Tienaa rahaa blogillasi

ansaita rahaa blogi

Vaikeus:

Vaikeus

Aika velvoite:

Aika velvoite

Tienauspotentiaali:

Tienauspotentiaali

Potentiaalinen tuntitaksa

0

Puntaje ToimeentuloNinja:

Mukava tapa tehdä rahaa sivustolla ToimeentuloNinja.fi.

Nykypäivänä bloggaamisesta on tullut suosittua. Monien mielestä suosittu blogi voi tuoda esiin paljon hyvää. Sen lisäksi, että voit tienata mainosten ja sponsoroitujen julkaisujen avulla, voit saada usein muita lisäetuja, kuten ilmaisia kosmetiikkatuotteita, vaatteita, asusteita ja vaikka mitä! Kaikkein suosituimmat blogit keskittyvät usein tiettyyn markkinarakoon ja laajentavat siitä eteenpäin. Jos haluat oppia lisää bloggaamalla tienaamisesta, jatka lukemista.

  • Miten luot blogin?
  • Mistä kirjoittaisit?
  • Miten saat ihmiset tietoisiksi blogistasi?

Erilaisten blogien valikoima on jättimäinen. Voit löytää mitä vain henkilökohtaisista nettipäiväkirjoista ruuanlaitto- tai matkailublogeihin sekä söpöjä eläinten kuvia sisältäviin blogeihin. Suurin osa ideoista on siis jo toteutettu ja mahdollisuudet toteuttaa jotain täysin uutta ja vallankumouksellista ovat lähes olemattomat. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettet voisi luoda suosittua blogia ja lyödä sillä rahoiksi. ToimeentuloNinja.fi näyttää sinulle miten se tapahtuu.

Miten luot blogin?

Blogin tekeminen on ilmaista ja monesti aika helppoa. Sinulla on 100-prosenttinen valta blogiisi ja tarvitset vain mielenkiintoisen aiheen, josta kirjoittaa. Vaikka blogaus olisikin täysin uusi juttu sinulle, aloittaminen ei ole hankalaa.

Monet sivustot, kuten WordPress tai Blogger, tekevät blogin luonnin mahdolliseksi askel askeleelta. Sinun täytyy hankkia oma URL-osoite sekä ulkoasumalli blogillesi – ja sitten vain kirjoittamaan.

On syytä muistaa, että suurin osa bloggaajista eivät ansaitse blogillaan – jotkut tienaavat vähän ja harva voi edes elää näillä tuloilla. Vaikka blogisi vaikuttaisikin helposti ylläpidettävänä vapaa-ajallasi, ansaitaksesi blogilla sitä on ajateltava työnä. Muista, että vaiva ja palkka kulkevat usein käsi kädessä!

Salaisuus menestyvän blogin takana on kolmiosainen: hyvä sisältö, paljon liikennettä ja hyvä markkinointi. Näitä kaikkia ei ole helppo saavuttaa, eikä mikään tapahdu heti. Mutta mitä sinun pitää tehdä menestyäksesi?

Hyvä sisältö – mistä kirjoittaisit?

Se on täysin oma valintasi. Sinulla pitää olla kaiken kaikkiaan ajatus siitä, mistä haluat kirjoittaa ja sinun tulee pystyä ilmaisemaan itseäsi kunnolla.

Askel 1: löydä inspiraatio

Tarkastele muita blogeja. Voit aloittaa lukemalla “Technorati’s Popular Blogs” -blogia, johon on listattu suosituimmat blogit. Lue blogeja sinua kiinnostavista aiheista ja mieti, miten voisit toteuttaa samat asiat paremmin. Huomioi tavat, joilla bloggaajat ansaitsevat rahaa ja yritä toteuttaa näitä tapoja myös omassa blogissasi. Haluat tietenkin myös erottua joukosta, mutta parin idean varastamisessa sieltä täältä ei ole mitään väärää. Jopa kaikkein suosituimmat blogit ovat lähteneet samalta viivalta!


Askel 2: Valitse aihe

Blogisi voi siis käsitellä aivan mitä tahansa aihetta. Pointti on kuitenkin ansaita rahaa blogilla ja jotkut aiheet tarjoavat paremman mahdollisuuden ansaita, kuin toiset. Voit miettiä matkailublogia tai uusimpia laitteita esittelevää blogia. Molemmilla aloilla on hurjat mainosbudjetit, joihin voit päästä osingoille.

Sinun ei tietenkään kannata aloittaa kirjoittamalla aiheesta josta et ole kiinnostunut, tai josta et tiedä mitään. Ollaksesi vakuuttava, blogisi tulee pohjautua kiinnostuksesi kohteisiin ja kokemuksiisi. Intohimottomista blogeista ei koskaan tule suosittuja.

Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tulisi pysyä yhdessä tietyssä aihepiirissä. Jotkut bloggaajat kirjoittavat kaikenlaisista asioista – erilaisista huomioista tai asioista, joita he miettivät ilman rajoja tai johdonmukaisuutta. Enemmän tai vähemmän aiheessa pysyvät blogit ovat yleensä kaikkein suosituimpia.

Voit yrittää löytää oman markkinarakosi ja kirjoittaa siitä syvällisemmin. Jos valitsemasi aihe on liian laaja-alainen, kilpailua on myös enemmän. Sinun on löydettävä tietylle kohdeyleisölle sopiva aihe, joka keskittyy siihen erottuakseen joukosta. Voit halutessasi tarkastella muita blogeja ja miettiä aiheita, joiden pitäisi mielestäsi saada enemmän huomiota.

Jos blogisi alkaa saada seuraajia, se voi nousta parhaiden blogien listalla. Jos bloggaat esimerkiksi musiikista, voit kysyä levy-yhtiöiltä lupaa kommentoida juuri julkaistua musiikkia. Levy-yhtiö saa ilmaista mainosta kauttasi ja sinä saat olla ensimmäinen uuden musiikin kommentoija, joka tietenkin kerää vieläkin enemmän uusia lukijoita. Samalla saat myös ilmaista musiikkia, joka ei tietenkään ole huono juttu.

Jos käsittelet yksityiselämääsi blogissasi, ole varovainen! Monet työstään kirjoittavat bloggaajat ovat saaneet nuhteluja tai pahimmassa tapauksessa jopa potkut työstään. Jos kirjoitat blogia, on syytä olla aina tarkkana siitä, mitä kirjoitat. Et halua tekstien palaavan kummittelemaan myöhemmin.

Askel 3: Tunne kohdeyleisösi ja auta heitä löytämään sinut

Ketä haluat puhutella? Ystäviä, perhettä, saman alan ihmisiä vai kaikkia yleisesti? Vastaus kysymykseen tulisi harkitusti heijastua sivusi ulkonäöstä ja siitä, miten mainostat blogiasi.

Jos tavoitteenasi on ansaita rahaa, sinun tulee tarkoituksella keskittyä johonkin tiettyyn kohderyhmään – ja varmistaa, että he löytävät sinut.

Miten saat ihmiset tietoisiksi blogistasi?

Alku on ei kieltämättä ole helppo. Sinun on aloitettava pienestä ja kertoa perheellesi sekä ystävillesi blogistasi. Voit saada heidät levittämään sanaa siitä ja varmista, että jaat julkaisusi Facebookissa tai Twitterissä. Pyydä myös ystäviäsi jakamaan julkaisujasi, jos he pitävät niistä.

Oikean nimen löytäminen on tärkeää, joten mieti sitä huolella! Sen on oltava tarttuva ja mieleenpainuva, jotta saisit ihmisten huomion. Varmista myös, että nimi löytyy myös URL-osoitteesta, jotta ihmiset löytävät sivusi uudestaan.

Joissain tapauksissa osoitteen nimestä täytyy maksaa, mutta se ei ole kovin kallista. Jos kävijäsi palaavat blogiisi yhä uudestaan, se on todellakin rahan arvoista.

Kun valitset nimen blogillesi, varmista:

  1. Että nimi on lyhyt ja tarttuva
  2. Että vältät erikoismerkkien käyttöä, esim. väliviivoja URL-osoitteessasi, sillä sitä on hankalampi muistaa

Jaa blogiasi

Yksi hyvä tapa saada lukijat blogisi ääreen on liittyä suurempaan blogiverkostoon, kuten Bloggers Delightiin. Tämän kaltaisilla sivustoilla on valtava valikoima erilaisia blogeja, mutta niillä on myös enemmän lukijoita, jotka käyvät sivustolla juuri suuren valikoiman vuoksi.

Facebook-sivun tekeminen blogillesi on myös hyvä ajatus. Voit jakaa julkaisujasi ja kertoa ihmisille uusista tapahtumista. Ihmiset eivät välttämättä muista aina katsella blogiasi, mutta suurella varmuudella he ovat Facebookissa koko ajan ja sitä kautta on helppo saada ihmisten huomio.

Twitter voi myös olla samalla tavalla hyödyllinen. Tweettaa linkki ja lyhyt, tarttuva kirjoitus aina, kun kirjoitat uuden julkaisun. Muista myös käyttää paljon hashtagejä, jotta voit tavoittaa mahdollisimman monia ihmisiä. Jos teet julkaisun julkisuuden henkilöstä, voit saada heidät tweettaamaan julkaisusi eteenpäin. Tällä tavoin saat monia uusia vierailijoita.

Kilpailu blogien välillä on rankkaa ja ihanteellinen skenaario olisi jonkinlainen julkkiksen tekemä maininta blogistasi aikakausilehdessä tai tunnustus joltakin suositummalta blogilta. Näin voit saada lisää lukijoita, mutta se ei ole täysin hallittavissa.

Hyvä markkinointi: miten tienaat rahaa blogillasi

Kun blogisi on valmis, saatat haluta liittyä Google AdSense:n tai Chitika:n, joista molemmat auttavat sinua löytämään blogillesi sopivat mainokset. Kun kävijät klikkaavat mainoksia, saat pienen osan kokonaistuloista. Usein informatiivisempi mainos saa enemmän klikkauksia (mikäli se sopii julkaisuusi) ja tuo sinulle paremmat tulot.
Ennen kuin pääset niin pitkälle, sinun pitää miettiä paria asiaa.

Ennen kuin pääset noin pitkälle, sinun pitää kuitenkin miettiä paria asiaa

1)Mitkä mainokset sopivat kohderyhmääsi?

Tämä voi tuntua itsestäänselvyydeltä, mutta parasta on valita mainostajat, jotka jakavat saman kohderyhmän kanssasi. Sinun pitää siis ajatella ihmisiä, joille kirjoitat. Keitä lukijasi ovat ja mikä heitä kiinnostaa?

Sitä voi olla hankalaa määrittää etenkin silloin, kun blogisi on laaja-alaisempi. Jos käytät hyväksesi markkinarakoa tai kirjoitat yksityiselämästäsi, sinun on tiedettävä, että lukijasi ovat kiinnostuneita samoista asioista.

Harkitse myös mainosten määrää ja laatua sivullasi. Ihmisiä ei haittaa pari mainosbanneria siellä täällä – joskus se jopa piristää sivua. Kenelläkään ei kuitenkaan ole kiinnostusta jäädä katselemaan näytölle ilmestyvien mainosten tulvaa. Mainostamisessa ei ole mitään vikaa, kunhan se pysyy taka-alalla.

2) Rakenna lukijakuntasi

Jos aloitat mainostamisen blogissasi ennen kuin sinulla on hyvä ja luotettava lukijakunta, et tule tienaamaan taskurahoja enempää. Jos haluat tienata suuria summia, sinun on viisasta ensin nähdä vaivaa blogisi sisällön kanssa ja kerätä lukijakuntaa ennen mainostuksen aloittamista. Kun olet saanut sopivan kokoisen ryhmän vakituisia lukijoita, voit aloittaa mainostamisen hyvin valittujen mainosten avulla.

Tulet oletettavasti tarvitsemaan satojatuhansia lukijoita ennen kuin voit luottaa kaikkien tulojesi tulevan blogisi mainostuloista. Seuraamalla yllä olevia ohjeita ja tapoja sinun pitäisi pystyä keräämään riittävästi lukijoita ja saada mukavat lisätulot.

Käytä blogia mainostaaksesi itseäsi

Toinen tapa lyödä blogilla rahoiksi on myydä omia tuotteitasi tai palveluitasi. Jos olet esim. Ruuanlaittokirjan julkaissut ruokabloggaaja, voit käyttää blogiasi kirjasi mainostukseen. Jos olet puutarhan suunnittelusta kirjoittava puutarhuri, voit helposti ja huomaamattomasti mainostaa palveluitasi. Voit blogissasi kehuskella valmiilla töillä, jotka toimivat sata kertaa paremmin kuin yksikään ansioluettelo.

Jos sinussa on taiteilijan vikaa, blogisi on täydellinen paikka mainostaa ja esitellä töitäsi. Voit vaikka laittaa mukaan linkin Etsy-kauppaasi. Hyödynnä mahdollisuus mainostaa blogissasi ilmaiseksi – se voi avata vaikka minkälaiset mahdollisuudet.

Tee uutiskirje

Jos sinulla on tarpeeksi lukijoita ja myyt palvelua, voit tehdä viikoittaisia tai kuukausittaisia uutiskirjeitä. Sen avulla voit tehostaa blogin uusimpia kohokohtia ja samalla mainostaa tuotteitasi tai palveluitasi.

Valmiina, paikoillanne, nyt!

Suositun blogin luomiseksi sinun on oltava edelläkävijä – sinun pitää siis saada lukijoiden luottamus. Se ei putoa syliisi taivaasta, vaan sinun on tehtävä kovasti töitä luodaksesi suositun profiilin. Mutta älä murehdi! Se on mahdollista, jos aiheesi on hyvä ja olet sitoutunut.

Kuka on tämän takana?

Minun nimeni on Aleksi, ja olen käytännössä kokeillut kaikki tavat tienata rahaa netissä

kalle-jensen

Aleksi Lenho
Sivun luoja