltaisia kuin ne, joita harkitset myyväsi.
 • Valitse tuotteet, joista tiedät jo paljon. Sinun pitää pystyä kuvailemaan tuotteita hyvin, jotta osaat herättää ostajan kiinnostuksen ja kertoa heille asioita, joita heidän pitää tietää päättääkseen onko tuote sellainen mitä he etsivät. Ei siis kannata koittaa myydä sellaisia asioita, joista et tiedä paljoakaan.
 • Kun olet löytänyt hyvin kaupaksi käyviä tuotteita kotoasi, etsi samankaltaisia tavaroita kirpputoreilta, pihamyyjiltä ja muista paikoista, joista voit saada ne halvalla ja myydä ne tuottoisasti eBay:ssä.

5. Aloita Liiketoimintasi Pienestä

Tienaa rahaa eBayssaVaikka saatat olla kärkäs aloittamaan eBay:ssa tienaamisen, sinun on parempi aloittaa parilla tavaralla ja kehittää liikettäsi hiljalleen. Jos sinulla on vain muutama tavara, pystyt vastaamaan ostajien kysymyksiin nopeasti ja lähettämään tuotteet ilman kiirettä. Tällä tavalla saat hyvää palautetta sekä kasvatat uskottavuuttasi eBay-myyjänä. 

Pystyt myös rauhassa harjoittelemaan listauksien luontia ja muiden asioiden hallintaa, eikä sinun tarvitse sukeltaa uusien asioiden pariin kiireessä ja hukata aikaasi kirjoittamalla 50 listausta, jotka eivät loppujen lopuksi olekaan tehokkaita.

Askel 2: Listauksen Luominen 

1. Päätä, mikä myyntitapa on paras sinulle

eBay aloitti toimintansa huutokauppasivustona, mutta nykyään se tarjoaa sinulle monia tapoja, joilla voit myydä tuotteitasi asiakkaille. Ennen kuin luot listauksen, sinun on määriteltävä itsellesi paras myyntitapa. Jokaisella tavalla on ominaisuutensa, hyötynsä sekä haittapuolensa:

Perinteinen Huutokauppa

Perinteistä huutokauppaa hyödyntämällä, voit asettaa minimitarjouksen ja valita huutokaupan keston. Käyttäjät voivat sitten syöttää oman tarjouksensa ja toivoa sen olevan kaikkein korkein tarjous. Huutokaupan päättyessä asiakas, joka on huutanut korkeimman tarjouksen, voittaa ja hänestä tulee tuotteen ostaja.

Voit asettaa huutokauppalistauksen 3 päiväksi, 5 päiväksi, 7 päiväksi tai 10 päiväksi. Kun arvosanasi palautteista on vähintään 10, voit myös tarjota päivän pituisia huutokauppoja. Ostajat tykkäävät yleensä seurata huutokauppoja ja tehdä tarjouksensa vasta viimeisenä päivänä, joten pidemmät huutokaupat ovat yleensä parempi vaihtoehto kuin lyhyet.

Huutokaupoilla myynti voi olla stressaavaa, sillä et ikinä tiedä paljonko tuotteestasi maksetaan loppujen lopuksi. Sen takia minimitarjouksen asettamista on syytä harkita kunnolla. Haluat sen olevan tarpeeksi alhainen houkutellakseen ostajia, mutta se ei saa olla niin alhainen, että et tienaisi siitä mitään rahaa, jos päätyisit saamaan vain minimitarjouksen.

Ehdollinen Huutokauppa

Ehdolliset huutokaupat toimivat suurin piirtein samalla tavalla, kuin perinteinen huutokauppa; ehdollisessa huutokaupassa asetat kuitenkin minimihinnan dollareissa, joka pitää saavuttaa ennen kuin esinettä myydään. Tämä antaa sinun asettaa kutsuvan ja alhaisen avaustarjouksen ja saat silti vakuudet siitä, ettet tule menettämään rahaa liiketapahtumassa. Haittapuoli on se, että eBay laskuttaa maksun ehdosta ja tuotettasi ei myydä, jos tarjoukset eivät täytä ehtoja.

Osta Se Nyt

Osta se nyt –listaus antaa käyttäjien ostaa tuotteesi saman tien tiettyä rahasummaa vastaan ilman, että heidän täytyy tehdä tarjouksia. Kauppa tapahtuu siis samalla tavalla, kuin nettikaupassa. Monet ostajat pitävät Osta Se Nyt –tuotteista, sillä he tietävät vastaanottavansa tuotteen, eikä heidän tarvitse odotella liiketoimen tapahtumista. Voit lisätä Osta se nyt –hinnan huutokauppalistaukseesi tai myydä tuotetta vain Osta se nyt –tuotteena. Jos päätät tehdä jälkimmäisen, voit valita tuotteesi listauksen 3 päiväksi, 5 päiväksi, 7 päiväksi, 10 päiväksi, 30 päiväksi tai siihen asti, kunnes peruutat listauksen.

Paras Tarjous

Paras tarjous –listaus on lisätty Osta se nyt –tuotteeseen. Kun lisäät sen, ostaja voi syöttää vaihtoehtoisen tarjouksen Osta se nyt –hintaasi. Jos tuotetta ei ole myyty listauksen päättyessä, voit vielä myydä tuotteesi henkilölle, joka tarjosi korkeimman Paras tarjous –hinnan. Voit myös päättää torjua Parhaita tarjouksia ja listata tuotteesi uudestaan, jos tarjoukset eivät miellyttäneet sinua.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2,141 € vain muutamassa viikossa.
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmersin avulla?
ProfitFarmers: Helppo tapa ansaita rahaa verkossa.
Olemme kokeilleet sitä itse, ja mikä oli tuloksemme?
2,141 € voittoa. Alle 25 min päivässä.
Katso arvosteluvideo nähdäksesi, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa

2. Aseta Hintasi

Kilpailu eBay:ssä on ankaraa, joten on parasta pohjata myyntihintasi katsomalla muiden myyntihintoja sivustolla. Kun olet kirjautunut sisään eBay:n, mene Kehittynyt Haku –alueella ja merkitse laatikko, jossa lukee ”Valmiit Listaukset”. Etsi sitten tuotetta, jota haluaisit myydä. Tarkastele tuotteita, jotka on myyty samalla tavalla, jota itse haluat käyttää. 

Katso niiden toimintoja ja etsi mahdollisimman samanlaisia piirteitä ja ehtoja. Tarkista paljonko myyjät saivat tienattua ja harkitse onko tuotteesi samanarvoinen. Jos ne ovat käytännössä identtiset, voit yksinkertaisesti veloittaa saman hinnan. Jos ne eivät ole, muokkaa hintaa ylös- tai alaspäin. 

Ota huomioon myös aika, jotta voit vaikuttaa maksuihin, joita eBay laskuttaa sinulta. eBay:n tuottoisuutta laskeva sovellus antaa sinun nähdä nopeasti, paljonko rahaa tienaat tuotteesta tiettyä tapaa ja hintaa käyttämällä.

3. Ota Kuvia

eBay vaatii, että vähintäänkin yhden kuvan pitää esiintyä jokaisessa eBay-listauksessa. Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, joten ne ovat hyviä esimerkiksi tuotteiden promotoimisessa ja rahan tekemisessä Instagramissa.  Noudata seuraavia vinkkejä ottaaksesi loistava kuva, joka kohtaa eBay:n standardit:

 • Kuvasi pitää olla vähintään 500 pikseliä leveä pisimmästä kulmasta ja siinä ei saa olla rajoja, tekstiä tai taidetta.
 • Ota kuva tuotteestasi yksinkertaisen taustan päällä. Valkoinen on tyypillisesti paras väri, jonka voit asettaa tuotteesi taakse. Tämä ei kuitenkaan toimi säteileville tai kimaltaville esineillä, sillä ne näyttävät parhaalta mustalla taustalla. Voit käyttää pöytäliinaa tai kankaanpalaa tai julistepahvia luodaksesi parhaan mahdollisen taustan.
 • Ole varovainen tuotteesi valaisemisen kanssa. Et halua, että mikään osa tuotteestasi peittyy heijastuksen tai varjon alle. Ota salamavalo pois päältä kamerastasi välttääksesi häikäisyn.
 • Sen sijasta, että pitäisit kameraasi kädessä, aseta se kolmijalalle. On melkeinpä mahdotonta pitää kamera täysin vakaana samalla, kun otat kuvaa. Kolmijalka varmistaa sen, että kuvastasi tulee selkeä.
 • Ota useampi kuin yksi kuva tuotteestasi ja varmista, että se näkyy kuvassa kokonaan. Voit sitten valita parhaan kuvan ja laittaa sen ensisijaiseksi kuvaksi. Saatat myös haluta ottaa kuvia erikoisista yksityiskohdista ja joistakin vioista tai virheistä, jotka haluat tuoda esille. Sinun kannattaa myös ottaa kuvat edestä, alta, sivuilta sekä päältä. eBay laskuttaa yleensä lisää ylimääräisten kuvien lisäämisestä, joten et välttämättä halua julkaista niitä kaikkia. Pidä ne kuitenkin tallessa siltä varalta, että asiakas haluaa tietää miltä jokin kohta tuotteessa näyttää.

4. Valitse Kuljetustapasi

Kun olet ottanut kaikki kuvat, pakkaa tuote valmiiksi ja aseta se johonkin säilytystilaan, jossa se on helppo kuljettaa. Sitten voit punnita tuotteen, jotta saat käsityksen siitä, mikä olisi sopiva hinta kuljetukselle.

Yksi kuljetusvaihtoehto on tehdä laskettu kuljetuskulu. Kerrot siis ensin eBay:lle paljonko tuote painaa paketissaan ja minkä kokoinen paketti on kyseessä. Järjestelmä laskee sitten automaattisesti oikeat postikulut käyttäjän sijainnin pohjalta.

Voit myös käyttää eBay:n Kuljetuslaskinta selvittääksesi paljonko tuotteen kuljettaminen eri kuljetusvälineiden kautta maksaisi ja asettaa oma hintasi kuljetukselle. Toista vaihtoehtoa käyttämällä, voit tarjota ilmaisen kuljetuksen sisällyttämällä kuljetuksen hinta tuotteen hintaan tai maksamalla sen itse. Jälkimmäinen vaihtoehto on yleensä hyvä vain silloin, jos myyt tuotteitasi isoilla tuotoilla.

5. Luo Kuvauksesi

Et voi myydä tuotteita eBay:ssä ilman loistavia kuvauksi. Jotta voit luoda tehokkaan kuvauksen, noudata näitä vinkkejä:

 • Tee otsikostasi selkeä, jotta ostajat tietävät saman tien mikä tuote on kyseessä. Käytä otsikossasi avainsanoja, joita ihmiset saattaisivat käyttää etsiessään samankaltaisia tuotteita. Pidä otsikko kuitenkin mutkattomana. Sinun ei tarvitse olla nokkela tai luova nimen kanssa. Oikeastaan on parempi, että et yritä otsikon kanssa liikaa, kun myyt eBay:ssä.
 • Kuvaile kaikkia tärkeitä ominaisuuksia. Sinun pitäisi tarjota listauksellasi mahdollisimman paljon informaatiota. Varmista, että kuvaukseesi kuuluvat asiat, kuten minkä värinen tuote on, minkä kokoinen se on, mitä mallia tuote on, tuleeko sen mukava jotain muuta ja mikä sen kunto on. Mitä tarkemmin selität tuotteestasi, sitä todennäköisemmin onnistut myymään sen ja vähennät ostajien tarvetta kysymyksille.
 • Muista myös kertoa tuotteen hyödyistä, eikä vain sen ominaisuuksista. Selitä miksi jonkun kannattaisi omistaa tuote ja miksi juuri tämä kyseinen tuote on parempi kuin muut eBay:ssa tarjolla olevat. Myy tuotteesi ostajille ilman, että kerrot mitään valheellista. 

Tienaa rahaa eBayssa

Askel 3: Kaupan Loppuun Vieminen

1. Ota yhteyttä ostajaan

Kun tuotteesi myydään, saat ilmoitukset eBay:ltä, joka sisältää ostajan sähköpostiosoitteen. Suurimmassa osassa tapauksia, ostaja maksaa tuotteen heti, kun hän klikkaa Osta se nyt –painiketta tai heti huutokaupan jälkeen ja saat joitain perustietoja eBay:ltä saman tien. Sinun kannattaa silti lähettää ostajalle sähköpostia ja kertoa hänelle kaupan kokonaishinta, johon kuuluvat kuljetus sekä verot sekä millä tavalla aiot lähettää tuotteen.

2. Varmista, että olet saanut maksun

Varmista, että ostaja on maksanut ostoksensa joko instant checkout:n kautta tai sinun tarjoamasi tavan kautta. Jos ostaja ei ole maksanut, tarkista vielä pari kertaa. Sitten voit käyttää Sovittelukeskusta ja kertoa maksamattoman tuotteen tilanteesta ja yrittää saada rahasi takaisin. Älä ikinä lähetä tuotetta ennen kuin tiedät, että sinulle on maksettu.

3. Lähetä tilaus

Kun olet varmistanut, että tuotteesta on maksettu, voit pakata sen hyvin ja lähettää sen matkaan nopeasti. Toimitustesi ajantasaisuudella on suurin vaikutus arvosteluihisi, joten älä hukkaa aikaa ja vitkastele lähetystesi kanssa. Voit printata kuljetusmerkinnän eBay:ltä, jonka kiinnität pakettiin. Kun lähetät tuotteet, ota ylös seurantanumero, jonka annat asiakkaallesi. 

Saatat myös haluta pyytää toimitustietoja, jotta sinulla on todisteita siitä, että ostaja on vastaanottanut tuotteesi. Voi olla myös hyvä idea ottaa vakuutus tuotteelle tai tarjota ostajalle tilaisuutta maksaa tuotteen vakuutuksesta. Vakuutus kattaa kaikki vahingot, joita tuotteelle voi käydä kuljetuksen aikana. Jos et maksa vakuutusta, saatat joutua erimielisyyksiin asiakkaan kanssa sen jälkeen, kun tuote on lähetetty ja kuljetusyritys on vahingoittanut tuotetta.

4. Anna palautetta

Kun kaupat on tehty, anna ostajallesi palautetta. Sanoessasi mukavia asioita asiakkaistasi on todennäköisempää, että he toimivat samoin ja antavat sinulle myös hyvää palautetta, mikä edistää liiketoimintasi laajenemista.

5. Maksa maksusi

Monissa tapauksissa eBay:n maksut veloitetaan automaattisesti ja ne laskutetaan suoraan pankkikortiltasi ja PayPal-käyttäjältäsi tiettynä ajankohtana, jonka eBay on sopinut. Varmista, että maksusi voidaan veloittaa tileiltäsi joka kerta ja pidä käyttäjäsi ajankohtaisena.

Askel 4: Rakenna Menestyvä Liiketoiminta

Kääntääksesi eBay-toimintasi tuottavaksi pyrkimykseksi, noudata näitä ohjeita:

Kommunikoi hyvin ostajiesi kanssa

Jos haluat saada loistavaa palautetta ja tienata lisätuloja sitä kautta, sinun täytyy kommunikoida. Ostajista tulee hermostuneita, jos he eivät kuule myyjästä mitään, vaikka olisitkin lähettänyt tuotteen ajallaan. Varmista, että otat heihin yhteyttä mahdollisimman nopeasti ostoksen tapahduttua. 

Sinun kannattaa myös tarkistaa sähköpostisi säännöllisesti kysymysten sekä potentiaalisten asiakkaiden varalta, jotka haluavat tiedustella sivustasi. Voit tehdä tästä helpompaa käyttämällä eBay-sovellusta tabletillasi tai älypuhelimellasi. Sen avulla saat ilmoituksen aina, kun joku kysyy sinulta jotain. Ole aina kohtelias ja asiallinen asiakkaitasi kohtaan aivan samalla tavalla, kuin jos kohtaisit heidät perinteisessä toimitilakaupassa.

Anna palautetta nopeasti

Kuten jo aikaisemmin mainittu, palaute on tärkeää ostajille. Jos annat palautteen pikaisesti, teet asiakkaasi tyytyväisiksi ja kannustat heitä jättämään myös sinulle hyvää palautetta. Älä odota palautetta asiakkaaltasi ennen kuin päätät sanotko heistä mitään hyvää vai et. Jätä aina hyvää palautetta vastaanottaessasi maksun.

Löydä markkinarako

Kun näet mikä sivustolla myy, voit valita alueen, johon haluat keskittyä eBay-markkinoilla. Tällä tavalla sinusta tulee jonkin alan ammattilainen ja kehität luotettavan asiakaskunnan ihmisistä, jotka ovat kiinnostuneita tuotteistasi. Näin on myöskin helpompaa tienata rahaa.

Laajenna

Kun olet päässyt myymisen jyvälle eBay:ssä, voit kartuttaa tavaraluetteloasi tukkumyyjän tai suoratoimittajan avulla, joka erikoistuu uusiin tuotteisiin, jotka kuitenkin samaistuvat tämän hetkiseen tuoteryhmääsi.

Työskentele Tehomyyjä-statusta kohti 

Tehomyyjät ovat eBay:n luotettavimpia myyjiä ja vain 4 prosenttia kaikista myyjistä ansaitsevat tämän kunnian. Kun sinulla on tämä status, olet varmasti tienannut jo paljon rahaa.

Voit ansaita statuksen:

Tienaa rahaa eBayssa

 • Myymällä vähintään 90 päivää.
 • Jos kokonaistulosi ovat kuukaudessa $1000 tai yli, kolmen peräkkäisen kuukauden ajan.
 • Kun listaat vähintään 4 tuotetta kuukaudessa, kolmen peräkkäisen kuukauden ajan.
 • Jos sinulla on 100 pisteen palaute ja vähintään 98% positiivista kommenttia.
 • Maksamalla eBay-maksusi ajallaan.
 • Seuraamalla eBay-yhteisön arvoja ja noudattamalla käytäntöjä.

Oikolue joka ikinen listaus ennen kuin julkaiset sen. Varmista, että otsikko ja teksti ovat virheettömiä ja oikeinkirjoituksesi on sopivaa, muuten et vaikuta ostajien silmään ammattimaiselta. Kirjoitusvirheet voivat myös vaikuttaa hakuihin ja huonontaa tuotteesi mahdollisuuksia haussa, kun ostajat etsivät samankaltaisia tuotteita.

Muista aina, että maineesi on avain menestykseen eBay:ssä. Työskentele ankarasti ratkaistaksesi mahdolliset ristiriidat ostajien kanssa. Ja vaikka jokin menisikin vikaan, saatat pystyä pelastamaan arvostelusi oikaisemalla asiat asiakkaan eduksi.

Onnea tienaamiselle eBay!

freelancerina

Vaikeus

Vaikeus Keskikokoinen
Keski

Aika

Aika Keskikokoinen
Keski

Tulo

Tulo Keskikokoinen
Keski

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vieritä ylös
Lopeta kamppailu oman taloudellisen tilanteesi kanssa. Löydä tapa ansaita rahaa jo tänään.

Liity tuhansien muiden joukkoon, jotka ovat muuttaneet elämänsä ansaitsemalla rahaa verkossa …15 + Eri menetelmää, kaikki varmennettuja, kaikki kannattavia.

fi-recent-news-banner
ProfitFarmers tuotti meille voittoa 2.141€ vain muutamassa viikossa
Haluatko nähdä, kuinka sinäkin voit ansaita rahaa ProfitFarmers vulla?