5 Kotoa Käsin Työskentelemisen Haittapuolta

5 Kotoa Käsin Työskentelemisen Haittapuolta

Kun kotoa käsin työskentely mainitaan, saatat huokaista mietteliäästi ja kuvitella niitä kaikkia mahdollisesti helpottuvia asioita, jos vain saisit työskennellä kotona etkä joutuisi lähtemään töihin joka päivä. Sinun ei enää tarvitsisi murehtia ja stressata ruuhkasta tai julkisen liikenteen maksuista. 

Sinun ei tarvitsisi myöskään pukeutua ja laittautua päivittäin ja sinulla olisi vähemmän häiriötekijöitä ympärilläsi työtovereiden puuttuessa. Sinulla olisi mahdollisuus muokata omaa aikatauluasi työlle, perheellesi ja itsellesi sopivaksi. Voisit myös hankkia toisen työn, joka tuo lisätuloja. Kotoa työskentelemällä voit myös ansaita rahaa eri menetelmillä, mukaan lukien Bitcoin-kaupankäynnillä ja blogin kaupallistamisessa, ja niillä on paljon etuja.

Kaikista kotoa käsin työskentelyn eduista, siinä on myös haittansa. Suurimmalle osalle hyödyt ovat haittoja suuremmat, mutta on silti syytä tietää kotoa käsin työskentelyn haitoista ennen siihen ryhtymistä. Näin osaat tiedostaa mahdolliset ongelmat ja osaat miettiä ratkaisut yleisimpiin ongelmiin, jotta voit parantaa mahdollisuuksiasi ja ylittää esteitä.

1. Ihmiset saattavat olettaa sinun olevan työtön

Kaikki eivät täysin ymmärrä sitä, että jotkut tienaavat tulonsa kotoa käsin ja olettavat, että etätöitä tekevä ei työskentele lainkaan. Ihmiset saattavat lähettää viestejä, sähköpostia tai jopa soittaa sinulle kuulemistaan työtarjouksista, sillä he luulevat sinun olevan työtön tai muuten vain alipalkattu. Älä kuitenkaan loukkaannu. Ympärilläsi olevat ihmiset todennäköisesti vain välittävät sinusta.

2. Saatat tuntea syyllisyyttä

Kotoa työskentelyn aloittaminen voi tuntua innostavalta, mutta sinulle voi tulla myös syyllinen olo. Kun olet konferenssipuhelussa verkkareissasi ja kuvittelet työtoverisi puvuissa ja korkokengissä, voit tuntea olosi epämukavaksi. Saatat tuntea syyllisyyttä siitä, että voit ottaa aikaa itsellesi ja teet itsellesi sopivat aikataulut – yritä kuitenkin olla tuntematta syyllisyyttä. 

Kunhan teet työnantajasi kanssa sopimat työtunnit, sinun ei tarvitse työskennellä koko päivää. Syyllisyys saattaa kasautua, jos asiat eivät etene aikataulussa; yrityksesi luottaa sinuun antaessaan sinun työskennellä kotoa ja haluat tietenkin osoittaa, että ajatus oli hyvä

3. Sovi rajat muiden ihmisten kanssa...

5 Kotoa Käsin Työskentelemisen HaittapuoltaKuten jo mainittua tulikin, monet eivät ymmärrä kotoa käsin työskentelyä eivätkä täten osaa välttämättä kunnioittaa tarpeitasi, vaikka sinun onkin keskityttävä töihisi joka päivä sovitun ajan. Ihmiset saattavat tulla kylään, haluta puhua puhelimessa tai jollakin muulla tavalla häiritä päivääsi. 

Tärkeää on ottaa nämä asiat puheeksi välittömästi. Selitä ystävällisesti, että olisi mukava jäädä juttelemaan, mutta sinun on tehtävä töitä. Älä anna asian olla sanomalla itsellesi, että teet asian selväksi seuraavalla kerralla; se voi johtaa yhteenottoon tai tunteiden loukkaamiseen

4. …ja itsesi kanssa

Työsi saattaa sekaantua elämääsi työajan ulkopuolella ja häiritä kotielämääsi, sillä sinulla ei ole enää fyysistä välimatkaa työn ja kodin välillä. Monet aloittavat kotoa käsin työskentelyn yhdistääkseen paljon aikaa vievän työelämän paremmin muuhun elämään, mutta päätyvät tekemään päinvastoin. Pidä huolta, että normaalit asiat, kuten suihkussa käynti, pukeutuminen, kotoa poistuminen ja sosiaalisen elämän ylläpitäminen pysyvät säännöllisinä.

5. Saatat päättää, ettei tämä ole sinua varten

Tässä ehkä suurin salaisuus koskien kotoa käsin työskentelyä – se ei ole kaikkia varten. Joidenkin on oltava muiden seurassa onnistuakseen ja se on täysin normaalia. Jos mielestäsi kotoa käsin työskentely ei ole sinua varten, sinun on oltava siitä rehellinen sekä itsellesi, että työnantajallesi. Et voi kärsiä kaikessa hiljaisuudessa ja katsoa suorituksesi latistuvan koko ajan.

Jos todella päätät ryhtyä työskentelemään kotonasi, sinun kannattaa lukea erilaisista listaamistamme tavoista työskennellä kotoa käsin. Voit löytää täydellisen verkkotyön tai muun tavan ansaita rahaa internetissä työskennellessäsi kotoa täällä.

Vieritä ylös