Olet tuottavampi Työskennellessäsi Kotoa Käsin

Olet produktiivisempi, kun työskentelet kotoa käsin

Kotoa käsin työskentelyssä on monia hyötyjä – käytännöllisyys, mukavuus ja potentiaali olla oma pomosi. Vuoden 2014 ConnectSolutionin selvittämä kysely kuitenkin osoittaa, että kotoa käsin työskentelystä saattaa olla vielä isompaakin hyötyä – parempi tuottavuus. Kyselyn tuloksista ilmeni, että 40 prosentista vähintään kerran kuukaudessa kotoa käsin työskentelevistä ihmisistä lähes 70% ovat tuottavampia kotiympäristössä työskennellessään. Lisää tuottavuutta tarkoittaa sitä, että ansaitset enemmän, ja mitä enemmän rahaa sinulla on taskussasi, sitä suurempi on mahdollisuus rikastua.

Kyselyn analysointi

ConnectSolutionsin teettämän kyselyn tulokset ovat mukaansatempaavia, mutta niitä ei saa kuitenkaan niellä purematta. Kyselyä sponsoroinut yritys on pilvityönvälittäjä – eli heillä on myös oma lehmä ojassa ja hyötyvät etätyöläisten palkkaamisesta.

Lisäksi maksettu kysely kysyy vain työntekijöiltä heidän tuottavuudestaan. Kyselystä ei käy ilmi, mitä työnantajat ajattelevat työntekijöidensä tuottavuudesta. Kysely ei myöskään vaadi täyttämään minkäänlaisia kriteerejä tuottavuuden mittaamiseen. Kysely keskittyy kysymään tunteeko työntekijä itsensä tuottavammaksi, mikä tekee tuloksista melko subjektiivisia. Vastaajat todennäköisesti katsovat tekemäänsä työtä vaaleanpunaisten lasien läpi voidakseen jatkaa etätöiden tuomista eduista nauttimista.

Voi toki olla aivan yhtä todennäköistä, että työntekijät todella ovat tuottavampia kotona työskennellessään. Se voisi selittyä sillä, että se on vaivattomampaa ja häiriötekijöitä ei juurikaan ole. Ehkä he haluavat työskennellä kovemmin varmistaakseen etuoikeutensa etätöihin.

Kuka työskentelee kotoa käsin?

Monet eri taustaiset ja eri ammattien edustajat työskentelevät kotonaan. Jos olet harkinnut työntekoa netissä millä tahansa alalla, saatat haluta muutamia vinkkejä siitä, miten voit kilpailla muiden etätyöntekijöiden kanssa. Tässä muutamia ihmisryhmiä, jotka työskentelevät usein kotoa käsin:

Vanhemmat Aikuiset

The U.S. Census osoitti, että yli puolet vähintään yhden päivän viikossa kotonaan työskentelevistä ihmisistä ovat noin 35 – 54-vuotiaita. Noin 60 prosenttia kokoaikaisesti kotonaan työskentelevistä ovat yli 45-vuotiaita ja noin 68% heistä on naimisissa. 

Yleisesti ottaen nuoremmat ja naimattomat työntekijät tekevät töitä kotoaan käsin harvemmin, sillä he jäävät paitsi työpaikan sosiaalisesta hyödystä. Naimisissa oleville ja perheellisille ihmisille kotoa käsin työskentely tuo joustavuutta perheen vaatimusten täyttämiseen sekä lapsista huolehtimiseen, mikä tekee järjestelystä houkuttavan.

Pienituloiset työntekijät

Tutkimukset ovat osoittaneet, että kotona työskentelevät ihmiset elävät tyypillisesti kokonaisuutena korkeatuloisissa kotitalouksissa, mutta heidän vuositulonsa ovat alhaiset. Noin puolet kotoa käsin työskentelevistä ansaitsevat alle 25 000 dollaria vuodessa, mutta kotitalouden tuloiksi ilmoitetaan yli 75 000 dollaria vuodessa. 

Todennäköisin selitys tähän on se, että enemmän ansaitsevat perheenjäsenet antavat kotoa käsin työskentelevälle vapauden hoitaa joustavia ja kotoa käsin tehtäviä töitä. On myös mahdollista, että he työskentelevät kotonaan toissijaisesti ansaitakseen lisätuloja ja ovat lähinnä kotivanhempia.

Johtajat, myyjät ja asiakaspalvelijat

Olet produktiivisempi, kun työskentelet kotoa käsinJotkut työt vain ovat helpompia kotoa käsin. Yksi esimerkki voisi olla asiakaspalvelutyö, jota on mukavampi tehdä hiljaisessa ympäristössä tietokoneen ääressä oikeanlaisella ohjelmalla kuulokkeet päässä. Virtuaaliassistentit voivat myös ansaita rahansa kotoaan käsin, sillä toimisto ei ole työlle välttämätön.

Myyntitöitä voi myös säännöllisesti tehdä työpaikkanasi toimivassa kotitoimistossa silloin, kun ei tarvitse matkustaa. Johtajat, joilla on työntekijöitä laajalla alueella pitkin maata, voivat työskennellä kotoaan käsin ja toisinaan käydä katsomassa alaisiaan, kommunikoida puhelimitse, hoitaa viestintää ja pitää videokokouksia silloin, kun tarve sitä vaatii.

Toinen ryhmä ihmisiä, jotka eivät ole sidoksissa traditionaalisiin toimistotyöskentelyyn, ovat ne, jotka ovat löytäneet verkkotyöpaikan tai ovat etsineet freelancer-työpaikkoja: Nämä henkilöt pystyvät edelleen tuottamaan korkealaatuista työtä ja todistamaan, että kotona työskentely voisi olla älykäs malli.

Oletko kiinnostunut työskentelystä kotoa käsin?

Aloittaminen voi olla hankalaa, jos et tiedä minkälaisia töitä on saatavilla. Sinulla ei tarvitse olla työpaikkaa valmiina aloittaaksesi, sillä internet on pullollaan erilaisia tapoja ansaita vähän ylimääräistä.

Jos päätät aloittaa työskentelyn kotoa käsin, sinun on syytä tarkastella hyödyllisiä oppaitamme. Oppaistamme löydät vinkkejä siihen, miten voit olla tuottavampi kotoa käsin työskennellessäsi.

Voit löytää ne täältä:

Jos olet kiinnostunut siirtämään nykyisen työsi toimistolta kotiisi, voit lukea oppaamme ”Kuinka vakuuttaa pomosi antamaan sinun työskennellä kotoa käsin”.

Vieritä ylös